Nem választok szét semmit. Sem engem a mozdonyvezetőt, sem az utast nem érdekli miért késnek, maradnak ki, működnek rosszul a vonatok. Ahol ilyen előfordul, mit előfordul, a hétköznapok szerves része, még egy méregdrága parádévonal átadóján is, ott dögszag van. És ennek az oka a pénztelenség. Mert ahol pénz van, ott ilyen luxust senki nem engedhet meg magának. Ha ez japánban, na jó, nem japánban csak Svájcban fordul elő, akkor szerintem miniszteri szintig porba hullik egy tucat fej.
Az ETCS-el semmi probléma nincs. Sok helyen sikerült úgy megtervezni, kivitelezni és üzemeltetni, hogy nincs vele baj. A többi csak ködös rizsa...
persze en is az vagyok a kulcs a magyarul beszelo penztaros mert termeszetesen egy szlovak nyelvu urlapot kell kitolteni 12- honapig tart amig pozsonyt megjarja a kerveny de biztosan megkapod ha most mesz marciusban tuti van 40 % kedvezmenyed es 70 - tol ingyenes azt is kerned kell de akkor mar nem kell pozsonyra varni el fogjak intezni parkanyban=sturovoban
en arra mar nem emlekszem hany eves voltam amikor a parkany=sturovoi vasutallomason a magyarul tokeletesen beszelo holgy elfogadta a kervenyemet es kb 2 db igazolvany kepemet es a pozsonyi miniszteriumbe feltejesztett a 66 ev azt hiszem 40 vagy 50 % kedvezmenyt ad de 70 evesen kezdodik az ingyenesseg erdemes odamenned
Nézd válaszd szét a dolgokat: 1. ETCS - VDE Projektek
2. egyebek
Kezdjük az egyebeknél: ezekre nincs rálátásom és nem tudok mit kezdeni vele. ETCS: a teszteléssel kapcsolatos problémák és próbafutások elmaradása nem elsősorban a DB-n vagy annak esetleges pénztelenségén múlik.
A probléma ott kezdődik, hogy akikkel a DB kezdődött nem tudnak sok esetben megfelelő minőséget produkálni, a hibákat időben kijavítani, vagy teszteken részt venni. A VDE projektben pedig egy csomó új előírást vezettek be, ebből a legnagyobb feladatot adó volt: Tunnelbegegnungsverbot
június 5.-én kellett volna elkezdődni a teszteknek, de akkor még 0 státuszban volt a Tunnelbegegnungsverbotmegoldása, még DMI-n sem lett megtervezve a helye!
A VDE 8-as projektek és ETCS költségeiről: felmerültek új igények és problémák 2017 év elején. Erre az egyik ETCS-es fejlesztő és szerződött partnere azt mondta: OK megoldjuk X ezer EUR felárért. A Bung és Csapata pedig aláírta a szerződést mert a partnerek mindent megígértek, de a megoldás a megadott határidőre nem készült el, a tesztek elhúzódtak. Most novemberben szinte éjjel nappal tudták tesztelni és a nagyobb hibákat javítani. Az apróbb és közben felmerülők pedig folyamatos javítás alatt vannak. Ezért is írtam a költségek nem úgy vannak és nem olcsóbb az LZB semmiféle téren sem.
PS: nem csak a DB, hanem más EU-s országok is óriási támogatásokat kaptak az ETCS-el kapcsolatos költségekre is. De ezeket nem költhetik el veszélyes fák kivágására, klíma problémákra vagy minden másra amit írtál.
"Ha ismernéd a pontosabb költségeket, akkor nem neveznéd spórolásnak. "
Akkor azt te minek neveznéd, hogy a nyár előtt nincs pénz átvizsgálni a járművek klímáját, a tél előtt visszavágni a fákat, hogy a hótól ne dőljenek a felsövezetékre, hogy nincs ember aki a befagyott váltókhoz kimenjen, hogy nincs ember ahhoz, hogy influenza járvány esetén járjanak a vonatok, stb.-stb. Hogy nincs pénz tesztelésre, nincs pénz próbafutásokra, rendes képzésre. Nincs kapacitás járműpótlásra, segélygépre, meg úgy lassan semmire sem ami szükséges ahhoz, hogy forogjanak a kerekek. Jöhetsz a hosszan, kacifántosan megfogalmazott, de semmi tartalommal nem bíró mondataiddal, de a valóság az, hogy néha csak egy hajszál választja el a német vasutat a teljes összeomláshoz...és ennek semmi köze a különböző x és y cégekhez akik valamilyen perifériás projekteken vagy dolgoznak, vagy nem...Ezek a dolgok a vasúti hálózaton történnek. Nap mint nap...tudod, ott ahol a vonatok járnak, vagy járnának...
És ez még a legdrágább vonaluk első napjain is így van. Ami rivaldafényben tündököl...a DB-nek a génjeibe ivódott már a kudarc...szép lassan a nagy brit katasztrófát is el sikerült érniük, csak lassabb módszerekkel....