Szerintem az olasz topikban leírtam már. Mindenféle sajtot, sonkákat, olívaolajat, tésztaféléket, édességet, stb. stb. Sokszoros választék és az itthonihoz képest akár féláron.
Hozni? Azt nem tudom , de egy ismerősöm aki oda ment férjhez 2 oldalas listával jön mindig haza sőt ha valaki megy hozzá látogatóba akkor szintúgy küldi a rendelést mit vigyenek neki. A férje nagyon kedveli a magyar ízeket és persze neki is jól esik a hazai. Így havonta viszi a lisztet, tejfölt , túrót....persze hozni is szokott az anyukájának hal konzerveket, kávét, csokikat,sajtot....
Retegeset csinalsz? Aposomat a reteges tepertod pogacsammal hoditottam meg :)). Kedvence, es mire jott latogatoba, sutottem neki, melegen varta. . .regi szep idok. . .
Én 55 éves vagyok, úgy 30 éve önjárásra képes főzésileg/sütésileg, de eszembe nem jutott a bukta sosem...
Jött az magától...:}}
Mindegy, mostan szalma leszek, itt figyel a hűtőben egy kis töpörtyű, abból nekiveselkedek egy pogácsának, hátha sikerül.. a múltkori kísérlet kb. "átszaladt a léc alatt" kategória lett...:}}
Viccelsz ugye? Vagy husz evvel ezelott meg almomban is sutottem olyan buktat, de olyant. . .! Mostanaban nem tettem, hat itt a bizonyitek - "use it or loose it". . .hasznald, vagy elfelejted. . .
hozzávalók (a töltelékhez) 0,5 kg birsalma (lehetőleg érett azaz sárga héjú) 0,5 kg jonathan vagy golden alma 15 dkg cukor 20 dkg zabpehely 10 dkg aprított dió őrölt fahéj és szegfűszeg ízlés szerint
az almákat durvára lereszeljük, a cukorral és a fűszerekkel megdinszteljük. Ha nem engedne egy kis levet (fog engedni) akkor öntünk hozzá egy kis vizet. Ha megdinsztelődött, akkor levesszük a tűzhelyrő, hozzákeverjük a zabpelyhet és a diót.
A linzertészta felével kibélelünk egy tepsit, vastagon töltjük a fenti töltelékkel, a tetejére reszeljük a linzertészta másik felét, majd 200 fokos sütőben megsütjük.
Koszonom. En is tettem bele tojast, vajat es a tetejet olvasztott vajjal, cukorral szortam meg :((. . .az eredmenyt tudod. Pedig csodalatos kelt, es csodalatosan sult, ranezesere kiallitasi darab volt!!!!
ZsuR, a Horváth Ilona féle alapszakácskönyvben lévő receptet csinálom 20 éve - tökéletes.
Lekváros bukta
50 dkg liszt
2 dkg élesztő
3 tojássárga
3 dl tej
6 dkg vaj
5 dkg cukor
csipet só
a töltelékhez baracklekvár
Kb. 1 dl tejben kevés cukorral felfuttatom az élesztőt. A tojássárgákat kikeverem a cukorral, hozzáöntöm a tejet (langyosítva), csipet sót is beleteszek. A liszt (ezt is langyosítom mikróban) közepébe mélyedést készítek, ebbe öntöm a fenti keverékeket. Jól kidolgozza a robotgép, aztán a végén az olvasztott vajat is ráöntöm, és még dolgoztatom :-) egy kicsit a gépet. Szokásos módon letakarom piroskockás konyharuhával :-)), fél órát kelesztem. Aztán kinyújtom, négyzetekre vágom, megtöltöm, és a feltekert buktákat szorosan egymás mellé teszem a tepsibe. Még egy kis olvasztott vajjal (ez pluszban kell a 6 dekán kívül) megkenem, és még így is kelesztem 20-30 percet. Aztán megy a 180 fokos sütőbe.
Na ja, a tésztagond lehet az is, hogy félévente 1* szánom rá magam.
Akkor meg nagyjából azonos eljárással készül, és ha lágyabb, a maradékból csak nanyon páramentes forró nyárban lesz száraztészta. -Vagy annyi lisztet kell szórni rájuk, hogy na, különben összeragandak.
Hát, valahogy mindig az volt a gynúm, mindenhez más-más tészta kell.
no, megpróbálom tojással meg nélküle is. a fiaim nagyon rákaptak a puddingra és nem szeretném a boltival etetni őket. most találtam egy biot, de rájöttem, hogy olyat én is tudok főzni, és gondolom 2 napig csak eláll a hűtőben, fél liter tejből készültet meg 2 nap alatt tuti megesznek :) (jah, a csokisat étcsokival gondoltam, legnagyobb meglepetésemre mindkét fiam jobban szereti a keserűcsokis pudingokat mint az íztelen fajátkat, és kakaóból is a jó kakaóst isszák a nesquick helyett)