Honvédségnél két zsilettpengét vágtunk a császárhúsba, (sült császárra éhezvén) rá derót, másik vége dugasszal konnektor. Szép kékes szikrák, és k...va büdös...
Na szóval, az alapanyag nyilván alkalmatlan lett volna t.pogácsának, viszont most itt viszonylag friss töpörtyűillatban tunkolom a végeredményt a sóba, és tetszik...:}}
A lényeg, hogy max. tempón kb 10 percig mehetett a mikro, (fedő alatt, naná, durrog),
aztán amikor jött az illat, előszedtem. Lehet, hogy még lehet gyopálni kicsit, de ez most jónak tűnik.
Tehát maradt az ideológiai harc, a többit is hasonló módon ki kell véreztetnem, ha t.pogácsát akarok, cserébe lesz egy kis zsírom...:}}
Amúgy valami 60 deka körül volt az egész újkorában, és azt hiszem, 700/kiló, amin ezek után nem csodálkozom, mert eléggé zsírból van. Mindenesetre nem 500/150 gramm, szóval határeset...:}}
Ezek után egy kis darab zsírszalonnával eljátszom ezt a mikrózást, és haljon meg a töpörtyűgyár, ha bejön...:}}
Még eztán egerészek receptre, mert van itt épp ölég dolog. Sőt, mivel a tepertő ( nekem töpörtyű), igen randa állagú nagy pörc, most földarabolok párat, berakom a mikróba, és kitaposom a lelkét a krumplinyomóval. Ha valami értelmes kijön ebből, lehet, hogy a többit is így csinálom meg, és dagadtra zabálom magam friss töpörtyűből...:}}
Talán mert habverővel kellene, nem vajjal, cukorral! :D
Viccet félre: milyen sütemény? kevert? piskóta?
Általában a tojást előbb kell felverni, aztán bele az adalékokat. Sőt, a fehérjét szétválasztva vagy ahhoz keverni a többit, vagy azt hozzáadni a többi alkatrészhez a végén...
Miért esik össze a vajjal, porcukorral felvert egész tojás a végén? Van valami sorrend? Hogyan lehet kijavitani? Sajnos, megsütöttem a süteményt koszoru formában, de alig emelkedett fel. mit rondtottam el? "természetesen" vendégváró süti lenne.
köszönöm a recepteket, mindkettő tetszik, ma dolgoztam, de holnap délután elkövetem valamelyiket, a torta étolajjal készül, és nemtom ti hogy vagytok vele, de ahogy látom a szarabbnál szarabb margarinokat, amiknek a nagy része emulgeálóval elkozmetikázott viz, akkor azon gombolkozom, hogy minden süteményt minőségi olajjal kéne csinálni, mert az még úgy ahogy nem hígytott vacak.... eddig a kuglófot próbáltam ki és finom lett.
ja és a tortás oldalon volt egy tejbegríz, vagy ahogy a lányom mondja tejgebíz, ha valakit izgat, én úgy szoktam csinálni, hogy 2/3-ad rész zabkorpa, 1/3 ad rész kukoricadara, és ha kész kis vaniliáscukor meg citromhéjja /estleg gyömbér/és isteni, rá lehet fogni, hogy diétás meg bio a sok rost miatt, és azértaztán kétszer is enni belőle :) mondjuk én emiatt minden lisztes életbe, sütibe, palacsintába zabkorpát tezsek, h nyugodt szivvel beilleszthessem a diétámba :)))