Keresés

Részletes keresés

tuutuu Creative Commons License 2007.10.03 0 0 44849
Efkávé volt az, Te!!
Előzmény: Műhód (44847)
nagypapi51 Creative Commons License 2007.10.03 0 0 44848

Honvédségnél két zsilettpengét vágtunk a császárhúsba, (sült császárra éhezvén) rá derót, másik vége dugasszal konnektor. Szép kékes szikrák, és k...va büdös...

Maradtunk a nyersnél (Emlék-ízek)

Előzmény: tuutuu (44843)
Műhód Creative Commons License 2007.10.03 0 0 44847

Mi a hadseregben sütöttük gyakran újra a töpörtyűt az olajkályhák tetőrácsán.

Egyébként csak aligehető volt.

Nem véletlenül volt nálunk TÖPFE a neve.

- tömegpusztító fegyver = töpörtyű feketekávéval.

Előzmény: tuutuu (44844)
tuutuu Creative Commons License 2007.10.03 0 0 44846
Mondjuk el kell mosni a krumplinyomót , etc...:}}
Előzmény: tuutuu (44844)
Műhód Creative Commons License 2007.10.03 0 0 44845

Köszi.

 

Sajna nem tudom mi a prosiut, vagy prosiutt.

Beírtam a gogliba, de mint látod, ezt adta ki:

правильное питание от аккумулятора - VAZ.EE Форум

Előzmény: joy (44829)
tuutuu Creative Commons License 2007.10.03 0 0 44844

Mondom tolom itt befele a fejembe. Ha tovább sütöm, még töpörtyűsebb az illata, de íze kiváló.

Hehe...:}}

Előzmény: nagypapi51 (44842)
tuutuu Creative Commons License 2007.10.03 0 0 44843

Na szóval, az alapanyag nyilván alkalmatlan lett volna t.pogácsának, viszont most itt viszonylag friss töpörtyűillatban tunkolom a végeredményt a sóba, és tetszik...:}}

A lényeg, hogy max. tempón kb 10 percig mehetett a mikro, (fedő alatt, naná, durrog),

aztán amikor jött az illat, előszedtem. Lehet, hogy még lehet gyopálni kicsit, de ez most jónak tűnik.

Tehát maradt az ideológiai harc, a többit is hasonló módon ki kell véreztetnem, ha t.pogácsát akarok, cserébe lesz egy kis zsírom...:}}

Amúgy valami 60 deka körül volt az egész újkorában, és azt hiszem, 700/kiló, amin ezek után nem csodálkozom, mert eléggé zsírból van. Mindenesetre nem 500/150 gramm, szóval határeset...:}}

Ezek után egy kis darab zsírszalonnával eljátszom ezt a mikrózást, és haljon meg a töpörtyűgyár, ha bejön...:}}

 

tuutuu

most Kísérletező Kukta

Előzmény: tuutuu (44841)
nagypapi51 Creative Commons License 2007.10.03 0 0 44842
Íze, mint moslék?
Előzmény: tuutuu (44841)
tuutuu Creative Commons License 2007.10.03 0 0 44841

Na, elvégeztem a kísérletet...:}}

Remélem, összehozom a képekkel a szöveget..

Na, ilyen randa csömböllékeket vettem. Nem törődtem vele, és nagyon olcsó volt.

Szóval máskor ilyet nem teszek. ..

 

ez a kezdet

 

ekkorára daraboltam

 

 

Megsült?

 

Ennyi maradt...:}}}
Előzmény: tuutuu (44837)
ZsuR Creative Commons License 2007.10.03 0 0 44840
Szornyu buktat sutottem a mult heten.
Előzmény: nagypapi51 (44839)
nagypapi51 Creative Commons License 2007.10.03 0 0 44839
miről maradtam le...? :))
Előzmény: ZsuR (44838)
ZsuR Creative Commons License 2007.10.03 0 0 44838
A buktara nem ervenyes az ami a pizzara es a sex-re. . .sajnos. . .
Előzmény: joy (44828)
tuutuu Creative Commons License 2007.10.03 0 0 44837

Még eztán egerészek receptre, mert van itt épp ölég dolog. Sőt, mivel a tepertő ( nekem töpörtyű), igen randa állagú nagy pörc, most földarabolok párat, berakom a mikróba, és kitaposom a lelkét a krumplinyomóval. Ha valami értelmes kijön ebből, lehet, hogy a többit is így csinálom meg, és dagadtra zabálom magam friss töpörtyűből...:}}

Most megyek, és elvégzem a kísérletet..

Előzmény: joy (44833)
tuutuu Creative Commons License 2007.10.03 0 0 44836

Kikérem magamnak, csak a levesekben van kő!

Még ilyet?

Nahát. Sőt.

Előzmény: nagypapi51 (44832)
beetee Creative Commons License 2007.10.03 0 0 44835

Talán mert habverővel kellene, nem vajjal, cukorral! :D

 

Viccet félre: milyen sütemény? kevert? piskóta?

Általában a tojást előbb kell felverni, aztán bele az adalékokat. Sőt, a fehérjét szétválasztva vagy ahhoz keverni a többit, vagy azt hozzáadni a többi alkatrészhez a végén...

Előzmény: zrínyi62 (44834)
zrínyi62 Creative Commons License 2007.10.03 0 0 44834

SOS!

 

Miért esik össze a vajjal, porcukorral felvert egész tojás a végén? Van valami sorrend? Hogyan lehet  kijavitani? Sajnos, megsütöttem a süteményt koszoru formában, de alig emelkedett fel. mit rondtottam el? "természetesen" vendégváró süti lenne.

joy Creative Commons License 2007.10.03 0 0 44833

Betennéd a receptet, és a gyártást -ha lehet fotókkal illusztrálva?

Én vagy 15 éve kísérletezek leveles-tepertős pogival, de eddig csak a nyugati aluljárójában sikeredett -hétköznap de.

:o/

Előzmény: tuutuu (44826)
nagypapi51 Creative Commons License 2007.10.03 0 0 44832

Nálad mindenben kő van, nálam gomba. :))

Előzmény: tuutuu (44827)
joy Creative Commons License 2007.10.03 0 0 44831
:o)
Előzmény: nagypapi51 (44821)
joy Creative Commons License 2007.10.03 0 0 44830

Köhöm, köhöhm!

:o(

Előzmény: Törölt nick (44820)
joy Creative Commons License 2007.10.03 0 0 44829

Parmezánt, parmezánt, és parmezánt.

:o)

Meg prosiuttot, olívát, szépemlékeket...

És friss fügét!

Előzmény: Műhód (44809)
joy Creative Commons License 2007.10.03 0 0 44828

"...kiallitasi darab volt..."

 

Gratulálok!

Tökéletes megfogalmazás!

:o)))

Előzmény: ZsuR (44805)
tuutuu Creative Commons License 2007.10.03 0 0 44827

a csülök pékné módra zabpehely alappal lesz indítva

 

:{O

 

Talán vargányával...:}}

Előzmény: nagypapi51 (44821)
tuutuu Creative Commons License 2007.10.03 0 0 44826
Omlóst egyen, aki a kiflit nem hámozva ette gyerekkorában...:}}
Előzmény: nagypapi51 (44819)
joy Creative Commons License 2007.10.03 0 0 44825

Na, lelőtted.

Én azt akartam írni: "Végy egy nyulat..."

:o)

Előzmény: nagypapi51 (44796)
nagypapi51 Creative Commons License 2007.10.03 0 0 44824
Nálunk magasabb az életszínvonal, nyilván drágábbér adhattya...:))
Előzmény: joy (44822)
tuutuu Creative Commons License 2007.10.03 0 0 44823

Kösz, az asszony nincs itthon, mögnézem...:}}}

Az a baj, hogy valami gagyiba is bele lehet futni..

Előzmény: joy (44822)
joy Creative Commons License 2007.10.03 0 0 44822

Lányok, fijjugh, és egyebek!

Nemrégen beszélgettünk a tésztanyújtógépről.

Most a Spar olaszhetet hírdető lapjában van 4eHuF-ért!

Úgy látom, csak a gép, és ahogy kiveszem, egy metélőfeltét van hozzá.

Az akció holnap kezdődik.

/Fene essen beléjük, miért nem ugyan annyiért adja a szegedi Spar a parmezánt, mint a gráci?/

nagypapi51 Creative Commons License 2007.10.03 0 0 44821

Én a vajas sajtos pogácsámat Rama margarinnal készítem, így is tökéletes, a kalácsba viszont olvasztott echte vaj kerül.

Talán eljön az idő, hogy a magam megnyugtatására a csülök pékné módra zabpehely alappal lesz indítva, de egyelőre ez a veszély nem fenyeget. :)

Előzmény: Törölt nick (44820)
Törölt nick Creative Commons License 2007.10.03 0 0 44820

köszönöm a recepteket, mindkettő tetszik, ma dolgoztam, de holnap délután elkövetem valamelyiket, a torta étolajjal készül, és nemtom ti hogy vagytok vele, de ahogy látom a szarabbnál szarabb margarinokat, amiknek a nagy része emulgeálóval elkozmetikázott viz, akkor azon gombolkozom, hogy minden süteményt minőségi olajjal kéne csinálni, mert az még úgy ahogy nem hígytott vacak.... eddig a kuglófot próbáltam ki és finom lett.

 

ja és a tortás oldalon volt egy tejbegríz, vagy ahogy a lányom mondja tejgebíz, ha valakit izgat, én úgy szoktam csinálni, hogy 2/3-ad rész zabkorpa, 1/3 ad rész kukoricadara, és ha kész kis vaniliáscukor meg citromhéjja /estleg gyömbér/és isteni, rá lehet fogni, hogy diétás meg bio a sok rost miatt, és azértaztán kétszer is enni belőle :) mondjuk én emiatt minden lisztes életbe, sütibe, palacsintába zabkorpát tezsek, h nyugodt szivvel beilleszthessem a diétámba :)))

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!