Az „Excel” fórum célja, hogy keretet adjon az Excel felhasználók széles táborának tapasztalataik megosztására, és lehetőséget a segítséget kérőknek. Az alábbi összefoglaló azért készült, hogy segítse a helyes kérdésfeltevést.
– Írd le szabatosan a problémát. Úgy fogalmazz, hogy ne csak te magad, de a szakértő is megértse, mire szeretnél választ kapni.
– Írd le, hogy milyen verziójú Excellel dolgozol. (Vagy ha nem – ill. nem csak – Excel, akkor micsoda?)
– Írd le, hogy milyen úton indultál el, és hol akadtál el rajta.
– A kérdés megértése szempontjából sokat segíthet, ha feltölteszt egy képet, amin látszik, hogy mit szeretnél, vagy illusztrálja azt.
– Még jobb, ha feltöltesz egy minta munkafüzetet valahová (pl. data.hu). Feltöltés előtt távolítsd el belőle a nem publikus adatokat.
– Ha a feladat jellege olyan, célszerű az "előtte" és "utána" állapotokat bemutatni. (Miből kellene csinálni mit?)
– Ha VBA kódon kell javítani, másold be a releváns kódrészt. Rövid kód mehet hozzászólásba, hosszú kód inkább ide: http://pastebin.com/
– Ha valami nem úgy működik, ahogy kellene, add meg a rendellenes viselkedés jellemzőit, a hibaüzenetet, és a hibát okozó programsort.
Jó lenne tudni az alapértelmezett levelezőszoftvert.
A neten található megoldások nagy része MS Outlookkal operál. Például az ezen a linken lévő információ alapján egy VBA-ban jártas személy meg tudja írni a makrót:
Leírva talán megoldható, de számomra sok és ezért kérem a segítséget.
A problémám:
Van egy táblázatom, melyben többek közt felelős személy és határidő szerepel. Egy kis segédtábla és vlookup felhasználásával a személyekhet tartozó e-mail cím is bekerült. A jelenhez viszonyítva a lejárt feladatok jelezhetők. Pivot és slicerek segítségével a lejártak és e-mail címek listázhatók.
Itt jön a kérés:
a listán szereplők egy gombnyomásra jó lenne, ha kapnának egy mailt (esetleg más személy cc-t), mely felhívja a figyelmet, hogy van lejárt feladatuk is. Van előnye a névre szóló egyenkénti mailnak (speciális feladat, vagy a minden lejárt együtt verziónak is. most még az egyszerűség a fontosabb)
a küldött mailekről jó lenne egy dátum és tárgy szerinti táblázat gyűjtése.
Most a viccet valahogy nem értem, mert 8-ra 0-t ad! :)
???
Oké, este kicsit már aludtam félig, szóval az egész rész is kell nekem, mert az adott ciklust is számolom, de saját magam kavartam bele vele a dolgokba, úgyhogy persze, a maradék fgv-t (is) kell használnom...
Ezt én sem értettem, ezért inkább lefordítom: ki kell jelölni a megfelelő sorokat, aztán ráállni az egérrel két kijelölt sor közé a sorszámnál. Ettől megváltozik az egérkurzor, egy fekete vonal lesz belőle, és abból felfelé és lefelé mutató fekete nyíl. Ekkor kell a dupla kattintás. Tehát ugyanaz, mint egy sor magasságának az automatikus beállítása, csak előtte ki kell jelölni a változtatni kívánt sorokat, és a kijelölt területben bármelyik sor alsó szélére ráállhatunk.
Egy értékskála 1-től 7-ig mér ciklikusan. A bemenő értékek egyesével folyamatosan nőnek.
Ha a bemenő értékem tehát 8, akkor azt meg kell feleltessem az értékskálán 1-nek, ha 9, akkor 2-nek, stb.
Próbáltam úgy megkonstruálni erre egy függvényt, hogy a bemenő értéket osztom 8-cal és veszem az egész részét de csak a 7-es ciklus fordultával ad helyes eredményt, tehát csak azt kapom vissza vele, hanyadik ciklusban jár az értékem, s nem azt, hogy 1-től 7-ig melyiknek kéne megfeleltetve legyen.
Tudom ez vmi piti matek trükk, de már nem bírok mit kitalálni rá.
Tudna valaki segiteni, hogyan lehet elerni, hogy tablazat meretvaltoztatasakor a sormagassag is automatikusan valtozzon?
Pl. a szoveges cella szelessege mondjuk 10-re van beallitva, igy 5-6 sornyi szoveg van benne "sortoressel tobb sorba" beallitassal, automatikusan magasra valtozik a sor, hogy a szoveg teljesen olvashato legyen.
Ha a szelesseget duplajara valtoztatom, akkor a sorok szama lecsokken, de a sormagassag nem, az ures sorok megmaradnak.
Az áttekinthetőség miatt is gondoltam, de mellesleg ez a cellaformázás függvényben való alkalmazásának lehetősége már sokszor elő jött más dolgoknál is, de fogalmam nincs hogy rakható össze.
Ilyesmire már gondoltam, hogy beírni 1-1 cellába adott tétel mellé csak egyszerűen hogy r vagy é, mint ruha vagy élelmiszer stb... De úgy gondoltam talán színre könnyebb lehet vmi szűrőt stb. beállítani.
Ne színezz, írd be egy plusz oszlopba mellé, hogy ruha és arra mehet egy szumha fgv. vagy egy kimutatástáblát (pivot) is készíthetsz belőle az még jobb...
Hogy lehetne azt megoldani, hogy egy sok rekordot tartalmazó táblában én mondjuk kiemelek adott sorokat háttérszínnel, hogy optikailag jól elkülönüljenek a többi adatsortól és az abban szereplő numerikus tételeket szeretném a megfelelő cellákból összegezni? Van erre vmi megoldás, hogy esetleg a cella háttérszín mint feltétel szerint szummáza nekem a szükséges tételeket?
Segítséget szeretnék kérni a következő probléma megoldására.
Van egy excel táblám, amelyben a hónap minden napjához tartoznak adatok külön-külön munkalapokon (füleken).
A munkalapok neve a hónap egy-egy napja, de az évszámmal együtt (ez nem módosítható!). Tehát a nevek: 2019.08.01, 2019.08.02, 2019.08.03, stb. egészen 2019.08.31.-ig (pontosan ilyen formában megadva).
Minden munkalapon 6 db olyan adat van, amelyek később lényegesek lesznek. Ezek az adatok pontosan ugyanazokban a cellákban vannak. Tehát mondjuk minden munkalapon az F40, G40, stb. K40 mezőben.
A táblában van még egy fül (munkalap), legyen a neve "Boríték". Ezen a fülön szeretném megjeleníteni az egyik dátummal jelölt munkalap 6 db fontos adatát, oly módon, hogy változóként megadom a kiválasztott fül nevét (dátumát) egy tetszőleges cellában, és szeretném, ha az ehhez a dátumhoz tartozó munkalap 6 db fontos adata jelenne meg a "Boríték' munkalapon előre megadott cellákban.
Lényeges az, hogy egyetlen dátum érték megadásával lehessen a 6 db fontos adatot egyszerre a "Boríték" fülön megjeleníteni.
Kérdésem, van-e ilyen funkció az excelben, vagy valamilyen makró írásával lehet csak megoldani. Ez utóbbi azonban nem alkalmazható a táblában, mert védett, és a makrók nem engedélyezhetők.
Tudtok erre megoldást?
Próbálkoztam a másik munkalapra mutató hivatkozással, de változót itt nem enged használni a program ('Munkalapnév'!AB10), azaz a 'Munkalapnév' helyére nem tudok változót írni.