Keresés

Részletes keresés

tuutuu Creative Commons License 2007.10.04 0 0 44875
Szerintem elég, ha az iparban nem sütik ki eléggé a zsírszalonnát. A futkározó zsírban (= élő röfi) ugyanúgy sok víz van, mint a húsban.
Előzmény: TTAMAS (44872)
tuutuu Creative Commons License 2007.10.04 0 0 44874
szóval a 841-ben látható a kísérlet.
Előzmény: tuutuu (44873)
tuutuu Creative Commons License 2007.10.04 0 0 44873

Majd kiderül, Bakony teavaj lesz az áldozat, de úgy estefelé.

Azt meg láthattad, hogyan lett zsírom, tehát nyilván nem eléggé lett kisütve.

Dehát ez egy kísérlet volt...

Előzmény: TTAMAS (44871)
TTAMAS Creative Commons License 2007.10.04 0 0 44872

Ha a zsírt kisütöd, ahogyan az hagyományosan szokás, akkor abban egy csepp víz sincs.

Persze, hogy az iparban hogyan készül, azt jobb nem tudni. :((

Előzmény: tuutuu (44867)
TTAMAS Creative Commons License 2007.10.04 0 0 44871
A normál teavaj 80% zsírt tartalmaz.
Előzmény: tuutuu (44866)
kisszszoros Creative Commons License 2007.10.04 0 0 44870
Igen, az tisztított vaj...

A piacon szoktunk venni 1-1,5 kg vajat szeletben :-) és ebből kb 10 dkg a veszteség...

Az asszony margarinfan VOLT, de miután megkóstolt egy-két kaját vajjal, elmúlt neki... :-)
Előzmény: tuutuu (44866)
kisszszoros Creative Commons License 2007.10.04 0 0 44869
És mégsem :-) valahogy a ghí kiadósabb.... vékonyabban tud elterülni :-)
Előzmény: TTAMAS (44865)
tuutuu Creative Commons License 2007.10.04 0 0 44868
Van még zsír=van még víz...
Előzmény: tuutuu (44867)
tuutuu Creative Commons License 2007.10.04 0 0 44867

A tegnapi kísérletem után maradt zsírban szerintem van még zsír, mert szobahőmérsékleten lágynak találtam, tehát a zsírban is lehet víz, de amelyik szobahőn kemény, na abban nem sok van.

Persze röfiről beszélek, a liba/kacsa/tyúkzsír más pálya.

Előzmény: TTAMAS (44865)
tuutuu Creative Commons License 2007.10.04 0 0 44866

Höhö, ha a ghí a beurre clarifié ( tisztított vaj, akkor most állok neki.

Kíváncsi vagyok, mi marad egy tízdekás vajból...:}}

Annak se kis hányada víz, mert már párszor csináltam, de most mérni is fogok...

Előzmény: kisszszoros (44864)
TTAMAS Creative Commons License 2007.10.04 0 0 44865

A margarin egy része víz, az meg a csapból is folyik. :))

A zsír viszont éppúgy tiszta zsír, mint a ghí, azaz ugyanannyi kell belőle.

Előzmény: kisszszoros (44864)
kisszszoros Creative Commons License 2007.10.04 0 0 44864
Fujj margarin fujj olaj....

Én sütibe és kajába is csak ghí-t használok.... érdekes módon kevesebb kell belőle mint margarinból vagy zsírból...
Előzmény: Törölt nick (44859)
tuutuu Creative Commons License 2007.10.04 0 0 44863

Ja, meg kevergetni is elfelejtettem, meg egy csöpp tej is mehetett volna bele...

Nem olyan elvetélt dolog ez...

Előzmény: tuutuu (44862)
tuutuu Creative Commons License 2007.10.04 0 0 44862

Ja, pardon, nem figyeltem, Szóval a zsírszalonna nem oké?

Pedig hát leégésveszély minimális, forró tud lenni, azt hinné az ember..

Amúgy ezek a tegnapi pörcök is ronda fehér szivacsként kezdték...

Kitapostad Te a lelkét azoknak a ronda fehéreknek?

Nekem ami a képen is láthalóan fehér ( na jó, sárgásfehér) volt, az is töpörtyűszínű lett.

Nem állítom, hogy fölért egy többórás házi zsírdütés végeredményével, de finomabb lett, mint volt. A zsírt is megkóstoltam, most reggel, elég lágy, de beraktam a hűtőbe, mert bizony finom. Reggelire a friss mankucsokba hagymával fog békerülni...:}}

Előzmény: tuutuu (44861)
tuutuu Creative Commons License 2007.10.04 0 0 44861

Akkor menj vissza 2 hsz-t, és ott vannak a képek a ..841-ben...:}}

 

Elkerülted...:}

Előzmény: joy (44858)
Műhód Creative Commons License 2007.10.03 0 0 44860
Köszönöm Nektek.
Előzmény: ZsuR (44852)
Törölt nick Creative Commons License 2007.10.03 0 0 44859

csak nem torkonakadt valami ? :)))) köhöm,köhöm:)

 

a margarin utálkozás vagy a zabkorpa? :) pedig nemakkora hülyeség, mint leirva tűnik, eddig a bords eve sütőbigyóval sütöttem, de már az se tetszik, a vaj meg nemmindenhez illik, most a dióolaj jön, vagy valami hasonlatos érdekesség.

 

úgy láccik egyedül vagyok vele, hgoy nincs kedvem a sütibe vizet tenni. mert a margarinkákban az van, méghozzá dögivel, pár éve meg is bacták az unilever/ rámát a fogyasztóvédelmisek, hgoy megint emelték a viz/növényizsiradék arányt, persze sutyiban, lassan már olyan lesz, mint az olasz méregdrága ló-pacsirtapörkölt, amiben a keverési arány 1:1 /azaza: 1 lú+1 pacsirta :)))/

 

a zabkorpa meg finom és egészsegges. kóstolás után tessék cúfolódni :)))

Előzmény: joy (44830)
joy Creative Commons License 2007.10.03 0 0 44858

No, arra a zsírszalonna-mikrózásra kíváncsi leszek, mert nekem anno nagyon nem jött be.

Kókadt-fehér szivacsok jöttek ki.

Előzmény: tuutuu (44843)
tuutuu Creative Commons License 2007.10.03 0 0 44857

Amatőrök voltatok.

AUTOMATA teafőző.

Lekapcsol, ha forr a víz...

A radírízű tea meg souvenir...:}}

Előzmény: nagypapi51 (44854)
tuutuu Creative Commons License 2007.10.03 0 0 44856

Én 2 évig.

Tudom, létezett hosszabb is, de az is túl sok volt a gallérom mögé...

Előzmény: Műhód (44851)
ZsuR Creative Commons License 2007.10.03 0 0 44855
Pontosan levegon van erlelve, nem pacleben.
Előzmény: VKOrsi (44853)
nagypapi51 Creative Commons License 2007.10.03 0 0 44854
Vízforralóként is szuperált, ilyenkor radír volt a távtartó.
Előzmény: tuutuu (44850)
VKOrsi Creative Commons License 2007.10.03 0 0 44853
a prosciutto lényege, hogy csak érlelt sonka, nincs füstölve.
ZsuR Creative Commons License 2007.10.03 0 0 44852
Prosciutto. . .sonka. Olasz sonka.

Előzmény: Műhód (44845)
Műhód Creative Commons License 2007.10.03 0 0 44851

Én sajnos hosszú ideig voltam katona.

Nekünk akkor még -sajnos- volt időnk a hosszabb elnevezésekre.:()

 

Előzmény: tuutuu (44849)
tuutuu Creative Commons License 2007.10.03 0 0 44850

Ontopic

Automata vízforraló: a villanydrót végén két zsilettpenge lóg a pohár vízbe. Power on, lassan melegszik a víz, majd forrni kezd. Ekkor előbb-utóbb a két penge összeér, a napos beüvölt a hálóba:

- Kész a tea!!

Előzmény: nagypapi51 (44848)
tuutuu Creative Commons License 2007.10.03 0 0 44849
Efkávé volt az, Te!!
Előzmény: Műhód (44847)
nagypapi51 Creative Commons License 2007.10.03 0 0 44848

Honvédségnél két zsilettpengét vágtunk a császárhúsba, (sült császárra éhezvén) rá derót, másik vége dugasszal konnektor. Szép kékes szikrák, és k...va büdös...

Maradtunk a nyersnél (Emlék-ízek)

Előzmény: tuutuu (44843)
Műhód Creative Commons License 2007.10.03 0 0 44847

Mi a hadseregben sütöttük gyakran újra a töpörtyűt az olajkályhák tetőrácsán.

Egyébként csak aligehető volt.

Nem véletlenül volt nálunk TÖPFE a neve.

- tömegpusztító fegyver = töpörtyű feketekávéval.

Előzmény: tuutuu (44844)
tuutuu Creative Commons License 2007.10.03 0 0 44846
Mondjuk el kell mosni a krumplinyomót , etc...:}}
Előzmény: tuutuu (44844)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!