A tegnapi kísérletem után maradt zsírban szerintem van még zsír, mert szobahőmérsékleten lágynak találtam, tehát a zsírban is lehet víz, de amelyik szobahőn kemény, na abban nem sok van.
Persze röfiről beszélek, a liba/kacsa/tyúkzsír más pálya.
Ja, pardon, nem figyeltem, Szóval a zsírszalonna nem oké?
Pedig hát leégésveszély minimális, forró tud lenni, azt hinné az ember..
Amúgy ezek a tegnapi pörcök is ronda fehér szivacsként kezdték...
Kitapostad Te a lelkét azoknak a ronda fehéreknek?
Nekem ami a képen is láthalóan fehér ( na jó, sárgásfehér) volt, az is töpörtyűszínű lett.
Nem állítom, hogy fölért egy többórás házi zsírdütés végeredményével, de finomabb lett, mint volt. A zsírt is megkóstoltam, most reggel, elég lágy, de beraktam a hűtőbe, mert bizony finom. Reggelire a friss mankucsokba hagymával fog békerülni...:}}
a margarin utálkozás vagy a zabkorpa? :) pedig nemakkora hülyeség, mint leirva tűnik, eddig a bords eve sütőbigyóval sütöttem, de már az se tetszik, a vaj meg nemmindenhez illik, most a dióolaj jön, vagy valami hasonlatos érdekesség.
úgy láccik egyedül vagyok vele, hgoy nincs kedvem a sütibe vizet tenni. mert a margarinkákban az van, méghozzá dögivel, pár éve meg is bacták az unilever/ rámát a fogyasztóvédelmisek, hgoy megint emelték a viz/növényizsiradék arányt, persze sutyiban, lassan már olyan lesz, mint az olasz méregdrága ló-pacsirtapörkölt, amiben a keverési arány 1:1 /azaza: 1 lú+1 pacsirta :)))/
a zabkorpa meg finom és egészsegges. kóstolás után tessék cúfolódni :)))
Automata vízforraló: a villanydrót végén két zsilettpenge lóg a pohár vízbe. Power on, lassan melegszik a víz, majd forrni kezd. Ekkor előbb-utóbb a két penge összeér, a napos beüvölt a hálóba:
Honvédségnél két zsilettpengét vágtunk a császárhúsba, (sült császárra éhezvén) rá derót, másik vége dugasszal konnektor. Szép kékes szikrák, és k...va büdös...