ez nem a lámpa gondja! sajnos az egész bicajnak annak kell lennie.
vettem egy jó kis riaztót a bicajra, egész jól üzemel. namost láttam egy sokkolót 11ezerért a neten és azon agyaltam a kettőt össze kellene építeni, úgy hogy a hangszóró helyett a sokkolót kapcsolja. :) persze a két markolatban lenne 2 pici vezeték beletéve (kormányban el lehetne tüntetni a vezetéket), így ha netán véletlen hozzáér valaki ne "verje agyon" de ha a kért markolatba kapaszkodik akkor bizony odaverje a földhöz a rohadékot!
Nekem amúgy 2 db lámpám van hátul. egyik a táska alatti részen, a másik a nyeregcsövön. az alsót villogóra szoktam kapcsolni a másikat meg folyamatos fényre. +reflexcsík a táskán, mellény (ill saját készítésű reflexcsíkos ruha) prizmák (mostmár 3 van hátul) majdcsak észrevesz a majom, én többet már nem tudok tenni, hacsak nem ordítok tekerés közben
Hát igen! Sőt sokkal messzebbről látni hogy az egy kerékpáros, nem csak az út szélét jelző oszlop piros fényvisszaverője, hisz messziről a kerékpáros nem is látszik hogy mozog.
Egyébként azt még megértem, hogy valaki a csengő ellen berzenkedik, mert kevés a hely a kormányon, és nem szokta használni, na de egy darab küllőprizma az első keréken se pénzben, se súlyban nem ér annyit, hogy azon akadjon fenn valaki.
Láncot lánckerekeket érdemes együtt cserélni. egyébként van láncnyúlás mérő amivel meggyőződhetsz róla hogy már cserélendő-e a lánc, de több éves láncon már nem érdemes agyalni, el kell dobni és tenni egy újat.
Lenne egy kérdésem, hátha ti találkoztatok már ilyesmivel. Van egy felújított bringám, vettem most hozzá két új kereket. Külön vettem hozzá menetes racsnit. Eddig nem is volt gond. A lánc maradt a régi. Akárhogyan állítgatom, hátul a racsninál, a fogaskerekeknél ropog a lánc. Olyan, mintha nem passzolna a helyére a lánc, meg a fogaskerék. A váltás parádésan megy, meg minden, csak fura a hang. Lehet, hogy a lánc már ki van kopva, ez az új racsni meg ugye vadi új ... kellene új láncot vennem?
ez a Köhém rendelet cseppet elavult csak most ujra elövették,hogy pénzt tudjanak behajtani,csengö minek a mtbra?az erdöben csengessek,vagy mi a közuton nem hallja az autos,a gyalogosnak meg tudok szolni,hogy légyszi engedj el....
De, szerintem ugyanaz. Olyasmi igen, bár még nem volt vakbélgyulladásom sosem, a bordák alatt a hasamnál (de inkább oldalt) fájdalom. :) Elmúlik, tekerésnél előjön. Akkor "megnyugodtam", hogy nem csak nálam fordult elő. Én is valamilyen fajta izomlázra gondoltam, de akkor lehet, hogy tényleg az.
"A csengó a másik biciklista miatt van elsősorban."
Akkor pláne faszság. Sosem csengetek rá az előttem menőre, max. szólok, hogy mennék, de ez is csak versenyen fordul elő. Gyalogosokat sem szoktam ezzel riogatni, autók ellen meg annyi, mint halottnak a szenteltvíz. A négy bringám közül az egyiken van csengő, de még sosem használtam.
A fényes nappal kötelezően felszerelendő lámpához is lenne pár szavam... De mindegy, elmúlik ez a pár hét, addig majd kihúzom valahogy. Bár ha a csendő hiánya miatt megbüntetnének, bizisten, bekeretezve kitenném a falra. (Közvetlenül az Emlékül a Magyar Köztársaság Rendőrségétől aranyplakett mellé. Tök komolyan van egy ilyenem.)
Érdekes ez az izomláz. Tavaly, a saraticei 24 órás után az arcizmaimban is éreztem izomlázat (az állkapocs mozgató izmok környékén), illetve a mellkason, a bordákon kívül. Addig ilyen soha nem fordult elő. A délutáni-esti görcsökről nem is beszélve...
És azt vajon előírják, hogy a csengőt hová kell szerelni? Múltkor azon gondolkodtam, hogy hová tegyem Szúnyogon a pengetős kis vackot és eszembe jutott a nyeregcső:). Aztán a stucni lett a végső helye - legalábbis erre a három hétre.
Ja, meg 150 m-ről láthatónak kell lennie a hátsó lámpának. Mikor? Újholdkor, borult ég alatt, vagy déli napsütésben? Újra gondolhatnák már ezt a KÖHÉM rendeletet.
nem biztos hogy ugyanaz, de nekem amikor edzetlen voltam, es hosszabbakat mentem, utanna olyan fajdalmaim voltak, hogy elkezdtem utannanezni a vakbelgyulladasnak. par nap alatt elmulik, ujabb tekereskor elojon. magamnak azzal intezem el azota, hogy "a lihegestol" izomlazam van. marmint hogy a fokozott legzes olyan izmokat dolgoztat, amik soha egyebkent semmit nem csinalnak, ezert marhara szokatlan es varatlan helyen van izomlazam.