Mi IS AZ AZ ELMÉLET, NEM TANULTAM MEG, de leirom mit tudok, és korrigáljatok majd?!
Én vagyok Albert Einstein, te meg a (off) dilis ápoló, s most beugrom az általam képzelt téridőgépbe, passz relatziv, köt(off) negativ, polaritás csenben, keno(off) ovvi van.
Párhuzamos terek ténferegnek bennem?
Mi a rák ez bennem?
Két lány kering velem egy térben?
Bennem a lányok, ilyet kivánokl.
Mi a lét értelme? A ténf(off) .
Behuz (off) az ápoló egy nagyot.
Kiköpött az apja! (off)
Relativitáas!
Jön eistein meg (off) egy egyes, helyre mehetsz.
Szóval a testem atomja meg a számitógép kvarkjai együtt keringenek a térben velem azonos frekvencián, igy nyomkodom le a billentyüket, de van itt a térben még 16 párhuzamos frekvencia, ami lehet, hogy éppen csak világűr?
Az is lehet, hogy akkor ahol anyag van ott a párhuzamosnak is lennie kell, vagyis itt nem lehet ür, hanem egy olyan bolygó, amely 16 hullámhosszon rezeg egy irányba haladva, a Herkules csillagkép felé.
Vagyis a bolygonk rádióhoz hasonló alapgép, amelynek 16 sávja egyenként 3 dimenziós adás, amelyben egy a miénk, de átrezeghetek másikba álomban frekvenciát váltva, mig testem az ágyon hever, addig a lelkem a párhuzamosban jár, s ott amiket csinál annak nyoma van, de ha csak egy uj térrész keletkezik, akkor az felszivódik?
"Bizony, vezesse le Einstein az UFF-et! Ne halandzsázzon a lifttel!"
Ez már igen ócska mellébeszélés.
Az áltrel szerinted megbukott, így most közömbös, hogy megalapozott-e vagy sem. Annyit mindenesetre leszögezhetünk, hogy még holtában is nagyon pontosan megadta a GPS órák időeltérését.
Te azt állítottad, hogy "A GPS idödilatációt az elektrodinamika és a neutrínókból álló sötét anyag megmagyaráz".
Hát akkor lássuk, hogy a Nagy Egyesített Iszugyi Halandzsa(NEIH) elmélet hogyan számolja ki a GPS órák időeltérését.
Az a kérdésem, hogy a Michelsson kísérletben tulajdonképpen mit mértek: - Helyazonosságot (x=constans) - Időazonosságot b(t=constans) vagy - Helyidőazonosságot (ds = négyesponttávolság constans.)
Ezeket a fogalmakat elég jól leírtam, azt hiszem. Nyilvánvaló, hogy ezek általában nem azonos dolgok. Kivétel talán a fény? Hogy egyedül az képes azonos ponton, és időben ugyanazon helyen találkozni önmagával, bármely irányból és sebességnél, mint a MICHELSON kisérletben volt? Hiszen órákkal ilyesmi nem lehetséges... Akkor a fénynek ez a tulajdonsága különlegesebb és izgalmasabb, minthogy csak a sebessége állandó.
Négyespont= négyestávolság. Az utóbbit viszont Te írtad, így nem kell definiálnom. A négyespont elírás, le is feküdtem aludni utána. Szóval bocs.
Ha pedig az volt a feltétel, ahogyan Te feltételezed, hogy a kísérletben pont oda tették vissza az órát, ahonnan elindultak, akkor a HELYAZONOSSÁGI KRITÉRIUMOT alkalmazták. Ezt el kellene ismerned.
De ha ezt alkalmazták, akkor a kísérletben dx^2+dy^2+dz^2=d'x^2+d"y^2+d'z^2
Amiből ds=constans esetén következik, hogy dt=d't
Ehhez képest elég szignifikáns különbséget mértek. Álláspontotok ideig -óráig menthető, ha azt állítátok, amit eddig még soha, legfeljebb csak én mondtam, hogy a dx^2+dy^2+dz^2=d'x^2+d'y^2+d'z^2 egyenlőség nem igaz. Vagyis hogy az órák valahogy nem egymás mellé kerültek. Pedig ott voltak. Vagy az segíthet, hogy a mérés nem a HELYIDŐAZTONOSSÁG elve alapján történt, hogy az megváltozhatott. Ekkor az SRE-be rúgtatok egy kiadósat.
Ami meg a dimenziók számát, és minőségét illeti, még mindig nem értem, mit érthetünk egységesen dimenzió alatt? Mert azt, hogy ahány független koordináta kell azt nehezen fogadnám el. Hivatkoznék a térbeli pontok jelölésére, akér nem egész számkkal is. Itt a topikban háromféle járatos dimenzióról irtam eddig, az előző lehetne a negyedik.. Ha Te az időt is valósnak veszed, mondván, hogy az a Pithagorász tétellel is megoldható, akkor is az az én szemléletem szerint ez a képlet kétdimenziós. Mert a másodfokú egységgyökök, a jelölőik valós számok (+/-1)
Ugyanakkor biztonytalan is vagyok ebben, mert ez tulajdonképpen lehetne a két koordináta féltengely is, vagyis, hogy egy dimenzió.
Ha pedig négydimenziósnak tekinteném, ahogyan Ti, akkor is a valós egységgyököket ( x=+/-1) a mnetirányhoz, és az időhőz, a valótlanokat ((-1+i*3^0,5)/2;(-1-i*3^0,5)/2) pedig a két oldalsó helykoordinátához illeszteném.
Ha pedig hatdimenziósnak tekinteném, akkor még oldalsó képzetes időtagot ((1+i*3^0,5)/2; (1-i*3^0,5)/2) rendelnék hozzájuk.
Akkor lenne teljes. De ez is csak felfogás kérdése, mert ha a két félkoordinátát tekintem egy dimenziónak, ahol k, j egységgyökök, (a hatból valamelyik, konjugált pár), akkor ez csak három dimenzió.
A "fénysugár" az egy hullám, aminek intenzitása, rezgésszáma és terjedési sebessége van. Csak az intenzitás használható fel a idöszinkronizációhoz, aminek egy bizonyos ALSÓ HATÁRA van. A rezgészám csak az "idö járását" adja meg. A terjedési sebességet meg állandónak tekintünk.
"Ezzel remekül lehet magyarázni a GPS áltrel-idődilatációját, a gravitációnak megvan a forrása, az áltrelnek is jót tenne ha megtalálná a látszólagos térgörbület okát."
Ezt az állításodat szétszedem. Természetesen megvannak a gravitáció forrásai (ezek az elemi g-töltések). A tér meg a Minkowski tér-idö invariáns metrikájával megmagyarázható, midenféle térgörbület nélkül. A GPS idödilatációt az elektrodinamika és a neutrínókból álló sötét anyag megmagyaráz. Hol itt a probléma, a kutyának sem kell a specrel és az átrel?
Azt jelenti, hogy ha mindkét óra kibocsát 1-1 fénysugarat a másik irányába amikor azok egy tetszőleges előre megállapodott időt (pl. 13 óra 27 percet) mutatnak, akkor a kibocsátott fénysugarak félúton találkoznak az órák között.
de ettől még a mozgó rendszerben ugyanúgy szinkronizálva lesznek
Úgy értem: a két mozgó mechanikus óra szinkronban lesz a hozzájuk csatolt rendszerben, a külső álló rendszerben pedig csavarodik a tengelyeiket összekötő torziós szál. Nem látok itt semmi problémát.
Ha a másodpercmutatók tengelye lett összekötve indulás előtt, akkor a felgyorsulás után beálló "egyidejűség felbomlás" miatt a torziós szál megtekeredik, 360fokos csavar lesz benne.
A torziós szálban csavar lesz, de ettől még a mozgó rendszerben ugyanúgy szinkronizálva lesznek az órák (és a torziós szálban nem lépnek fel kényszererők). Szóval nem értem, mi a különbség az eszményi és a mechanikus órák között. Az egyidejűség felbomlása és az idődilatáció egyszerű koordinátatranszformáció, olyan, mint amikor a hagyományos térben kétféle koordinátarendszerben tartod nyilván ugyanazokat a pontokat.