Olyan világban terjedt el a használata, ahol a tejzsír az alapvető állati zsíradék, meleg van és nincs hűtőszekrény, ezért a vajat meg kell szabadítani a víztartalmától (közben persze a vitamintartalma is tönkremegy), hogy lassabban avasodjon.
Nálunk egyik tényező sem igaz, egyszerűen csak bizonyos körökben divat lett...
Nem úgy, mint jól +tervezett panelunkban: kimegy egy égő, lecsapja az összes világításét, és természetesen a többemelet mélységben levő óra melletti főbiztosítékot is!
Nálunk automata kismegszakító volt, ettől volt automata, csak a reset-hez kellett a kopasz a létrával, mert 3 méter magasan voltak a biztik...urasan minden konnektorhoz 1-1..
Ezeket töpörtyű címén a szabadbattyáni vágóhídon vettem. Szemmel láthatóan nem sokat vacakolnak vele, de máskor láttam már embert egy nagy nylonzsáknyi ideális állagú cuccal osont elfele, tehát ennél urasabbat is ki lehet fogni.
Egyszerűen csak kísérleteztem egyet. Ezek tehát már "töpörtyűk" voltak, csak nekem nem tetszettek, és valószínűleg a múltkori pogácsámmal ai az volt a baj, hogy túl sok volt a zsiradék ( bár akkor azért ennél emberibb stílusa volt.
Na, elkezdtem a vajat. Bruttó 100 g, - 2 g papír a startmennyiség...:}}
Én meg azt mondtam, hogy az enyémben van, ( mert a töpörtyűben is volt) ,a töpörtyűben is, az ipari zsírban meg nem sok lehet, mert az elég kemény.
Dehát én vagyok a kekec...:}}
Ja, lehet, hogy csak vádaskodok? Mikor kiszedtem a sütőből, kézzel fröccsentettem rá vizet ( mint vasaláskor), hogy ropogós legyen ( ld. libatöpörtyű készítése).