Keresés

Részletes keresés

tuutuu Creative Commons License 2007.10.04 0 0 44905
Ja, és ideiglenesen visszaadom a főkekec titulust...:}}}
Előzmény: TTAMAS (44901)
TTAMAS Creative Commons License 2007.10.04 0 0 44904
Azért az elég lassú folyamat, mikor a megolvadt vajból az alul elhelyezkedő víz átdiffundál több centi zsíron, hogy elpárologhasson...
Előzmény: tuutuu (44902)
tuutuu Creative Commons License 2007.10.04 0 0 44903

Kapaszkodj...:}}

Én például kíváncsiságból, ugyan mi a francért izgalmas ez?

Meg a Veneszben a fűszervajak ezzel kezdődnek, arra is kíváncsi vagyok..

De ma alaposan elbaxtam, egyenesen megy a qkába...:}}}

El fog telni megint 1-2 év, mire újra eszembe jut...:}}

Előzmény: TTAMAS (44901)
tuutuu Creative Commons License 2007.10.04 0 0 44902

Ezt ki mondta neked?

Még a madáritatómból is elpárolog...:}}

Előzmény: GPF (44899)
TTAMAS Creative Commons License 2007.10.04 0 0 44901

Néhányan nagyon fognak szeretni, de nem baj. :))

 

Miért akartok ghít készíteni?

Olyan világban terjedt el a használata, ahol a tejzsír az alapvető állati zsíradék, meleg van és nincs hűtőszekrény, ezért a vajat meg kell szabadítani a víztartalmától (közben persze a vitamintartalma is tönkremegy), hogy lassabban avasodjon.

Nálunk egyik tényező sem igaz, egyszerűen csak bizonyos körökben divat lett...

TTAMAS Creative Commons License 2007.10.04 0 0 44900

se meg ne égjen, se az én időmet ne rabolja?

 

Vedd meg készen. :))

Előzmény: joy (44896)
GPF Creative Commons License 2007.10.04 0 0 44899
A vízfürdőn nem párolog el a vajban levő víz...
Előzmény: tuutuu (44898)
tuutuu Creative Commons License 2007.10.04 0 0 44898

Én megmondom, sehogy. Szerintem most megégettem...:{{

A habot is leszedtem, de aztán a legkisebb tűzön is elégy randa , meg az illata...

Szóval ezzel nem dicsekszem, viszont valóban kb 20% volt a veszteség belőle.

Valószínűleg vízfürdőn jobb lenne, vagy tökölés óraszám.

Azért még megvárom, míg kihűl, hátha ehető...:}}

Előzmény: joy (44896)
joy Creative Commons License 2007.10.04 0 0 44897

"...a biztik...urasan minden konnektorhoz 1-1..."

A főnökség jól ismerte a bakagyakorlatot.

:o)

Nem úgy, mint jól +tervezett panelunkban: kimegy egy égő, lecsapja az összes világításét, és természetesen a többemelet mélységben levő óra melletti főbiztosítékot is!

:o(

Előzmény: tuutuu (44895)
joy Creative Commons License 2007.10.04 0 0 44896

Ki tudja már a mai magyar disznóságban, ki-kinek a micsodája?

:o)

 

Ghí-zésnél elárulja vki, hogyan lehet készíteni úgy, hogy se meg ne égjen, se az én időmet ne rabolja?

Előzmény: tuutuu (44894)
tuutuu Creative Commons License 2007.10.04 0 0 44895

Ja?

Nálunk automata kismegszakító volt, ettől volt automata, csak a reset-hez kellett a kopasz a létrával, mert 3 méter magasan voltak a biztik...urasan minden konnektorhoz 1-1..

Előzmény: nagypapi51 (44893)
tuutuu Creative Commons License 2007.10.04 0 0 44894
Ez így van, de az én pörcöm nem hinném, hogy Mangal Ica szalonnájából van...
Előzmény: joy (44887)
nagypapi51 Creative Commons License 2007.10.04 0 0 44893

Jól elbeszélünk...

radír távtartó volt a pengék közt, nem kellett talpalni az olvadót.

Előzmény: tuutuu (44891)
tuutuu Creative Commons License 2007.10.04 0 0 44892

Ezeket töpörtyű címén a szabadbattyáni vágóhídon vettem. Szemmel láthatóan nem sokat vacakolnak vele, de máskor láttam már embert egy nagy nylonzsáknyi ideális állagú cuccal osont elfele, tehát ennél urasabbat is ki lehet fogni.

Egyszerűen csak kísérleteztem egyet. Ezek tehát már "töpörtyűk" voltak, csak nekem nem tetszettek, és valószínűleg a múltkori pogácsámmal ai az volt a baj, hogy túl sok volt a zsiradék ( bár akkor azért ennél emberibb stílusa volt.

 

Na, elkezdtem a vajat. Bruttó 100 g, - 2 g papír a startmennyiség...:}}

Előzmény: joy (44885)
tuutuu Creative Commons License 2007.10.04 0 0 44891
Viszont a PC-t nem csapta agyon a hirtelen áramszünet, gondolom...:}}
Előzmény: nagypapi51 (44881)
kisszszoros Creative Commons License 2007.10.04 0 0 44890
Pedig nagyon finom!!!
Előzmény: joy (44889)
joy Creative Commons License 2007.10.04 0 0 44889

A marhapörköltöt sem tudom elképzelni ghí-n, pedig az a sajátja!

:o)

Előzmény: kisszszoros (44888)
kisszszoros Creative Commons License 2007.10.04 0 0 44888
Az pazarlás lenne :-)

Maradt az olaj a sültkrumpli és a rántott cumók részére,
az egyéb alacsony zsiradék igényű étel vajjal készül,

kivétel, ahol kimondottan szalonnazsír KELL... pl:sztrapacska :-)
Előzmény: joy (44886)
joy Creative Commons License 2007.10.04 0 0 44887

Nagy a különbség a röfiknél is!

A mangalicazsí pölö szobahőmersékleten sokkal lágyab, mint az egyéb sertésé.

Natúr szalonnája meg szinte kenhető!

Előzmény: tuutuu (44867)
joy Creative Commons License 2007.10.04 0 0 44886

Bécsiszelet rósejbnivel ghí-ben sütve?

Hááát?

Előzmény: kisszszoros (44864)
joy Creative Commons License 2007.10.04 0 0 44885

Aok nem töpörtyűsített töpörtyök voltak?

Mert más az elősütött, más a nyers mikrózása.

Előzmény: tuutuu (44861)
joy Creative Commons License 2007.10.04 0 0 44884

Jajjmamámdemegéheztem!

És az összes magyar mangalicasonkát a spanyolok dolgozzák föl.

:o(

Előzmény: ZsuR (44852)
joy Creative Commons License 2007.10.04 0 0 44883

Bocsi, yogosh, lemaradt egy "c" bötű.

Rám rámszólt a gogli:

"Keresési javaslat: "prosciutto"  


 

Egyébként, sonka.

A "Pármai" a legfinomabb:

Prosciutto di Parma
Előzmény: Műhód (44845)
joy Creative Commons License 2007.10.04 0 0 44882

Nem, nem.

Félreértettél.

Én sosem kritizálom mások konyhatrükkjeit, legföljebb nem értek 1et vele.

A krahács némely konyhaasztalhoz nem illő kifejezésnexólt!

:o)))

 

Zabkorpázni nem, de búzakorpázni szoktunk, most is van otthun ---de minek?

:o)

 

Margarint akkor bántom, ha a recept kimondottan azt ír elő, vagy tejmentes sütit kell készíteni, akkor meg LIGA margarint használok.

Ezek a vizes, mittoménmiket tartalmazó micsodák nálunk se kellenek senkinek.

Kukoriolaj, ev. olíva, vaj, mangalicazsír, vagy frissen olvasztott -töpörtyűmaradvány- a nálunk használt zsiradékok listája.

Salátákhoz van még tökmagolaj, oszt slusz.

Előzmény: Törölt nick (44859)
nagypapi51 Creative Commons License 2007.10.04 0 0 44881
A századirodába keveseknek engedtem szabad bejárást.
Előzmény: tuutuu (44880)
tuutuu Creative Commons License 2007.10.04 0 0 44880

Off

Nem értetted a működését?

Igen, 1972-ben járunk, és automata teafőző..

A naposasztallal szemben a fürdő, és mert sok a baka, a folyosón kívül is tükrös polcok.

Katona kijön, pohár, dugó a helyére, szól a naposnak, ha leverte a biztit, kiabáljon be.

Mi nem világos?

Csak akkor veri le a biztit, ha a zsilettek a forrástól összeverődnek...

 

Na jó, félautomata, mert utána a kopasz naposnak létrán föl kell mászni, visszacsinálni a biztit..

On

Előzmény: nagypapi51 (44879)
nagypapi51 Creative Commons License 2007.10.04 0 0 44879

Automata teafőző...

Jóember, 1972-t írunk! :))

Előzmény: tuutuu (44857)
ZsuR Creative Commons License 2007.10.04 0 0 44878
Szivesen.
Előzmény: Műhód (44860)
tuutuu Creative Commons License 2007.10.04 0 0 44877

Én meg azt mondtam, hogy az enyémben van, ( mert a töpörtyűben is volt) ,a töpörtyűben is, az ipari zsírban meg nem sok lehet, mert az elég kemény.

Dehát én vagyok a kekec...:}}

 

Ja, lehet, hogy csak vádaskodok? Mikor kiszedtem a sütőből, kézzel fröccsentettem rá vizet ( mint vasaláskor), hogy ropogós legyen ( ld. libatöpörtyű készítése).

Szóval lehet, hogy én vizeztem föl... egy picit.

Előzmény: TTAMAS (44876)
TTAMAS Creative Commons License 2007.10.04 0 0 44876
Nem az volt a kérdés, hogy a töpörtyű tartalmaz-e vizet, hanem, hogy a zsírban van-e.
Előzmény: tuutuu (44873)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!