Samax: A cím www.guitarmania.hu Ha sikerül ez itt egy link lesz oda. A listát küldöm.
Kenobi: Emil megy... Egyébként én szeretem a pandamacikat... Coccolino rulez! :)))
Mindenki:
Ki lesz ott a Gitármánia táborban? (Én még nem tudom megyek-e...)
A hétvégén láttam egy környékbeli metál(?) bandát. A nagy, böhöm csöves Marshalljaikat Korg AX30G-vel effektezték... Szóval nem lehet olyan rossz ez a pedálka. Ezt egyébként csak úgy mondom. Nem a saját kütyümet reklámozom. Egyáltalán nem... :)))
Kotzen&Howe:
Aha. Elég sok girárzeném van az ismertebbeken (Yngwie, Vai, Satriani, Friedman, MacAlpine, V. Moore, Lynch, Lukather, stb.) kívül is: Harris, Becker, Rondat, Firkins, miegymás.
Gitárlink:
Háát, ez a gitár biztosan drága is meg jó is, de valami félelmetesen gusztustalan.
tomci
Y&T: nekem tulajdonképpen ez az egy lemezem van tőlük. Ne olyasmire számíts mint az Alice Cooper lemezek, bár ez is hard rock. Asszem itt azért yoval több lehetőséget kapott, hogy kiélje magát, nincsenek vendéggitárosok. Összességében asszem ez a lemez zene fan-oknak készült. Ya a címe: Musically incorrect.
Deepfreeze: Bizony, hogy érdekel! De be kel vallanom szörnyű műveletlenségem: nem ugrik be, hogy milyen (melyik) banada az Y & T. :(
Ja, és ha szóba került az érdeklődésem, ismét megkérdezném, hogy nem tudna-e valaki hozzásegíteni Richie Kotzen és Greg Howe közös albumához? (Esetleg Kotzen: Mother Head Family ... és az azt követő munkáihoz? Mivel ennek a krapeknak a játékát NAGYON bírom.)
Samax: Köszönöm, de asszem Metallica csak korlátozottan érdekel. Meg lehet, hogy én maradnék ebben az esetben a csigapostánál. (Mármint, ha én küldök. Ugyanis nemigen tudok scannel/tet/ni.)
Cserealapról egy kb. aktuális listát emilhez csatolva küldök, aki kér.
Erről, jut eszembe: Szekér Guitarmania honlapján a múltkor fenn volt egy kottája ilyesmi módon. (lehet, hogy most is van - ha érdekel valakit.) Mit mondjak, alaposan megizzasztott, mire használható minőségben ki tudtam nyomtatni. (Persze lehet, hogy ez csak az én bénaságom.)
Bogyó: Némi hétvégi próbálkozgatás néhány helyi arccal (itt a kies vidéken, honnan Bp. nem is látszik) TTDBB jellegű bluesilag. És te? Jazz? Banda?
Pá!
Ja, megnézte vki a képet amit belinkeltem? (Vajh, mé'nem tudtam beilleszteni? Hogy kell?)
SzocsO: Szegény tocaorok... Kik ők? Mesélj róluk, ha már így művelsz minket! (Amit egyébként jól teszel.)
Bogyó: zerintem is. Gyanítottam, csak nem voltam benne biztos. Jelszó: KCSSK alagsori próbaterem...
GG: Bimbózásról szó sincs, ez kimondottan régi ismerettség! :) Ja! És kimondottan zenei!
Incho: Végre, hogy nem csak én dícsérem itt Madit! Cserébe a listádért itt van néhány általam kedvelt magyar gitáros, akik épp eszembe jutnak:
Tátrai, Mohai, Jamie Winchester, Kormos János (pl.: Tea - Rövid ideig tanárom is volt,sajna ez rajtam nem nagyon látszik... De nem miatta.) Remo, Madi, a Roy és Ádám gitárosa (nem tom melyikük az...), Slamó, stb.
Ja egy külföldi is, csak mert eszembe jutott: Steff Burns (l. pl. Alice Cooper: Hey Stoopid album)
Kották engem is érdekelnének, csereanyag is van. De erről majd később...
Samax: szerintem egy Lexicont v. egy TC Electronicot nem cserélnél le egyhamar, csak asszem kicsit drágák... :(
>>Abszolút nem vagyok honos a flamenco műfajban, és igazából fogalmam sincs mi a különbség egy sima nejlonhúros klasszikus gitár meg egy flamenco gitár között. A golpeadorrol meg lövésem sincs, hogy micsoda...
MusicMan, küldtem ímélt!
Amúgy a különbség annyi, hogy a flamenco-gitár súlyban könnyebb, és a húrok közelebb vannak a fedlaphoz (ha eccer kipróbálod, milyen egyszerre dobolni és pengetni rájössz, hogy miért :))))
Gyakran a fej is más, mint a klasszikus gitáré (mmint a húrok hangolókulcshoz való rögzítése).
Most nincsen kép a gépemen (melóhelyról írok), de akit érdekel, annak küldök.
A golpeador pedig szokott lenni az acélhúros akusztikus gitárokon is!!! Igen, az a fekete műanyag lapocska a hanglyuk alatt...:)) Bár ott védőlapnak hívják, a funkciója a flamenco-gitároknál ugyanaz: védeni a lakkozást, és a fát.
A gitárjáték elég ütőhangszer jellegű, és ez szépen kikezdi a hangszert. (golpe=ütés, dobolás) Hogy némelyik tocaornak milyen szakadtul néz ki a gitárja az őrület... de hát nem adja el, mert mongyuk egy Conde Hermanost, akármennyire szét van verve, nem adogat csak úgy el az ember... tök drága is (a középkategória teteje már az egy millkát is verdesi), és úgy szólnak...ahogy sok profi hangszer sohasem.
Na, ennyi
SzocsO
U.i.: klasszikus kották is érdekelnek, van csereanyagom.
Koszonom a valaszod sokat segitettel es megegy kerdes tud e valaki olyan cimet ahol eredeti tabos kottak vannak scannelve es letolthetoek esetleg csereanyagnak szamitanak.Nekem van egy par ilyen kottakonyvem es lehet hogy csinalok egy ilyen oldalt ha lesz egy scannerem.
Szerintem olyan nincs, hogy "ami helyett mar soha nem kell egy jobbat venni.", de pl. A Digitech GP-7 árban e körül van és mivel egy cső is figyel benne, elég korrekt a hangja.
Másik, ami eszembe jutott a Digitech 2000, a Rectifier szimuláció elég brutálisan szól.
Vagy Boss GT5 cagy 3. Ezek is elég királyul szólnak.
Vagy Korg AX2000, bár csak hallottam róla, hallani nem hallottam.
Más nem jut hirtelen eszembe, remélem valamit sikerült segíteni.
Egy kerdesem lenne.
Van kb 100-130 ezer forintom es egy olyan multieffektet akarok venni ami helyett mar soha nem kell egy jobbat venni. Ha ez szamit speed/trash fele zenet jatszom.
Tud valaki segiteni? gondolok itt markara tipusra tudasra.
Lukács Peti barátom most több helyen is nyomul.
1. Cappuchino&Cream együttes (Robin MacAlpine bandája - a név jogosan ismerős - rokona Tony-nak), nézd a Pesti Estet, ott benn szoktak lenni.
2. MCH project (nagyzenekar+rockzenekar).
3. Last Warning! (a saját zenekara)
Csináljuk a honlapját, hamarosan (1 hónapon belül) kész lesz, akkor ott több infót találsz.
Ha valamit akarsz még tudni róla, akkor kérdezz bátran.
tomci Madi tényleg az egyik legkirályabb honi gitáristen, a héthúrosáttól már volt néhány elélvezésem:))))
meg hát a játékától is, de főleg a MEX-es szólói tetszenek igazán.
Remo bácsi tudtommal eladta/árulja Jemjét, pedig az is egy qrva szép gityó.
Akkor saját magyar gitáros toplistám:
(sorrend az eszembejutást mutatja, és nem azt, hogy kit mennyire csodálok)
-Daczi Zsolt
-Alapi István
-Madi
-Maróthy Zoltán
-Szekeres Tamás
-Remo
-Lukács Peti (tényleg, vele nem tudjátok mi van?)
Bocs, egyik értelmetlen hozzászólásomban említettem egy Gibson héthúrost, amit kevertem az Epiphone Les Paul 7húrosával, bocsesz!!!
Abszolút nem vagyok honos a flamenco műfajban, és igazából fogalmam sincs mi a különbség egy sima nejlonhúros klasszikus gitár meg egy flamenco gitár között. A golpeadorrol meg lövésem sincs, hogy micsoda...
De eszembe jutott valami. Van/volt Budapesten egy fiatalabb ember, akinél egyszer-kétszer jártam, és nagyon szép, - sőt mi több állítólag nagyon jó hangú (én mondjuk ezt nem tudom megítélni, mert nem hallgatok állandóan nejlonhúrosokat, de tetszett) - nejlonhúrosokat gyártott. Ráadásul az árfekvése is rendkívül kedvező volt. Az úr neve Újlaki Sándor, ha érdekel a dolog, küldj egy mailt, és elküldöm a telefonszámát (Nem szegezném ki a topicba, mert nem biztos, hogy örülne a nagy nyilvánosságnak...)
Mindenféle gitárokról volt szó itten, hát akkor ideteszem a kedvencemet, mert eddig errol nem volt még szó, ez a Paul Reed Smith. Szerintem az egyik legszebb gitármárka (mindegyik típusa ott van), fogtam a kezembe is, iszonyatosan kényelmes (szeretem a szélesnyakú gityókat), csak hát egy átlag szériagitár (pl. ez a zöldCustom 22) úgy 2500-3000 dollár körül mozog, azaz jóval fél mila fölött... A legszebbek a madaras intarziák a fogólapokon.
Jajj, de jó, hogy megint itt lehetek! (Ha esetleg furcsa dolgok jelennek meg a szovegben, ne csodálkozzatok, most próbálom az alapvető html szerkesztéses dolgokat alkalmazni.)
Nohát... volt szó itt mindenféléről, hála Istennek!
A héthúros témához: tudtommal Mo-n az első aki használt ilyet, Madi volt (többek közt) a Mex-ből. Róla már próbáltam eszmét cserélni veletek, de sajna a kutyát sem érdekelte, pedig meggyőződésem, hogy nem csak Petrucci mester érdemel figyelmet. Érdemes szétnézni itthon is.
Erről jut eszembe: Andrásik Remót ismeritek? Ő "csak" hathúros, de Jem. :)) Azon kívül tuti gitáros, kedves ember és mellesleg a topikunkkal azonos nevű tábor kiagyalója és főszervezője immár hét éve.
A jó/márkás pick-up-ök, sajna tényleg drágák. Ma kérdeztem az oroszlánokat, egy DiMarzio Fred pl. 24 eFt, a ZENÉSZm legújabb számában Szabó Sándor által dícsért Breed pedig 26400. Mellesleg, szerintem fontos a jó hangszedő. Énnekem spec szép gitárom van (egy mahagóni borítású Ibanez RG 570) de a 333-as hozászólással ellentétben, sajnos nem túl jó. A hangja. (Az ágyban meg kicsit merev, pedig az az én dolgom... jó neked GG! :))
Ép ezért van az, hogy kell a pénz új hangszedőre, ezért mint említettem, eladom csak otthoni zenélgetésre használt Korg AX30G-met! (Ez itt a reklám helye...) Feltétlen szóljatok ha valakit érdekel!!!
Wamzer: Tudtommal pl a POD (lásd: Line6) gyárt nagyon jó amp szoftvert(asszem AmpFarm a neve, vmelyik korábbi ZM-ben olvastam rolla), de szerintem piszok drága. A neten utána tudsz nézni, ha rákeresel.
MuzX: Mire való a Dinamic Filter? (Bocs, műveletlen vagyok...)
A Fibanere gitárokat én is megnézném, de a neten csak egy félbehagyott lapot találtam...
SzocsO: A Fonó Budai Zeneházban talán tudnak neked segíteni flamenco gitár ügyben. De ez inkább csak ötlet, koránt sem biztos...
Búcsúzóul megpróbálok berakni én is egy szép gitárt. (Nem biztos, hogy sikerül...)