Én is dobozmániás vagyok . Azokban tartom a tartalék babot/s.borsót/lencsét/különböző tésztákat /grízt/morzsát/rizst/stb. Jobb , mint az eredeti zacsekjaik , mert ezek nem szakadnak ki , és a szekrényben átlátható a rendszer .
Hobbis dolgokat, elsősorban gombot meg varrókészletet teszek bele. :) De van már ecsetes dobozom is. Vagy elviszem anyunak a kicsiket, mert azokban szereti tartani az unokakényeztetős cukorkákat.
Mi volt a Nyunyó? Böbe baba? Anyunak az volt a jószágja, még én is játszottam vele a nagymamámnál. De nekem apu majma volt a kedvencem. Csak azt anyu sajnos kidobta. :(
jó lenne ha itt se lenne. ez egy borzalmas rendszer. hogy nekem találgatni kellene, adjak-e pénzt, ha adok mennyit, mert ha nem adok vagy nem eleget nem kapok normális ellátást. na ne! én ezért sosem adok, mert ez egy olyan nemnormális dolog, hogy nem tudok és nem is akarok ezzel mit kezdeni. az ajándék, amivel kifejezed a hálát az más, mint ahogy te is írod, karácsonykor voltmár a gyerekorvosnál többször is, hogy összeállítottunk neki és az asszisztensnek kis csomagot. de mondjuk a gyerekorvos ha agyonütnéd se fogadna el pénzt, pedig amikor kimegy házhoz simán jogos lenne, hogy fizessek.
szóval ez az össznépi megalázó zsebbecsúsztatás ki kellene már haljon. hogy én azt figyeljem, hogy néz rám, mit várna el, vagy az egyáltalán felmerüljön, hogy azért bunkó mert nem adok pénzt mondjuk.
A kolléganőimnek. :D Én nem vagyok édessszájú, szóval nekem csak a kiürült fémdobozokra van igényem, az viszont minden méretben jöhet. :D Idén lett még egy napocskás gombos dobozom (kiürült dán kekszes)
Idekinn nincs ilyen. Az orvoslátogatók is csak filléres dolgokat adhatnak (nincs külföldi szimpóziumra utaztatás), a betegek meg egy-két eurót a lányoknak elöl a perselybe (kávépénz) vagy bonbont, sütit hoznak. Mondjuk azt annyit, hogy karácsonykor már nem tudjuk hova tenni, még most is van hátul a raktárban egy polcnyi szajré. :D
szerintem elsőre se kellett volna, meg ezután se kell, nem is értem, hogy jön ez, hogy fizetni a körzetinek.
én meg lesek a fejemből, hogy jól érzékelem-e, hogy amikor évente egyszer elmegyek hozzá pénzt várna, vagy képzelődöm... nem kellene elrontani őket mert mással baszol ki. én spec elvből nem adok soha sehol egy fillért sem. ha azt akarják fizessek (bár fizetek nem kevés kibebaszott adót) legyen egységes tarifa, én ebben az össznépi sunyi borítékdugdosós játékban nem vagyok hajlandó részt venni.
szóval nem kellene.... és rendre csak a te korosztályodtól hallom ezt, hogy fizet, jó lenne már befejezni. :)
Valamelyik nap papi azt írta , hogy ha a vészhelyzet után járt le , akkor 180 nappal meghosszabbították a határidőt , vagyis nem büntetnek a rendőrék . Be is tette a linket , de én nemtom' megkeresni . Szólj neki , és biztos segít !
ja, jó, hát ez a része természetes. nekünk évente van alkalmassági is, oda is el kéne majd mennem, azt sem tudom, hová hánytam el a papírt (odaadták januárban, és augusztusban kell vele elmenni.... haha.)
én most más miatt ódzkodom elmenni a dokimhoz, de muszáj lesz, mert már lejárt a jogsim. ha még tovább húzom, a végén már csak 9 évre fogom megkapni.