Debrecen környékén keresek szakembert MTZ traktorok szereléséhez. Sajnos év elején elhunyt édesapám, örököltünk testvéremmel két MTZ-t, amit rendbe kéne rakni (egy 1994-es 552-es, meg egy 1998-as 82-es). A 82-es tavaly volt hüvelyezve, dugózva, gyűrűzve, mindkettő adagolója felújítva, stb. Viszont egyéb szempontból el vannak hanyagolva, szokásos kopó dolgokat kéne cserélni : fék csak jelképes, kormányzás mindkettőnél szar, kerekek tapsolnak, vezértömb, munkahenger folyik, stb. Én Bp.-en lakok, testvérem látástól mikulásig dolgozik, csak arra van időnk, hogy a földeken megcsináljuk az aktuális munkákat (ebben nőttünk fel, ezzel nincs is gond), de a szereléshez sem időnk, sem megfelelő szakértelmünk nincs. Szóval keresünk egy tisztességes szakit, aki rendbe vágná a két gépet megfizethető áron.
Üdv! Milyen évjáratú gépről is van szó? Az első hajtás az a váltó olaját használja a kapcsolásra. Ha hátul csak egy kis munkahenger van a TLT kapcsolásra akkor az sem. Neked a hidraulika szivattyúd szimeringje adhatta meg magát, és át dolgozok a váltóba.
Szép napot! Következőt kérdezném MTZ1025-nél a hidraulika olaj keveredik a váltóolajjal, hol lehetségez ez, a hidraulikusan kapcsolt első hajtásnál vagy a szintén igy kapcsolható TLT hajtásnál? Mennyire bonyolult a javítás, mennyire kell megbontani?
Üdvözlök mindenkit kérlek segitsetek az 50-esről a hidraulika szivattyut szeretném lecserélni hogyan tudom eléga négy csavart kivenni vagy fogja a tengelyt még valami gondolok itt zégergyürüre! Előre is megköszönöm!
Vásároltam egy új 245.5 motort, még életemben nem is láttam ilyet. Ez kútfúrógépbe fog majd hidroszivattyúkat hajtani. Motorpal adagolós szerintem központi olajzású, a kompresszor és az izzítás turbó nyomás alatt van. Az első indítást megcsináltam, eddig tetszik. Ha van valakinek hozzászólása vagy tanácsa szívesen veszem.
Köszi a segitségedet és hanyas évjárat lehet digit órás 4000 üzemóra van benne csak hótolásra volt használva meg pótkocsizásra ismerem a multját csak az évjáratot szerintem elirták.