szot ejtve meg az adorol...emberem tegnap szamolta az ideit. es szimulaltuk mi lenne, ha hazasok lennenk... hat jelentem, buktunk a tavalyi even kozel (also hangon) 2800 eurot, ami nem egy csunya osszeg...
Nagyon jo otlet a boltnyitas! Van egy baratnom aki a ferjevel azon gondolkodik hogy kellene nyitni itt valamit, majd osszehozlak benneteket. Ok is magyarok :-)
Ize, nem kaptam vissza a netemet viszont reggelente felnezek.
Magdi, hogy adjam meg neked a tanar cimet? Nem szeretnem ide beirni, de ha dobsz egy levelet a gmail-es cimemre akkor megirom neked az e-mail cimet, telefonszamot. O egyetemi tanar es nagyon jo!
Én kb. 200-ért veszem itthon. Hol veszed olyan olcsón? Majd szólok amikor megyünk és ha akarod, feltöltöm a készleteidet. De ez szerintem úgy július körül lesz.
Hat a fonal dragabb, ha jol remliklegutob 85 cent vol egy DMC ami kb 221 forint... en otthonrol ha jol remlik 130-ert tudom beszerezni darabjat, ez nagyon nem mindegy :) Na meg a mi markaboltunkban (DMC honalon van boltkereso, ott megtalalaod a Lisboai hivatalos forgalmazokat is) csak elvetve van keszlet es az is asszem csak DMC. Egyszer vettem aidat, annak pl 30 euro volt metere... iszonyuuu... pedig sioma feher 14-es.
Na quilla, akkor rokonlelkek vagyunk. Én is nagyon sokat keresztszemezek. Ez a nagykedvenc. Ha odakint drágább mint itthon, akkor itthonról viszek egy kis készletet magammal:)))Anyagot is és fonalat is.
Aztán meg ha belerázódtam a kinti életbe, nyitok jól egy kreatív hobby boltot. Régi álmom, de itthon nagoyn telített a piac.
Igen, pestiek vagyunk, úgyhogy ide a tanár nevével. A régi angoltanárom ajánlott hármat is, de egyiknek sincs ideje bevállalni minket. A Katedrának viszont pont a jövő héten indul kiscsoportos tanfolyama, oda gondoltunk menni. De ha van jobb, ide vele. Köszi:)))
Találtam Neked 2 Jazz-es helyet is! Bár csak az útikönyveimben, kiindulásnak azért jó lehet.
Az egyik: "A Bicaense (ez a neve) - Rua de Bica Duarte Belo 38-42. Nyitva: K-Szo 19:00-02:00 Hangulatos bár az Elevador da Bica utcájában. Csütörtök esténként jazz-koncertek"
A másik pedig: "Blues Café - Rua ca Cintura do Porto 226 (busz: 14,28,32,43, eléctrico: 15) Vasárnap zárva Hétfőn és csütörtökön Jazz-Blues live!"
Nem tudom mennyire aktuálisak - talán Fornalha utána tud neked kérdezni ;-))))
Ha összeállt az útitervünk küldök mailt! ;-) az én címem tonk pont reka kukac freemail pont hu
Quilla igen :))) Quilla nagy keresztszemezo es itt tanulta raero idejeben :)) Itt nagy divatja van. Amde a nagy kulonseg, hogy ezer fele szaklap megjelenik es ahogy nezem ok inkabb ezt hasznaljak forrasnak, a keszletek nem annyira vannak jelen a piacon, vagy csak en nem talaltam. Szoval nekem jo kis keszletbeszerzo helyem van odahaza es onnan hozom... anyagbol nagy a kinalat, de dragabb, en DMCvel himzek es az is joval dragabb, ahoz is klassz otthoni forrasom van es onnan szoktam hozni ezeket :) De mondom, kaphato, csak jelentos a kulonbseg. (oke, nagy piackutatast nem vegeztem, a DMC markaboltot ismerem es hallomasbol meg nehany masik arait)
Szalvetazasrol nem tudom, hogy csinalnak... en meg nemigen lattam amugy kifejezett hobbyboltot sem... de talan festokellek boltban lehet ragasztolakkot kapni itt is. Ritkan szoktam, meg otthonrol hozott lakkom van. Darabra szalvetat meg sehol nem lattam. Lakberendezos kutyus boltban kalssz szalvetakat csomagban igen, horror araon :) Gyongyozni meg nem szoktam, errol nem tudok. Uvegfestes... eddig kizarolag jatekboltban es komplaett keszletben lattam uvegmatrica festeket. Nem is nagyon kerestem, de tenyleg, enmeg magyar ertelemben vett hobbyboltot sem lattam. Azert a fovarosban nem kizart, hogy akad.
Hmm erre majd (remelem) quilla valaszol mert en inkabb az uvegfestes, gyurmazas, agyagozas, ruhafestes partjan vagyok mint a himzes, szalvetazas, gyogyozesen. Egy valamit tudok: a gyongyozes az remek uzletnek tunik itt, olcson hozza lehet jutni az anyagokhoz. Ha majd jottok elviszlek oda ahol nagyobb tetelekben, olcson lehet vasarolni ilyen arukat. En ott szoktam hajcsatokat venni a gyerekeknek ajandekba mert az sokkal olcsobb itt mint Mo-n.
Egy hülye kérdés Fornalha. Az ilyen kreatív hobbi dolgok mennyire mennek nálatok? Gondolok itt keresztszemes hímzésre, szalvétázásra, gyöngyözésre. Azért kérdezem, mert ugye nálunk itt ezek alapanyagához könnyen hozzá lehet jutni, de a barátnőm Finnországban élt pár évig, ő azt mondta, hogy ott nem nagoyn van, ha néha van, akkor nagyon drága.
ja, e-mail nelkul rossz. En most a gmailes cimemet atiranyitottam a munkahelyire, hat ez van! :D Nekunk van net, es ez a rossz benne, olyan csabito fent a gyorsmenuben "Index fórum" es nem lehet, nem lehet, mert logolják... :D
No mindegy, most ugyis bejott egy forditasi melo, ugyhogy lesz mit csinalnom a "szabad perceimben".
Az osszes ideiglenes munkakozvetitonel! :-) Meg nekem is dobhatsz egy e-mailt, megkerdezem a baratnomet hogy mikor megy nyaron szabira, es meg nem keso egyeztetni vele. O magyar telefonos kisasszony Lisszabonban. Irj nekem egy e-mailt, katalin1981 kukac gmail.com es utananezek.
Sziasztok! engem az érdekelne, hogy mit gondoltok, mennyire lehet nyári melókat (kb egy hónap) találni kint? van ilyen irányú tapasztalatotok? tökjó lenne kimenni nyárra:) de csak szeptember óta tanulom a nyelvet.. hol érdemes keresgélni, nézelődni? mármint lehetőségek után:) adjatok tippeket, lécccci:) m
...neked eddig legalább volt, nekem nem volt és a jövőben sem lesz net a gépemen, bizotnsági okból. Ciki, az összes uniós kollégámnak van. Nehezen értették meg, hogy munkahelyi e-mail címem sincs, és a sajátomat adtam meg; pedig a magyar informatikusok biztosan meg tudnák oldani -akár világszínvonalon-, ha lenne rá politikai akarat. Szóval ez az ŐSKOR. (Persze itthonról infózhatok velük, csak benntről nem.)
Fel a fejjel Fornalha, mindekninek vannak nehéz időszakai. Én nemrég voltam otthon két hétig betegállományban, úgy ki voltak készülve az idegeim, annyira kiakasztottak idebent. Komolyan mondom én nagyon alkalmaszkodó vagyok, de a mindnnapos cseszegetést egy kicsit nehezen viselem. Főleg hogy nem én vagyok a hunyó. Na mindegy, ha minden jól megy, hamarosan vége lesz ennek.
jaja, a buszokat tényleg érdemes leinteni, mert szívás ha a többiek másra várnak... Volt aki biztosra ment és ki is állt elé... :)
A kártya tényleg olcsó az utazásokra de nehezen tudod kiszámolni mennyi is legyen.. Mi is hoztunk haza mert én biztosra mentem. Kb. 3 EUR maradt mindkettőnk kártyáján.
Amúgy igen, fejenként kell egy. Minden kütyün amikor kezded az utazást a már csökkentett egyenleget írja ki. (tehát levonta az épp aktuális út árát)
Jó rendszer de a carris tuti keres a turistákon akik benthagynak némi pénzt.
Bár ha jól láttam lejárata nincs, úgyhogy jövőre jó lesz ez még.. :))