Lehet, hogy a barátom mégis fradista (pl. a papája 4 éven keresztül egy fillér juttatás nélkül, társ. munkában edzette a Fradi serdülő IV-et), csak ez már nem az a Fradi, amiért ő a végtelenségig rajongott. Itt nem az eredményekről van szó, mi magáról a jelenségről beszélünk, arról, hogy egy Fradiban jelenleg egy-két saját nevelés játszik, de ez sajnos világjelenség, és neki (nekem) ez nem tetszik. Amikor pl. egy angol Chelsea-ben nem lép pályára angol játékos, az baj. Én gyerekkoromban az európai csapatok nagyrészének kívülről tudtam az összeállítását, de ma azt sem tudom követni, ki hol játszik.
A stadionunkat illetően biztos igazad van.
Teljesen igazad van, egyáltalán nem veszem kötözködésnek a dolgot, sőt köszönöm az észrevételt. Személy szerint próbálom a magyar nyelvet helyesen és lehetőleg változatosan használni, de a különböző fórumoknak hála, nagyon "ellazultam".
Mike: a nézőszámmal sok helyen és sokat foglalkoztunk, indoklás helyett én csak annyit mondanék, hogy 1941 előtt az MTK meccsen is 50000 voltak, csak hát sokan már nem tudnak/tudtak járni. A focink sem az igazi, az azt körülvevő primitív közeg sem vonzó, de én azért reménykedem, hogy lesznek még teltházas meccsek (anno jártam elég sok kettős rangadóra a Stadionba - ott volt hangulat). Most beszéltem telefonon egy kanizsai fradista barátommal, 1/2 éves kora óta "zöld", ott is játszott ifi I-ig, de ezt a csapatot már nem nézi, még TV-ben sem. Azt mondta: váci edző, szlovák játékosok, MTK-s tulajdonos, fradistát verő fradista - ez nem az aminek ő anno szurkolt.
gondoltam, hogy köztünk a viták ellenére kialakult egy normális hangnem. azt minimum elvártam volna, hogy szólsz valamit a bunkó beírásokra, mert szvsz nem adtam rájuk okot, de ezt tényleg felejtsük el, nem érdekes. nem megvédeni kell, hanem megmagyarázni a sok agyatlannak, mi is a helyzet.
Ivora? nehogy mar nekem kelljen megvedenem:) rosszul kozvetitettel, kisbetukkel irtad a neveket(en tudom, hogy ezt nem tiszteletlensegbol teszed, de mas nem). errol ennyit.
mi tenyleg nagyon kevesen vagyunk. ha en nem is tudom megitelni, az MTK szurkolo barataim(ketto olyan van, aki minden hazai meccsetekre kimegy) igen.
en azert furanak tartom, hogy ha ti kezdetek nezoszamokkal foglalkozni.
és ezt gondolom ezt te angliából hitelesen meg tudod ítélni. én kijárok, szvsz a 2ezer valós szám. sajnos kevés, de vicces, hogy ezt egy fradista mondja, akinek a csapata állítólag a népé és amelyiknek állítólag fél mo szurkol. szvsz a nézőszám nektek a cikisebb.
u.i. gondolom nem láttad a tegnapi mh első oldalán közölt fotót. szerezd meg valahonnan! megéri.
a ti 2000-etek, pedig ha realisak vagyunk sose annyi: ez pontosan ugyanolyan, mint amikor a 80 nezore a masodosztalyban 500-at irnak. van olyan alacsony nezoszam, amit az ujsagok marnem irnak le.
Szvsz tök felesleges nézőszámról vitatkozni, itt 2000, ott 7000. A "nagy" rangadón meg 5000. Siralmas. Ezen vitatkozni meg nevetséges.
Tán 6-7 éve volt: Újpest-Vasas 25000 néző. Azóta Pesten szinte semmi.
Mondjuk csalódást nekem is főleg az UTE drukkerek hiánya jelentette. Ok, rossz időpont, de akkor is. Pedig a stadion nagyon szép lett.
gondolom megsértődnél, ha olyan stílusban szólnék hozzád, ahogyan azt a nagyon magasan kvalifikált haverjaid tették a fradi topicban. és igazad is lenne.
a nézőszámot nem én találtam ki, hanem az újság, ahogyan a miénket is. egyébként átlagban 2ezer néző mindi kint van a mtk meccseken, az pedig nem a hatoda vagy az nyolcada a 4ezernek. kiszámoljam, vagy az megy magadtól is? :)
a Fradi-UTE meccsen nem 4000-en voltak, de meg az Ujpest-Fradin se.hanem 5000-en, habar az se sok(megjegyzes: a Fradi szektor teli volt), azert meg ez is 6-8szorosa a ti nezoszamaitoknak.
El vagyok havazva, mint a nagyon. Ja, hallottam, hogy messze jártál. Alfa találka se. Bannert lécci a markusa@axels.hu-ra.
Ezzel a 2 meccsel nem sokat vesztettél. Semmit. Szombaton a Zetét elverjük akkor jó lesz. Igazi rangadó. Nagyon várom.
Sokszor elgondolkodom olvasván a Nemzeti Sport cikkeit: egyáltalán kint volt a tudósító a meccsen, vagy csak úgy hasraütés szerűen megtippeli a játékosok osztályzatait? Szerintem ezen a meccsen Elek N. gyengébben játszott a Mónosnál, ehhez hozzátartozik, hogy Mónosnak egy, vagy két rossz megmozdulása volt csupán, és ő elég sokszor jól játsza meg a labdát és ha előre megy, jól be is tudja adni. Komlósi most is jól játszott, a sárga jogos volt. Aki kellemes meglepetés volt, az a Lazic. Jól még nem nagyon láttam játszani, most viszont jól játszott. Szerintem Ferenczi is jól játszott, az NS-től 4 -es osztályzatot kapott. Cvitkó és Kanta valamivel haloványabb volt a szokásosnál, Kantát az valamelyest felmenti, hogy Böőr Z. ellen nem könnyű játszani. Cvitkónak be kellett volna rúgni a helyzetet!!! Remélem a Zete ellen kellő képpen felszívják magukat a fiúk, mert úgy érzem a második kör kezdetével az MTK hullámvölgye is kezdetét vette egyúttal.
ath, küldtem neked azóta egyet, az már egész jól néz ki, nem tudom láttad-e. Ha az sem jó, még próbálkozom, csak reagálj rá, jó? (kész van egy gót betűs, piros-f-z. átmenetes is, de az csak akkor lesz, ha nem válaszolsz:)
Tegnap nagyon gyengék voltunk. Ferenczi mezőnyjátéka sokat javult, most fejleszthetné a ziccereket is. Jó, hogy mindig odakerül, csak kár, hogy minden 3.-at vágja be a 100%-osból.
Zava kezd jól mozogni, nekem már a győri játéka is tetszett. Mónos húzzon már innen. Nagyon...(nem használok jelzőt inkább).
Ádám megmozdulása tényleg nem volt szép, bár a labdát találta el. Ezért kapott csak sárgát. Elek is egész jó volt, Smilja pedig hetek óta nagyszerű teljesítményt nyújt.
Jó volt a pályán látni Csipát, képes még jó dolgokra! Sőt!
Továbbra is úgy érzem, hiányzik még egy jó csatár ebből a csapatból (Tököli??).
Hát a bíró tényleg kiállíthatta volna Ádámot, hülyeség volt páros lábbal csúszni a félpályánál. Kutya megkönyörült rajtunk, egyszer fejjel, egyszer lábbal hagyta ki a ziccert (Ferenczi Pista!!!), a Béla viszont bebizonyította, hogy fiatalok ide, vagy oda, ha gáz van, ő hozza a meccset. A Bernáthot ki kellett volna állítani róla. Nem tudom, észreveszitek-e, de Béla meccsenként 8-10 alkalommal tárja szét lemondóan a kezét az ötösön belül, mert oda képtelenek berakni a társak. A játékkal én sem vagyok elégedett (sőt), de azért:
hiányzott a Füzi, Győri, Goran trió,
a fiatalok most nem nagyon hozták magukat,
minden csapat életében vannak gyengébb periódusok, a jó csapatot onnan lehet megismerni, hogy ilyenkor is tudnak győzni, még ha szar játékkal is.
A Pistának nem tudom, milyen ziccerek kellenek még. A Tököli az ilyeneket berúgja. A Zava végre jól focizott az első félidőben, de a Mónossal továbbra sem vagyok kibékülve. Győrben is mögé passzolták be a labdát a szélre, elfelejtett visszazárni. Na, mindegy, ha szombaton nyerünk, nagyot léphetünk előre. Sajnos én nem leszek gépközelben, ha mindez igaz vasárnap Ajax meccsre megyek. Az se rossz.
Huh ez a mai meccs kisértetisesen hasonlított a Győr elleni meccsre csak kb azzal a külömbséggel hogy ott ha lehet még roszabbul jáccottunk..Megint bebizonyosodott, hogy nem tudunk betömörülő védekezés ellen mit kezdeni..
Az értékeléssel teljes mértékben egyetértek báár én a Mónosnak rosszab osztályzatot adnék...
A birót meg nem tom miért zidták, mert jól fújt.. Főleg az volt az édekes amikor az első félidőben a Komlósi pároslábbal rugta fel valamelyik debrecenit..És erre elkezdett a közönség mocskos csalózni hogy sárga lapot merészelt adni az Ádinak azt hittem megszakadok a röhögéstől:))) hihihi
Nah mindegy lesz ez még jobb... Gorannak kell még visszatérni ő nagyon hiányzik.... Kíváncsi vagyok hogy a Füzit hány meccsre tiltják el..ki mire tippel??? szerintem minimum kettőre...
Mónos 6 - az átlagnál jobb volt
Komlósi 6 - általában magabiztosan védekezett Smiljanic 6 - a csapat legjobbja
Elek 6 - keveset hibázott
Czvitkovics 5 - nem volt eléd aktív
(Madar 6, 59. - 15 percig régi önmagát mutatta)
Lazic 4 - nem tudta Jezdit pótolni
(Horváth L. 0, 86.)
Illés 6 - a büntető miatt (főleg)
Kanta Sz. 5 - volt már jobb is
(Buzsáky 0, 72.)
Zavadszky 6 - nem játszott rosszul, de a helyzeteit kihagyta
Ferenczi 4 - szokásos..., amikor nem rúg gólt
DVSC:
Bíró Szabolcs volt a legjobb (7)
Bíró:
Ábrahám Attilának voltak fordított ítéletei, de döntő hibája nem akadt (7)
Nézőszám: 2000
Színvonal: 2
Megérdemelten nyertünk (nem volt igazán veszélyes a DVSC a kapunkra), de a ZTE ellen ez kevés lesz!