Keresés

Részletes keresés

bádogos Creative Commons License 2000.06.07 0 0 451
Srácok,

nem tudjátok, hol lehet megszerezni a Steve Howe Interactive CD-t? Állítólag december 13-án jelent meg (a www.stevehowe.com szerint). Vannak rajta Yes számok, S.H. szóló szerzemények elektromos és akusztikus gitárra + (állítólag) kotta, tab, szöveg és video betétek (kéztechnika). Ha rámentek a page-re, A "news" linken keresztül láthattok néhány kimásolt képet is a CD-röl. Elsö ránézésre nekem nagyon tetszik. Látott már valaki ilyet közelröl?

Mellesleg az én ranglistámon Steve Howe a No.1.

Music Man Creative Commons License 2000.06.06 0 0 450
Az én gitár isteneim (időrendi sorrendben):

Edward Van Halen - King Edward!
Nuno Bettencourt - Nuno Numero Uno!
Steve Lukather - Luke Rules!

Egyébként meg nagyon kedvelem a következő személyeket:
Steve Vai
Steve Stevens
John Petrucci
Paul Gilbert
Reb Beach
Richie Sambora
Phil Collen
John Sykes
Gary Moore
Chris De Garmo @ Michael Wilton
Adrian Smith & Dave Murray

Előzmény: Music Man (433)
Music Man Creative Commons License 2000.06.05 0 0 449
Nálam a boltban kapható "guitar-polish" cuccok bejöttek. Ezek ilyen viaszos jellegű ápolók, és fém ,műanyag és fa felületek tisztítására és ápolására egyaránt alkalmasak. (Brrrrrrr. Ez olyan volt, mint valami reklámszöveg...)
Amikor utoljára vettem, kb. olyan ezer Ft körül volt az ára, és nekem elég sokáig elég egy flakon (másfél év, ha mondjuk 2 havonta csinálsz egy alapos tisztítást). Fender, Jim Dunlop, Martin, stb. - szerintem egyremegy.
A "bútorfény" igaz olcsóbb, de a legelső kis akusztikus gitáromon voltak problémáim vele. Lúzer kezdőként ilyennel tisztítottam, és a fa felülete szálkás kinézetű lett, mintha felázott volna. Valószínűleg magas volt a nedvességtartalma. Tanultam az esetből.

Hozzá puha pamut rongy használható. Vagy "polish cloth", az is jó. Bundok tisztításához régi, nagyon puha fogkefe nekem bevállt.

Előzmény: samax (444)
Törölt nick Creative Commons License 2000.06.05 0 0 448
Nézz be a Van Halen topicba, ekég drámai volt az utolsó néhány beszólás
Előzmény: Villámfog (447)
Villámfog Creative Commons License 2000.06.05 0 0 447
Eddie Van Halen-t senki nem ismeri?
Állítólag van valami köze a tappinghez.
jpm Creative Commons License 2000.06.05 0 0 446
T. samax!

A sósav is jó, de én Optit szoktam használni.

Előzmény: samax (444)
kenobi Creative Commons License 2000.06.05 0 0 445
A sósav tuti. Arcbőrre is.
samax Creative Commons License 2000.06.05 0 0 444
Hello.

Nem eppen kapcsolodik a mostani temahoz de ti hogyan es mivel tisztitjatok a gitarotokat?

vince Creative Commons License 2000.06.05 0 0 443
Úgy tudom egy néger kollégája nevezte el így mert még neki is gyors volt amit kavart az ifjú Eric. Épp az ellenkezőjét jelenti ez a Nick-név mint a szótári alak.
Előzmény: Paganus (437)
kenobi Creative Commons License 2000.06.05 0 0 442
Első lökés: Slamó, Bencsik Samu

Gitáristenem: Yngwie J. Malmsteen

Udvartartása: Vai, Satriani, Petrucci, Becker, Friedmann

petttya Creative Commons License 2000.06.04 0 0 441
Az én gitáristeneim Kirk Hammett, és Joe Satriani. Tisztelem őket nagyon régóta...
Exile Creative Commons License 2000.06.03 0 0 440
Nálam Mick Taylor, ez egyértelmű...
Később meg Jimmy Page is befigyelt :-)
jpm Creative Commons License 2000.06.03 0 0 439
Végre valaki megfejtette a nevemet! (legalább leírta a "megfejtést"...)
Nálam kezdetben Satriani, Vai, Malmsteen voltak az istenek, de most már elfoglalta a kizárólagos helyet Petrucci.
Előzmény: Incho (436)
jpm Creative Commons License 2000.06.03 0 0 438
Ezekkel a Rickenbackerekkel én is így vagyok. Fogalmam sincs milyen a hangja. Mintha a Dolly Roll gitárosának a kezében láttam volna ilyet (no comment).
Előzmény: Music Man (432)
Paganus Creative Commons License 2000.06.02 0 0 437
Már régen mag akartam kérdezni valakitől: miért hívják Eric Claptont "lassúkezűnek"?

Előzmény: Incho (436)
Incho Creative Commons License 2000.06.02 0 0 436

Tomci
Ajjaj, ez bizony egy héthúros.

JPM
Ilyen névvel nem csodálom, hogy Ibanez fan vagy.
Egyébbként nekem is passzolnak nagyon az Ibanezek, de pl. egy Talman-t biztos nem probálnék ki.
Meg persze Hamer Californian fan vagyok.

MusicMan
Totál egyetértek veled.
Nálam
Petrucci és Vai az örök isten, meg hát persze Kotzen.

tomci Creative Commons License 2000.06.02 0 0 435
Jut eszembe: hogy tetszettek a képek? Szerintem gyönyörű hangszerek! (A mézszínűből összesen húsz számozott példányt készített a Schecter.)
tomci Creative Commons License 2000.06.02 0 0 434
Én apró koromban elég sokat voltam kénytelen hallgatni az Edda első lemezeit (amiket azóta is nagyon kedvelek!), így esetleg Slamót említhetném mint inspirátort. De nemigen lehet felismerni a hatását a stíusomban - mert nincs stílusom. :( (Sokat kell/ene/ még nekem tanulnom.) Gyakoroltam, megtanultam még egy két riffet Vai-tól, Satrianitól, Paul Gilberttől (Mr.Big-Lean into it), Steve Ray Vaughan-tól, Maditól, Nunótól, meg mindenfélét össze-vissza, amivel összefutottam...

Ja még egy cím, többek közt a Fender található itt. (De sosem néztem még meg ezt az oldalt):

www.bauersound.hu

Music Man Creative Commons License 2000.06.01 0 0 433
Sok gitáros "pályája" úgy indul, hogy lát/hall valakit játszani, és azután úgy dönt ennek hatására, hogy ő gitározni akar. Ennek gyakori következménye, hogy az illető kedvence stílusát, figuráit, stb. próbálja lenyúlni. Azután kialakít egy saját stílust, amelybe beépíti ezeket az elemeket és keveri őket a saját stílusjegyeivel.

Nektek volt ilyen "kezdő lökést" adó gitáristenetek?

Music Man Creative Commons License 2000.06.01 0 0 432
Én bennem a Rickenbacker gitárokkal kapcsolatban van ilyesmi érzés. Soha nem próbáltam ki ilyen hangszert, így fogalmam sincs arról, hogy milyen a hangja, milyen rajta játszani, stb.

Rockgitár fan vagyok, és ezzel a hangszerrel egyszerűen nem tudok "azonosulni", nem tudom elképzelni magam kezemben egy ilyennel (pedig lehet, hogy jó gitár). Mondjuk a Beatles-t sem szeretem, lehet, hogy a zenei hatások ilyen erősek a hangszer megválasztásánál...

Előzmény: jpm (431)
jpm Creative Commons License 2000.05.31 0 0 431
Nem visszataszító, nem tudom megfogalmazni, van valami "távolságtartás" bennen, fura pedig jó hangjuk van, meg minden ...
Előzmény: Incho (412)
jpm Creative Commons License 2000.05.31 0 0 430
Köszi a képet!
Előzmény: Music Man (409)
sztyepp Creative Commons License 2000.05.31 0 0 429
Csá MusicMan!

Ismered az Atec honlapját? A www.atecaudio.com címen (asszem, hogy ez az) van egy link a magyar oldalra. Igaz itt csak Gibsonok, Kramerek, meg Epiphonok vannak, na meg stúdiótechnika. Egyébként az én gityóm is koreai, és állítom jobban szól mint némelyik japán modell. Persze qrva nagy szerencse kell egy ilyenhez.

Előzmény: Music Man (423)
tomci Creative Commons License 2000.05.31 0 0 428
A Peavey-ét tudom: www.amerika-hangja.hu, vagyis itt találod (flash 4 plug-in kell a bejárathoz...)

Egyébként én korábban öszzefutottam egy-két hangszerbolttal (forgalmazóval kevésbé) a neten, de konkrét címekre sajna nem emlékszem.

Marad a gyaloglás... :(

Előzmény: Music Man (423)
tomci Creative Commons License 2000.05.31 0 0 427
No mégegyszer:

tomci Creative Commons License 2000.05.31 0 0 426
A franc...
tomci Creative Commons License 2000.05.31 0 0 425
tomci Creative Commons License 2000.05.31 0 0 424
Kép szöveg nélkül:

Music Man Creative Commons License 2000.05.31 0 0 423
Tessék, most mondja meg valaki, hogy miért nincs a magyarországi hangszerimportőröknek, meg nagyobb boltoknak (magyar nyelvű) honlapja??? Esetleg árlista??? (Hál' isten azért még nem tartunk ott, mint az USA-ban, ahol az árképzés elve, hogy mennyit néznek ki belőled!!!)

Fel kellene ismerni, hogy az internet manapság roppant fontos a kereskedelemben is, mert ha venni akarok valamit, elöször körülnéznék a neten, hogy egyáltalán mit érdemes megnézni. Ugyanis az még mindig olcsóbb, mint napokat eltölteni a boltok végigjárásával.

Nem kell brutálisan nagyot vakítani vele: csak kéne egy fotó, meg mellette egy rövid leírás és ár. Ennyi. Szerintem maguknak is meg tudnák csinálni...

Törölt nick Creative Commons License 2000.05.31 0 0 422
Inorbert

Nem akarlak kiábrándítani, de a Made in Japan felirat nem jelent semmit, a 199.900 Ft meg még annyit sem. Komolyan, kérdezz meg valakit aki ért hozzá. Semmi baj nincs azzal ha Koreában készül, csak azt akartam mondani, hogy tényleg lehet hogy még egy helyen is ...
Nekem RG 240-es Ibanezem van 1990-es modell. Szerintem tök jó a faanyag és Schaller Floyd Rose II eredeti tremoló van benne.

Előzmény: lnorbert (418)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!