legyen igazad......csak a láncszakítós 20-30-35d-k nem ezt mondatják velem.....és ez ám vérciki a bömösnek....meg nekem is amikor az egyébként kifogástalan E87-el már ki sem álljak a szervízből /ahova az E61-et mentem megnézni, hogy hogyan is áll :) / mert a szerelőmnek fennakadt a szeme a kocsi láttán: "már ment 180ezerkm-et és nem szakadt el a lánc??? jobb ha gyalog mész haza...." és nincs olyan hónap, hogy ne lássak nála egy láncszakított 2007-utáni kocsit.....
Köszönöm! Én is azt mondom,hogy meg kell nézni,össze kell hasonlítani. Nyugodt szívvel merem ajánlani,nem lesz zsákbamacska :) A jövőről nem beszélek még( babonából) de márkánál maradok :) Esetleg egy jobb Zaporosec szóba jöhet :)
Tény, hogy nagyon sok helyről jön vissza az az info, hog az E39-46 voltak az utolsó autói a BMW-nek, ahol még a "tervezett avulás" vs a "prémium márkához illő tartósság és megbízhatóság" párharcból, még az utóbbi jött ki győztesen....talán ez kicsit olyan mintha most visszasírnánk a Nokia 2110-et :) mert azzal 2 hívás között, néhány téglát is szét lehetett verni és talán csak megkarcolódott volna kicsit...
Szia! Érdekel de egyenlőre nem tudom, hogy mikor lesz aktuális, mert elhúzódik a telekügy is és a munkám is április környékén lesz olyan, hogy bele merek vágni ilyesmibe.
Légyszives egy e-mail címet írj mert nem publikus.
attól függ mennyi az ingatlan ára és mennyiért vesz kocsit....
hogyha 6-7 misi az ingatlan, miért ne vehetne 3-4 milláért autót?
Más kérdés hogy ki miért vesz autót..eleve befektetésnek minősített veteránt kell venni, de gondolom itt nem is ez a cél...
Ha ilyet szeretne miért ne venné meg? Csak mert lebeszélitek? Akkor nem is szeretne ilyet :D
Ha meg reálisan akarjátok nézni, miért nem egy ÚJ kisebb kategóriás kocsit ajánlotok neki, amivel 6-8-10 évig nem sok gondja lesz...( max az hogy abból kell néznie azt a kocsit amit szeretett volna megvenni)
Vedd meg amit szeretnél, max. drága lesz a "tanulópénz" ..
Nem minden használt kocsi hulladék, és nem mindre kell milliókat költeni egy évben...
Ha ezt tartottam volna szem előtt autóválasztáskor akkor én például Lexust veszek és nem azt ami van :D
Köszönöm neked is a választ. Még az is lehet, hogy benzines E38-as lesz belőle, úgy tudom, azok némileg egyszerűbb autók még. Meg hát azért ott akad V8 :))) Tudom, nem feltétlenül ez a fórum, de azokról tudtok valamit? (Olvastam sok népítéletet is, de csak nem árt több embert megkérdezni.)
Ingatlan árát kocsiba forgatni....az álmos könyv szerint sem nagy ötlet. Ettől függetlenül, érdekes jelenség, hogy szinte bárki bedob egy " most gondolkodom E60-ba, mi a tanács skacok" kérdést, arra azonnal jön a summás "felejtsd el kishaver, jobban jársz" válasz. Amihez persze rögtön csatlakozom én is :)
És ami valóban érdekes és elgondolkodtató: ennek ellenére az E60-at nem kis kritikával illető tulajdonos társak még mindig ezt a "szervízimádóistenátkát" használják!! Aminek azért valami oka csak van...remélem nem az, hogy itt mindenki mazohista?? Szerintem nem :)
Ugyanerre gondoltam. Egy akármilyen telek 10 év múlva is minimum annyit fog érni mint ma, vagy inkább még többet. Egy öreg BMW-vel még csak villantani sem lehet.
Egyszer volt egy jó tanács: a vagyonod max 10%-áért vegyél kocsit. Egyéb esetben csak sírás lesz a vége, ha romlik, törik stb.
Ha van eszed a telek árát nem e60 költöd ! Ha gyári állapotban akarod tartani és mindent megadsz neki ami szükséges és nem mókolod használt után gyártott alkatrészekkel milliókat fogsz rá költeni és lesz egy 10év körüli autód. Én valós 190e km vettem 2012-ben munkatársamtól végig márka szervizben volt szervizelve azóta a kötelező téli, nyári gumi garnitúra (200e), olajcserén felül min 500.000 költöttem évente gyári alkatrészekkel szervizelve most ott tartok két ünnep között elszakadt a vezérműlánc teljes motorgenerál és a turbó se tökéletes ez még itt évelején közel egy millió lesz. Akitől vettem 190e szinte semmit nem költött a kötelezőkön kívül. Vagy egy 100e körüli f10 vegyél vagy semmit ha 530ban gondolkozol. Egyébként 300e km az enyém olyan mint az új kívül, belül a bőr minimálisan van megkopva a vezető ülés baloldali támaszán a ki,be szálás miatt! Tehát a valós km nehezen állapítható meg mert az enyém simán elmenne 120 km futottnak.
Lengéscsillapítók ,lengőkarok ,fékek ,váltó,elektronikák,millió vezérlő,stb. a benzinesben is van,,,,,Majd a szakik pontosítanak,de sztem 200e km fölött az 500e-ből 400e a benzinesre is rámegy
már-már barátom, tőle idézek: ami a dízelen a turbó, az a benzinesen a lamdaszonda, amit fel kell újítani az automata váltón, azt a kéziváltóson ráköltöd a kupplung-kettőstömegű kombóra. A benzines központi kijelzője is tönkremegy, a futóműve ugyanúgy, de valóban azt mondják, hogy a benzines fenntartása olcsóbb.
Én ezt - igaz nem E60, csak E39 vonalon - nem tudom megerősíteni. Nekem 530 DA Touringom van, egyik fiamnak 528i Touring, a másiknak 530i Sedan. Én cseréltem - "műsoron kívül" - 2 év, 120k km alatt magasnyomású szivattyút, turbót és felújították az aut. váltót, 380k km. van a kocsiban. Az 528i eszi az olajat - szelepszár szimmering -, megvakultak a fényszórói, a futóműve lassan kuka, 260 k km. Az 530i nem eszi, hanem zabálja az olajat, és szar a kupplungja, pedig már volt cserélve állítólag, 215 k km.
Nem kívánok hitvitát generálni - de nem is én kezdtem !! :-)))) -, de én még mindig az éves futás alapján dönteném el, mikor, mit veszek: dízelt, vagy benzinest. Évi 12-13k km-re Bpest + agglomerációra egy 1.3-as, 2007-es évjáratú Swiftet tartok, és vezetek. A külföldi melómat - évi 65-70k km - meg a dízel E39-cel intézem...
Sokat vacillálok mostanság autóvásárláson és az egyik jelölt az E60-as BMW. Elég sokat olvastam róla többek között itt is legalább 40 oldalt visszaböngésztem, de 99%-ban csak dieslekről esik szó. Azonban én csak benzines autót vennék. A dieselekről olvastam, hogy évente 500e HUF környékét kell rákölteni, aminek a kifizetésével nem volna gond, csak hát inkább költök a benzines többlet fogyasztására, mint a diesel javítására. Éppen ezért kérdezném Tőletek, hogy a benzinesekre is kell-e hasonló mértékű összeget költeni, mik az előforduló hibáik és úgy általában milyen tapasztalatok vannak vele. Előre is köszi.
Ilyen alacsony futásteljesítményt csak akkor nem kérdőjeleznék meg teljesen, ha legalább egy hitelesnek tűnő szervizkönyvet mutatnak hozzá. De még utána is elvinném Maszihoz, hogy olvassa ki, mennyi a pontos futás, és csak utána fizetném ki az autót...