Köszönöm, de most, hogy letöltöttem, és megnéztem, rájöttem, hogy nem ezt keresem. Valami wobblerszkóp féleségre emlékszem, ahol a képernyő egy VL-100-as kistévé képcsövével volt megcsinálva, és _biztos_ hogy évkönyvben volt, az általam jelzett időszakban.
Nem emlékszik véletlenül valaki, vagy KANYI-ban nem tudná megnézni? Keresek egy Rádiótechnika cikket, nagy valószínűséggel vmelyik évkönyvben jelent meg, 1983 és 2006 között, de nem találom, pedig átnéztem az összes tartalomjegyzéket:
"Start-stop rendszerű wobulátor digitális skálával" a cikk címe. Nem ismerős valakinek?
A sel5 nem kódolás, az csak egy szelektív hívó kód. Ez csak a célzott készülék azonosítását szolgálja, tehát alapesetben a készülék csöndben van, és csak ha a saját kódját kapja, akkor nyit ki. Tulajdonképpen szelektív zajzárnak nevezném. Maga az üzenet tartalma egy ugyanarra a frekier hangolt nyitott, (nem szelektív zajzáras) rádióval vehető.
Ejnye, Fred körtárs, éberségünket kijátszva be akar csempészni egy lehallgató trójai rácsot a berendezésünkbe? Az EA50 egy URH dióda, viszont a 6С1Ж egy trióda, ami arra utal, hogy azzal a becsempészett ráccsal illegális elektronáramvezérléses lehallgatási tevékenységet akarsz folytatni!...
QQ körtárs! Feltúrtam a szekrényt a munk. mozg. archívumban, és találtam egy győztes szovjet csövet, 6SZ1ZS a típusa. (Bocs, orosz karaktereket nem tudok generálni - még). Jó-e neked?
Arról, hogy hogyan függ össze a kitöltési tényező és a mux. freki majd e-mailban írok azért, mert a könnyebb érthetőség kedvéért egy kis rajzot is akarok küldeni. Előljáróban csak annyit, hogy kb.50 Hz körüli frekvenciával illik műküdtetni a nixit, ez négy kijelzőnél 200Hz -et, hat kijelzőnél 300 Hz-es órajelet jelent. A másik megjegyzésem az, hogy én az MCU-korában nem használnék 1:1-es kapcsoló jelet a nixik anódjához. mert a két nixi bekapcsolása között elég annyi szünet amig a BCD/DEC. dekóderbe beíródik a soron következő nixibe megjelenítendő szám,(néhányszot 10 vagy 100 mikrosec. max., de lehet, hogy kevesebb!) és már lehet is rákapcsolni az anódot a tápfeszre.
Találtam egy példát arra is, hogy hogyan lehet szkópcsőre karaktert felrajzoltatni.
A címe Veitch -diagram megjelenítő adapter, és az RT 75/2-es számában jelent meg.
Ezt is küldöm e-mailban. Ettől van egy jobb leírás is, de jelenleg nem találom. Ha meglesz küldöm.