A topik az amatőr és hobbi rádiózáshoz való készülékek és kellékek, pótalkatrészek csakis hobbi szintű, tehát nem kereskedelmi mennyiségű és jellegű adás-vételére szolgál. Célszerű a kínálati irányárat megjelölni és elérhetőséget feltüntetni, de utóbbinál mérlegelni a személyes adatok kiadását (például név, telefonszám, lakcím).
Az irányárra és alternatív beszerzési forrásra lehet megjegyzést tenni, de parttalan és főleg személyeskedő vita tiltás terhe mellett nem ajánlott. Az alkufolyamatot lehetőleg magánlevelezéssel célszerű lebonyolítani, szem előtt tartva a topik elsődleges célját: a cikkek (magáncélú) adásvételét illetve cseréjét.
Professzionális szinten is kereskedők tevékenysége addig mehet amíg nem haladja meg az egyéni szinten szokásosnak számító kereteket. Üzlet reklámozása sem megengedett, de merőben tájékoztatási célból meg lehet jelölni egy-egy beszerzési forrást, pl: "itt és itt kapható" az adott cikk. Aukciós és hirdetési portálok linkelése tilos.
A fentiek megszegői tiltást kaphatnak és a hirdetéseik visszamenőleg is törlésre kerülhetnek.
A problémák elkerülése végett:
Az árucikk paramétereit, állapotát, tartalmát magánlevelezésben ismételten pontosítsák a felek. A kifizetés célszerű ha átutalással történik, mert az később bizonyító erejű. Készpénzes üzlet esetén erősen javasolt egy adásvételi szerződés írása. Későbbi probléma esetén (hibás készülék, nem az van benne amit hirdetett, lopott, satöbbi) a hatósági feljelentés (rendőrség) illetve a polgári peres eljárás (bíróság) a lehetséges út. Ezt kérjük vegyétek figyelembe.
Tervezett időpontok 2024. évben: -december 14. szombat
RÁDIÓAMATŐR TALÁLKOZÓ ÉS BÖRZE:
A Puskás börze utódjaként a továbbiakban a Kőrösi Csoma Sándor Kőbányai Kulturális Központban 1105 Budapest Szent László tér 7. szám alatt kerül megrendezésre.
Szia ! valamit nem jól értelmeztél , a scannerhez nekem sincs magyar kezelési , a német nyelvűből boldogultam vele , nem nagy ügy ! Még rádióamatőr sem vagyok , csak egy egyszerű sofőr , az se F1-es ! hihi
sztem neked kezi cb radiot kene venni, mert azon a savon jobb a terjedes, UHF-en (pmr) a papirfal is joforman learnyekolja, viszont a 11m-en azert konnyebben atszol a falon is. FM-es 4wattos (full legalis) es a teljesitmenye is nagyobb, de sajnos a terjedelme is, az enyemen 1 meteres antenna van. Viszont 10E ftbol kijon a ceptes kezi cb darabja.
Amúgy tisztában vagyok vele, hogy hol is mire lehet és érdemes használni rádiót. Vágülis semmi extra, egy vassszerkezetes épületben lesz használva, a teskós kütyük nem menntek. a tollrugós antennák és a legegyszerűbb kivitelezés miatt, nem beszélve a jó esetben párszáz mW-jaikkal. Vannak M-GP300-asaim, de azokat sajnálom oda vinni, mert dzsuvás a hely rendesen, viszont azok mentek hiba nélkül. Ezért írtam, hogy bármilyen üzemképes rádió jó lenne, akár ütött kopott is. Persze arányos áron. Amúgy tisztában vagyok vele, hogy hol is mire lehet és érdemes használni rádiót.
Scanner eladó , össz üzemmód összes freki full-full .Originál japán amiről az Albrecht 400 készült .
Nem mai gyerek , de rajt a gyári fólia .
Akit érdekel előkotortam végre a 857-897 magyar nyelvűjét és tömörítve prezentálni tudom , természetesen INGYÉÉ !
Valamikor túl sokat füzettem érte , és mérgembe digitalizáltam és szívesen adom tovább , ja és interfészt is magam készítettem , tökéletesen kezeli a számítógép a HRD-al .
Azért azt sem ártana tudatnod, milyen célra kell mert ugye nemúgy van, hogy rádió az rádió...Bizonyos célokra ilyen jó másokra olyan. Sok esetben a szakemberek lebeszélnek rádió vásárlásáról mert az adott feladat nem megoldható egyszerű módszerekkel.
Én is gondoltam rá, de max keddig kell valamit varázsolnom valamit melóra kéne. 22 rugom van a két masinára, természetesen ha van olcsóbb az nem baj :)
Sziasztok! SOS-be keresek megvételre bármilyen használt lepukkant de üzemképes rádiót lehet kínai is. VHF UHF tök mindegy. Max 11-Eft/ tudok adni darabjáért tehát a két készülékért 22 Ezer lantom van. Marha fontos lenne!!! Akinek akad a fiok mélyén szóljon, számom bublikus éjjel nappal elérhető vagyok.
'Novel' típusú mobil URH rádió, 'Storno' mikrofonnal. A rádión jelenleg 23 csatorna van, többnyire taxi-frekikre beállítva. Ár: 10000ft.
Mobil URH antenna, vadiúj 'Dagger' tekerccsel. (140-170Mhz) Ár: 6000ft
Stalker IX nagyon szép, turkamentes, közép és felső 40 csatorna, gyári mikrofonnnal, konzollal, csavarokkal, tápkábellel, mikrofontartó villával. (A skálaizzó kiégett). Ár: 28000ft.
Érdeklődni: 0630 9407 639 mobilszámon, vagy a ratnet@invitel.hu mailcímen lehet.
Üdv mindenkinek! Eladóvá vált egy STALKER IX cb rádió, SIRIO GPE 27 5/8 bázis ant. valamint NAGOYA mágnes talpas mobil ant. Árak: 25 000, 10 000, 8 000 FT TEL 0630 544 6305 KÉPET TUDOK KÜLDENI! KÖSZÖNÖM A LEHETŐSÉGET.