Keresés

Részletes keresés

lnorbert Creative Commons License 2000.06.30 0 0 537
Hali!

Húrok: 9-es Shadow (ez olcsó és viszonylag tartós) vagy 9-es D'addario (ez is korrekt), márkásabbakat még nem igazán próbáltam ki ezek jól beváltak. Ernie Ball-t próbáltam egyszer
de nem volt valami tartós. (Havonta szoktam húrokat cserélni, de addigra már nagyon elhasználódnak. Ez valószínűleg azért van mert izzad a kezem játék közben.) A pengető Dunlop 0.96 mm-es vagy Fender Medium

sztyepp Creative Commons License 2000.06.30 0 0 536
Ja, ha már pengetőkről van szó: nekem a Dunlop 1.14mm pengető jön be a legjobban, jó dinamikusan lehet vele játszani. Érdekesség, hogy a vastag, kemény pengető mellett 9-es Dean Markley húrokat használok. Ti hogy vagytok ezekkel?
sztyepp Creative Commons License 2000.06.30 0 0 535
Testvérem! Honnan a fr@ncból szerzel te kókuszdió pengetőt? Nyomom már egy ideje, de ilyennel még nem találkoztam. Lehet, hogy én is azt használok csak azt hiszem, hogy műanyag? Nehogy azt mondd, hogy Jamaicából hozatod!!!
Előzmény: BIBIKE (531)
tomci Creative Commons License 2000.06.29 0 0 534
Sajna nincs lehetőségem megvenni az effektedet (per pilla én a Korg AX 30G-met szeretném eladni - kéne a pénz pick-up-ra...), de ha már így szóba hoztad, mesélhetnél róla, hogy milyen. (Meg miért válsz meg tőle?)

A hangszervitás hozzászólásod korrekt, viszont engem nagyon érdekelne az a kézzel készített hangszer - kép, némi infó??? - meg a kókuszdió pengető is! : )

(Ui.: Biztos nagyon béna vagyok, de miért nem jön be a honlapod?)

t.

D.Tomi Creative Commons License 2000.06.28 0 0 533
kokuszdio pengeto??? - sejtettem, hogy vannak lemaradasaim, de...
hammer Creative Commons License 2000.06.27 0 0 532
Hi

Akit erint/erdekel: junius 30-ig lehet jelentkezni a Gitarmania Taborba, szal ne habozzatok :)

http://www.guitarmania.hu/gtabor.htm

BIBIKE Creative Commons License 2000.06.27 0 0 531
Sziasztok, Wilhelm Tibor vagyok, gitáros-énekes.
Ebbe a rovatba jórészt azért írok, mert van egy eladó DOD VGS 50 csöves gitáreffektem, ami még garanciális, és tök korrekt áron, kb 80-ért elvihető.
Ja, és van egy Seymour Duncan Alnico Pro II. dupla híd pick up-om, az is eladó.
írhattok a wilhelmtibi@freemail.hu-ra, vagy hívhattok a 302-578-958-on, megegyezunk.

A hangszervitáról csak annyit, hogy közhely nagyon, de a hang számít: az meg ugye mitől függ? - faanyagok, kidolgozás, elektronika, húrok, pengető, és elsősorban a két kezed. Innen kezdve az Ibanez kontra Jackson vita egyedül az elektronikán áll vagy bukia, azt meg úgyis ki kell kaparni mindegyikből, és kicserélni, hacsak nem egyből a Jem7-et veszed meg.
Én ezek miatt egy kézzel készített ragasztott nyakú hangszert használok Duncan-ekkel, és kókuszdió pengetővel. Nekem ez bejött.

D.Tomi Creative Commons License 2000.06.27 0 0 530
Naaa, valamelyikotok neha kisegithetne minket, mert enek mellett nekem nem megy vmi jol, es jo lenne ezert egy gitaros meg ha nem is mindig.
Előzmény: MuzX (529)
MuzX Creative Commons License 2000.06.26 0 0 529
Az a baj, hogy kevés az idô... meg pár haverral vagyunk négyen gitárosok (3 szóló+1 bassz), és nincs banda, csak magunknak játszogatunk, de hasonló stílust is.
Előzmény: D.Tomi (524)
vince Creative Commons License 2000.06.26 0 0 528
A keresés mezőben itt följebb üsd be gitar, és elő fog ugrani a sok topik közül egy olyan: Hol vegyek gitart, vagy új gitart vennek, vagy valami hasonlo. Elég jol leirtuk ott az összes boltot.
Előzmény: samax (527)
samax Creative Commons License 2000.06.26 0 0 527
Szerintetek melyik Budapesten a legjobb hangszerbolt( gitarvasarlas szempontjabol)?

S.

VBala Creative Commons License 2000.06.26 0 0 526
Az Urbános témához hozzászólva:
Sajnos ez csak közvetett info, de az egyik ismerősöm rendelt az Urbántól egy (asszem HDST) egységcsomagot, megcsinálta, es azt mondja, hogy meg van vele elégedve. Azért mondom, hogy közvetett, mert sajnos én nem hallottam működes közben.

Más: nem tudja valaki, hogy lehet-e valahol olyan kapcsolót kapni, ami a lábkapcsolókban található? (mivel én is házilag csinálom az effektjeimet, és nincs kedvem 5 rugót kiadni egy egyszerű Marshall egygombos pedálért, ami itt a legolcsóbb)

Előzmény: tomci (521)
tomci Creative Commons License 2000.06.26 0 0 525
Nekem sajna Pest is messze van. A dolgom sok pénzem kevés. Igazából csak azt akartam jelezni, hogy tetszik a stílus amit választottatok és egy más helyzetben bizonyára csatlakoznék...

De bízom benne, hogy megtaláljátok a megfelelő embert!

Előzmény: D.Tomi (524)
D.Tomi Creative Commons License 2000.06.22 0 0 524
heti kb egyet probalunk, pesten. nnna?
Előzmény: tomci (521)
Music Man Creative Commons License 2000.06.22 0 0 523
Valamit félreértettél. Egyrészt kérdés volt valakihez, nem állítás. Másrészt az volt a kérdés lényege, hogy a kérdezett szerint a "modern rock hangzás" (nevezzük így) a 80-as évek másolását, lenyúlását jelenti-e, vagy sem?
Előzmény: jpm (519)
samax Creative Commons License 2000.06.22 0 0 522
Szerintetek mennyi penzt adjak egy hasznalt Boss GT-5 -os multieffektert?
Vagy erdemes egy ujba beruhazni?

S.

tomci Creative Commons License 2000.06.22 0 0 521
turpi: spec én még nem, de ha valakinek van infója ezekről, vagy bármelyik másik Urbán illetve Rádiótechnikás cuccról (pedál, erősítő stb.) szóljon nekem is! :) /Egyébként, állítólag aki arra jár, ki is próbálhatja őket az üzletben./

D.Tomi: Dehogynem. Én pl. Csak szerintem időm nem lenne rá. Meg lehet, hogy az ország másik végén vagy...

Samax: A plafont ne felejtsétek ki! Egyébként stúdíókban használnak sűrűn lyuggatott farost(?) lemezt is, mögé pedig valami gyapotszerűt tömködnek.

pá!

Ui.: GG - hol az éji homályban...?

vince Creative Commons License 2000.06.22 0 0 520
Hang szigetelés: Mi a cél? Az hogy a bent lévő hangok jók legyenek: Jó hangfelvétel legyen, jó próbaterem legyen, vagy az, hogy a szomszéd ne vakerásszon?
1 esetre jó a tojástartó csak rettenet gusztustalan. Ha függönyel kombinálod jobb, de akkor is alura tartó, és elé lógatni a függönyt. Ez stúdiózásra már elég elviselhető, de a szomszédot nem fogja meggyőzni.
2 eset nehéz dió. Mi próbáltuk. 5 cm hungarocel + plüss szőnyeg nem volt elég neki, buktunk 40. 000 Froncsót a hungarocelen, és még se próbálhatunk ott egy percet sem.
A vastag fal, vagy legalább is a meglévő elé egy plussz fal biztos jól műkszik csak drága. Láttam még parafa táblákat használni, ami szintén nagyon gusztusos, csak baromi drága. talán 10 cm hungarocel + függöny már a szomszédot is jobb belátásra bírja.

Jó próbálást, és jó építkezést :-))

u.i. Szerintem akkor is az átmenő nyak a király :-)))

jpm Creative Commons License 2000.06.22 0 0 519
Dream Theater: kikérem magamnak, hogy 80-as évek!!!
Előzmény: Music Man (487)
D.Tomi Creative Commons License 2000.06.21 0 0 518
hali,
nincs kozottetek vki, aki szivesen jatszana egy amator zenekarban, Sting, Santana, Cake es sajat szamokat szologitarosokent?

Don Roberto da Capo Creative Commons License 2000.06.21 0 0 517
Totál offtopic.
Július 7-én, Agárdon, kb. 20 órai kezdettel Edda koncert, előzenekar a Da Capo. Millió thanx Alapi Pistinek!
( turpi ) Creative Commons License 2000.06.21 0 0 516
Probalta mar vki az Urban Elektronika-ban (VII, Dozsa Gyorgy ut 16.) kaphato torzito kiteket?
Ahogy nezem a Radio Elektronika Evkonyvben (99-es) 3 fajta van:

Fuzz-Box dinamikus torzito - 3.200
HDST-3 hard torzito - 3.800
Overdrive torzito - 3.200

Ezek milyen hangot produkalnak?

bikkmakk Creative Commons License 2000.06.21 0 0 515
samax, szerintem is igy kellene elvben. aztan hogy ebbol mi lesz...
mindenesetre sok sikert hozza.

tomci, abban a cikkben kulonben gyakorlatilag total ugyanazt irjak mint te,
a szoba a szobaban elvet, hogy az tuti modszer. node kinek van annyi penze?

samax Creative Commons License 2000.06.21 0 0 514
Tehat ha jol ertem nagyvonalakban a kovetkezoket kell tennem:

Minden falat beteritek szonyegekkel, az ablakokat es az ajtokat osszecsavart rongyokkal szigetelem, a tojastartokat pedig a szonyegek utan rogzitem.

Probalta ezt mar valaki?
Eleg arra hogy a szomszedok ne tepjek a hajukat.
Videken lakom ugyhogy a hazak kozott van kb. 10 meter.

S.

Előzmény: bikkmakk (512)
tomci Creative Commons License 2000.06.21 0 0 513
Gyatra angol tudásom nem volt elég, hogy kapásból megértsem a szöveget, fordítgatni meg nem volt időm.

Mindenesetre a válasz Samax kérdésére: olcsón sehogy.

A tojástartó és a vastag függönyök (erre a célra egyébként jól megfelelnek régi kopott pokrócok is)is csak arra jók, hogy a csengés bongást (visszhangot, zengést) megszüntessék. A tojástartó szétszórja a hangot (nem egyenes a felület), a függöny meg mem veri vissza, de olyan mértékben nem nyeli el, hogy jelentős hangszigetelő hatása lenne.

Stúdíóépítésnél (ha valakinek sok pénze van) a ház a házban elvet alkalmazzák. Úgy képzeld el, mintha egy kisebb doboz lenne egy nagyobban, úgy hogy van egy jókora rés a falaik közt és a kissebb a lehető legkisebb felületen (néhány lábon) érintkezik a nagyobbal. Úgy tudom, a Magyar Rádióban van ilyen.

Egyébként szerintem (helyi) rádióknál érdemes érdeklődni, hátha van jó ötletük.

Ui.: Általam korábban említett Paksi Fesztivál király volt!

bikkmakk Creative Commons License 2000.06.21 0 0 512
ujra itt.

most mar en sem tudom mi a helyzet, talan szar az emlekezetem, bar szerintem
tenyleg azt olvastam. naszoval ime egy ellentetes velemeny is, nezzetek meg,
nemes angol nyelven.

http://www.inyoureye.com/html/sndproof.html

ajanlott!

na, ide rakom az idevago bekezdest azert:

"Some inexpensive items that I've found that work well are
mattresses, pillows, blankets, carpeting (line the walls
and ceilings with it), egg cartons and egg crates, and
boxes filled with foam or some other insulator. Line the
walls and ceilings with items like these, and don't forget
to cover the windows because even closed windows let
out more sound than the walls and the doors. With
carpeting on the ceiling and walls, egg crates on top of
the carpeting, mattresses and rolled up blankets covering
the windows/window wells, and carpeting or blankets
covering the doors, you should be able to keep out most
of the sound. Granted, this won't be completely sound
proof (you'd need your walls to be designed to be
soundproofed to really make them sound proof, but it
should keep your neighbors out of your hair for the most
part. "

bikkmakk Creative Commons License 2000.06.21 0 0 511
hali, hangszigeteles tema.

sajna ki kell abranditanom mindenkit, ugyanis a tojastartos tema NEM mukodik!
ugyan nem probaltam, de egy hangtechnikai szaklapban olvastam a neten,
egy ilyen temaju cikket nemregiben. sajna a cimet mar nem tudom, probaljatok
megkeresni. en is total meglepodtem.
a ficko azt ajanlotta, jo vastag falakat kell epiteni (pl beton) vagy legalabbis ket reteg falat,
ures terrel a ketto kozott. nem tudok tobbet.

na, remelem segit ez.

Jumu Creative Commons License 2000.06.20 0 0 510
Helló!

Egy megoldást tudok rá:
Kell szerezni a probaterem falának megfelelő felületű TOJÁSTARTÓT (asszem 100 db tojás fér abba, amire gondolok)
Azt kell valahogyan felfogatni a falra, mondjuk hungarocellre szeggel, vagy kárpitos tűzőgéppel (ez még plusz hangszigetelést is ad).

Kb ennyi.

Előzmény: samax (509)
samax Creative Commons License 2000.06.20 0 0 509
Hello.

LEhet hogy kicsit nem ide tartozik de tud valaki abban segiteni hogyan lehet egy probatermet hangszigetelni lehetoleg nem tul dragan?

tomci Creative Commons License 2000.06.20 0 0 508
Halló, halló arcok!

És mi van itta (gimme, gonna stb.) faanyagokról és nyakrögzitési technikákról megkezdett témával?

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!