turpi: Én imádlak!! Küldd azonnal azt a GIF-et NEKEM, de AZONNAL!!! Csak kapcsrajz, vagy van leírás is? Nem mintha nem teccene az erőlködömbe integrált csöves kütyü (csak, hogy dicsekeggyek:).
vince: Tejjes mértékben eggyetértek. Vonat rulez, multi gáz.
Mit tudok ajánlani? Hát azt, hogy még gyűjts pénzt mert ez nem elég.
Nem basztatásból mondom, hanem saját tapasztalatból. Én is csóró vagyok, ezért 2 éve csak azt néztem melyik a legolcsóbb, de most már tudom ez volt a drágább, mert nem vagyok vele megelégedve eladni meg nem tudom.
különben mire kell? Esetleg használt? Vagy kisvasút?
Én biztos maradi, kiöregedett roncs vagyok, de 3 jól megválasztott pedálból álló kisvasút szerintem sokkal többet tud, a Te ízlésednek jobban megfelelőt nyújt mint az ugyan ennyiből kihozott ezer gombos műanyag-digital vazze-de-csicsa multieffekt.
Sziasztok !
Most a Marshall Shred Master témához szeretnék hozzászólni.
Valóban egy jó kis torzító, főleg akkor, ha egy nagy csöves állat áll mögötte (mármint az erősítő, és nem a játékos, mert az előző illatát jobban szeretem, nameg szebb látvány is)
De létezik egy torzító, amin annak idején behasaltam, és használtam is két évig.
A Szabó Sanyi ajánlotta, és tesztelte is annak idején a ZM-ben. Ő a GEORGE DENNIS Wizard Rock torzító+hangerő pedál. Már a kinézete is szimpatikus volt, és robosztus anyagokból készült, kibírja a koncertek hangulatát (sör, taposás, por, rázkódás stb.), ja és optical controll, vagyis totál zajmentes szabályzás és kapcsolás, ami nem kopik, mint a potméterek.
De a legfontosabb a hang: telt mélyek és közepek, és emiatt sokkal melegebben szól, mint bármely másik típus (teszteltem Marshallt, Voxot, meg az összes Boss-t, sőt az IBZ Tubescreamert is.) Én javaslom mindenkinek, csak mostmar nehéz beszerezni. Régen a Finkey (félre ne értsétek nem reklám !) forgalmazta, de kb két éve leállt vele.
Ja és egy link: www.george-dennis.cz nem vicc, Csehországban készül.
A gyors tekerés elsősorban a technikai felkészültségtől függ, lehet egy fender thin-nel is tekerni 12-es hurokon. Ez a pengető megszólalás miatt fontos, de egyebkent hihetetlen kényelmes is. Teszteld le.
Próbálok akkor én valami oktalanságot összebarkácsolni. Szóval amíg nem voltak, egybe épített pinpong asztal nagságú ezer funkciós kütyük, addíg minden dologra volt egy egy kapcsolható pedál. Ha többet is akartál hazsnálni, össze kellett őket rakni egymás után, ezek az un. kisvasutak. A kis vasútakban alapvetően 2 totál más szerkezet van. Első a torzító pedál, aztán a különböző effektek. Az effektek közé sorolom én a wah, vagy hápogtó pedált is ami rendszerint nagyobb mint a többi, és úgy néz ki mint a busz gázpedálja. Ez egy potmétert, gázpedáloz, ami egy szűrőnek a hangmagasságát állítja, amitől olyan hatása lesz mintha egy énekhangot tök nyitott, majd tök zárt szájjal zümmögtetnél. olyan ú-á-ú-á. Na ez a Wah-
Effekt még, a reverb, a chorus, a flanger, a delay, a kompresszor meg én effektnek tartom az equalisert, meg a gate-et is.
Na a lényeg a torzítók. Ezek alapja, ami történelmileg a korabeli erősítők túlhajszolásából jött, hogy valamilyen félvezető, vagy üvegcső több, nagyobb jelet kap mint amit normálisan kibír, és ezért telítésbe megy torzít, nem szinuszos, hanem vágott, torz jelet ad a kimenetén. Eleinte ez csak over-drive volt (túl vezérlés) az erősítőkön. Ez olyan eleinte recsegős reszelős hang, amikor még csak a hangok csúcsainál torzít. De mikor az ős rockerek hallották, hogy ez biza húzós brutál hang, és a hiba nem is biztos hogy hiba, tovább fejlesztették, külön kis pedálba rakták.
Amennyire én tudom, túlvezérlés mértékétől függően van:
Overdrive: Ez csak szerényebben recseg, reszelős, ritmusra jól használható de még artikulált hang.
Distortion: A jel nagyobb része már a torzuló tartományba esik, sokkal sűrűbb folyamatosabb zsizsegést adó cucc. keményebb zenék keményebb torzítások.
Fuzz: szerintem ez is distortion. Totál zsizsi, nagy kompresszió, nagy szólókhoz.
Ha a pedálon lévő bementei potit (gain) tekergeted elvileg egy pedálon is szépen elő tudod idézni a torzítás mértékének ezen fajtáit, a szinte tisztától az enyhe overdrive, dús overdrive, distortion stb. Gyakorlatilag azonban egy egy pedál, egy egy hangra van bepöccintve, és a többiben nem szól jól. Pl nekem még dist. pedálból nem sikerült szép feeling-es overdrive hangot kiszednem.
Hogy milyet építs??? milyen zenéhez?
Mostanában marha divatos a csöves, mert a csőnek alapvetően más tulajdonságai vannak mint a félvezetőknek. De én már tranyósból is hallottam szépen szólót a szívemhez közel állót. Ha választani lehet, szerintem a Marshall cég Shred Master nevű torzítóját másold le, és ha sikerül 10,000 Huf körül kihozni rögtön rendelek 2 db ot :-))))
Valszinu a gep keves. Bar szerintem elviselheto. Mondjuk nekem is kesik (166mmx).
A torzitoknak milyen fajtai vannak? (lhama kerdes de nem tudom) Hallottam ilyenrol, hogy Fuzz, Wah, AntiWah, Overdrive meg hasonlok. Nem irna vki egy kis szosszenetet ide, hogy milyen hangjuk van?
Ha van egy kis idotok nezzetek meg ezeket:
http://www.ampage.org/guitareffectsprojects/
http://www.muzique.com/index.html
En sajna nem ismerem nagyon a torzitokat, de faterrel eppittetni akarok egyet, csak nem tudom melyiket. Gondoltam vki aki nevrol ismeri az effekteket, innen ajanlhatna nekem. Vmi durva effekt kene.
En probaltam eleg sok effekt-prgt...sajnos a torzito gyenge pont volt....magyarul nem talaltam olyat aminek jo hangja lett volna, hasonlitva egy igazi torzitohoz/multieffekthez...
A tobbi effektet (chorus/reverb/stb.) viszont eleg jol meg lehet oldani geppel imho.
BIBIKE: Ezt tutira kipróbálom. Otthon már egy jó éve szárad egy kókusz. Ez állati. És mondd, Ugye lehet vele hihetetlen gyorsan tekerni? Mert ugye a speed metal az speed metal (na meg sörmetal:))
1. Kókuszdió pengető: pofon egyszerű, kb 200 Ft-ért veszel egy kókuszdiót, megeszed, mert ugye kellemest a hasznossal, és nem árt kb fél évig szárítani a fát, bár frissen is használható. Ezután fogsz egy jó durva smirglit, kb 80-ast, és keresel a héjon egy olyan felületet, amiből várhatólag egy pengető nagyságú síkfelületet kaphatsz. Csiszolod kb 1.5 órát, lejön a körmöd, meg a bőr az ujjadról, de egyszer elkészül. A végén persze kb 120-as papírral tök finomra csiszolod. Az eredmény: nagyon gyorsan ütősen és felhangokban gazdag hang, és kis mozdulatokkal is tudsz hihetetlen erősen pengetni. A fa kb 1-2 óra alatt hozzákopik a játékstílusodhoz, és ha kellő hegyesre hagyod a végét, hogy tudd mindig újra reszelni, akkor akár 2-3 hónapot is kibír. Olcsóbb lenne a jól megszokott Dunlop, de én végigteszteltem az összeset, és nem tetszenek, csak símogatják a húrokat. Jó munkát a kísérletezéshez, és ezúton is köszi a Lukács Petinek !
2. DOD VGS 50 - tök jó meleg csöves szólóhang, vegyítve a tranyós húzós riffhangokkal. Nincs semmi bajom vele, bár azt elárulom, hogy nem egy számítógép, vagyis nem kell 5000 paraméterre számítani. Jól megírt effektek vannak benne, teljesen szokásosan. Szerintem az ára a különbség egyedül: ez sokkal olcsóbb, mint a többi csöves effekt, cserébe nincs annyi szabadságod az effektíráshoz. Egyedül azért adom el, mert kb fél éve csak éneklek a zenekarban, tehát színpadom már nem játszom aktívan, és akarok egy tuti zengetőt, valami Alesis Midiverb félét. Ezzel megzavarhatom az éneket, és az akusztikus gitárt is. Ha valaki le akarja tesztelni: 302-578-958
3. DON ALVARONAK - szerintem egy strato (Fender Stratocaster) megoldás lenne, és bele is fér ebbe az összegbe.(persze nem a kínaira gondolok, minium Japcsi hangszert vegyél, ha kell, szívesen segítek akár megvásárolni is, marha fontos, hogy ott legyen egy hozzáértő, mert sajnos ezeknek a hangszereknek óriási szórásuk van ! 150-ért kaphatsz tűzifát, és tök jó hangszert is, és mindkettőre Fender Stratocaster lesz írva, csak ennyire elkurvult a cég sajnos) Egy valamirevaló erősítő sajnos minimum ugyanennyibe kerül.
Segítséget szeretnék kérni: Eddig egy klasszikus és egy elektroakusztikus gitáron játszottam. (egy kellemesen összeszokott zenekarban lépek fel igényesebb zenét kedvelő éttermekben/kerti partikon. Jazz standard -eket és bossa nova számokat játszunk).
Most összegyűjtöttem annyi pénzt, hogy vegyek magamnak egy elektromos gitárt. Nem speciális jazz gitárt keresek. Szeretném, ha kell, esetleg a populáisabb könnyűzenében is tudjam használni, de a fellépéseinken is.
Sajnos egyáltalán nem értek ezekhez a gitárokhoz, edig soha nem fogalkoztam elektromos gitárral. Igazából nincsen rá sok pénzem, kb 110-150e. Van valakinek használható tanácsa, hogy ezek fényében milyen gitárt vegyek. Használtat/újat? Esetleg konkrét típust tud valaki javasolni? Mennyibe kerülne egy használható erősítő hozzá? (az én gitárjaimhoz akusztikus erősítő van, azt nem tudnám használni).
Dean Markley rulez!!
ja a pengetőm meg egy fém pengető (közepes) ami sose kopik el már ezer éve használom és nagyon szépen csengenek tőle a hurok :)
Torzitonál meg még jobb.
Húrok: 9-es Shadow (ez olcsó és viszonylag tartós) vagy 9-es D'addario (ez is korrekt), márkásabbakat még nem igazán próbáltam ki ezek jól beváltak. Ernie Ball-t próbáltam egyszer
de nem volt valami tartós. (Havonta szoktam húrokat cserélni, de addigra már nagyon elhasználódnak. Ez valószínűleg azért van mert izzad a kezem játék közben.) A pengető Dunlop 0.96 mm-es vagy Fender Medium
Ja, ha már pengetőkről van szó: nekem a Dunlop 1.14mm pengető jön be a legjobban, jó dinamikusan lehet vele játszani. Érdekesség, hogy a vastag, kemény pengető mellett 9-es Dean Markley húrokat használok. Ti hogy vagytok ezekkel?
Testvérem! Honnan a fr@ncból szerzel te kókuszdió pengetőt? Nyomom már egy ideje, de ilyennel még nem találkoztam. Lehet, hogy én is azt használok csak azt hiszem, hogy műanyag? Nehogy azt mondd, hogy Jamaicából hozatod!!!
Sajna nincs lehetőségem megvenni az effektedet (per pilla én a Korg AX 30G-met szeretném eladni - kéne a pénz pick-up-ra...), de ha már így szóba hoztad, mesélhetnél róla, hogy milyen. (Meg miért válsz meg tőle?)
A hangszervitás hozzászólásod korrekt, viszont engem nagyon érdekelne az a kézzel készített hangszer - kép, némi infó??? - meg a kókuszdió pengető is! : )
(Ui.: Biztos nagyon béna vagyok, de miért nem jön be a honlapod?)
Sziasztok, Wilhelm Tibor vagyok, gitáros-énekes.
Ebbe a rovatba jórészt azért írok, mert van egy eladó DOD VGS 50 csöves gitáreffektem, ami még garanciális, és tök korrekt áron, kb 80-ért elvihető.
Ja, és van egy Seymour Duncan Alnico Pro II. dupla híd pick up-om, az is eladó.
írhattok a wilhelmtibi@freemail.hu-ra, vagy hívhattok a 302-578-958-on, megegyezunk.
A hangszervitáról csak annyit, hogy közhely nagyon, de a hang számít: az meg ugye mitől függ? - faanyagok, kidolgozás, elektronika, húrok, pengető, és elsősorban a két kezed. Innen kezdve az Ibanez kontra Jackson vita egyedül az elektronikán áll vagy bukia, azt meg úgyis ki kell kaparni mindegyikből, és kicserélni, hacsak nem egyből a Jem7-et veszed meg.
Én ezek miatt egy kézzel készített ragasztott nyakú hangszert használok Duncan-ekkel, és kókuszdió pengetővel. Nekem ez bejött.
Az a baj, hogy kevés az idô... meg pár haverral vagyunk négyen gitárosok (3 szóló+1 bassz), és nincs banda, csak magunknak játszogatunk, de hasonló stílust is.
A keresés mezőben itt följebb üsd be gitar, és elő fog ugrani a sok topik közül egy olyan: Hol vegyek gitart, vagy új gitart vennek, vagy valami hasonlo. Elég jol leirtuk ott az összes boltot.