Keresés

Részletes keresés

VKOrsi Creative Commons License 2007.10.12 0 0 45092
Előzmény: illdii (45091)
illdii Creative Commons License 2007.10.12 0 0 45091
Orsi, "A Kenyér" receptjét hol lehet fellelni?
Előzmény: VKOrsi (45078)
VKOrsi Creative Commons License 2007.10.12 0 0 45090
zöldborsófőzelék
petrezselyemsaláta
töltött hús
Előzmény: panettone (45089)
panettone Creative Commons License 2007.10.12 0 0 45089
Lenne egy kérdésem, kaptam rengeteg petrezselymet (mostam szárítottam aprítottam és lefagyasztottam) De egy adagot fel használnék így frissen is . Mibe kell sok-sok friss petrezselyem?
TTAMAS Creative Commons License 2007.10.12 0 0 45088

Először nyitrai néven volt a tányéromon. :))

 

Gondolom, valami mátrai étterem étlapján láttad, ezért nevezték "mátrainak".

Előzmény: kisszszoros (45087)
kisszszoros Creative Commons License 2007.10.12 0 0 45087
Amúgy meg keress rá a gúgiban, a recept több variánsát megtalálod, gondolom azért hívják mátrai-nak, ahogy a brassói aprópecsenyét brassói-nak :-)
Előzmény: kisszszoros (45086)
kisszszoros Creative Commons License 2007.10.12 0 0 45086
Nyugodtan kötözködj :-)

Fogalmam sincs, nemtudom, nemérdekel...

Jó válasz? :-)
Előzmény: joy (45085)
joy Creative Commons License 2007.10.12 0 0 45085

Mitől "mátrai"?

Én símán borzas szelet-nek ismerem.

:o)

Előzmény: kisszszoros (45084)
kisszszoros Creative Commons License 2007.10.12 0 0 45084
Na mégegy :-) csakhogy ne ennyi hanem egy kicsit több legyen.

Mátrai borzaska

Hozzávalók 10 fôre:
1,4 kg sertés szûz,
5 dl olaj, 50 dkg burgonya,
20 dkg liszt, 3 db tojás,
só, bors, 5 adag párolt rizs,
5 adag hasábburgonya

A húst szeletkékre vágjuk, enyhén klopfoljuk, sózzuk, borsozzuk.
A lisztbôl és tojásból palacsintasûrûségû masszát készítünk, beletesszük
a durvára reszelt nyers burgonyát, belemártjuk a húst, forró zsiradékban kisütjük.
Előzmény: ZsuR (45081)
joy Creative Commons License 2007.10.12 0 0 45083

Nálam is.

A hollótej meg barna...

Előzmény: Boszorka (45058)
joy Creative Commons License 2007.10.12 0 0 45082

Elmondom, hunnan van VMF kuktánk:

Tavaji pontgyűjtésből.

Karácsony előtt...

Akkor utána néztem a neten, mi a franc, hogy 15eHuF+15 e pont kell hozzá?

Ebay-on láttam 42e HuF-nyi Euróért, és máshol 45-50e HuF-nyiért...

Megvettem, hisz a pont így is-úgy is jön, hiszen vásárolok, legföljebb tovább gyalogloxát méterrel.

Azóta tudom, mi benne az a drága.

A 3 kg marhalábszár pörkölt meg volt 1 óra alatt alla kompletten. /Csak a pernye, füst hiányzott a tökéleteshez./

 

Érdemes megtudni, mi az ami akciós, és mennyibe kerül.

Nekem /és lányoméknak is/ a tavaji kukta nagyon bevált.

Előzmény: úrnő (45048)
ZsuR Creative Commons License 2007.10.12 0 0 45081
Hat ennyi jott ossze. . .nem hiszem, hogy ne lenne tobb "eredeti" recept krumpli-hus temara, mert hiszen nagyon elterjedt, de valahogy nem jon ossze tobb. . .en meg nem tettem be a brassoit, pedig az eredetinek szamit, nem egy masiknak a modositasa. Kicsit lealltam a receptnel - nem tudtam melyik az "elfogadott" :)).

Van otleted?
Előzmény: joy (45070)
VKOrsi Creative Commons License 2007.10.12 0 0 45080
de én kértem :)
nagyon jó a tejszínnel...

és a sima pudingban nem érzed ki? abban is az van.
Előzmény: joy (45079)
joy Creative Commons License 2007.10.12 0 0 45079

Nem te kértél a jó múltkor pudongrecepteket?

Akkor gratula!

Nekem a kukorikeményítővel erős fenntartásaim vanna, kiérzem az ízét. Főként édesekből.

 

Hááát, a tejszínnel, elég tömény lehet.

:o)

Előzmény: VKOrsi (45047)
VKOrsi Creative Commons License 2007.10.12 0 0 45078
No, ma én is megsütöttem A kenyeret :)

tényleg jobb, mint eddig bármelyik :)
joy Creative Commons License 2007.10.12 0 0 45077
Köszi az infót!
Előzmény: Zitka (45045)
joy Creative Commons License 2007.10.12 0 0 45076

Ha a húskockákat előzetesen lepirítod, majd előpárolod -1-2 eka húslével , födő alatt/ félpuhára, és úgy kevered össze, 1 óra alatt jó lesz.

A paprika-paradicsom saláta mellé tégy paradicsompaprikát is!

:o)

Előzmény: panettone (45008)
VKOrsi Creative Commons License 2007.10.12 0 0 45075
a kukoricakeményítő teljesen fehér.
Előzmény: panettone (45073)
joy Creative Commons License 2007.10.12 0 0 45074

Én is így emléxem.

:o)

Előzmény: nagypapi51 (45001)
panettone Creative Commons License 2007.10.12 0 0 45073

nem kinevetni ha hülyeséget írbék de ha kukorica keményítővel követed el akkor nem lesz sárga- mint a puliszka???

Előzmény: VKOrsi (45052)
joy Creative Commons License 2007.10.12 0 0 45072

Egy brassói, ahogy én szeretem:

http://forum.index.hu/Article/showArticle?t=9003266&go=42963796

Olajban sült kromplikockák helyett porított krumplival készítem, ha van kedven szöszölni vele.

Lényeg, a hús, és a krumpli azonos kockákra vágva, és végén picit zsíros, de nem szottyos a készítmény.

 

A hagyma akkor szottyosít, ha főzik/dinsztelik/ és nem pirítják!

Előzmény: nettomazsola (45000)
joy Creative Commons License 2007.10.12 0 0 45071

Arra lettem volna kíváncsi, miben "egészen más"?

Hát nem derült ki.

:o(

Előzmény: nagypapi51 (44987)
joy Creative Commons License 2007.10.12 0 0 45070
ZsuR 2007.10.08 16:13:57 (44963)

 

Tulajdonképp mi történt?

joy Creative Commons License 2007.10.12 0 0 45069

Milyen kesztyűt?

Úri ember nem dobálózik, aki meg igen, azzal nem kell törődni.

:o)

Előzmény: ZsuR (44952)
VKOrsi Creative Commons License 2007.10.12 0 0 45068
a cukormázat is lehet répalével színezni és nem lesz répaízű, ezért gondoltam, hogy pudingnál is működik.
Előzmény: kisszszoros (45066)
VKOrsi Creative Commons License 2007.10.12 0 0 45067
off: a 3 pénztárt én sem értem, viszont a zséges nekem pont azért tetszett, mert nagyságrendekkel jobb, mint az előző bolté volt, és a biopiacra én nehezen jutok el, így nekem jó, hogy ott mindent kapok. on
Előzmény: rollller (45063)
kisszszoros Creative Commons License 2007.10.12 0 0 45066
nem mindegy, hogy a répát áztatod a tejbe, vagy a répából vegyileg kigyötröd a tiszta festékanyagot....

Az iparnak könnyű, fogja a répát tonnaszám aztán kimossa belőle a festéket, a maradék répaízű izéből meg bébiételt és levesport csinál, neked meg répaízű lesz a tej amiben áztatod...
Előzmény: VKOrsi (45060)
joy Creative Commons License 2007.10.12 0 0 45065

A galuskától.

:o)

Előzmény: carbonara (44942)
joy Creative Commons License 2007.10.12 0 0 45064

Erre írta tuutuu hogy ízlések és pofonok...

:o)

 

A jó szalámi olyan vékonyra szelhető, hogy áttetszik rajta ujjad -mint a jó pármai sonka is úgy igazi. A lágy szalámik, , mint a fölvágottak, vastagon szeletelhetőek, így nem ízesít csupán, de komoly zsír mennyiséget is bevisz a vajaszsömlében.

 

 

Bár ez álvita, mindenki úgy, azt eszik, amit ő szeret.

 

Én pölö a ropogós csüéöksültet egészen másként készítem, mint a cikkben leíratottat, és nem "római köményt" használok hozzá, csak azt amit eleink, poori magyar kümmelt.

:o)))

Előzmény: Törölt nick (44937)
rollller Creative Commons License 2007.10.12 0 0 45063
off hat en is voltam, de nekem nem tetszett, egyreszt nem ertem minek szetszedni 3 kulon penztarra, masreszt a zoldseges valaszteka nekem eleg gyenge volt, bar az elozo boltukhoz kepest jobb a valasztek, de amugy piac inkabb on
Előzmény: VKOrsi (45053)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!