Sziasztok!
Tud valaki nekem írni olyan címet,ahol dögös gityós mp3-as zenéket lehet letölteni. Eddig olyanokat találtam ahol csak a rádióban menő(?) zenéket lehet leszedni. Előre is köszönöm!
UI: Allah foglalja aranyba GuitarGod nevét hogy létrehozta ezt a topicot, ha a netre lépek, ezt nézem meg mindig elsőnek.
Sziasztok!
Helyesebben dolgoztam egyutt veluk tavaj nyaron, de a folyamat megszakadt, mert a muhelyuk kikoltozott videkre. Azota ismet Csepelre keveredtek.
Na, a minosegrol: a Tajti boltjaban (Deak ter) vannak szeria modelljeik folyamatosan. Barmilyen faanyagbol tudnak dolgozni, nekik elsosorban a sajat korisuk gyonyoru. A technikai tudas megvan, sokszor a fegyelem hianyzik a sracokbol, innen jon a hataridok be nem tartasa, illetve, ha surgeted oket, akkor ugye kevesbe lesz pontos a munka. Viszont (nem akarom reklamozni oket, de) tudnak nagyon jo hangszert kesziteni, es persze barmilyen forma, stb az izlesedhez van igazitva. Az en gityom nyaka pl kb az otodik iteraciora lett olyan, amilyen, de az tokeletes is. Elektronikabol javaslom inkabb a neves cegek termekeit, lehet, hogy sznob vagyok. Allitolag jok a pick-upjaik, de en a Seymour Duncan-t jobban szeretem, bocs.
Szerintem az ar/teljesitmeny viszon Mo-on naluk a legjobb. Keszitenek sajat hidakat is, es szerintem jokat. Az en Floyd Rose-szeru hidam pl. szerintem uti a LoProEdge-t, es a Kahlert meg a Shallert is, kulonben nyilvan nem hasznalnam. Teljesen az igenyeimhez van alakitva.
(bar most eppen beszart, de jovo heten megcsinaljuk) Sajnos az enyem egy regi modell, ezert nem is reklamozom nagyon, ezen meg azert sok hiba van. (96-os) Azota rengeteget fejlodtek a sracok. Eleinte sok kiserletezes folyt az anyagokkal, mara kialakult az egesz. Szoval ajanlhatom mindenkinek. Nezz meg 200 korul egy barmilyen hangszert ! Aztan rajosz, hogy az nem bizos, hogy szinvonal, ok meg ennyiert, ha kell egy nagyon tuti gitart adnak a kezedbe.
A Gyuszi szama: (Benedek Csaba) 0670-310-3339
Hivatkozzatok nyugodtan ram: Wilhelm Tibor
Na láttátok Petrucci bácsi új Ernie Ball Music Man gitárjait? Egyszerűen gyönyörűek voltak!!! A kék hathúros, meg a lila héthúros is!!! Ja, és a hangja is rendben volt! Ha jól láttam, ez egy új testforma volt, nem a standard Silhouette-Luke-Morse fazon. Állítólag ősztől kapható lesz...
Akik megmérték a kimenő jelet, azt mondják, hogy min. 2x nagyobb, mint egy mezei pickup jele. Ezt én is meg tudom erősíteni, kb. felére kell levenni a bemenetet, ha EMG.vel használom az erősítőt (89-SA-89, a 89 egy 85 és egy SA egyben+EQ). A saját cuccodon meg mindenképpen ki kellen próbálni egyet, mert azon fogod használni, még egy ugyanolyan típusún sem biztos, hogy ua. fog megszólalni.
Bocs!
Igazad van - az indukció dolog késöbb nekem is leesett. Az irományom az Epiphone-éktól kinyomtatott nehezen olvasható rajzocska alapján született. Ha van türelmed utána bogarászni, megtalálhatod a http://www.gibson.com => Epiphone => ??? alatt valahol ("Dr. Epi" a címe vagy valami hasonló). Még egyszer sorry!
Bibike, te a Fibenare-nál dolgozol, vagy csak jóban vagy velük?
Én már próbáltam infót szerezni ezekről a hangszerekről, de csak elvétve találtam itt-ott néhány információ-morzsát. A Fibenare honlap is úgy látszik, hogy csak elkezdődőtt. Ha te többet tudsz - és erősen úgy tűnik, hogy többet tudsz -, mesélhetnél egy kicsit ezekről a gitárokról.
(Arról sem tettem le, hogy nyagassalak: tegyél fel ide egy képet a te Fibenare gitárodról! Vmelyik másik gitár topicban írtál kicsit részletesebben róla, az elég jól hangzott.)
Ja, és egyébként hogyan kell kimondani ezt a márkanevet?
Bocs Bádogos barátom, de ki kell javítanom, amit írtál, nehogy mások is tévhitbe essenek miatta. A Humbucker Pick-up mindkét oldala rendelkezik mágneses vasmaggal. (egyébként gondolod, hogy dísznek lenne ott a két sor ? ) Ha nem lenne mágneses a vasmag, nem tudna kioltani semmilyen zavart, ugyanis egy deka indukció nem érné, ja és nem is szólna az az oldala, holott köztudott, hogy felezhető, és sorosan illetve párhuzamosan köthető a legtöbb HB ( most nem a Hofbrau Münchenre gondoltam, bár az se rossz)
Abban igazad van, hogy ezt általában egy mágnessel oldják meg, ami a két vasmagsor közt helyezkedik el. Az is igaz, hogy ellentétes polaritású a két tekercs, és innen a kioltás.
Ja, és ugyanez a hatás a Strat szerű hangszereknél, ahol a középső pick-up vagy fordított polaritású, vagy a mágnes polaritása van elfordítva (eredeti stratónál az utóbbi): innen a humbucker hatás, csak persze helyileg távolabb, vagyis tök eredeti hang.
Csak ennyit, és persze nem szemétkedni akartam, csak némileg pontosítnai.
Egyébként a Fibenare-nál már készítettem is HB pick-upot, és szólt, úgyhogy az elv rendben van, de mindenki meggyőződhet róla, ha szétszued egy Duncant, vagy egy Dimarziot. Persze nem kalapáccsal, mert akkor már nem fog olyan jól szólni, mint régen.
Na sziasztok !
Vissza a kályhához. Egész régi hozzászólásokhoz is hozzászólok.
BIBIKE: Rokonszenves, amit a DOD-ról írtál, a neten is utánanéztem, tényleg jó lehet. (Kár, hogy nincs keret...)
A George Dennisekről anno én is olvastam a ZM-ben és valóban rokonszenvesek voltak az ott írtak alapján. Jó neked, hogy próbálni is tudtad.
SAMAX: Nekem RG 570-em van, de elég régi, meg sajna a hangszedők sem az eredetiek. Ennek ellenére én szeretem, kényelmes, jó hangszer és ha sikerül egyszer végre lecserélnem a pick-upokat, még sokoldalú is lesz.
TURPI & VBALA: Én gyüjtögető életmódot folytatok, úgyhogy megköszönném ha nekem is elküldenétek azokat a bizonyos kapcsolási rajzokat! : )
DR. SÖR: Toldd meg egy tizessel és megkapod a topic régebbí részein már reklámozott Korg AX 30G-met. (Nincs semmi bajom a kisvasúttal - bár nekem sose volt - de azért ez a kütyü elég jól használható. Nem egy tipikus műanyag.)
BÁDOGOS: Biztos hogy csak az egyik tekercsben vannak mágneses vasmagok a humbuckernél? Akkor a másik felében mi van???
Nem tudjatok, vannak a neten metal tab levelezesi listak? Szeretnek vmi olyanra feliratkozni, ahol black/doom metal meg folk zenek tabjaihoz hozzaferhetnek.
A humbucker lényege, hogy a külsö mágneses terekre érzéketlen és ezért sokkal kevesebb zavart szed össze. (A "hum" zümmögést jelent (ld. hummingbird) "to buck": szó szerint, amikor a ló ledob valakit a hátáról - mondjuk megszabadulni valamitöl) A humbucker két egyforma tekercsböl áll, amelyek ellentétesen vannak tekercselve, de csak az egyikben vannak mágneses vasmagok. A külsö (zavaró) mágneses tér egyformán éri mindkettöt és a két ellentétes elöjelü fesz kioltja egymást. A húrok rezgései viszont csak az egyik tekerületben indukálnak feszt és az megjelenik a kimenetén.
Ismeri valaki a Children of Bodom-ot?
Remélem mindenki. Hát a gitáros-énekes egy ISTEN. Meg úgy egészében véve a zene...
Az a véleményem, hogy ha nem károgna, hanem énekelne, a Strato elmehetne nyugdíjba.
Amit az a csávó a gitáron művel, érdemes meghallgatni. Hajazza Malmsteen-t.
Tudna nekem mondani valaki valamit a humbucker pickupról? (maga az elve , mit csinál , stb..)
Meg estetleg arról , hogy miben különbözik az "open-coil" humbucker a simától.
Köszi!
Pickup öt szeretnék vásárolni, és egy kis segítségre szorulnék: egy EMG -81 est néztem ki, (vagy EMG Kh-20 set et). Namost ezek aktív hangszedők. Nem lesz -r probléma a "rendes" erőssítéssel, azaz nem kavar -e majd be a hangszedő saját előerőssítője által leadott nagy kimeneti feszültség?
Mennyivel nagyobb jelet ad le az aktív hangszedő mint a passzív. Érdemes úgy átállni hogy mindenképp használni akarom az erősítőm előerőssítőjét is?
turpi: nekem is küldd el plz ezt a bizonyos Shredmaster kapcs. rajzot (vbala@vlug.vein.hu).
Ha valakit érdekel, van egy Marshall Bluesbreaker rajzom, most építettem meg és szerintem nagyon királyul szól. Nekem ritmusra és szólóra is nagyon bejön. Ja, és NYÁK-rajz is van hozzá :)).
turpi: Én imádlak!! Küldd azonnal azt a GIF-et NEKEM, de AZONNAL!!! Csak kapcsrajz, vagy van leírás is? Nem mintha nem teccene az erőlködömbe integrált csöves kütyü (csak, hogy dicsekeggyek:).
vince: Tejjes mértékben eggyetértek. Vonat rulez, multi gáz.
Mit tudok ajánlani? Hát azt, hogy még gyűjts pénzt mert ez nem elég.
Nem basztatásból mondom, hanem saját tapasztalatból. Én is csóró vagyok, ezért 2 éve csak azt néztem melyik a legolcsóbb, de most már tudom ez volt a drágább, mert nem vagyok vele megelégedve eladni meg nem tudom.
különben mire kell? Esetleg használt? Vagy kisvasút?
Én biztos maradi, kiöregedett roncs vagyok, de 3 jól megválasztott pedálból álló kisvasút szerintem sokkal többet tud, a Te ízlésednek jobban megfelelőt nyújt mint az ugyan ennyiből kihozott ezer gombos műanyag-digital vazze-de-csicsa multieffekt.
Sziasztok !
Most a Marshall Shred Master témához szeretnék hozzászólni.
Valóban egy jó kis torzító, főleg akkor, ha egy nagy csöves állat áll mögötte (mármint az erősítő, és nem a játékos, mert az előző illatát jobban szeretem, nameg szebb látvány is)
De létezik egy torzító, amin annak idején behasaltam, és használtam is két évig.
A Szabó Sanyi ajánlotta, és tesztelte is annak idején a ZM-ben. Ő a GEORGE DENNIS Wizard Rock torzító+hangerő pedál. Már a kinézete is szimpatikus volt, és robosztus anyagokból készült, kibírja a koncertek hangulatát (sör, taposás, por, rázkódás stb.), ja és optical controll, vagyis totál zajmentes szabályzás és kapcsolás, ami nem kopik, mint a potméterek.
De a legfontosabb a hang: telt mélyek és közepek, és emiatt sokkal melegebben szól, mint bármely másik típus (teszteltem Marshallt, Voxot, meg az összes Boss-t, sőt az IBZ Tubescreamert is.) Én javaslom mindenkinek, csak mostmar nehéz beszerezni. Régen a Finkey (félre ne értsétek nem reklám !) forgalmazta, de kb két éve leállt vele.
Ja és egy link: www.george-dennis.cz nem vicc, Csehországban készül.
A gyors tekerés elsősorban a technikai felkészültségtől függ, lehet egy fender thin-nel is tekerni 12-es hurokon. Ez a pengető megszólalás miatt fontos, de egyebkent hihetetlen kényelmes is. Teszteld le.
Próbálok akkor én valami oktalanságot összebarkácsolni. Szóval amíg nem voltak, egybe épített pinpong asztal nagságú ezer funkciós kütyük, addíg minden dologra volt egy egy kapcsolható pedál. Ha többet is akartál hazsnálni, össze kellett őket rakni egymás után, ezek az un. kisvasutak. A kis vasútakban alapvetően 2 totál más szerkezet van. Első a torzító pedál, aztán a különböző effektek. Az effektek közé sorolom én a wah, vagy hápogtó pedált is ami rendszerint nagyobb mint a többi, és úgy néz ki mint a busz gázpedálja. Ez egy potmétert, gázpedáloz, ami egy szűrőnek a hangmagasságát állítja, amitől olyan hatása lesz mintha egy énekhangot tök nyitott, majd tök zárt szájjal zümmögtetnél. olyan ú-á-ú-á. Na ez a Wah-
Effekt még, a reverb, a chorus, a flanger, a delay, a kompresszor meg én effektnek tartom az equalisert, meg a gate-et is.
Na a lényeg a torzítók. Ezek alapja, ami történelmileg a korabeli erősítők túlhajszolásából jött, hogy valamilyen félvezető, vagy üvegcső több, nagyobb jelet kap mint amit normálisan kibír, és ezért telítésbe megy torzít, nem szinuszos, hanem vágott, torz jelet ad a kimenetén. Eleinte ez csak over-drive volt (túl vezérlés) az erősítőkön. Ez olyan eleinte recsegős reszelős hang, amikor még csak a hangok csúcsainál torzít. De mikor az ős rockerek hallották, hogy ez biza húzós brutál hang, és a hiba nem is biztos hogy hiba, tovább fejlesztették, külön kis pedálba rakták.
Amennyire én tudom, túlvezérlés mértékétől függően van:
Overdrive: Ez csak szerényebben recseg, reszelős, ritmusra jól használható de még artikulált hang.
Distortion: A jel nagyobb része már a torzuló tartományba esik, sokkal sűrűbb folyamatosabb zsizsegést adó cucc. keményebb zenék keményebb torzítások.
Fuzz: szerintem ez is distortion. Totál zsizsi, nagy kompresszió, nagy szólókhoz.
Ha a pedálon lévő bementei potit (gain) tekergeted elvileg egy pedálon is szépen elő tudod idézni a torzítás mértékének ezen fajtáit, a szinte tisztától az enyhe overdrive, dús overdrive, distortion stb. Gyakorlatilag azonban egy egy pedál, egy egy hangra van bepöccintve, és a többiben nem szól jól. Pl nekem még dist. pedálból nem sikerült szép feeling-es overdrive hangot kiszednem.
Hogy milyet építs??? milyen zenéhez?
Mostanában marha divatos a csöves, mert a csőnek alapvetően más tulajdonságai vannak mint a félvezetőknek. De én már tranyósból is hallottam szépen szólót a szívemhez közel állót. Ha választani lehet, szerintem a Marshall cég Shred Master nevű torzítóját másold le, és ha sikerül 10,000 Huf körül kihozni rögtön rendelek 2 db ot :-))))
Valszinu a gep keves. Bar szerintem elviselheto. Mondjuk nekem is kesik (166mmx).
A torzitoknak milyen fajtai vannak? (lhama kerdes de nem tudom) Hallottam ilyenrol, hogy Fuzz, Wah, AntiWah, Overdrive meg hasonlok. Nem irna vki egy kis szosszenetet ide, hogy milyen hangjuk van?
Ha van egy kis idotok nezzetek meg ezeket:
http://www.ampage.org/guitareffectsprojects/
http://www.muzique.com/index.html
En sajna nem ismerem nagyon a torzitokat, de faterrel eppittetni akarok egyet, csak nem tudom melyiket. Gondoltam vki aki nevrol ismeri az effekteket, innen ajanlhatna nekem. Vmi durva effekt kene.