Keresés

Részletes keresés

Maketheworldabetterplace Creative Commons License 2022.04.26 0 0 58701
XANTIi Creative Commons License 2022.04.25 0 2 58700

Megértem. Ezért írtam, hogy TUDNI kell felmérni mi mire készült. Egy karácsonyfa villogtatóba jó a legolcsóbb gagyi BC212 is. LCD meg pont a japcsi FT897-ben volt az elrettentő példa.

De azért halkan megjegyzem, hogy nem ilyen végletes ez a dolog sem. Az egyik véglet a Volvo, a másik a kamu tranyók. A kettő között is igazán nagy a világ.

Ami bosszantó, az a mentalitás, amikor megveszik tudatosan a végletesen olcsót, (és hitványt) aztán a kevéssé hozzáértőnek eladják minőségi termékként.

De van a "kínainak" egy érdekes oldala is. Régebben (?) minden megjelenő korszerű amcsi, nyugati áruból spájzoltak durván. Nyilván állami segítséggel, akár katonai célokra is. Hihetetlen NOS cuccok kerülnek elő időnként. Ritka, kihalt típusok. Amik már elavultak, de egy-egy műszer javításhoz aranyat érnek.

Egy amcsi repülős transzponder teszter nuvisztorai. Nem is a polgári part.no. számmal! Heathkit RH vevő tripla forgókondija a 60-as évek elejéről. AFY 11 eredeti tranyók.

Előzmény: Törölt nick (58699)
Törölt nick Creative Commons License 2022.04.25 -2 2 58699

Lehet ezt a szart a végtelenségig esztergálni, de ha elolvasnád, amit írtam, látnád a mondanivalóm lényegét.

Akkor másképp fogalmazok:

-Ami elektronikai ( Ali, E-bay stb) kínai szutyok ideáramlik a Magyarokhoz, meg európába, annak 99%-a szar.SZAR. De olcsó szar, így megveszik sokan.

Hiába szar, azt mondják nem az, hiszen kell az önigazolás.

Ha olvastad a Tektronix-os -hasonlatom, az igaz a Volvo-ra is, meg a Saab-ra is, tehát ez nem volt helyes hasonlat részedről.

A műszeres hasonlatod sem helyes teljesen, hiszen az amcsi,Japán műszer hiába drága, azt 10-20 év múlva is használod majd, de a 70 dolláros nanovna

4-5 év múlva a kukában lesz, mert vagy az LCD döglik meg, vagy a furatgalvánok rohadnak szét a gagyi PCB-n.

Lehet itt pro-kontra érveket felhozni, de ha nem probléma, nem állnék be a sorba, mert úgy látom nem vezet ez sehová.

Ilyenkor mindig a régi poén ugrik be: 

-Együnk lószart, több milliónyi légy nem tévedhet...

De mindenki úgy élvez ahogy akar, én nem gyarapítom az elektronikai hulladékgyártók kasszáját, ez az én döntésem.

Előzmény: XANTIi (58698)
XANTIi Creative Commons License 2022.04.25 -1 3 58698

Mára nem igaz, mint te is mondtad, hogy ami kínai az szar. Egyáltalán! Azt viszont bátran állíthatjuk, hogy értékarányos! Az utolsó centig. Csak főleg lefelé sokkal tágabbra nyílik az olló.

Egyik példája a Volvo. Egy centivel nem lett rosszabb mint amikor svéd volt.

Mint rádióamatőr/szervizes sok esetben igen jól tudom ezt kihasználni. Egy igazi amcsi/japó antenna analizátor sokszáz ezer HUF. Egy nanoVNA 70 dollár. Egy ÁTLAG amatőrnek bőven többet nyújt, mint amit ő valaha ki tud használni. Azt a pontosságot, ami egy W3DZZ vagy Bazooka megkövetel, azt tudja. Egy antenna fejlesztő mérnök a NASA-nál biztos drágábbat vesz.

Azt meg kell tanulni, mire milyen szintű alkatrész kell. Ez is a szakma része.

Előzmény: Törölt nick (58693)
Törölt nick Creative Commons License 2022.04.25 0 2 58697

Szia!

Köszönöm a részletes leírást, biztosan igazad van.

Nem voltam Kínában, egy kollégám volt kint 5 évig, Ő sokat mesélt, milyen ott az élet.

(Nagyvárosban melózott, nem vidéken)

Ha legközelebb mész Kínába, látogasd meg az átnevelőtáborokat is, ahol az Ujgur népet 

"nevelik", hogy finom legyek.

Ez valamiért kimaradt, gondolom szelektív a memóriád.

Ha meg tényleg annyira jó, mért nem maradtál kint?

Honvágyad volt?

Valahogy mindig akad, aki Kínát, meg a ruszkikat isteníti, de csak itthonról a fotelből.Ott élni senki sem akar.Érdekes, Magyar különlegesség.

Luki

Előzmény: oozoltan (58694)
Desert Rat Creative Commons License 2022.04.25 0 1 58696

Biztos ismeritek azt a kis versikét, hogy  "japán és kínai, ...."

Törölt nick Creative Commons License 2022.04.25 -1 4 58695

Köszönjük Zoltán.

Gyönyörűen összefoglaltad.

Nem is értem, mit keresel még itthon:-)

Tudnak ők olyan minőséget gyártani, hogy az amcsi és japán minőség sehol sincs, csak mi szarrágó európaiak nem vagyunk hajlandóak fizetni a minőségért

Luki is pont erről beszélt, de már megint keveredik a szezon meg a faszom.

Én többször voltam Kíná-ban, beszélgettem az ott élőkkel, éltem közöttük és nagyon remélem, hogy még fogok is.

Hát akkor hajrá.Kínában is lehet katonai rádiókat bütykölni.

Che Guevara-s pólót ne vegyél, azt nem szeretik:-))))

Előzmény: oozoltan (58694)
oozoltan Creative Commons License 2022.04.25 -7 1 58694

Csak halkan jegyzem meg, hogy a leírtakból nem valószínűsítem, hogy lettél volna Kíná-ban,

Tudnak ők olyan minőséget gyártani, hogy az amcsi és japán minőség sehol sincs, csak mi szarrágó európaiak nem vagyunk hajlandóak fizetni a minőségért és azt is csak negyedáron fizetjük ki mintha a fogunkat húznánk, hogy utána platinaáron próbáljunk másokat átverve eladni. Amennyit fizetsz olyan minőséget kapsz Kíná-ban.

Ami pedig a komcsi rezsimet illet:

- nem lehet majdnem 1,5 milliárd embert qrva nagy "demokráciá"-ban tartani, káosz lenne belőle, min. olyan amilyen szar van Nyugat-Európában

- ekkora országot ennyi emberrel összefogni határozottság kell

- több ott a demokrácia mint itt

- jobban összefognak az emberek mint itt, sokkal jobban összedolgoznak, itt hol látsz ilyesmiket ?

- mutass még egy országot amelyik 72 év alatt a bányász béka segge alól ide képes volt felfejlődni ahol most tartanak? igaz, mint mindennek, ennek is ára volt, de ők megfizették

- a baszott nagy demokráciában egyre csak hülyülnek a gyerekeink, nézzél meg bármelyik nemzetközi iskolás felmérést kik vezetnek magasan a többiek előtt ? Kína és Szingapúr... Vajon miért ?

- és még sorolhatnám...

Hamisítanak és lopnak ötleteket amelyeket roppant módon továbbfejlesztenek ? Igen, de ki nem ? Senki sem jobb a deákné vásznánál, de ők legalább lopás közben nem mutogatnak másokra.

Én többször voltam Kíná-ban, beszélgettem az ott élőkkel, éltem közöttük és nagyon remélem, hogy még fogok is.

Mások, nagyon mások, de ők képesek egy több mint 5000 éves történelmet felmutatni, nem sok hozzájuk hasonló nemzet szaladgál a világon.

De őket európai - nyugati világi - fejjel sosem fogjuk megérteni, főleg ha nagyon is lenézzük őket és nem is akarjuk megérteni őket. Egyrészről... Másrészről, ők roppant mód akarnak és tudnak alkalmazkodni

másokhoz és a megújult körülményekhez. Nekik van történelmük, hazájuk és hazaszeretetük, nekünk ??? Főleg a fiatalabb generációnak még a szótárából is hiányoznak ezek a fogalmak. Ha jól értettem, az idősebb generációhoz tartozol, Neked ezek a dolgok mondanak valamit.

Más szemmel kell őket nézni és el kell menni hozzájuk megérteni őket. Nyugati pökhendi, lenéző, nagyképű stílussal nem fog menni.

Az ő komcsi rendszerük többet tett a népért, az országért mint bármelyik nyugati kormány valaha is az életben fog.

Részemről pont.

Zoltán

Előzmény: Törölt nick (58691)
Törölt nick Creative Commons License 2022.04.25 -1 1 58693

Vagy nem.

De vegyük pl: a Tektronix-ot. Kínában gyártat, nem csak kínai alkatrészekből, és megfelelő MINŐSÉGBIZTOSÍTÁSSAL.

Ezen van a hangsúly.

Tehát ezek a termékek EGYENRANGÚAK az USA gyártással.

Tehát lehet Kínában profin gyártani, bárhol lehet a világon, nálunk is, a megfelelő minőségellenőrzéssel, és minőségbiztosítással.

De nem erről beszélgettünk, hanem a gagyiról.

Akkor beszéljünk arról amiről eddig: 

-A kínában gyártott szar minőségű elektronikai eszközökről.

(DSO gagyiszkóp, hamis Hakko páka, filléres szarok, hamis ledek, fake cuccok.)

Persze ki lehet forgatni a szavaimat, meg erre a témára is rá lehet telepedni, okoskodni, jobban tudni.

Hajrá.

Előzmény: HA5OPI (58692)
HA5OPI Creative Commons License 2022.04.25 -4 1 58692

Harmad: Lehet venni Japán, USA, stb alkatrészeket, készülékeket korrekt áron.

Amelyek nagy részét azért Kínában gyártják.:-)))

Előzmény: Törölt nick (58691)
Törölt nick Creative Commons License 2022.04.25 0 3 58691

A mondat magába foglalja mi nem az.

Amit nem Kínában gyártanak, kínai, vacak minőségű alkatrészekből.

Szerintem felesleges magyarázkodnom.

Mindenki azt csinál amit akar, azt vesz, onnan ahonnan akar.

Én speciel nem rendelek sem alkatrészt, sem áramköröket, sem amatőr rádiókat Kínából.

Egyrészt: Az ár meghatározza a minőséget is.Értsd: olcsón szart kapsz

Másrészt: Nem támogatok egy kommunista rezsimet.

Harmad: Lehet venni Japán, USA, stb alkatrészeket, készülékeket korrekt áron.

Garival, számlával, szervizháttérrel. Akkor miért vegyek olcsó szart, ami hamarosan a kukában végzi?

Én ezt vállalom. Van aki meg azt hogy megveszi, szidja, "többet nem veszek kínait", aztán jövő héten újra dicsekszik a Baofeng rádióval, Micsig szkóppal, segget csinálva a szájából.

Természetesen ezeket pár hónapon belül eladja, majd újra kinai, és a kigyó a farkába harap, örök a körforgás. Magyar vircsaft:-)

Váljék egészségére.

Előzmény: _nyunyuka (58690)
_nyunyuka Creative Commons License 2022.04.25 -6 0 58690

Mint írtam, nem használok, nem vásárolok kínai elektronikát.

Őszintén: mi NEM az manapság? Kivéve ami Made in Malaysia.

vy73!

Előzmény: Törölt nick (58687)
XANTIi Creative Commons License 2022.04.25 -1 0 58689

OK. Nyilván a felhasználás célja fontos tényező. Profi berendezésbe biztosan igényesebb kell. A MMIC-et gyártó QORVO talán nem kínai.

Sok sikert.

Törölt nick Creative Commons License 2022.04.25 -1 4 58688

De nem akarok okoskodni, biztosan jobban értenek hozzá a többiek.

Elnézést hogy hozzászóltam!

Nem kell ilyeneket írogatnod, Én is tudom, meg szerintem még jópáran , hogy nem alapszinten műveled az elektronikát.

Láttam már pár SMD/RF áramkörödet, már csak a beültetés esztétikája megér egy misét.

Szóval nem kell szerénykedned, meg megalázkodnod,de Te tudod.

Törölt nick Creative Commons License 2022.04.25 0 2 58687

Szia!

Mint írtam, nem használok, nem vásárolok kínai elektronikát.

Nem ismerem ezt a PCB-t, így nem tudom véleményezni.

Amit hozzá tudok tenni véleményként: ezen a frekin már nem nagyon okés az FR-4 pcb, korrektebb lenne ha Rogers PTFE alapú hordozón lenne megépítve, annak kisebb a dielektromos állandója.

De nem akarok okoskodni, biztosan jobban értenek hozzá a többiek.

Elnézést hogy hozzászóltam!

Luki

Előzmény: XANTIi (58685)
XANTIi Creative Commons License 2022.04.25 0 0 58686

Jav.:  SBB5089

Előzmény: XANTIi (58685)
XANTIi Creative Commons License 2022.04.25 0 0 58685

Szia!

Nem tudom mennyire sürgős az ERA. Ilyen kpl. panelt akarok rendelni. kb. 3hét alatt ér ide. Ebben 2 db SBB4089 MMIC van. Kipróbált, működő dolog.

https://www.banggood.com/hu/30-4000MHz-40dB-Gain-Broadband-High-Frequency-RF-Amplifier-Module-For-FM-HF-VHFUHF-p-1167696.html?cur_warehouse=CN&rmmds=CategoryElectronicsPop

Előzmény: Törölt nick (58684)
Törölt nick Creative Commons License 2022.04.25 0 2 58684

Szia!

Ha már megszólítottál.

Nem tudom honnan ismerhetjük egymást, vagy egyáltalán ismersz-e engem.

Mindegy is, abban igazat adok hogy nem vagyok ide való, az általad leírtak szerint :-)

Én még "régi vágású" gyerek vagyok, hiszek az "élni,és élni hagyni " dologban, akkor is ha manapság más a divat.

Sajnos minden fórumon, netes platformon vannak olyan emberek, akik mindent mindenkinél jobban tudnak, és régebben itt vannak, esetleg kiközösítenek, vagy kitúrnak, nem fogadnak be új tagokat.

Elég ha beleolvasol mondjuk a hobbielektronika pár topicjába. Töröltettem magam, miután egy méréstechnikai "vitában" leb..sztak, hogy ez "hobbi fórum, mit akarok a profi műszerparkommal, ne pofázzak bele". Vagy ott az elektrotanya, nézd meg ott mi van, meg mi volt régebben.Majdnem megöltek, mert más volt a véleményem, mint a sufnijavítóknak.(Onnan kivágtak, mert nem túl finoman szóvátettem a kettős mércéjüket.)

Ezek a fórumok már régen nem egymás segítéséről szólnak, hanem az önfényezésről, a másik elnyomásáról, földbe döngöléséből.

És ezek alapján ide sem való vagyok. Elfogadom.

Luki

Előzmény: Törölt nick (58683)
Törölt nick Creative Commons License 2022.04.25 -1 5 58683

Felesleges próbálkoznod, nem hiszem hogy a VIP-k megengednék, hogy játssz velük, hiába írsz korrekt, témaazonos dolgokat.

Meg hiába vágod az RF-et, meg az elektronikát.

Itt nem erre van igény, hanem a vetítésre, meg az egymásra licitálásra.

Persze az sem árt, ha mást nem hagysz szóhoz jutni, grafomán vagy,és feltűnési kényszered van.(Lásd a mostani hozzászólásokat MMIC ügyben, hogy félre lehet vinni, el lehet lopni egy témát.

Neked nincs ehhez tehetséged. Vagy inkább gyomrod.)

Szóval a magadfajta gyakorlati szakemberek itt nem rúgnak labdába.

Sajnos ilyen kifordult világ van, Luki bácsi.

Azért én bírom a stílusod, ha ez jelent valamit:-)

Előzmény: Törölt nick (58681)
Édesanyám mondjad gyorsan Creative Commons License 2022.04.24 -5 1 58682

Gondolom akkor NYÁK is van hozzá? Ha lenne eladó akkor érdekelne. Nem volt felesleges a korábbi sem, csak nekem tegnap 1fiókos megoldás kellett...

Előzmény: Törölt nick (58681)
Törölt nick Creative Commons License 2022.04.24 0 2 58681

Sajnálom hogy feleslegesen szóltam hozzá, ígérem, többé nem teszem.

Viszont az a nagy helyzet, hogy ettől a tokozástól, meg ennyi pénzért csodát ne várj.

Érdemes az adatlapon nézegetni az S paramétereket....

Ezen a frekvencián már tokozás is számít, érdemes körülnézni a MA-COM, Watkins -Johnson, 

Alpha Industries gyártmányai közt, igaz azok nem mindig beszerezhetők, meg nem 1,5 USD darabja...

Esetleg az Avago MGA sorozata, a 82563-at használom, az még pont megy 6 gigán...

De mindegy is ,a lényeg hogy jót beszélgettetek a hamis piros ledről, meg a fake 3055-ről, és ez előbbre vitte a világot...vagy, várjunk csak... na mindegy....

Legjobbakat!

Luki

Előzmény: Édesanyám mondjad gyorsan (58678)
XANTIi Creative Commons License 2022.04.24 -2 0 58680

Amiket én kaptam azok DC beállási hibát nem csináltak, de a 3 GHz helyett 1-et sem tudtak. Stabilan szarok voltak, az erősítés is töredéke volt az eredetinek.

Előzmény: Édesanyám mondjad gyorsan (58679)
Édesanyám mondjad gyorsan Creative Commons License 2022.04.24 -6 0 58679

Az a legszemetebb amikor csinál valamit de mégsem azt amit kellene. Nálam működtek a hamisított erák, instabilak voltak, a dc paraméteterek, vagy 300%-ot szórtak.

Előzmény: mmormota (58676)
Édesanyám mondjad gyorsan Creative Commons License 2022.04.24 -6 0 58678

Isten igazából nem segített, A katalógus adatot én is tudom, volt egy feladat amit meg szerettem volna oldani fiók-anyagból. Végül úgy döntöttem hogy beforrasztom az era3 hármat, A hamisított era2 kettő helyett. Teszteltem, elketyeg 6 gigán, persze nem lineáris.

Előzmény: Törölt nick (58674)
XANTIi Creative Commons License 2022.04.24 -2 2 58677

Persze. Általában valami filléres gagyi van átcímkézve. A 2N3055 egy olcsó tömegáru. A kamu az eredeti 15A-es helyett már 3-4 A-nál kinyúvad. Az RF végtranzisztor hangfrekis erősítőnek még elmegy. Vagy szeleptranisztornak tápegységbe. De volt már olyan is, hogy üres tok csak, nincs benne félvezető.

A legaljasabb az volt, hogy teljesen spéci Motorola adó FET meghalt. Jó drága. Az 50 W-os egy átcimkézett 25 W-os volt! 2 db-ot küldtem az örök vadászmezőkre. Még a tokozása is teljesen egyedi, ilyet egy kamuhoz nem fognak legyártani. Csak ez a 2 típus van ilyen fizikai formába kitalálva.

Ezeket beépítés előtt nem is lehet leleplezni, mert alapjában működő tranzisztorok, FETek.

Előzmény: mmormota (58676)
mmormota Creative Commons License 2022.04.24 -2 0 58676

A hamisak működés szempontjából is rosszabbak?

Én hamis mikrocontrollerekkel találkoztam. Pl. az STM32F103-hoz hasonló uC-ket gyárt legalább 6 kínai cég. Ezek némelyike teljesen kompatibilis, de van amelyik nem. Ezek is jól működnek a saját adatlapjuk szerint, a különbség nem nagy. Persze, ha valaki nem ehhez készült programot próbál futtatni, és pont az eltérő perifériát használja, akkor nem működik.

A hamisítás tulajdonképpen akkor áll fenn, ha a valódi típusszám helyett STM-et írnak rá. Ez régebben elég gyakori volt. Érdekes, hogy a lekérdezhető belső azonosító akkor sem hazudott. Így elképzelhető, hogy nem a gyártó írta rá a hamis azonosítót, hanem valaki megvette és átfeliratozva adta tovább.

Előzmény: XANTIi (58675)
XANTIi Creative Commons License 2022.04.24 -2 0 58675

Amikor az RF végtranyókat elkezdték hamisítani, a HQ-nál vettünk jót. Egyszer bekerült közéjük kamu.

Először nehezen hitték, de nagyítóval megmutattuk nekik az eltérést. Ügyes másolat volt, de nem tökéletes. Vagy 50 db 2SC1969-et kukáztak. A következő szállítmány már teljesen kamu volt. Le is álltak ezekkel a típusokkal örökre.

De még az RFparts-nál is becsúszott ilyen malőr. Tisztességesen reagáltak, visszaadták az árát. A kamut vissza sem kérték, sok fotóval dokumentáltuk.

Törölt nick Creative Commons License 2022.04.24 0 1 58674

Az MMIC-nél maradva, remélem segített a válasz....

Ha nem akkor elnézést hogy hozzászóltam.

Előzmény: Édesanyám mondjad gyorsan (58673)
Édesanyám mondjad gyorsan Creative Commons License 2022.04.24 -6 0 58673

Én vettem extra fény piros LED et. Másnap énekeltem: az égboltot rózsaszín.

Előzmény: HA5OPI (58671)
Édesanyám mondjad gyorsan Creative Commons License 2022.04.24 -6 0 58672

Ráadásul fejlődnek. A gagyi BFR96-ot, még ki lehetett szedni.

Előzmény: XANTIi (58669)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!