Szintén ismerős problémák. De ne csüggedj(ünk) mert ez azt is jelenti, hogy olyan szinten vagy már, hogy a napi 1,2 esetleg 3 óra gyakszi nem elég. A "nagyok" napi 3-6 órát gyakorolnak 10-15 évig. Keményen hangzik ,de igaz. Persze vannak kivételes zsenik, de őket nem kell irigyelni (a géniuszokkal mindíg van valami bibi).
Jut eszembe, én már kb 10 napja ki sem bontottam a hangszert. Van ilyen is. Jövő héttől hajrázom vissza magam.
Üdv
Én szinte ugyanazokat a dolgokat gyakorolgatom már évezredek óta. A felüket nem is tudom megtanulni rendesen, mivel csak ritkán tudok annyit gyakorolni. Ráadásul a klasszikus gitározás viszi el a gyakorlásra szánt idők majdnem felét. Nagy ritkán gyakorolok egy nap akár három órát, és utána tényleg úgy érzem, hogy ügyesedtem valamit. Aztán pár "lazább" hét után, megint ugyanott vagyok. Vannak egyszerű dolgok, amik sehogy se mennek: pl gyors lefele pengetések (Creeping Death nyitóriffje). Sokféle egyszerű ujjgyakorlatot végzek: skálák, húrváltások, arpeggio-k,... de úgy látszik, messze nem eleget.
A Dongó-t is gyakorolgatom (Brahms verzió), de csak pár részét. Sohase fogom tudni eljátszani. Tudok jó pár gitárszolót, amit szintén soha nem fogok tudni normálisan megtanulni. Ezer kotta várja otthon reménytelenül, hogy egyszer majd megtanulom.
off:
Sorry részemről is, pláne az általad indított topicban fojtatott vitáért Tejfigurával, de azt hittem arról ír, amiről Te és én (mivel a topicindító hozzászólásodban részletezted, hogy mi a pontos téma), de azt hiszem ő inkább szórakozni akart...
Csak azért gondoltam, hogy ne írogassunk kettőbe, mert így is kevesen vagyunk, és ez erőinket még jobban szétmorzsolná...:-)
Remélem mielőbb te is rendszeres leszel a Hold the Line-ban. Csütörtökön pedig Jeff Porcaro buli! Yeah!!!
on:
Gitárosok! Egy osztrák emberke most hozta tudomásomra, hogy augusztus végén-szeptember elején a magyar határhoz relatíve közel nyílik egy 3000 négyzetméteres hangszerbolt, amely úgy néz ki, hogy a legnagyobb lesz közép-kelet Európában. A pontos címet nem tudom, de a készülő weboldaluk címe www.musik-produktiv.at lesz, gondolom itt találtok némi infót címről és egyébről.
Lukács Péter barátomnak (a "Ki Mit Tud?" nyertes) ELLOPTÁK Gibson Explorer típusú gitárját, amit még annó egy gitárversenyen nyert.
Fekete színű, fehér előlappal,
Kohler típusú tremolóval (utólag beleépítve), (ami a fő ismertető jegye, messziről rá lehet ismerni),
91-es gyártmányú.
A gyári száma: 91531795
Szombathelyről tűnt el egy koncert alatt.
Aki bármit tud erről a gitárról, vagy valahol látta (hangszerbolt, együttes), az a jumu@geomedia.hu email címen, vagy a 06 30 2043505 ös telefonszámon mondhatja el.
Feljelentés megtörtént a Rendőrségen, de ha a "becsületes" megtaláló visszaadja, akkor a Rendőrség mellőzésével is meg lehet a visszaadást oldani.
Minden információt előre is köszönünk.
Üdvözlettel: Marosi Imre
Van KÉT JEGYEM AJÁNDÉKBA, ha valakit érdekel. Kaptam én is, de nekem túl messze van, meg nem is igazán az én világom. Itt nem tudom odaadni senkinek, kárba meg minek menjen? Szóval:
Balatonlelle, 2000. aug. 26. 13.30-24.00 Szabadtéri színpad:
Ha valakinek kell, dobjon meg egy e-maillel, és elpostázom neki. Több jelentkezo esetén az elso kapja. (Vagy az elso ketto, ha csak egy-egy kell.)
Ki mit gyakorol? Én spec most bluesrock dolgokat, már ha két hétben egyszer van érkezésem kézbe venni a hangszert. Music Man ne keseredj el, én is 8 éve már, hogy próbálkozom, aztán mégis simán legitároznál a színpadról fél perc alatt. :))
Ha már szóba került Lukács P.: Valaki ígérte itt korábban, hogy szól ha kész a honlapja. (Nem te voltál Kenobi?)
Incho! Nem felejtettem el, csak lenne már egy icipici szabadidom intézkedni!
Lukács Péter? Hát persze. Warning, most éppen Last Warning néven fut a bandája. A gitártudását nem kell bemutatni, Ki mit tud?-ot nyert. A zenekarával vegyesen játszik instru és énekes dalokat, nemkem az instruk jobban tetszenek, az énekes dalok többsége kicsit "nyálas" hard rock az én ízlésemnek, viszont jól kidolgozott dalok és jól is énekelnek a fiúk.
Lássuk csak... Úgy 9 éve. 4 évig akusztikuson játszottam, azután váltottam elektromosra.
De ezt csak félve merem bevallani, mert ahhoz képest hogy 9 év milyen sok idő, nem vagyok egy ász. Nem baj, majd arra fogom, hogy sokat kellett tanulni az iskolában... :-)
Csak a Joy olyan basszusgitáron játsza, ami alapvetően egy gitár, tehát egy oktávval magasabb húrokat tartalmaz, csak vastagakat, és hosszú menzúrával. Effektezve van: le van pitch-elve egy oktávval. Basszusgitáron ő sem játszaná le. Bocs a megrögzött metálfanatikusoktól...
funny guy... :-) Na jó pontosítsuk a kérdést a Nuno Bettencourt féle Flight of the Bumblebee-ről van szó, vagy a John Petrucci féléről, vagy a Jennifer Batten féléről? Mert természetesem mind a 3-at becsukott szemekkel, két ujjal elnyomom... :-)))))))))))))) Álmodik a nyomor, mi?
Én most leginkább sweep-picking arpeggiokat, sweep-pickinggel pengetett skálákat (tudom persze hogy Malmsteen egy sarlatán, itt olvastam :-), és riffeket, szólókat gyakorlok, azokat melyeket szeretek. Azt hiszem sokáig visszavetett a fejlődésben, hogy tanárnál olyan zenék elemeit kellett gyakorolnom, amiket nem szeretek hallgatni, így nem volt benne a szívem, nem jöttek az ötletek, és néha az egész céltalannak, értelmetlennek és elkeserítőnek tűnt. Ezzel nem azt akarom mondani, hogy tanárhoz járni nem jó, dehogynem, csak mégegyszer nem követem el azt a hibát, hogy olyan stílusba vigyen, amit nem akarok játszani, csak azért hogy technikásabb legyek...
Aug 4. 21.00 (XI. Prielle Kornélia u.2.)
Jó kis dallamos rockot nyomunk, és persze a gitárhangzásra is ügyelünk. A hely meg tök szinvonalas, és az utóbbi időkben szerencsére elég sok dícséretet kaptunk egész nagy emberektől, úgyhogy érdemes meghallgatni bennünket !
Na jó, leírok mindent amit tudok, bár ezeket részleteiben valahol már mind-mind leírtam, szóval elnézést attól aki olvasta, hogy már megint ezt károgom...
Ernie Ball Music Man John Petrucci Signature Model - persze lehet, hogy nem ez lesz a neve, hanem valami fantázia névvel állnak elő... Szóval láttátok a koncerten, a hathúros sötét kék (nekem sötétkék-fekete sunburstnek tűnik), a héthúros lila. Tudomásom szerint piezo pickupos, ezzel magyarázható a 2 jack aljzat, meg a nagyon szép akusztikus hangzás, amit volt szerencsénk hallani. A www.ernieball.com news szekcióban leközölt kép, amit valahol régebben beszúrtam ebben a topikban, meg a koncert tanulsága szerint Wilkinson tremolóval szerelt, Schaller gyártmányú (az EBMM ezt szokta használni) záras kulcsokkal rendelkezik. A koncerten (nálunk) is ezeket használta, messziről felismerhető, mert a Floyd satu helyén egy fehér húrvezető figyel, szóval messziről ordít. A Music Man Luke és Axis Sport ugyanilyen rendszerrel szerelt: lényege, hogy a tremoló elvi felépítése egyszerűbb - finomhangoló nincs rajta, a húrokat hátulról kell bevezetni a bridge-nél. A satut a kulcsokon elhelyezett zárak helyettesítik, ezek kis tömör kerekek, melyeket forgatva nyit/zár a kulcs. Ez egy jó rendszer, nagyon tartja a hangolást, de jól kell tudni megcsinálni. Ők pedig tudják, mi a dörgés...
Igen ám, de a képen amit kissé lejjebb beszúrásra került, nekem úgy tűnik, hogy nem fehér a húrvezető, hanem egy hagyományos krómszínű Floyd Rose satu látható és a tremoló is Floyd Rose-nak tűnik. Meglátjuk melyik lesz a hivatalos...
A pickupok szerintem DiMarziók, lehet, hogy John továbbhozta az Ibanez jpm pickupjait, esetleg kis módosításokkal. A Music Man és a DiMarzio egymással jó kapcsolatban lévő cégek, volt már példa arra, hogy együttműködtek - gondolok itt a megboldogult Music Man Eddie Van Halen modellre, amelyben szintén custom DiMarziók voltak.
A kulcselrendezés a hathúros gitárokon 4+2, a héthúroson 5+2 volt. Ez Music Man szabadalom, szerintem nagyon szép, de azt is hallottam már, hogy ronda. Lényege, hogy állítólag a hangolás tartását javítja ez a kulcselrendezés, de az is biztos, hogy erről már 100 méterről felismerhető a gyártmány... :-)
Az árát a többi Music Man modell ismeretében 1800-2100 dollár közé saccolom (mai 280 Ft-os árfolyam mellett 500-580 eFt), tehát nem olcsó játék, de minden Music Man gitár nagyon minőségi munka, és az anyagok megválasztása is nagyon igényes, pl. minden gitárjuk nyaka birdseye maple, ami önmagában egy esztétikai élmény. Aki nem fogott még a kezébe Music Man gitárt, annak elmondom, hogy általánosságban igaz, hogy gitárjaik nyaka kövérkés, mondhatni inkább, hogy félkör, mint fél-ellipszis keresztmetszetű. Ez nekem nagyon fekszik, mert a mostani Ibanezemben az egyetlen dolog, amit nem szeretek, hogy kb. a 9. fekvéstől kezd ellaposodni a nyak profilja, és ez nekem nem túl kényelmes a mély húrokon játszom olyan témát, ami nyújtozkodást igényel.
Hát röviden ennyi, ami eszembe jutott. Várom az új híreket...