Keresés

Részletes keresés

drehás Creative Commons License 2006.02.04 0 0 166

szia.

Ez látatlanban nem ilyen egyszerü.Jó lenne,ha feltudnál rakni fotot /fotokat/a

problémárol.Akkor talán jobban hozzá lehetne szolni az esetleges megoldáshoz.

Előzmény: ak_ (164)
ak_ Creative Commons License 2006.02.04 0 0 165
hogy egy csak legyen = hogy egy csap legyen
Előzmény: ak_ (164)
ak_ Creative Commons License 2006.02.04 0 0 164
Üdv
Egy olyan problémám van, hogy a kézi körfűrészem fűrészlapja megszorult, de a motor tovább forgatta a meghajtó tengelyt és ennek következtében a forgórész tengelyvégéről ledarálódott a meghajtó spirál menet. Egy új forgórész olyan horror árú, hogy azért már új körfűrészt lehet venni (nem is rosszat). Viszont van nekem egy másik forgórészem ami eléggé hasonlatos ehhez és arra gondoltam, hogy valahogy át kellene varázsolni az ép spirálú tengelyvéget a régi forgórész tengelyvég helyére.
Van valakinek erre valami használható ötlete (levágni a végeket és ellenálláshegesztés vagy lesztergálni a sérült részt, hogy egy csak legyen a jót pedig kifúrni és ráhúzni) vagy pedig teljesen reménytelen a dolog?
Soká Creative Commons License 2006.02.04 0 0 163
Továbbra sem tiszta számomra, hogy mekkora méretekről, milyen ívekről lenne szó.
Azt hiszem, hogy magad számára mindenképpen tisztázni kellene a tól-ig méreteket, rádiuszokat. Ez szabja meg a leendő gép alapvető paramétereit.
Mondom, amit én láttam az úgy hajlítgatott, mintha csőtésztát gyártana :-) de az nem 400.00 Ft-os kategória volt.
Nem tudok sajnos jobb megoldást, mint végigjárni a hazai illetékes forgalmazókat (ha van ilyen) és felmérni a házilagos megoldás lehetőségeit.

Én vagy 10 éve foglalkoztam ezzel a korracélcső hajlítgatással, akkor több céggel is próbálkoztam, de sajnos nem tudom hol vannak a címeim.
Annyit tudok, hogy cső esetében jó kereső-szó lehet a csilivili terepjárók orrán látható (jaj, nem jut eszembe a neve) gallytörő "izékéknek" a gyártása. Terepjárós topikokban (ha van ilyen) biztosan tudnak segíteni.

Ez a zártszelvény hajlítás egyébként azért elég macerás, mert a zártszelvény maga éppen a hajlás elkerülésére "született".

Optikus, amint írtad ezekben a csőhajlítókban valami olyan betét van a csövőn belül, mint a jellegzetes golyós "WC-lánc", talán érted mire gondolok.
Előzmény: Kenesevas (160)
optikus Creative Commons License 2006.02.04 0 0 162

Mondjuk ezek kor kersztmetszetueket hajlitgatnak, zartszelveny nem tom mennyire birja gyanus hogy megroppan. Esetleg gazlangal melegitve hajlitani? Igaz az nem annyira szep...

Nincs idehaza vallakozo aki ilyen geppel hajlitgat, lehet, hogy egyszerubb lenne.

Előzmény: optikus (161)
optikus Creative Commons License 2006.02.04 0 0 161
En sem ertek hozza csak amennyit a tv-ben lattam... Valami 3 gorgo a lenyeg (cserelehtoek) es a kozepsot belefeszitik az anyagba. Ha van anyagod meg szerszamod hozza (meg helyed) akkor lehet, hogy erdemes epitgetni ilyesmit.
Előzmény: Kenesevas (160)
Kenesevas Creative Commons License 2006.02.03 0 0 160
Üdv!

Igazad van,nem voltam elég világos.
Sajna hiába készítek kovácsoltvas bútorokat,zártszelvényeket,csöveket,és vastagabb laposvasakat nem tudok szabályosan ívre hajtani.
Láttam külföldi oldalakon "egyszerű" gépeket,azért bátorkodtam itt érdeklődni,hátha valaki már készített ilyen szerkezetet.
Ja és hidegen hajlítja.
Láttam egy hirdető oldalon egy ilyesmi gépet,de 400.000ft -ot kér érte,és kisipari.
Kicsit sok,ez nekem.

Előzmény: Soká (159)
Soká Creative Commons License 2006.02.03 0 0 159
Most nézem a nickedet, és linkedet, nem is értem, Te "eléggé" benne vagy a vasas szakmában, bocs ha nagyon evidens dolgokat írtam, de nem úgy tűnt...

Szóval ha zárt szelvényt szeretnél hajlítani, azt (én mondom egy kovácsnak...) melegen kellene nem? Vannak spéci hajlítóberendezések de az nem az otthon megoldom kategória. Hajlíttattam rozsdamentes csövet (100mm átmérővel) ami belső magon fut, nem egyszerű mulatság, Győrig kellett mennem a technológiáért....

Tehát attól is függ, hogy milyen minőségben akarsz hajlítani.
Előzmény: Kenesevas (157)
Soká Creative Commons License 2006.02.03 0 0 158
Nem hiszem, hogy lenne épkézláb ötletem, (és még csak építő sem lesz) csak jelzem, hogy elég nehezen értelmezhető amit leírtál. Még azt sem értem igazán, hogy zártszelvényt akarsz-e meghajlítani, vagy lemezt akarsz úgy meghajlítani, hogy kvázi zártszelvény legyen belőle?
És még a laposvasat is szeretnéd meghajlítani? Ez kicsit olyan, mintha zártszelvényt szeretnél laposra hengerelni...
Laposvas alatt általában 1-6mm vastag "hosszú csíkot" szoktunk érteni, ezt nem igazán hajlítógépen hajtogatják. A vékonyabbakat még igen, de a vastagabbat melegített állapotban. Akárhogy is nézzük, egy lemezhajlító gép elkészítése nem egyszerű mulatság, eszembe nem jutna csinálni ilyet. Egy darab semmivel nem kerül kevesebbe, mint venni egyet készen.
Mekkora méretről van szó?
Előzmény: Kenesevas (157)
Kenesevas Creative Commons License 2006.02.01 0 0 157
Szakik!
Zártszelvény hajlító gépet szeretnék készíteni,ami laposvasat is meghajlítja.
Esetleg van valakinem építő ötlete,esetleg már készített valaki ilyet.
Minden építő hozzászólást megköszönök.
drehás Creative Commons License 2006.01.29 0 0 156

Mielöbbi jobbulást kivánok.

Előzmény: optikus (155)
optikus Creative Commons License 2006.01.29 0 0 155

Ha mar off, en sok fotos cuccomat adatam mar kolcson (innen az indexrol is emberkeknek) es nem volt gondom. Persze megnezem, hogy kinek, es el is varom a gondos odafigyelest, de sok olyan cuccom van amit en is csak eccer-keccer hasznalok es mas is csak annyiszor hasznalna ezert folosleges megvenni. Sot en is kaptam kolcson ugy obit, hogy akartam 1 ilyet venni de jo lett volna kicsit kiprobalni. Az egyik srac akinek meg ilyenje volt (szinten indexes) odaadta.

Meg offabb, sajna igen igenytelen femmunkanak voltam a tanuja mult heten, eltorott a labam es egy doki osszecsavarozta, de mikor meglattam a rontgent rosszul lettem a koklersegtol, mint egy rossz vaskereskedesben csavarok,szegek,stb, osszehanyva egy kupacba (majd megprobalom beszkennelni;).

Előzmény: Soká (153)
drehás Creative Commons License 2006.01.23 0 0 154

100%-ban egyetértek a véleményeddel.Én is igy gondolom.

Előzmény: Soká (153)
Soká Creative Commons License 2006.01.23 0 0 153
Apró félreértések.
Nálam nem is a kölcsönkérésen volt a hangsúly (nem is vettem túl komolyan), hanem egy ilyen szerszám esetleges beszerzésén.

De ha már kölcsönkérés. Kicsit off, de én is úgy vagyok ezzel a témával, hogy kölcsönkérni a legvégső esetben. Van aki ezt nagyon lazán műveli, és sajnos éppen az ilyen emberek nem szoktak vigyázni a kölcsönkért dologra. Nekem legalábbis ilyen a tapasztalatom. Ezért aztán ha valaki "szemet vet" a dolgaimra, én első körben felajánlom, hogy szívesen megcsinálom magam az adott feladatot. Inkább, mint hogy az adott szerszám (és én) viseljem el a tanulópénzt.
A hagyományos kézműves szakmákban egyébként nem is divat a kölcsönkérés. Egy kéziszerszámot, amit az ember "belőtt" a saját kezére, kimondottan vétek kölcsönkérni.

Még inkább off:
novemberben egy vidéki barátunknál jártunk és felültem a biciklijére. Figyelmes voltam, még a váltóhoz sem nyúltam, de sikerült csinálni egy defektet :-( A saját bringámmal még soha – ez a pech.
Előzmény: drehás (152)
drehás Creative Commons License 2006.01.22 0 0 152

Komolyan gondoltad,hogy ismeretlenül kölcsön kérnék egy több százezer Ft.-os gépet????????

Még akkor sem kérném kölcsön,ha ismernénk egymást,mert biztosan nálam romlana el.Különben ha lenne én sem adnám kölcsön senkinek

Azt hittem,hogy ezt jelek nélkül is megérted,annyira nyilvánvaló.

Előzmény: Soká (151)
Soká Creative Commons License 2006.01.21 0 0 151
Komolyan gondoltad, hogy gyorsan veszek is egyet, vagy csak lehagytad a szmájlit?
:-)

(most a napokban kell majd egy kicsit esztergálnom, utána talán visszatérek a korábbi, félbehagyott témára)
Előzmény: drehás (150)
drehás Creative Commons License 2006.01.21 0 0 150

Nagyon sajnálom,hogy igy döntöttél,mert akkor én kitöl kérhetek kölcsön marót?

Előzmény: Soká (149)
Soká Creative Commons License 2006.01.21 0 0 149
Az-az igazság, hogy ha már ennyi pénzt szeretnék elkölteni, akkor inkább valami nagyobbat vennék használtan. De leginkább csak a szemem kívánja, nincs rá nagy szükségem.
drehás Creative Commons License 2006.01.20 0 0 148

Soká: itt az ideje,hogy elöteremtsd az árát.Ha megvan a gép,légyszives szólj,majd kölcsönkérem.OK?

Előzmény: Soká (146)
G-fourty Creative Commons License 2006.01.20 0 0 147

Szerintem elfelejteni könnyebb, én is azon vagyok :-)

Előzmény: Soká (146)
Soká Creative Commons License 2006.01.19 0 0 146
Hát, igen... csak az árát tudnám feledni...
vagy előteremteni:-))
Előzmény: G-fourty (145)
G-fourty Creative Commons License 2006.01.19 0 0 145
www.wabeco-remscheid.de
www.arzenal.hu
Előzmény: Soká (142)
optikus Creative Commons License 2006.01.19 0 0 144

Nekem a lentebb emlitett proxxon van. Nem nagy de amire itthon kell arra eleg. Muanyagot es alut szoktam marni vele. Nem egy nagy termelekenysegu darab de azert kis fogasokkal eddig mindent meg tudtam oldani vele.

Igy nez ki:

http://www.proxxon.hu/proxxon/www/main.php?goto=4&kod=20.165

(Az arat ne nezzetek mert az nem az egesz keszuleke hanem csak a motore, az egeszet nem talaltam, valahogy reszekre van bontva (motor+asztal+oszlop+motorfelfogatas) de nincs minden resze az arjegyzekben...)

drehás Creative Commons License 2006.01.18 0 0 143

Igen,van.Nem Magyarországon,én egy USA Web oldalon láttam,kb400$+vám+szállitási költség+áfa.Ugyhogy lemondtan rola.Ráadásul a foto alapján azt sem lehet megitélni,hogy mit tud

Soká Creative Commons License 2006.01.18 0 0 142
Van egyébként hobbi szintű fémipari maró? (most nem arra gondolok, ami az esztergapadra telepíthető)
Előzmény: drehás (141)
drehás Creative Commons License 2006.01.17 0 0 141

Jó neked,nekem sajnos nincs marogépem,sokszor nagyon hiányzik,de nagyon drága,még hobbi szintü is.

Előzmény: optikus (139)
drehás Creative Commons License 2006.01.17 0 0 140

Én azt nem vitatom,de nekem egy ukrán gyártmányu padom van és ahhoz egy sima 3 pofás amerikánert adtak.Jó lenne,ha lenne 4 pofás állithatom.

Előzmény: PETYUS (138)
optikus Creative Commons License 2006.01.17 0 0 139

Valoszinuleg nem ki reszeles, de en igazabol marogepre gondoltam... (nekem van egy kicsi amivel max. 6-8mm-es nutokat meg tudok csinalni). Pofakat is marni gondoltam. Elozo melohelyemen volt ilyen tarcsa (igaz 400mm atmero) es azon muanyagbol voltak a pofak alulrol imbusszalcsavarral lehetett megszoritani, ennek ellenere eleg sok mindenre hasznalhato volt.

Előzmény: drehás (137)
PETYUS Creative Commons License 2006.01.17 0 0 138
A Ferm MD 500-hoz adott négypofás tokmány pofái is külön-külön állíthatók.
Előzmény: drehás (133)
drehás Creative Commons License 2006.01.17 0 0 137

Valoban meg lehet a nutokat házilag csinálni,de rettentő macerás.Sokat kellene reszelni.Arra is kiváncsi lennék,hogy a pofákat hogyan csinálnád meg házilag?

Előzmény: optikus (134)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!