Celine Delbard - Szerintem a színe meghatározhatatlan... rózsaszín, erős barackkal keverve... A weben lazac színűnek írják... A szirmok hátoldala pedig majdnem fehér... - Gyenge illat
Claude Monet - Delbard művészrózsa
Mrs. John Laing
Schwarze Madonna - Kordes Hibrid tearózsa Westerland- Kordes Bokor/futó rózsa
Igen, szerintem is szebb. Én nem a katalógusból választottam, hanem máshol a weben láttam rólla képeket és reménykedtem, hogy tényleg azt lehet kapni itthon is. Szerencsére az volt.
A magassága 60-80 cm. Szerintem normál tea rózsa méred, csak itt egy száron több virág is van (floribunda).
Ma esőben fényképeztem.... :o)) Szerintem a szomszédok bolondnak néztek. De nem tudtam kihagyni az eső adta lehetőségeket. Imádom a virágokon a vízcseppeket. (persze csak csepergett ... :o))
Ilyet én is rendeltem G.-nétől, két tövet, csak most nem vagyok képben, hogy az elhalálozott vagy az életben maradt példányok között kell számontartani ezt a fajtát. Remélem, az életben maradottak között... :-)
Most sem csalódtam a Fráter Úrban, amikor azt mondta, hogy ez a rózsa nem hiányozhat a kertemből! Egyszerűen mesés.... imádom a belső, kissé fodrozott szirmait, a tiszta szép rózsaszín színét, ami befelé világosodik (kissé ezüstös). Na és az illata! Mennyei....:o)) Küldök belőlle nektek is!
A neve Mrs. John Laing - remontant, Hybrid Perpetual rózsa - Henry Benett 1887
Nagyon szép! Sajnos én csak tavasszal ültettem el az én rugosámat, ezért a többiekkel egyetemben kicsit fáziskésésben vannak, de remélem mihamarabb utolérik a társaikat... :o))
Ma nagy meglepetés ért. A helyi kertészetben magyar rózsákra találtam!!! El is hoztam az összeset: 7 darabot:))
Sajnos semmi fajtamegjelölés nincs rajtuk, csak az egyiken egy Ráskai Lea felirat, de azt mondta a kertész, hogy nem voltak rendesen felcímkézve. Tavaly óta náluk voltak, ott teleltek át, és nagyon szépek! Nemsokára nyílnak, és megpróbálom azonosítani őket. Majd teszek fel képeket.
A neve Bordüre Rose és tavaly ősszel rendeltem a Starkl-tól. Mellesleg Delbard floribunda rózsa és nagyon kellemes rózsa illata van. A virágai szép termetesek, bimbó formájában tearózsa formájú... és a színe!! A szirmok széle felé erősödik fehérből rikító rózsaszínre... :o)
Minden dísznövényemet ezzel permetezem levéltetű és hernyók ellen, még azokat a fekete tetűket is kinyírja, ami mindig a labdarózsát és a hibiszkuszaimat támadja meg. Mivel felszívódó, így elég sokáig hatásos, tavaly egész szezonban csak kétszer kellett tetűk ellen permetezni. Ja, és minden gombaölőszerrel keverhető.