Erre az egyre sokkal kisebb értéket írt ki a másik háromnál, egészen elenyészőt. Érdekes, hogy a lámpa mégis jobban látszik világítani. Most betettem discharge+refreshre, ha erre gondoltál.
Gondwana-nál a pont. A "null"-nak az esetek nagy részében nincs köze az akksik halálához. Ha jól tudom az IPC1 lekapcsolási pontja (kisütéskor) 0,9V (vagy ha a tájékozatatóban 0,8van akkor az:-)), ez alatt mélykisülés. Ez történt a te akksiddal is. pl.: egy fényképező már nem kapcsol be az akksival, de egy falióra még hónapokig elkegyek (önkisülés jelenségét most hagyjuk). Az óra, lámpa képes 0,9 alá, "mélykisütni" az akksikat. (Ezt a li-ion akksik nem szeretik).
Ha újra a feltöltöd az IPC-be, s kiírta, hogy FULL, nézd meg mekkora a töltött kapacitás (mAh), ha az közel van az akksik kapacitásához akkor túl nagy ok nincs a pánikra. Ha valamelyik klóg a sorból negatív irányba még mindig ott a "recharge funkció. (lehet nem pont ez a neve)
Jogos észrevétel! Hiába no, vannak még lelkes tájbringások ;-)
Önfeljelentés tudtommal csak a dánoknál és az oroszoknál divat. Ha versenybíró észreveszi, akkor kizárják, mert a magenta felület az tiltott. Ez elvileg független a szándéktól, de itt biztos, hogy nem tudatosan választotta a hosszabb útvonalat, és ilyenkor elnézőbbek szoktak lenni ha nem okoz kárt és sokadikként végez.
Minket különsebben most már nem zavar a 29. helyével, de mivel ez egyben Cseh Kupa futam is volt, így a döntést majd átpasszoljuk a cseh kollégáknak. Törjék ők a fejüket ezen ;-) (s várhatóan kimeszelik, mert ők meg olyanok ;-))
Azért ez furcsa, hogy egy ilyen drága készülék azért nem tölt fel valamit, mert ő túl okos hozzá.
Emlékeim szerint az IPC1/IPC1L fénymásolt utasításában is szerepelt valami olyasmi, hogy 0.8V alatti feszültségű cellákat nem észlel - it's not a bug, it's a feature. Én ilyenkor csak 10-15 másodpercre szoktam másik töltőbe tenni a cellát, ha még használható, elég neki annyi, ha már nem, a sokkal több is kevés lenne.
Vajon Pavel Müller mikor követte el a nagyobb hibát: amikor a 3-4 átmenetben eltévedt és átment a tiltott területen, vagy amikor ezt őszintén be is jelölte a routegadget-en? :-)
Az igazi kérdés az, hogy ha eltévedés miatt kerül valaki tiltott zónába, de ezzel nyilvánvalóan szívott, kizárást von-e maga után? (M21A kategória)
Csak nem jutottam el a hétvégén a Balaton-kerülésre és a Telehódra sem... :-(a Telehódra akkor kezdtem el gyanakodni, amikor vasárnap este a telekről hazafelé jövet megláttam a jó nagy, sárga Holdat, amikor felkelt... és akkor még nem volt vége a "műszaknak", otthon is várt a pakolászás.
...viszont nejemmel a gyerekek tavaszi szünetére beterveztünk egy öntevékeny B200-at, csütörtökön pótlólagosan teljesítjük a távot (most még gyerekek nélkül persze).
Kedves tőle, de nem rajongok az olyan gépekért, amelyek öntevékenyen védeni akarnak engem kérdés nélkül. Úgyhogy addig is világítok vele az akkutöltő engedélye nélkül.
Köszönöm az életmentő tippet! Betettem az akksit a saját olcsóbb töltőjébe (sajnos csak párban fogadta el egy már feltöltött másikkal), benne is felejtettem, aztán most már a Voltcraft is csak azt tudja hozzászólni, hogy "Full". Hej, mostan lámpa igazán a lámpa!
Azért ez furcsa, hogy egy ilyen drága készülék azért nem tölt fel valamit, mert ő túl okos hozzá.
Ma megpróbáltam megkeresni, tudni kell, hogy kb. 2002 óta nem jártam arra. Tehát nem 5 éve, hanem közel 10. Először mentem a megszokott irányba, az első elágnál el a kiskertek alatt, de az út erősen jobbra húzott, és végül a Konkoly-Thegébe torkollt. Mint kiderült a Sötétvágás utca volt az. Aszfalton visszamentem az elejére, és kezdtem újból. :-)
Most balra mentem az első lehetőségnél, gondoltam ez már a Kázmér lesz, de ez meg emelkedni kezdett, és egy egynyomos ösvénnyel felértem a TV adóhoz. Itt már nem volt kedvem harmadszor is újrakezdeni, így arra mentem amerre lejtett, és igyekeztem jobbra tartani, hogy ne a Sasadi út felé húzzak, hanem annál délebbre. Gondoltam, mindegy merre tévelygek, majd otthon letöltöm a GPS-ből a cuccot, és mindenre fény derül.
Találtam is egy DH-sok által kijárt ösvényt, ami beletorkollt egy gyakorlatilag Hungaroring minőségű aszfaltútba. Néztem is nagyon, hogy ez miez? Mindegy, sima volt, erősen lejtett, guruljunk, fasza... az első ház tábláját nézem: Edvi Illés út. Na B+. Amikor utoljára erre jártam, ez az út egy feltöredezett, itt-ott megsüllyedt szar út volt. Egyik oldalán erdő, a másikon szintén, itt-ott pár bekerített de gazos-dzsungeles kerttel.
Most széles tükörsima út van ott, jobbra-balra meg olyan házak, amik biztos hogy kilenc számjegyű összegbe kerültek, és az első szám nem 1 és talán nem is 2 lehet...
Innen már sima volt, Törökbálinti út, Gazdagréti út, és onnan haza. A nap utolsó meglepetése itthon ért ezelőtt egy órával, amikor kiderült hogy track loggolás nem volt bekapcsolva. :-) Szerdán "muszáj leszek" újra bejárni ez a (végülis elbaszott) útvonalat, mert most már tudni akarom merre voltam. Utána a következő feladat Kázmér becserkészése lesz. :-)