Keresés

Részletes keresés

optikus Creative Commons License 2006.03.05 0 0 205

Na ma mar nem birtam tovabb valamit csinalnom kellett valamit, mar 2 honapja nem nyultam semmihez...

Kicsit nehez volt mert foldon ulve ugykodtem mivel allni meg nem tudok. Van egy par tekerentyum sargarezbol (szoritogombok). De eleg nehezek, gondoltam most van idom pepecselni es kikonnyitem oket (eleg macera mert alig lehet latni mikor bent a kes es allandoan ki kell venni mericskehez, no meg a keseket is cserelgetni kell).

A folso ketton latszik a muvelet; jobb oldalon kikonnyites elott, balra utana. Ezek 30mm atmerojuek, es 7 db van beloluk (egymashoz hasonloak de a masik oldaluk nem eltero, de ott most nem ugykodtem). A kicsikhez nem nyultam még, de lehet, hogy nem is fogok. Kb 40%-al csokkent a sulyuk, ez egesz jo.

Gondoltam, hogy furatot teszek bele de az nem az igazi mert valoszinuleg ennyit nem csokkent, nehez szepre megcsinalni, es a masik oldalnak jobb ha egybefuggo felfekvo felulelete van. Eseteleg lehetett volna meg marogeppel szep kullosre megcsinalni (2 vagy 3 kullosre), de ahhoz kene egy osztofej kulonben randa lesz. Elobb utob csinalok egy fejet...

optikus Creative Commons License 2006.03.01 0 0 204

>Esetleg gyártott már?

Hat ja, raaero idomben ilyeneket gyartok... ;)

Egyebkent mi a kerdes? Orlogep kene? Mihez? Ez a kepen hasonlit a csiszoloanyagok orlojehez.

Előzmény: Zebracska (201)
Vaskacsa Creative Commons License 2006.02.27 0 0 203
Sziasztok! Talán malom, vagy örlőgép szemestermény örléséhez...
Soká Creative Commons License 2006.02.23 0 0 202
Lehet, hogy nem én nyerem a hangszórót...
Előzmény: Zebracska (201)
Zebracska Creative Commons License 2006.02.22 0 0 201
pelletáló
Sziasztok!

Szeretnék érdeklődni látott-e valaki ilyet?

Esetleg gyártott már?

Véletlenül jó sikerült rajza??
drehás Creative Commons License 2006.02.17 0 0 200

megmondom öszintén,nagyon utálom a szmájlikat,azért nem használom őket.

Azért soraidat olvasva ,a szövegböl is kiderült,hogy vicc volt az egész,kivéve a

lustaságot.

Gondolom,a 3-4000Ft.-os rezsiorabér a maszek esztergályosokra vonatkozik.Egy gyárban dolgozó drehás nem valoszinü,hogy ennyit keres.

A felhozott példáddal sem tudok egyet érteni,mert az illetö fizetéséből nagyon sok mindent/megélhetés,rezsi,gyerekek....stb./kell még fedezni.ugy gondolom,hogy az ár-munkabér összehasonlitás nem ad valos képet.

Amivel nagyon egyetértek,az hozzászolásod utolsó mondata,nevezetesen:

"élvezem ha valamit önnállóan meg tudok oldani".

Előzmény: Soká (199)
Soká Creative Commons License 2006.02.16 0 0 199
Ilyen kis :-) (szmájlikat) nem tettél a mondandódba, de gondolom volt benne azért humor. Én sem komolyan "szólítottalak fel", hogy számolj össze minden egyes alkatrészt, elég megsaccolni.
Ha komolyan gondolod, hogy halvány fogalmad sincs az árakról, akkor tényleg nincs értelme arról beszélni, hogy drága-e vagy sem. :-)

Egyébként közelítsük meg a dolgot a másik oldalról is. Szerintem az a szerencsés, ha egy esztergagép árát egy esztergályos rezsi órabéréhez mérjük. Ez kb. 3-4 ezer forint körül mozog. (most lehet, hogy ezt soknak találod, de saját (megrendelői) tapasztalatom ezt mutatja) Ennek mondjuk a fele az ami megmarad, tehát kb. 50-60 munkaóra ára a mi esztergagépünk. De kerekítsük fel százra és kerekítsük vissza 2 hétre. Ez sok vagy kevés?
Tételezzük fel, hogy Te átlagos nyugdíjas vagy (persze ez maradjon a Te magánügyed), és akkor persze a 2hétből rögtön 5-6 lesz, ami már másként fest, de – és ez már nagyon messze vezet a topik témájától – nem az esztergapad drága hanem a nyugdíj nagyon kevés.
Ebben talán megegyezhetünk.

Nem tudom megnyugtat-e valakit, de az én esetemben sem úgymond kedvező befektetés volt egy ilyen gép, inkább csak hobbi. Bő másfél év alatt kb. 20-30 ezer forintot kerestem vele (pontosabban spóroltam meg), ennél sokkal fontosabb számomra, hogy nem kell minden kis hülyeségért esztergályoshoz szaladgálni, hogy kicsit többet konyítok ehhez a szakmához, hogy élvezem ha valamit önnállóan meg tudok oldani.
Előzmény: drehás (198)
drehás Creative Commons License 2006.02.16 0 0 198

Kedves Soká!

Sajnálattal kell közölnöm Veled,hogy felszólitásodnak nem tudok eleget tenni,több okbol is:

1/Nem tudom összeszámolni az esztergapad esztergált alkatrészeit,mert egyrészt elég sok van belölük,másrészt lusta vagyok hozzá.

2/Ha esetleg legyőzve lustaságomat összeszámolnám,akkor sem tudnám megállapitani az előállitási költségüket,mert halvány fogalmam sincs az árakról.

Az 1-2 pontoktol függetlenül ugy nagyjábol tisztában vagyok a 100000Ft.vásárlási

értékével.

Ha már erről a témárol beszélgetünk,nézzük meg a dolog másik oldalát is.Nevezetesen azt,hogy mennyit kell dolgozni a fenti összegért.Én előző hozzászó-

lásomban /igaz csak gondolatban/ebből indultam ki, és probáltam meghatározni az olcsó-drága kategoriákat.Szerintem nagyon sok ember van,akinek álma egy ilyen kinai "csoda",és lehet,hogy az életben soha nem fogja álmát megvalositani,mert anyagilag nem engedheti meg magának.

Előzmény: Soká (196)
Soká Creative Commons License 2006.02.15 0 0 197
Ez már kicsit offtopik, de a "szabad ország - azt mondok amit szabad" nekem kicsit olyan hasznavehetetlen dolog. A topik értelmét abban látom, hogy a fenenagy szabadságunk ellenére elsősorban azt írjuk le, amiről megalapozott véleményünk van és amivel talán segíthetünk is valakit. Úgy önmagában, a jogainkkal élve, felesleges mondatokat lelírni , ha ez csak nekem jó, akkor...
Ezt csak az esetleges viták elkerülése érdekében mondom, és nem feltétlenül erre a topikra gondolva.
Mára befejeztem az okoskodást.

Ha előkerül, felteszek 2-3 fotót használt, békebeli műszerészesztergákról, amit még 2-3 éve fotóztam valamelyik műszaki használtkereskedőnél.
Soká Creative Commons License 2006.02.15 0 0 196
Kedves drehás!

Talán a fiad lehetnék, de ez önmagában még sem érdem, sem hátrány. :-)

"Hogy mi drága,és mi nem,ugylátszik ebben sem egyezik a véleményünk"

Szerintem nem tragikus a véleménykülönbségünk :-) inkább csak más a nézőpontunk.
Mert amikor arról beszélek, hogy valami olcsó vagy drága, akkor azt nem a saját anyagi helyzetemhez mérem, (mert az olyan-amilyen, más talán nem is kíváncsi rá) viszont mi mint "szakik" nagyjából tudjuk, hogy minek mi az előállítási értéke. És egy ilyen műszerészesztergában van annyi munka, hogy 100.000Ft-ért legfeljebb a nagyon olcsó kínai munkaerővel lehessen előállítani (figyelembe véve a kereskedők többnyire extra hasznát is). Számold össze a gépben talált esztergálással készült alkatrészek mai magyar előállítási árát, máris kiderül mire elég 100.000 forint...

Előzmény: drehás (194)
drehás Creative Commons License 2006.02.15 0 0 195

Kedves Pányi!

Sajnos nagyon igazad van.Koromnál fogva már régen tulvagyok az elsö meglepetésen.Kár!

Engedd meg,hogy egy kicsit kijavitsalak:ez tényleg egy szabad ország,ahol az ember azt mond /és ir/,nem amit szabad,hanem amit akar.Pláne akkor,ha ugy érzi,hogy igaza is van.

Aki 15 évvel ezelőtt megvette az MV gépet 1200000-ért,nagy valoszinüséggel nem otthoni barkácsolgatásra vette,hanem nyilván pénzt keresett vele. 

Sajnálom,hogy a forgalmazo nem olvassa a mi kis eszmefuttatásunkat az általa forgalmazott termékről.Estleg megszánna minket földi halandókat,és egy kicsit részletesebb ismertetőt adna a kis masinárol annál,mint ami az oldalukon található.

Előzmény: pányi (193)
drehás Creative Commons License 2006.02.15 0 0 194

Kedves Soká!

Én ugyan már nyugdijas vagyok/nem tudom,hogy Te mennyi idős vagy?/,de örülök neki,hogy megszolitásoddal egy kicsit visszahoztad a fiatalságomat.

Hogy mi drága,és mi nem,ugylátszik ebben sem egyezik a véleményünk.Aki vásárol egy ilyen kinai csodát,és nem keres vele pénzt,tehát csak kiadása van a gépre,abbol bevétele nincs annak szerintem igenis sok.Aki valamit termel vele,annak egy idő után megtérül a gép ára.Ugy lehet,hogy olcsó.

Nekem évek ota van egy ukrán kis esztergám,miota megvan,egy fillért sem kerestem vel.Dolgozgatok rajta,de csak hobbybol.Ha innen nézed a dolgokat,akkor drága.

Nem beszélve arrol,hogy egy gép önmagában még kevés,sok-sok apro kiegészités /kések,köszörü....stb./kell hozzá,azokat sem adják ingyen.és végül ha szegény pacák elkezd az uj gépen dolgozni,jobbanmondva kezdene és födarabok nem müködnek rajta,a garit meg ugy intézik,ahogy Pety irta akkor...akkor teljes csöd.

A kinai cuccokra vonatkozó megjegyzéseddel egyetértek,jó példa erre a barátom,aki

vett egy kinai csodát,igaz hogy 100e alatti áron,üzletben.átalakitásait itt irta le a topikban/vf11/.Tudomásom szerint azota jó a gépe.

Előzmény: Soká (192)
pányi Creative Commons License 2006.02.15 0 0 193

Kedves Drehás és Soká!

Van egy jogász barátom, akinek kedvenc mondása, hogy sok beszédnek sok az alja, ha pedig keveset beszélünk nem értjük meg egymást.

Én abba hibába estem, hogy rövíden próbáltam meg vállaszolni a kérdésre és így nem voltam elég érthető (meggyőző), de meg kell hajlanom az érveitek előtt, mert újat mondani már Én sem tudok.

Drehás: igazad van és jogod van meglapődni, noha gondolom, már túl vagy "az első meglepetésen".

Én ezzel kapcsolatban, csak anyit tudok mondani, hogy: ez egy szebad ország. Egy szabad or-szágban egy szabad ember azt mond amit szabad!

Ahhoz, hogy a többi ilyen olcsó gép mit tud a valóságban, milyen a szolgáltatása, mennyire tadtós, ahhoz sem értek, mert Én csak ezt vettem meg és nem a többit. Én ezzel vagyok megelégedve és ezért álok ki emelett a kis masina mellett.

Már nem vagyok mai gyerek és mindíg vágytam egy kis esztergára, amivel otthon elüthetem az időmet.

Most van igazán igaza Soká-nak, mert kb. 15 éve egy cégnél volt egy leselejtezett kis MV-1000 gép és azt akkor 1.200.000 Ft-ért adták el és még fel is kellett újítani.

Uf! Ahogy az öreg indián mondta! 

Előzmény: Soká (192)
Soká Creative Commons License 2006.02.15 0 0 192
Gyerekek, legyünk elnézőek, nagyvonalúak! :-)

Meghallgattuk a "vád" és "védelem" oldalát, ki ki a maga "elragadtatása" szerint ecsetelte mondandóját. A mi dolgunk magunkban dönteni, kinek mit hiszünk el, kitől mit fogadunk el. A két álláspont egyébként ha ellentétes is, nem egymást kizáróan azok. Számomra csupán jelzik az anomáliát - amin persze nem lepődöm meg, hiszen egy olcsó kínai termékről beszélgetünk. Mit értek olcsó alatt? Hát, ha belegondolok, hogy hat évvel ezelőtt egy úgynevezett technikai motort (ilyet használnak például a fogtechnikusok, kb. 2kg) vettem ennyi pénzért... akkor egy esztergapadért ez tényleg nem sok. Feltéve ha nem használhatatlan...
A kínai cuccoknál sokszor érzem azt, hogy még 20%-nyi figyelmet kellene rááldozniuk és egészen jót tudnának csinálni.

drehás, a mi kis gépeinket már árulják itt-ott 100e alatt is!
drehás Creative Commons License 2006.02.14 0 0 191

Szia Pányi!

Tudomásom szerint a csodálkozás egy természetes emberi tulajdonság/nem női privilégium/,mindkét nemre vonatkozik.Elovastam a forum szabályzatát,nem találtam erre vonatkozo tiltást.Hogy ezt a tézisedet honnan vetted,nem tudom,de ha te mondod biztos igaz.Azért engedd meg,hogy ezt a  a tulajdonságomat továbbra is

megtarthassam.

Ami Petyus hozzászolására tett megjegyzésedet illeti:konkrétan felsorolta az észlelt hibákat,nem általánosságban,hanem tételesen.Nem vonom kétségbe,hogy a Te géped kifogástalan,de a probléma az,hogy nem arrol volt szó.

Ez valoban egy vélemény forum,mint irtad.Az én,a Tiedtöl eltérő véleményemet csodálkozással fejeztem ki,tehát ez is egy vélemény,még akkor is,ha Te ezzel nem

értesz egyet.

A gép árával kapcsolatban ujfent nem értünk egyet:hasonló tudásu hobby esztergákat árulnak a Baumaxban,a Praktikerben és az Obiban kb.100-120000FT.os

áron.Aki nem hiszi el,személyesen meggyözödhet rola./ez is konkrétum/.

És végül:senki nem állitotta,hogy az ALBY álltal forgalmazott gép nem jó.Itt egy konkrét esetről volt -vagy van szó,ami, ugy gondolom,hogy igaz.Petyus,hozzászolását nem a kisujjábol szopta,hanem tényekre alapozta.

Előzmény: pányi (188)
Soká Creative Commons License 2006.02.14 0 0 190
Ez már elvileg az ő bajuk lenne... Persze nem szívesen hagyja ott az ember a cuccát, aho nem érzi jó kezekben.

van egyébként egy közbenső kompromisszumos "javaslatom": helyezzük kilátásba, hogy a FERM esetén is igaz lehet a minőségi szórás. Ki tudja, lehet, hogy rossz napja volt a kínai csókának, aki az adott alkatrészt csinálta...

Tényleg csak feltételes módban beszélek, mert nem tervezem mostanság ilyen gép vásárlását, de talán megéri fizetni egy jó szakinak a "kiszállását" és együtt kinézni, megvenni a gépet. Persze egy jó szaki nyilván nem ilyen géphez van szokva, vagyis neki nagyon nem fog tetszeni. (Mercedes-szes barátomat hiába vinném magammal Trabit vásárolni esete...)
Előzmény: PETYUS (189)
PETYUS Creative Commons License 2006.02.14 0 0 189
> miért nem érvényesítette a garanciát, ... Hehe! Az egy külön kabaréműsor volt. A forgalmazó nem tudta megmondani, hogy ki a hely szerint illetékes garanciális szerviz, aztán megneveztek egy olyan céget, ahol mechanikai, gépészeti szakember egy darab sincs.
Előzmény: pányi (188)
pányi Creative Commons License 2006.02.14 0 0 188

Szia Drehás! Úgy gondolom, hogy nincs min csodálkoznod, több okból kifolyólag.

- Egy felnőtt ember nem csodálkozik semmin (pláne, ha nem nő)!

- Petyus hozzászólása kimondottan általásnos volt, így arra csak általánosságban lehet válaszolni.

- Ez egy vélemény fórum és itt mindenki elolvassa a másik (talán eltérő) véleményét és nem csodálkozik rajta, hiszen ettől kerek a világ, hogy vannak másként vélekedők.

- Az általam vásárol gép jól működik és nincs vele semmi problémám. Felszólíásodra, egy kicsit jobban utána néztem a dolgoknak és kikérdeztem néhány ismerősömet.

Konkrétan Petyus hozzászólásához! Mégegyszer elolvastam, hogy mégis valami konkrétumot tudjak mondani. Amikor vettem a gépe, az ALBY KFT-nél kaptam egy garancia jegyet, amin 2 év garanciát adnak a gépre. Ha Petyus gépe ilyen rossz, miért nem érvényesítette a garanciát, vagy kérte vissza a pénzét, miért bküzd vele, ha rossz? Az ismerőseim, akik éppen azért vették ezt a gépet, mert a "kommutáto-ros " üzlettársamnál látták azok mind meg vannak elégedve vele és ilyen hibákat nem észleltek. Eddig csak egy valakinak volt gondja, Ő a motort nyúvsztotta ki (szerintünk és szerinte is az Ő hibájából), de azt az ALBY azonnal lecserélte újra.

Erről a gépről tudjuk, hogy nem professzionális gép, az ára az összes felllehető kis eszterga közül a leg barátságosabb. A "kommutátoros kollegám azt véllelmezte, hogy a Petyus gépe nincs rögzíve és, mivel könnyű (vékonyabbak a keresztmetsze-tek) gép, az erők hatására kimozdúlhat. Valóban ezeknél fontos a sík asztal és a rendes rögzítés. A lakattal kapcsolatban annyi, hogy azt mindenhol úgy gyártják, hogy félbevágnak egy idom acélt és belevágják a menetet, ettől lesz az körkörös furatu.

A következtetésem az üggyel kapcsolatban az, hogy valamire azt mondani, hogy rossz mindig könyebb, mint bizonyítani, hogy jó. Az, hogy Petyus gépe nem jó és gondjai vannak vele, készséggel elhiszem, mert különben miért mondaná, de az, hogy nekünk jól működik az is bisztos és nem lenne korrekt ezt elhalgatni.

Előzmény: drehás (186)
PETYUS Creative Commons License 2006.02.14 0 0 187
Az általam leírt hibák az új gépen jelentkeztek, azóta sincs elhasználódva, összesen ketten használjuk a gépet, jómagam nem értek hozzá, de a másik kollega szakképzett mechanikai műszerész, és jól kivallattam hogy mire kell vigyázni mielőtt elkezdtem ismerkedni az esztergálással.
Előzmény: pányi (185)
drehás Creative Commons License 2006.02.12 0 0 186

Szia!

Megmondom öszintén,nagyon csodálkoztam a hozzászolásodon.Petyus ,hozzászólásában a szobanforgó géppel kapcsolatban felsorolt egy csomó hibát.Te általánosságban reagáltál rá,hogy a gépet az ismeretségi körödben mióta használják,és hogy milyen szuper,de egy szóban sem tértél ki a felvetett hibákra.Amennyiben ilyen nagy tapasztalatod és ismereted van a géppel kapcsolatba,jo lenne ,ha a felvetett problémákra tudnál válaszolni,mindnyájunk okulására.

A felhozott gépkocsi-használat példáddal kapcsolatban azért lenne egy megjegyzésem.Mivel gépmühelyröl van szó,nyilván nem tésztakészitő szakmunkások dolgoznak a szóbanforgo esztergán,tehát értenek hozzá.Igaz,hogy gépkocsit csak jogositvánnyal lehet vezetni,de a jogositvány birtoklása nem jelenti azt,hogy az illető

szakszerüen,hozzáértéssel vezeti a kocsit.Gondolom,erre mindnyájan tudnánk példákat mondani.

Előzmény: pányi (185)
pányi Creative Commons License 2006.02.11 0 0 185

Petyus! Nagyon sajnálom a kanosszádat, de nekem nagyon pozítív a véleményem a FERM kisesztergákkal kapcsolatban. Ven egy üzletfelem, aki kb 4,5 évvel ezelőtt vett egy MD-500-as kisesztergát. Nála láttam először ezt a gépet. Ő ipari célra használja. naponta 3-4 órát dolgozik vele, a villanymotorok kommutátorait szabályozza fel vele. az általad említett hibák egyikével sem találkoztunk. Én több mint 2 éve vettem egy MD-350-est (igaz csak hoby célra), de minden gond nékül használom. már több barákom látta és vettekn ilyen gépet, de eddig csak egy gond volt vele. ez egyik üzlettársam leégette a motort (szerinten üzemeltetési hiba miatt), de az ALBY KFT-nél minden gond nélkül lecserélték. Amikor én vettem, sok más gépet is megnéztem és a szolgáltatások és az ár összehasonlításban ez volt a legjobb. A mostani árat a www.alby.hu -n meg lehet nézni. Visszatérve Petyusra, valóstinüleg neki igaza van, mert a legjobb autó is, ha ahoz mindenki hozzáfér és mindenki használhatja mint a (kulcsos aútót). előbb, vagy utóbb a legrosszabb autó lesz.

ak_ Creative Commons License 2006.02.11 0 0 184
Köszönöm. Akkor nem tudtam győzedelmeskedni a piac "ha elromlik dobd el és vegyél újat" szemléletével szemben.
Előzmény: optikus (183)
optikus Creative Commons License 2006.02.11 0 0 183

Na megkerdeztem. Aszongya, hogy a legtobb B&D korfuresznek ez a baja ezert bontott fureszbol sem lehet kiszedni mert azokon is le van daralva a vege. Raadasul cserelni kene az ellenfogaskereket mert az is megserul es az uj tengelyt hamar megeszi. Egyebkent valahol sashalmon van a szerviz, de a B&D-nel csak komplett motort cserelnek ami tobbe lesz mint egy uj gep.

A sarokcsiszolokon viszont cserelheto ez a tengelyke...

Előzmény: ak_ (171)
Soká Creative Commons License 2006.02.10 0 0 182
Hát igen... nem nehéz elhinni, hogy így van. Sajnos. Ha egy nagyobb esztergapadra szánnám el magamat, mindenképpen körbejárnám a használtpiacot is. Valami jó kis békebeli, felújítható...
Előzmény: PETYUS (181)
PETYUS Creative Commons License 2006.02.10 0 0 181
Nálunk a céges műhelyben van egy MD-500. Hát... elég igénytelen kivitelezésű. Aki ilyet vesz, az számíthat arra, hogy neki kell befejeznie a gyártást, és utána sem lesz valami jó. A fogaskerék-áttételes részben az egyik tengely eleve görbe volt. A gépi előtolást végző csavarorsóhoz illeszkedő alkatrész (ami egy félbevágott csavaranyára hasonlít) geometriája rossz, a gépi előtolás bekapcsolásakor meghajlik a főorsó, és nem viszi végig a szánt, hanem kiugrik a menetből. A szánszerkezet gyenge, nagyok a hézagok, a késtartó be tud bólintani, amitől valami eltörik. A szegnyereg morse-kúpja tökéletlen kialakítású, megszorul, nem lehet kinyomni.
Előzmény: tibschi (172)
Soká Creative Commons License 2006.02.10 0 0 180
Tapasztalatom sajnos nincs, de nagyon köszönöm az ismertetőt!
Amit tudok: létezik (a technológia vlsz. hasonló)) egy ezüstgyurma nevű "izéke", ami gyurmaként viselkedik, tehát szépen formálható, majd kiégetve hagyományos ezüstfémként viselkedik. Elég hihetetlen volt számomra amikor először hallottam róla. A baj csak az, hogy nagyon drága.

Látatlanban tehát azt mondom, furatkitöltésre alkalmas lehet, de azért azt ne várd, hogy teljesen nyomtalanul eltűnjön.

Kérdés, hogy milyen fémről van szó, nem elég ha saját anyagából egyszerűen megstifteled? (netán a stifted beforrasztod – ha a furattól elgyöngült az anyag)
Előzmény: petike23 (178)
petike23 Creative Commons License 2006.02.10 0 0 179

Erre gondoltam:

LOCTITE ST 1 Metall-Set (folyékony fém): Széles alkamazási lehetõségekkel rendelkezõ, kenhetõ, pasztaszerû, általános acéljavító termék (pl. sérült öntvények javítása) amely acélporral kevert epoxigyantából és keményítõbõl áll. A két összetevõt 1:1 arányban kell keverni. Legfontosabb elõnyei: gyors kötés, jó tapadóképesség, nagy szilárdság, kikeményedés után mechanikusan megmunkálható, lakkozható. A pasztaforma lehetõvé teszi a függõleges felületre történõ felhordást.
Felhasználási terület: Széles körû felhasználási lehetõség a gyártásban, és karbantartásban a legkülönbözõbb alkatrészek javítására.

LOCTITE ST 2 Metall-Set (folyékony fém): Megegyezik az ST 1-el, csak folyékony, önthetõ fémjavító. Legfontosabb elõnyei, kiválóan tapad fémfelületeken, kerámián és üvegen. Folyékony halmazállapotánál fogva egészen finom repedéseket is kitölt. Jó leképezési pontosságot biztosít.
Felhasználási terület: Acél alkatrészek és öntvények javítása, kiöntött formák elõállítása.

LOCTITE ST 4 Metall-Set (folyékony fém): Nagy kopásállósággal és önkenõ tulajdonságokkal rendelkezõ javító paszta. Legfontosabb elõnyei, jó tapadóképesség, nagy szilárdság, kopásállóság, grafittartalma miatt önkenõ. A pasztaforma lehetõvé teszi a függõleges felületre történõ felhordást.
Felhasználási terület: Acél alkatrészek és öntvények javítása, nagy kopásnak kitett felületek javítása (tengelyek, csúszóvezetékek)

LOCTITE AL 1 Metall-Set (folyékony fém): Aluminium és aluminium ötvözetek nagyszilárdságú javításához használható paszta. Legfontosabb elõnyei, jó tapadóképesség, nagy szilárdság, kikeményedés után mechanikusan megmunkálható, lakkozható. A termék pasztaszerû állapota lehetõvé teszi a függõleges felületre történõ felhordást.
Felhasználási terület: Aluminium és aluminium ötvözetekbõl készült alkatrészek javítása.

LOCTITE 3450 ikerfecskendõ (folyékony fém): A praktikus ikerfecskendõ garantálja a fémtöltésû paszta helyes keverési arányát. Legfontosabb elõnyei, jó tapadóképesség, nagy szilárdság, gyors kötés, kikeményedés után mechanikusan megmunkálható, lakkozható. Mindig kéznél van kisebb javításokra.
Felhasználási terület: Acél alkatrészek és öntvények javítása.

Előzmény: petike23 (178)
petike23 Creative Commons License 2006.02.10 0 0 178

Még egy kérdés: a "fémpaszták"-kal, tehát fémtárgyakon hiánypótlásra használható képlékeny, majd megszilárduló fémpótlókkal vannak tapasztalataitok ?

Egy fülöslegesen fúrt furatot szeretnék kitölteni vele.

Üdv: Péter

petike23 Creative Commons License 2006.02.10 0 0 177

Szervusztok,

a HM jelzésű (wolframkarbid) marók nem tiszta wolramkarbidból készülnek,

hanem -mint a Vídia- kötőanyag (kobalt) fogja össze (porkohászati úton) a wolframkarbid szemcséket, ugye ?

Üdv: Péter

Soká Creative Commons License 2006.02.09 0 0 176
Az oldalon, amit te is linkeltél, két esztergagép látható, az egyik 180, a másik 164e+Áfa, de ez mindkettő 500-as csúcstávolságú. Hol van a 350-es? - én nem találtam.
Előzmény: drehás (175)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!