Keresés

Részletes keresés

Metalhead Creative Commons License 2000.03.24 0 0 62
Ripper!
Viccelsz? Mondtam mar, hogy a metal itt nagyon el van nyomva! Europai metal bandak??? Meg az Angol, vagy az Amerikai metal egyutteseket is nagyivben kikerulik a kiadok...Nemhogy az europaiakat, akiktol mindig is reszkettek itt amerikaban, felve hogy nagyot tarolnak. Nemtudom ismered-e a Gravestone-t??? Nemet egyuttes. Nekem az egyik kedvencem. Rettento szinvonalas, profi metal. A 80-as evek kozepen torneztak "volna" a Motley Crue-val, de annyira jok voltak, hogy ki lettek rugva, felve attol, hogy learatjak a fozenekart. Pedig abban az idoben rengeteg csaj be volt izgulva a Motley-ra. Nem is inkabb a zenere, mint inkabb a sracokra, de mikor meghallottak az igazi zenet, arra is beindultak, es ez a Motley Crue-nak nem tettszett. Igyhat vissza se lettek tobbet engedve ide. Eleg szemet ez az amerikai zenei piac. Foleg csak a hazai bandajaikat nyomatjak orrba szajba, vagy ha van valami kulfoldi csapat, akkor annak kell hogy legyen egy amerikai kiadovallalata. Most elterek nagyon a mufajtol, de nezzetek csak meg a Spice Girls-t. Angol "zenekar", megis az amerikaiak csinaltak beloluk szupersztarokat...Miert??? Mert egy amerikai lemeztarsasagag adhatta itt ki az anyagot, es nem egy angol. Az a kib@szott penz!!! Mindig csak a penz!!! Semmi mas nem jar az amerikaiak fejeben.

Metal ujsagok??? Hahahahahahahah!!!!! Meg az itt megjelenoekert is rohangalni kell, nemhogy europai kiadas...azt felejtsd el.

Bookshie!!! Nekem is meg van az a Judas Priest video!!! A vege fele a california-i koncertjukon mikor jattszak a Hell Bent For Leather-t...Nem semmi a Halford-nak a bordzsekije mi???? Ahogy bejon a motoron, es kozben ragja a ragogumijat. Egyebkent az a szinpadi diszlet a "Painkiller" turnerol van. Szoval mikor az a szam fel lett veve, biztos a "Painkiller"-el turneztak.....

Előzmény: Ripper (61)
Ripper Creative Commons License 2000.03.23 0 0 61
Tegnap láttam az újságosnál új Rock Hard-ot, Rob bácsival a borítón. Végre ledobta azt a csúnya szakállát, marhára nem állt neki jól. Kíváncsi vagyok, mi lehet az interjúban. Nem olvasta valaki? Biztosan magyarázza ezerrel a bizonyítványt. Van is mit... Nem baj, fő, hogy visszatért közénk. Welcome home, Rob!! (Csak aztán jó legyen ám az a fránya album!!!!!)

Metalhead: és európai független kiadós csapatok lemezeit be lehet szerezni odaát (mittudomén In Flames, Stratovarious, meg ilyenek)? Vagy európai metalújságokat?

Bookshie: nem, nincs meg a Metal Works video. Igazság szerint nem vagyok egy nagy videóbetyár, otthon nincs is videóm. Mondjuk ez a kazi biztosan érdekes lehet. Majd egyszer.

Bookshie Creative Commons License 2000.03.23 0 0 60
Nagyon szívesen, Ripper. Ami a Fates Warningot illeti, utánanéztem, de sajna nem róttam fel őket egyik kategóriába sem, amikor a jegyzeteket készítettem. Valószínűleg nem volt rám túl nagy hatással, amit hallottam - de az is előfordulhat, hogy olyan nótát választottak, ami nem áll túl közel a szívemhez. Shame, de nem emlékszem... Holnapra megnézem. Amúgy megvan az a videokazid, ami az egész pályafutásokat felöleli? Tele van interjúkkal, klipekkel és egészen régi bejátszásokkal (Robi apu hosszú hajjal!). Metal Works 73-93.
Metalhead Creative Commons License 2000.03.22 0 0 59
Sajnos itt Florida-ban a metal nagyon el van nyomva...Csak egy radio allomas van ami Rock zenet jattszik, azok is foleg az ujjabbakat. Amugy tele van Rap, meg hip-hop csatornakkak, na meghat spanyol, meg del amerikai zenekkel rothadasig. Bezzeg Seattle-ban pont az ellenkezoje. Voltam ott a 2000-es szilveszteri bulira. Akkor eldontottem, hogy visszakoltozok. Itt Florida-ban minden fiatalnak olyan rovid a haja, hogy ugy neznek ki mintha a tengeresz gyalogsaghoz keszulnenek. Seattle meg tele van meg mindig hosszu hajuakkal, es az teljesen teves, hogy Seattle-ban csak a grunge megy. Megy ugyan ugy a metal is....
Ez lehet egy kicsit off topic volt, de kerdezted mi a helyzet itt....
Ripper Creative Commons License 2000.03.22 0 0 58
Bookshie: köszönöm az infót, hasznos volt. Én csak az Overkill-féle Tyrant-et hallottam eddig, az tetszett is. Egy haverom szerint a lemezen a Fates Warning feldolgozása a legjobb - szerinted az milyen?
Amúgy azt hiszem, záros határidőn belül rá kell tennem a mancsom erre a tribute CD-pakkra, ez nagy lemaradásom.
Köszi még 1x!!

Metalhead: ember, te egy szerencsefia vagy!!! Klubbulin a Priest-et látni.... Meg hát ugye Halford-dal is láttad őket, amit én sajnos nem mondhatok el magamról. Amúgy én 15 éves korom - gimi első - óta vagyok fanatic, és hát az nem tegnap volt.
Írtad, hogy jelenleg Floridában élsz. Az odavalósi bandákat (Sava, Iced Earth, Kamelot, Crimson Glory) is agyonhallgatja a helyi média? Meg egyáltalán: tényleg akkora szarban van odaát a metal, mint ahogy azt itt hallani lehet? Független kiadós európai bandák lemezeit lehet kapni?

Levike: tökéletesen egyetértünk, a lendület, a hitelesség és az energia nem korfüggő. (Lásd még: Dio, Motörhead, Deep Purple, Saxon és még sorolhatnám.)
Amúgy én is nagyon várom az új Priest-et (még szép...), főleg, hogy most több dallamot ígérnek. Én valami Painkiller/Defenders keverékre számítok. Szerintem nyár vége/ősz eleje előtt mondjuk nem lesz lemez, de addig talán Rob bácsi albuma kijön. Remélem, az is jó lesz azért. De az igazi mindig a Priest marad.

Off: nem Priest-téma, de aki szereti Tiptonékat, annak melegen ajánlom a Metalium albumát. Bivalyerős power metal korong egy nagyon jó énekessel, klassz szólókkal, tömény kétlábdobokkal, hatalmas nótákkal és jó kemény, fémes sound-dal. Nem állnak messze attól, amit a Priest képvisel, azért említettem meg őket. Az MHH-ban sem véletlenül lett a hónap lemeze a korongjuk.

Bookshie Creative Commons License 2000.03.22 0 0 57
Szia Ripper!
Lassan, de biztosan befutok végre a tribute albummal. Tegnap nem csupán átnéztem, de végig is kagylóztam mindkettőt. Ím, egy rendkívül szubjektív vélemény:
Elsősorban azok a "feldolgozások" tetszenek, amelyek klasszikus felfogásban készültek, tehát a hangzás nem sokban tér el az eredetitől, inkább csak az ének különbözik. Ebből a szempontból abszolút tetszik az Iced Earth (The Ripper), a Blind Guardian (Beyond the Realms...), a Heaven's Gate (The Sentinel), a Gamma Ray - with Ralf The Voice Sheepers (Exciter), az Overkill (Tyrant), a Virgin Steele (Screaming...), a Helloween (The Hellion/Electric Eye), a Gamma Ray (Victim of Changes, Kai-val) és még van néhány jó darab. Egy-két olyan megoldás is született, amire nem mondanám, hogy rossz, inkább érdekes, mert az illető banda saját stílusa biz rányomta a bélyegét a feldolgozásra. Ilyen a Nevermore-tól a Love Bites (sötét és súlyosan zúz), a Kreatortól a Grinder vagy a Skycladtől a Dreamer Deceiver. Ami nálam nagyon nem jött be, az pl. az Angra. Leginkább azért, mert egy Painkillert szerintem bűn feldolgozni - jobbá tenni ugyanis lehetetlen. Ugyanez vonatkozik a Lions Share-re (The Touch of Evil), a Leviathanra (When the Night Comes Down), de a Mercyful Fate-féle The Ripper is gornyasztó. A zeneileg teljesen korrekt UDO, illetve Saxon (Metal Gods, illetve You've Got another...) azért nem tetszik, mert nekem egy Udo papa ne énekeljen Priestet. Valahogy elkeserít. És Biff hangja is hervasztó hozzá.
Ennyit gondoltam megosztani, remélem, volt értelme!
Nogo Creative Commons License 2000.03.22 0 0 56
Hali!
Biztos hogy a Viváról vettem fel, lehet hogy más volt a műsor címe. MTV-m sajnos évek óta nincs. De ha jól emlékszem csütörtökönként volt a műsor, 11 órakor, vettem fel Black Sabbath-ot, Venom-ot, Savatag-ot meg a már említett 2 Judas Priest klipet, meg egy kb. fél órás Jugulator turnés koncertrészletet.
Előzmény: Lux (54)
Metalhead Creative Commons License 2000.03.22 0 0 55
Nogo!
Az nem Judas Priest club volt, csak egy meno rock club itt Florida-ban. Ugy hivjak Button South. Egyebkent olyan meno hely, hogy majdnem minden nagyobb hires zenekar jatszik itt, amikor epp olyanjuk van, hogy teljesen kozeli kapcsolatot akarnak teremteni azzal a par szerencses rajongoikkal aki bejut ebbe a club-ba mikor jattszanak. Talan azert is nem reklamoztak sehol a Priest-et, mikor en voltam, mert nem akartak, hogy az emberek megoljek egymast a jegyekert. Emlekszem egy csomoan kinntrol hallgattak a bulit, mert nem jutottak be. Nekem fel is ajanlottak $150-et a jegyemert, de elkuldtem az illetot a f@szra...
Egyebkent ugyan ezen a helyen lattam egy par egyuttest...fesorolom kiket:
Ratt
Slaughter
L.A. Guns
Greatwhite
Dee Snider (Twisted Sister)
Cinderella
De hat magasan a Judas Priest volt a legjobb!
Egyebkent fel fullel hallottam, hogy az AC/DC is akar jonni ebbe a club-ba, de sajnos lehet hogy addigra en mar vissza fogok koltozni Seattle-ba...
Előzmény: Nogo (53)
Lux Creative Commons License 2000.03.21 0 0 54
Hali!
Szerintem azt az MTV-ből vetted fel, merthogy ott volt csütörtök esténként (és vasárnap éccaka) a Headbangers Ball (micsoda idők voltak azok...!!!), mellesleg én is felvettem :-). Sőt ezen kívül a brazil mega-koncert (királyállat, a kedvencem) és a Hell bent for leather - koncertfelvétel is megvolt. Sajnos fogalmam sincs, hogy ezek a kazettáim hova lettek. Hiába no, öregszem, felejtek...
Lux
Előzmény: Nogo (53)
Nogo Creative Commons License 2000.03.21 0 0 53
Judas Priest klubban? Hát az nem lehetett semmi, nagyon irigyellek hogy ott lehettél!
A Viva TV-ből vettem föl pár éve Judas Priest-et (akkor még volt csütörtök éjjelente egy metál-műsor, talán Headbanger volt a címe (?), azóta jellemző módon megszűnt, kell a hely a tuc-tucnak meg a néger-rap-nek), szóval fölvettem a Johnny B Good klubkoncert-felvételét is. Hát az nem volt gyenge! A közönségből folyton mászkáltak fel a srácok a hangfalakra és ugráltak a tömegbe. És Rob mozgása, teljes átéléssel, bőrbe burkolva, a zene ütemére tapsolva sikoltott. Lehetett szuggesztív hatása a koncerteken, az biztos!
Felvettem még a Love Bites (mekkora szám!) koncert-klipjét is, hatalmas díszletek, fények, szárazjég, Rob pedig mint egy isten, de legalábbis főpapként viselkedett.
Sajnálom hogy megőrült, kár érte. Bár újabban éledezik (én is láttam a Rock Hard címlapján, már nincs szakálla meg nincs kifestve a szeme, bár így is elég durván néz ki :-), drukkolok neki.
Előzmény: Metalhead (52)
Metalhead Creative Commons License 2000.03.21 0 0 52
Glenn! Sajnos En sem tudok semmi tobbet a Priest-rol azon kivul amit a webpage-ukon olvasok, de mar nagyon varom az uj lemezuket. Kulonben is itt az USA-ban, legalabb is Florida-ban a Heavy Metal nagyon tabu dolog. A legutobbi bulit amit emlitettem abban a kis club-ban, ahol voltam, sehol nem reklamoztak, meg a radioban sem...En is csak ugy hellottam fel fullel, es 2 honappal elotte mar megvettem a jegyet, hogy bejuthassak.
egyebkent ha a korrol beszelunk???? Egyaltalan nem latszik rajtuk az ido...En egy az egyben kozelrol lattam oket, es kulonben is...ugy mozognak mint regen...betoltik a szinpadot teljesen mozgassal, meg energiaval. Sok mai "meno" egyuttes peldat vehetne roluk...nem akarok sziveket tiporni, de lattam a Pearl Jam-et koncerten, es majdnem szakadtam rajtuk a rohogestol, ahogy a gitaros ugralt mint a nikkel bolha...nekem nem fekudtek egyaltalan....Vagy metal-os vagy, vagy nem....es a Pearl Jam az sajnos meg kozeleben sincs az igazi metal-nak. Na mindegy teljesen eltertem a topic-tol. Talan kene egy ilyet nyitni...Heavy Metal vs. Alternative Rock. Biztos erdekes lenne, meg menne a jo ocsarkodas, de ok lennenek a tobbsegben, a divat miatt. Egyebkent,....Minden lany aki hozzaszol ehhez a topic-hoz, es szereti a Judas Priest-et, Imadlak benneteket!!!! Ilyen "cool" franko, "killer", dogos lanyok ritkan vannak akarhova is teved az ember....Le a kalappal....
UUUUOOOOHHHHH.......I'm gonna Love You To Death!!!
Levike Creative Commons License 2000.03.20 0 0 51
Bookshie akkor most en is megleplek, ugyanis a Ram It Down a kedvenc Priest korongom.. :)

Az oregedessel kapcsolatban elhangzott kifogasokkal nem ertek egyet. En sosem azt neztem hogy nez kis egy banda, elvegre nem vagyok pisis kamaszlany. Engem mindig a technikai tudas, az ero es a tehetseges rockzeneszekbol kiarado zabolatlan energia fogott meg. Van, aki ezt 50 folott is hozni tudja, van, aki 30 eves korara kieg. A Rockzene nem korfuggo. Megoregedni csak a diszko, tancparkettkiralyok, hercegnok es a media altal kitermelt divatszennybandak tagjai szoktak. :))
Nezzetek meg az Iron Maident is peldaul...illetve meg ne nezzetek egyelore, de sokat varok toluk iden... :)

Levi

Bookshie Creative Commons License 2000.03.20 0 0 50
Ah, a Rock Hard, az nekem is megvan, csak még nem volt időm elolvasni. De azt láttam, hogy a nagyobb nyári fesztiválokon ott lesz Rob apu. Metalheadnek köszi a beszámolót, ez felidézi bennem azt a bécsi napot, amikor jómagam is láthattam őket. Olyasféle katarzist azóta sem éltem át koncerten... Ripper, bocsi, amiért még nem írtam a debute albumról, de az az igazság, hogy folyamatosan elfelejtem lelesni a borítójáról, hogy mely feldolgozások jöttek be nálam igazán. De ma délután megnézem, ígérem! Köszi a türelmet!
glenn Creative Commons License 2000.03.19 0 0 49
Üdv Ripper!
Sajnos nincs hírem, viszont Rob van a Rock Hard címlapján, ami biztos jelent valamit!
Metalhead: az official Priest honlaphoz képest nem hallani arrafelé valami hírt Róluk?
Metalhead Creative Commons License 2000.03.19 0 0 48
Oh gyerekek!!!!
JUDAS PRIEST....
Nyugodtan osszetehetjuk a kezunket, es megkoszonhetjuk istennek, hogy megajandekozott minket veluk.
Magasan a legjobb metal egyuttes. En kinn elek az USA-ban, es nekem oriasi szerencsemre 4-szer volt oket alkalmam latni.
87-ben jottem ki, akkor voltam 18, de mar 14 eves korom ota a kedvenceim voltak. Mikor kijottem legeloszor Seattle-ban eltem harom evig, most Florida-ban vagyok, de mar nagyon elegem van belole, es junius vegen vissza fogok koltozni Seattle-ba. Visszaterve a Priest-hez...87-ben nagyon vartam oket Seattle-ba, de nem engdtek oket oda, mert meseltek, hogy annyira begerjesztettek a kozonseget, hogy rendorautokat boritottak fel, meg ilyesmi. Nagy "riot" volt. 88-ban aztan visszaengedtek oket a Seattle Center Colusseum-ba. Akkor voltak a "Ram It Down" turnejukon. Hat az valami eszmeletlen volt. Akkor lattam oket eloszor. A Slayer nyitott nekik. A koncert szombatra esett, es olyan jo volt, hogy masnap Portland-ba jattszottak (Oregon) es oda is levezettunk egy par haverommal megnezni oket megint masnap. Ami a poen volt, hogy a Portland-i koncertjukkel zartak le az amerikai turnejukat, es ott aztan ment minden. Mindent beleadtak. Tobb mint 2 oras volt a show. A vegen a Halford mindent leszedett magarol, es dobalta be a kozonsegnek, csak a borgatyaja, meg a csizmaja maradt rajta. Harmadszorra itt lattam oket a Miami Arena-ban, akkor a Megadeath nyitott nekik, meg meg 2 masik zenekar akikre mar nem emlekszem. Akkor is rohadt szerencses voltam, mert mar minden jegy elkelt, de egy jegyuzertol sikerult jegyet kapnunk, es kepzeljetek hova? A masodik sorba!!! Az is valami allati volt. Akkor epp a "Painkiller"-el turneztak. Olyan hangos volt, hogy mikor a dob szolt mintha a melledet utottek volna okollel. De hat ugy jo a metal, foleg a Priest. Negyedszerre mar az uj enekessel a Ripper-rel lattam oket, nem fogjatok elhinni hol!!! Egy kis club-ban itt Florida-ban Hallandale Beach-en. Talan befert 250 ember. Hat az is valami oriasi elmeny volt. Ott az elso sorban enekeltem veluk minden szamukat. Eletemben nem mertem volna gondolni, hogy ilyen kozelrol fogom latni, epp a kedvenc zenekaromat. A vegen meg kezet is fogtam a Glenn Tipton-nal. Tudjatok mikor elbucsuznak, es lenyulnak kezet fogni. Nagyon jo buli volt, csak nekem nagyon hianyzott a Halford. Sajnos a Ripper-nek korantsem olyan a szimpadi megjelenese, meg a mozgasa mint a Halford-nak. Lehet hogy jo hangja van, de nekem mar a "Sin After Sin" ota kedvencem volt a Priest, es meg mindig nem vagyok megbekulve azzal a gondolattal, hogy a Halford mar nincs az egyuttesben. A Jugulator az egy jo metal album, de nem igazan azt vartam toluk, es regeteg Priest rajongo osztja is a velemenyemet. Ezert is igertek egy kicsit tobb melodiat a kovetkezo albumon.
Egyebkent, ha akarjatok a legfrissebb hireket toluk, akkor itt az Official Judas Priest web site: www.judaspriest.com
Ezt mindenkepp nezzetek meg.
Na ez rohadtul elnyult...majd meg dumalunk.
Velem a Priest-rol lehet beszelgetni a vegtelensegig. Nekem ez a teme kimerithetetlen.
Ripper Creative Commons License 2000.03.18 0 0 47
Szia, Glenn!

Sajnos a Therion/Voivod részemről kimaradt, de majd a Strató-n bepótolom az elmaradt fejszőrlóbálást.
Nincs vmilyen infód amúgy az új Priest megjelenési idejéről, a turnéról, vagy netán Halford bácsi új albumáról? Csak merthogy neked eléggé naprakész információid szoktak lenni.

glenn Creative Commons License 2000.03.15 0 0 46
Üdv Ripper,

Remélem találkozunk ma este! Szerintem, áttételesen, ez a buli is Priest gyűjtemény lesz!

Előzmény: Ripper (45)
Ripper Creative Commons License 2000.03.14 0 0 45
Bookshie: oké, beszélgessünk a dupla tribute-ról, annál is inkább, hogy én azt még nem hallottam teljes egészében. Melyik nóták jók a lemezekről és miért? Érdemes beszerezni? Meg ilyenek.
Azért én nem érzem úgy, hogy itt nem a Priest-ről van szó már egy ideje, de mindegy.

Amúgy ismer valaki rajongói Priest-honlapokat? Én tudok egyet, Metal Painkiller a neve, egy fanatikus svéd srác csinálja. Szerintem 10x jobb, mint a zkr hivatalos honlapja. Itt nézhető meg a mutatvány: www.lysator.liu.se/~priest

Bookshie Creative Commons License 2000.03.14 0 0 44
Kedves kis Ripper, én folyamatosan itt vagyok, de az utóbbi időben született hozzászólásokkal egyszerűen nem tudok mit kezdeni. Lassan nagyítóval kell a sorok között böngésznem, hogy felfedezzem valahol a Priest nevet, mert itt már mindenkiről szó van, kivéve őket... Ha felsorolnám, ki az a sok mindenki, aki idekeveredett és akihez nekem nincs kedvem hozzászólni, ugyanazt érném el. Miről csevegjünk? A dupla tribute albumról? Elemezzük ki a Between the Hammer and the Anvilt? Bármire kész vagyok!
Ripper Creative Commons License 2000.03.14 0 0 43
Luthien, Bookshie, Nogo, Jawbreaker, Supertzar és mindenki más: hol vagytok????????? Tessék aktivizálódni!!!!
Ripper Creative Commons License 2000.03.10 0 0 42
Szia, Jawbreaker!

Mindenki a pénzért zenél: hát persze. Senki nem a levegőben lebegő baktériumok elfogyasztásából él, ez világos. Viszont: a Priest-ék a TÖBB pénzért ill. annak a lehetőségéért szerintem nem alkudtak meg önmagukkal sohasem. Ha a pénz motiválná őket, akkor 77-78 körül punkzenét nyomattak volna, az elmúlt években pedig átmentek volna alternatívba. Nem ezt tették, a kemény években is ugyanúgy kitartottak a műfaj mellett, mint a British Steel/Screaming... -korszak sikerei idején.
Producerek kérdése: erről csak annyit, hogy plö a Jugulator album producereit Glenn Tipton-nak és K.K. Downing-nak hívják. Nem a menedzserekre gondoltál egyébként? A Sting témához nem tudok hozzászólni, nem ismerem az említett albumot. De szerintem ez nem is ide tartozik.
Lemmy viszont egy legenda szerintem, és akkor is az lesz, amikor már csak tolószékben lesz képes színpadra állni. Még mindig nem értem, mi a baj azzal, ha valaki öreg és ronda. Nem ez a fontos, hanem a jó lemezek és az elementáris koncertek, nem? Legyen szó akár Priest-ről, akár Dio-ról, akár Motörhead-ről, és még sorolhatnám. Ha egy zenész öreg, de még van mondanivalója és tud adni valamit azoknak, akik szeretik, akkor miért kéne félreállnia? Pusztán azért, mert már rozzantabban néz ki a fotókon, mint 10 évvel korábban? A PRODUKCIÓ minősége és hitelessége a lényeg, szerintem a többi dolog mind másodrendű.

Más. A mostani magyarok közül Priest-et eddig a Demonlord-tól (Hell Patrol) és a Falanx-tól (Breaking The Law, Between The Hammer And The Anvil) hallottam élőben.

Pokolgép: igen, a Jel Grinder-nyúlása valóban több, mint büntetendő. Így megy ez...

Előzmény: Jawbreaker (41)
Jawbreaker Creative Commons License 2000.03.09 0 0 41

Mindenki a pénzért zenél. Ne tagadjuk. Ők, csakúgy mint más pályatársaik, ezt csinálták egész életükben. Máshoz nem értenek, tehát ezt csinálják. Mondhatjuk, ezzel keresik a kenyerüket. Talán, mint sztárok, nagyobb beleszólással rendelkeznek, mint általában, de a producerek tisztában vannak azzal, milyen aranybánya az ő létük. Ők meg egy idő után sodródnak az árral. A rajongók, (hiszen rajongók!) próbálnak mindenfélét belemagyarázni a működésükbe, pedig a Priest sem működik máshogy, mint egyéb zenekarok.

supertzar

Az ABBA vissza nem jövetelének annyi köze van a Priest-hez, hogy ugyanabból a korból származnak, és kb. Annyi idősek is lehetnek.
Ők ráadásul sokkal híresebbek, ezt azért el kell ismerni, hiszen a Priest valahol rétegzene.
Az én szememben nagyot nőttek, amikor meghallottam azt a hírt az egymilliárddal.

Én például Sting-et is csípem, de amikor meghallom a DuciDuci alapra énekelni, mint minap, akkor a belem kifordul... (Állítólag az ilyenekbe Sting-nek semmi beleszólása nincs, ami szintén a producerek uralkodásának bizonyítéka)

Ott van például másik régi nagy kedvencem: Ian Lemmy Kilminster Hawkwind. Imádtam a zenekarával együtt. Mármint azzal, amelyikkel ma is nyomul. Igazából őmiattuk álltam át a kemény zenére, a Priest csak a második volt a sorban, de azért tovább tartott.
Új Péter azt írta Lemmyről nemrégiben: Most nem tudom, hogy sírjak vagy nevessek (már amikor meglátta élőben)

Miért kell ez nekik? Én inkább féltem a Priest-et egy kiadós bukástól. Például valamelyik szívrohammal összeesik egy gitárszóló közben. stb. Istenekkel ez nem fordul elő, csak idős rockzenészekkel. Ez számomra nem hősies dolog, (mert így is fel lehetne fogni) hanem szánalmas... reméljük sosem következik be.

Elismerem, a basszerrel kapcsolatban kicsit elszámoltam magam, de attól még megmarad a véleményem.

Kik játszanak a magyarok közül ma Priest-et?

Én a Twin Peaks-re emlékszem:
Blood red skies
Painkiller

Meg a szerencsétlen Pokolgépre, akik a befutásra szánt számukban (még a táncdalfesztiválon, ezer éve) szinte egy az egyben nyúlták a Grinder alapjait...

Előzmény: Nogo (40)
Nogo Creative Commons License 2000.03.08 0 0 40
A Priest nem a pénzért zenél. Szerintem a Meltdown koncertlemez erre elég jó bizonyíték. Nem öregek. Például Ozzy-ról ki merné azt mondani hogy öreg? 1948-ban született, csakügy mint Tony Iommi, akiről szintén nem lehet azt mondani, hogy nevetséges vénember. De megemlíthetjük Jon Lord-ot, aki 1941-ben született, és igen hitelesen nyomja ma is a Deep Purple nótákat szintén nem tinédzser társaival.
A Priest ma is hiteles, Ripper Owens hangja fantasztikus. Az hogy a Jugulator brutális lett, megmagyarázható az eltelt 5 évvel, meg a Rob kiválása miatti haraggal. Ezek a nóták már készen voltak, Ripper erre csak ráénekelt (mégis eléggé hangszálgyakorlatnak tűnik az album...)
Azonban én is remélem hogy az új lemez dallamosabb lesz. Bár biztos ők is olvasnak internet fórumokat meg Metál Hammert :-)

A Blood Red Skies tényleg zseniális, Rob bizonyítja rajta Istentől kapott tehetségét.

Ripper Creative Commons License 2000.03.08 0 0 39
Jawbreaker: oké, a ferdülés témakört akkor rekesszük bé. Más: nem hinném, hogy életkorfüggő az, hogy valaki mikor válik részévé, ill. részévé válik-e egyáltalán a médiagépezetnek. Attól, hogy Ian Hill úgy néz ki, mint a saját öregapja, önmagában még nem kell, hogy ez bekövetkezzék. Miért, a 70 év fölötti bluesgitárosok (B.B. King és társai) szerinted részei a médiamechanizmusnak? Mert szerintem nem. (Amúgy nem vagyok bluesrajongó, csak éppen ez a példa jutott eszembe.) Egyébként a Priest pl. a Screaming... album környékén, amikor - főleg Amerikában - többszörösen népszerű volt, mint most, sokkal közelebb volt ahhoz, hogy "médiasztár" legyen, mint most. Momentán a metal helyzete nem áll úgy, hogy ennek reális veszélye legyen. Legalábbis szerintem. (Arról nem is beszélve, hogy most minden a Maiden-összeállással lesz tele úgyis.) Az már más kérdés, hogy egy könnyes összeborulást Rob Halforddal és egy reunion-turnét én sem néznék jó szemmel. Semmi értelme nem lenne, és marha nagy kicseszés lenne Ripper-rel. De szerintem ez nem fog bekövetkezni. Ha a köv. lemez erős lesz, és meggyőzi azokat is, akiknek a Jugulator túl durva volt, akkor meg pláne nem. Legyen igazam!!....

Abbá-éknak maxi-tisztelet amúgy, ha ez a dolog tényleg megtörtént.

Kedvenc nótáid listája impozáns, kb. lefedi az enyémet. Nálam még ilyenek jönnek hozzá, hogy: Dreamer Deceiver, Hard As Iron, Beyond The Realms Of Death, Burn In Hell, Cathedral Spires, Diamonds And Rust (a Meltown-féle akusztikus verzió), Between The Hammer And The Anvil, Hot For Love, Steeler, The Rage, Rapid Fire (szintén a Meltdown-verzió), Victim Of Changes, The Green Manalishi, és még sorolhatnám.

Előzmény: Jawbreaker (36)
supertzar Creative Commons License 2000.03.08 0 0 38
Fogalmam sincs mi köze lehet az ABBA vissza nem jövetelének a Judas Priesthez.
Egy zenész, aki egész életében dalokat írt (nem is rosszakat), koncertezett, mi a francot csináljon X éves kora után? Pláne, ha a minőséget simán hozza.

"Mr. Hill lassan nem ötven, hanem hatvan. Minden ilyen viszonylag idősekből álló zenekar egy médiaprogram kiszolgálója. Sajnos."

Ezt a médiaprogram kiszolgálója kifejezést cseppet sem értem. Ez mit jelent?

Másrészt pedig Ian Hill 1952 január 20-án született szerintem, ami annyit tesz, hogy épp 48 éves. Lesz majd egyszer hatvan is, de csak tizenkét év múlva.

A Blood Red Skies egyszerűen zseniális nóta, legalább vmiben egyetértünk! :-)


Előzmény: Jawbreaker (36)
Bookshie Creative Commons License 2000.03.08 0 0 37
Azért örömmel látom, hogy vannak itt közös pontok! Érdekesnek tartom, hogy több dalt is említesz a Ram it Down köréből - ez szerintem egy méltatlanul keveset emlegetett korong, mert király nóták (is) vannak rajta. Amúgy szerintem is óriási a One Shot at Glory, csakúgy, mint a The Sentinel vagy pl. a Painkiller.
Jawbreaker Creative Commons License 2000.03.08 0 0 36

Az a baj, hogy minden homokos közügyet csinál a magánügyéből. Ezt annak ellenére sem fogom megszokni, hogy hamarosan jön egy népszerűsítő film Magyarországra. Ha valaki nem hallott róla...
Itt akkor zárjuk le a ferdéket, és térjünk vissza a Priest-hez.

Mr. Hill lassan nem ötven, hanem hatvan. Minden ilyen viszonylag idősekből álló zenekar egy médiaprogram kiszolgálója. Sajnos.

Példának okáért: Az ABBA együttesenk 1 milliárd !!! dollárt ajánlottak fel, ha újra összeállnak egy 100 koncertes turnéra. Nem fogadták el. Ez tiszteletre méltó a véleményem szerint.

Nem szeretném, ha egy legenda átmenne bohócok hadába... erre sajnos, a mai világ mentalitását ismervén, minden esélyük megvan. Akármit is mond bárki. Bár ne így lenne...

Egyébként kedvenc számaim:
Hell bent for leather
Tyrant
Jawbreaker
The sentinel
Johnnie B. Goode
Electric eye
Reckless
Blood red skies
Night crawler
Painkiller
One shot at glory

Előzmény: Ripper (35)
Ripper Creative Commons License 2000.03.07 0 0 35
Jawbreaker: persze, mítosz a Priest, ebben maximálisan egyetértünk. De szerintem a bukás, a mítosz porba döntése nem korfüggő. Vannak csapatok, akiknek ez már a második lemeznél sikerül, van, akik még a huszadiknál is lendületesek és hitelesek. A Priest szerintem az utóbbi kategória. Attól, hogy lassan az ötvenet tapossák, még nem hinném, hogy le kéne írni őket. Amíg hiteles és őszinte, amit csinálnak, amíg turnéznak ezerrel, amíg megbecsülik a közönségüket, amíg nem forognak szélkakasként a trendek után, amíg nem a nosztalgiahullámot akarják meglovagolni, hanem előre tekintenek, és főleg amíg jó lemezeket készítenek, addig ez nem fog bekövetkezni. És innentől kezdve már mindegy is, hogy öregek, ráncosak, kopaszok és a többi. A mítosz nem ezen múlik. Szerény véleményem szerint legalábbis.
Hogy ki hová dugja a jackdugót, az pedig szerintem totálisan magánügy, akárcsak az, hogy az illető szereti-e a spenótot, vagy sem. Mondjuk Rob közügyet csinált a magánügyből, és ez valóban nem volt egy túlzottan szerencsés húzás.
Előzmény: Jawbreaker (34)
Jawbreaker Creative Commons License 2000.03.07 0 0 34

Bookshie

Én már csak ilyen beszűkült látókörű vagyok, talán a kor teszi. Én egy jackdugót csak a saját foglalatában tudok elképzelni, és nem próbálom meg egy másik jackdugóba bedugni...
Ugye elég eufémisztikus voltam???

Ripper

Ugyebár azt találtam mondani, hogy most még nem vészes, mondhatni jó, amit csinálnak, csak néhány év múlva várható egy iszonyatos bukás, mert képtelenek elfogadni az idő parancsát...
Ha bölcsek, nem várják ezt meg, és nem döntenek halomba egy mítoszt. Mert abban talán egyetértünk, hogy ők azok...

Előzmény: Bookshie (29)
glenn Creative Commons License 2000.03.06 0 0 33
Annyi denevért, mint a Dreamer Deceiverben van, nem hordott a hátán a föld. Abszulút favorit. Ha már a melegségnél tartunk, mit szóltok a korai idők Queen-es hatásaihoz?

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!