Tegnap este véletlenül találtam rá erre az oldalra és nagyon megörültem.Szeretek kertészkedni és a virágokról beszélgetni, de úgy láttam, hogy az uccsó betévedő júliusban volt itt!Szívesen betseszek én is képet a kedvenceimről és cserélek virágikat.
Olvastad ugye én hogy jártam a bokrosok magjával idén? Bár a te eseted más, biztos több napot vagy vizet vagy jobb talajt kap valamelyik helyen, de az én kis fiókáimnál az egyik 10 centis a mellette lévő 30 centis, az egyik bokros a másik száras, az egyik színe olyan, mint a tavalyié, a másik teljesen más. Viszont amit úgy vettem, hogy csak piros, vagy csak sárga, az valóban olyan is.
A sárgák azért nem ilyen szépek, azokról ma nem csináltam képet.
Köszi szépen válaszod mindig tanulhat az ember. Képzel a korábban feltett mini Ziniámmal történhetett valami lassan utoléri a nagy fajtát . A kert távolabbi részébe 15- 20 centis maradt ugyan abból a magból . Még most is bőven öntik virágaikat.
Általában nem, mert jövőre újra virágozhatnak, de ha levágjuk, akkor a következő hajtások gyorsabban fejlődnek, tehát ha kicsi a növény és szeretnénk, ha gyorsabban nőne, akkor vágjuk le, ellenkező esetben ne vágjuk le. Egy virágbuga elvben két virágzásra képes, később magától elszárad.
Köszönöm a választ, tényleg nagyon hálás kis növényke és fantasztikusan mutatós. A nagy kaktuszaim tövében is van, ott kicsit ritkítani kell,de együtt a vízszintes-függőleges terjeszkedési forma igazán szép.
Ő tényleg kőfali pintyő. Rendkívül virulens, életerős növényke, lépcsők hasadékából, kőfalak réseiből hatalmas, látványos zöldtömeget nevel. Télen elpusztul, de a magjaiból ezer helyen kel ki jövőre. Látszólag kellemetlen, terjeszkedő növény, de könnyen kitéphető onnan, ahol nincs rá szükség, kopár helyeken viszont "életet ment" szép, egészséges leveleivel, kedves kis virágaival.