Keresés

Részletes keresés

blitzkrieg Creative Commons License 2006.12.12 0 0 1385
Mar egyszer irtam hogy ha hiszel a frigylada letezeseben, akkor az osszes tobbi csodaban is kell higyj, amihez semmi koze nem volt a frigyladanak.
Előzmény: Törölt nick (1380)
blitzkrieg Creative Commons License 2006.12.12 0 0 1384
A gorogtuz valami koolaj es mas gyulekony anyagok kevereke. Ez a gorogokkel egyutt pusztult el. Epp ugy mint az Arisztotelesz altal kitalalt tukrokkel torteno hajoelegetes.
Előzmény: AugustvonMackensen (1382)
blitzkrieg Creative Commons License 2006.12.12 0 0 1383
Es mi van akkor Mozes botjaval?
Ha az Egyiptomiak annyira fejlettek voltak akkor a primitiv zsidok hogy tudtak megszabadulni toluk? A sajat fegyvereiket hasznaltak fel ellenuk?
Előzmény: Törölt nick (1380)
AugustvonMackensen Creative Commons License 2006.12.12 0 0 1382

 

Érdekes.

 

 korábban írtam a "görögtűzről" szintén érdekes, hogy gyakorlatilag csak pár évig évtizedig ismerték, aztán nyom nélkül eltűnk pontosan úgy, ahogyan előbukkant.

 

von Mackensen

Előzmény: 23 negedi (1319)
AugustvonMackensen Creative Commons License 2006.12.12 0 0 1381

 

 

Egy jóságos, mindenható, bölcs és szerető Isten ereje ugyan miért gyilkolna össze-vissza?

 

 

Az ószövetség Istene egyáltalán nem ilyen...de ez inkább OFF volt

Előzmény: Törölt nick (1380)
Törölt nick Creative Commons License 2006.12.12 0 0 1380

A frigyladat zsidok keszitettek, igaz hogy ezt nem irja szorol-szora. Ok csak tudtak hogy mi van benne hiszen ok tettek bele a targyakat.

 

Mózes tudta csak. (már ha a Biblia beszámolói hitelesek)

 

Egyedül ment fel a hegyre és egyedül jött le, több hét után. Miért kell istennek több hét a 10 parancsolat kőtáblába vésésre? Esetleg kicsit ügyetlen Isten volt? Véletlenül nem mindenható, akinek egy szempillantás és és bármit létre tud hozni? Nem sátnít itt valami..?

 

A kőtáblák készítése során villámlás és fényjelenségek, zajok jöttek a hegyről. Minek minek minek? A mindenható istennek erre mi szüksége volt? Szinte nyilvánvalóságig egyértelmű, hogy csak és csakis Mózes machinált valamit ott egyes egyedül, semmiféle isten nem segített neki... (már megbocsáss, de csak a hülye számára nem) Az egész csipkebokor sztorit és Istent csak azért találta ki, hogy a primitív népet kordában tartsa...

 

És Mózes milyen módszerekkel tudott operálni? Ősi egyiptomi módszerekkel, melyeket tökéletesen ismert, hiszen trónörökös hercegként az egyiptomi udvarban nőtt fel és mindent kitanult az egyiptomi hagyományból és misztikából, lényegében kiképzett főpap és - akár teszik, akár nem - mágus volt...

 

A hegytetőről visszatérve állítólag Mózes látta, hogy a nép elvadult, vissza-"pogányodott", ezért dühében összetörte a táblákat.

Majd visszament ismét pár hétre és elkészítette "isten segítségével" az újabb kőtáblákat, de ekkor már pirosra sült arccal érkezett meg a kész kőtáblákkal. Az első verziónál miért nem voltak égési sérülések az arcán? Nem gyanús kissé, hogy először nem sikerült, és az összetörés valójában ezért volt? A nép elvadulása pedig csak ürügy volt?

 

A kőtáblákat betették a firgyládába és senki sem láthatta, hiszen aki benézett a ládába, megvakult vagy meghalt...

 

Egy jóságos, mindenható, bölcs és szerető Isten ereje ugyan miért gyilkolna össze-vissza? És egyáltalán mi szüksége a frigyládára? Nincs értelme.

És egész véletlenül miért vannak tele az egyiptomi hieroglifák falfestmények és egyéb ábárzolások a frigyláda tökéletes másával? És tény, hogy korábbi időkből, mint Mózes kora. (tehát nem másolhatták az egyiptomiak a zsidóktól, de hát miért is tették volnta? mit foglalkoztak volna egy kivonult rabszolganéppel?) 

 

Nyilvánvaló és tudományos tény, hogy a frigyláda (ill. frigyládák) Egyiptomban egy szokványos eszköz vagy szimbólum volt. Node hát kérem szépen Egyiptom egy többistenhívő pogány civilizáció volt. Semmi köze nem volt Osrisnek, Isisnek, Thotnak, Horusnak vagy éppen Ré-nek Jahve-hoz ugyebár...

 

Akkor miért adott a zsidók istene egy egyiptomi kegytárgy pontos másának elkészítésére parancsot? Miközben "egész véletlenül" egy egyiptomi ex-főpap és herceg volt a zsidó nép vezére? Ismét csak azt írhatom, csak a bolond nem látja az összefüggést, vagy aki nem akarja látni, mert vakon, kritika nélkül és ostobán elfogadja és elhiszi a zsidó-keresztény hagyomány minden dogmáját...

 

A mindenható, mindenütt jelenlevő és teremtményeit szerető Isten az erejét visszafoghatta volna, amikor valaki kiváncsian bepillantott a ládába. De nem. A lárdába senki nem nézhetett be. Akikhez került, mindig gondjaik voltak a ládával...

Nem kevés ártatlan ember esett, ok nélkül áldozatul a "jóságos, szelid, szerető Isten erejének"...

 

Számomra nyivánvaló, hogy ha a bibilai beszámolók igazak a frigyládáról, az egy technikai eszköz volt, ami az egyiptomi hagyományból származik, mely egy még régebbi civilizációtól ered, amire sokan Atlantiszként hivatkoznak...

Előzmény: blitzkrieg (1373)
blitzkrieg Creative Commons License 2006.12.11 0 0 1379
Eleg reg nem szolt hozzajuk senki, nem szeretnek unatkozni. :))
Előzmény: 23 negedi (1378)
23 negedi Creative Commons License 2006.12.11 0 0 1378
Ird be a keresőbe, hogy "mars" /persze idézőjel nélkül/, és kidob pontosan egy oldalnyi topiccimet.
Előzmény: blitzkrieg (1377)
blitzkrieg Creative Commons License 2006.12.11 0 0 1377
Peldaul?
Előzmény: 23 negedi (1376)
23 negedi Creative Commons License 2006.12.11 0 0 1376
Csilagászati topicot nem szeretnék nyitni mert tényleg nem az én asztalom. A Marsról van több topic is.
Előzmény: blitzkrieg (1375)
blitzkrieg Creative Commons License 2006.12.11 0 0 1375
En sem vagyok tudos. :))
Csak szeretek olvasni ilyesmikrol. Ha csinalsz egy ilyen topikot akkor arrol is lehetne irni.
Előzmény: 23 negedi (1371)
blitzkrieg Creative Commons License 2006.12.11 0 0 1374
Ez az egesz hit kerdese. El kell hinni hogy a frigylada csupan egy egyszeru eszkoz egy jelkep volt. Az csodakat egy magasabb ero, ebben az esetben Isten, tette. Ilyen erovel Mozes botjat is mondhatnank foldonkivuli fegyvernek.(kigyova valt, kettevalasztotta a voros tengert), vagy Ezsaias profeta kopenyet ami a Jordant gatolta el, vagy magukat a profetakat is hiszen eleg sok csodat csinaltak.
Előzmény: 23 negedi (1372)
blitzkrieg Creative Commons License 2006.12.11 0 0 1373
A frigyladat zsidok keszitettek, igaz hogy ezt nem irja szorol-szora. Ok csak tudtak hogy mi van benne hiszen ok tettek bele a targyakat.
Előzmény: Törölt nick (1370)
23 negedi Creative Commons License 2006.12.11 0 0 1372
Az a baj, hogy sok olyan jelenségről ir a Biblia a Frigyládával kapcsolatban ami csak akkor magyarázható ha feltesszük, hogy technikai eszköz volt és nem holmi közönséges faláda.
Előzmény: blitzkrieg (1369)
23 negedi Creative Commons License 2006.12.11 0 0 1371
Egyébként 3 dolog érdekel leginkább. A Naprendszerünk kutatása, kiemelten a Mars, az úgynevezett exobolygók és a fekete lyukak problematikája. De csak érdeklődés szinten, nem vagyok tudós.
Előzmény: blitzkrieg (1368)
Törölt nick Creative Commons License 2006.12.11 0 0 1370
Olvasd el Graham Hancock könyvét erről (Jel és Pecsét)!
Igen komoly, bizonyító erejű jelek vannak arra, hogy a Frigyláda Etiópiában van...

A bibliai leírások pedig primitív őskori népek leírásai egy fura tárgyról, amit nem értettek...
Előzmény: blitzkrieg (1369)
blitzkrieg Creative Commons License 2006.12.11 0 0 1369
Ha beleolvasol a Bibliaba akkor pontosan megtudod hogy mi volt benne. Semmifele szuperfegyverek vagy energiacellek, csak egy fadarab, egy tal mamma, a kotablak, es par egyeb dolog, ami most nem jut eszembe. Es egyszeruen fabol keszult, amit aranyoztak. A Biblia szerint pedig Isten csinalta az osszes csodat, ami a frigylada jelenletevel magyarazol. Ha ezt nem hiszed mivel nincs ra bizonyitek, akkor meg a frigylada letezeset sem kellene elhidd mivel arra sincs bizonyitek.
Előzmény: Törölt nick (1365)
blitzkrieg Creative Commons License 2006.12.11 0 0 1368
En is szeretem a csillagaszatot es konyitok is egy kicsit hozza. Informatika dolgozatnak a csillagaszatrol keszitettem honlapot. Talan majd felrakom a netre is.
Előzmény: 23 negedi (1362)
23 negedi Creative Commons License 2006.12.11 0 0 1367
Én most beirtam a Google - ba, hogy "frigyláda", és annyi cikk van egyébként magyarul, hogy nem tudom eldönteni, hogy mit tegyek be ide olyan sok info van.
NevemTeve Creative Commons License 2006.12.11 0 0 1366
Oké, bocsi...
Előzmény: 23 negedi (1364)
Törölt nick Creative Commons License 2006.12.11 0 0 1365
Szerintem frigyláda a Biblia legfontosabb eleme, archeológiai szepontból.
Ugyanis, Mózes építette, aki az egyiptomi fáraók (technológiai és misztikus) tudásának birtokában volt (hiszen ott nevelkedett és herceg volt). Az egyiptomiaknál sok firgyláda ábrázolás volt, tehát nyilvánvalóan egyiptomi technológia.

Az egyiptomiaknak számos rejtéjük van, ami sejtet egy korábbi szupefejlett civilizációt, ill. nagy valószínűséggel annak öröksége. A bilibliai leírások szerint egy technológiai eszköz rajzolódik ki, a két sugárzó kőtáblát tartalmazza (amitől Mózes arca legégett, amikor a sinai hegyről lehozta, másodszor - ez is érdekes hogy az első miért nem sugárzott? véletlenül mért törte össze - mintha nem sikerült volna elsőre és Istennek miért volt szüksége több hétre, hogy elkészítse Mózessel, mitöbb hogy ronthatta el az elsőt? szóval nagyon sok gyanús dolog van ebben, a kőtábla gyaníthatóan valamiféle sugárzó tech eszköz volt).
Ezt tartalmazza a szigorú és pontos tech. leírás alapján elkészült láda (ami kisértetiesen emlékeztet valamiféle kapacitív eszközre) Isten miért nem "hopp" és csinált egy ládát, miért kell egy mindenható istennek pontos tech leírást adni? Szinte nyilvánvaló, hogy Mózes istenre hivatkozva tevékenykedett és egyiptomi technológiát használt. Ez a technológia pedig nagy valószínűséggel, egy prehisztorikus civilizáció öröksége.

A Frigyládába belenézők, meghaltak, megvakultak, lerombolta az akkor ismert civilizáció legerősebb városát (Ha Isten segített és az ő ereje, akkor minek a frigyláda? Odamehetett volna és lerombolja a várost ahogy Szodomát és Gomorrát pl.)és sok egyéb rejtélyes és megdöbbentő erejű dolgot művelt a láda, tehát irdatlan energia kisugárzására volt képes, talán valami prehosztorikus atom-eszköz lehetett...

Namost csupáncsak erre az "apróságra", e preh. szupercivilizáció létezésére és technológiai fejlettségére lenne fatális bizonyíték a Frigyláda. Azaz az emberiség eredetét kéne alapjaiban felülírnunk, ha megtalálnánk és valóban az lenne, ami...
Előzmény: blitzkrieg (1356)
23 negedi Creative Commons License 2006.12.11 0 0 1364
Nem én vagyok a topicgazda sem moderátor sem vagyok és szemétkedni sem akarok de ha poénkodni akarsz ilyenekkel akkor szerintem nyiss egy új topicot ilyesmire.
Előzmény: NevemTeve (1363)
NevemTeve Creative Commons License 2006.12.11 0 0 1363
Muszáj minden poénomat elrontanod? Pedig még a 'Da Vinci kód'-ot meg a gízai piramisokat bele se kevertem a dologba... egy pillanat türelmet kérek...
Előzmény: blitzkrieg (1361)
23 negedi Creative Commons License 2006.12.11 0 0 1362

Onnnan tudom egyébként, hogy a csilllagászat is érdekel 12 éves korom óta, vagyis 20 éve.

Előzmény: blitzkrieg (1358)
blitzkrieg Creative Commons License 2006.12.11 0 0 1361
A voros folt mar azota ott van hogy tavcsovekkel megfigyeltek a bolygot. Legalabb 400 eve ott van, de valoszinuleg meg regebbi. A robbanast pedig nem hinnem. A foldon is volt jopar atomrobbanas es nem valtott ki tornadot.
Előzmény: NevemTeve (1357)
23 negedi Creative Commons License 2006.12.11 0 0 1360
Nézz utána a témának csillagászati oldalakon, könyvekben.
Előzmény: NevemTeve (1357)
23 negedi Creative Commons License 2006.12.11 0 0 1359

Már mondtam, hogy egy műsorban hallottam ezt a kijelentést.

 

"Vagy egyaltalan miert olyan hires a frigylada? A Bibliaban sok ennel fontosabb dolog is van amiben egyaltalan nem hisznek. Szerintem nem a frigylada volt ilyen fontos, az csak jelkep volt, ami megsemmisult az evszazadok soran. Annyi haborut, pusztitast eleg nehez lett volna tulelni."

 

Igazad lehet.

Előzmény: blitzkrieg (1356)
blitzkrieg Creative Commons License 2006.12.11 0 0 1358
Tokeletesen igazad van.
Előzmény: 23 negedi (1355)
NevemTeve Creative Commons License 2006.12.11 0 0 1357
De szinte biztos, hogy valami oka volt a keletkezésének, nem? Szerintem az űrhajóbaleset következtében történt termonukleáris detonáció kavarta meg ott a Jupiter légkörét.
Előzmény: 23 negedi (1355)
blitzkrieg Creative Commons License 2006.12.11 0 0 1356
Ezt kitalaltad vagy olvastal is rola? Vagy egyaltalan miert olyan hires a frigylada? A Bibliaban sok ennel fontosabb dolog is van amiben egyaltalan nem hisznek. Szerintem nem a frigylada volt ilyen fontos, az csak jelkep volt, ami megsemmisult az evszazadok soran. Annyi haborut, pusztitast eleg nehez lett volna tulelni.
Előzmény: 23 negedi (1353)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!