Keresés

Részletes keresés

DacaGaby Creative Commons License 2008.07.09 0 0 1786
Köszönöm, nagyon kedves vagy!
Előzmény: gépészlaci (1785)
gépészlaci Creative Commons License 2008.07.08 0 0 1785

Kedves Gaby!

Isten éltessen születésnapod alkalmából.

Laci

Előzmény: DacaGaby (1783)
tuutuu Creative Commons License 2008.07.06 0 0 1784

Azért a fejenkénti átlag majdnem 20 deka szalonna nem épp kákabélű népségre vall....}}

Egészségetekre...:}}

Előzmény: DacaGaby (1783)
DacaGaby Creative Commons License 2008.07.05 0 0 1783
Sziasztok!
Kössz az ötleteket!!! És hogy milyen ötleteket? Csináltam ma egy kis padlizsán krémet. Ezt csak mellékesen jegyzem meg. Szülinapom volt ma és megvendégeltem a családot, meg pár havert akik tiszteletüket tették. Összeütöttem egy kis kenyérlángost. Olyan gyengére sikerült mint a multkorába a pizza. 4kg lisztből 3 élesztőből a feltét pedig 3l tejföl, 1 jó nagy fej fokhagyma, 1 tábla kolozsvári szalonna (3,7kg) 3 óriás fej lila sonkahagyma és egy guriga (1,85kg) trapista sajt (Pannónia az nem volt). 3 nagy tepsivel lett (80x45cm), 20 fő volt rá és 4 kocka maradt holnapra a 20 fős kis csapat elpusztította. Desszertnek pedig kemencébe sült fagyit csináltam vanillia fagyival. Gyenge 5 kg banánt raktam be a kemencébe. Ez is elfogyott.
Jó hétvégét mindenkinek!
hannabori Creative Commons License 2008.07.04 0 0 1782

Szia!

Én is arra gondoltam, 6 éve ettünk először ilyen padlizsánkrémet Erdélyben,

ott úgy hívják hogy vinyette. Hú de szeretem!!:)

De aki meg tud enni abból 2 szelet kenyeret ilyen krémmel...az tud valamit:)

Nagyon laktató.

Előzmény: DacaGaby (1780)
hannabori Creative Commons License 2008.07.04 0 0 1781

Szia Sütögető!

Én is úgy láttam hogy rövid, viszont a csirke stabilan ült benne.

Legközelebb én is bepácolom.

Finom volt meg puha volt...de locsolgattam is a fűszeres levével 10 percenként.

A káposztás is finom lehet.

Szép napot!

Zita

Előzmény: Sütögető (1779)
DacaGaby Creative Commons License 2008.07.03 0 0 1780
Sziasztok! Összeszalad a számba nyál, ahogy beszéltek ennek a sütőnek a használatáról, meg a desszertrekről! Köz-izgatást visztek itt végbe! De jól teszitek.
Tényleg jó ez a csírke-kacsa (esetleg bébi púlyka is belefér) sütő, finomakat lehet benne sütni, szószerin "sül a maga levébe"
Nem tudom mit csinálhatot Tu-Ja a padlizsánból, Kedvesem padlizsánkrémet szokott készíteni belőle. Sózza, borsozza és foknymát nyom bele, egy fej vöröshagymát, kicsi ecetet, vagy citromlevet, mustárt, kávéskanál cukrot (szoktak tenni bele majonézt is, mi nem), pitítósra kenve paradicsomkarikákkal kitűnő, de én képes vagyok magába kiskanálal eszegetni belőle.
Próbáljátok ki, naon fini!
Üdv.: Daca.
Előzmény: Sütögető (1779)
Sütögető Creative Commons License 2008.07.03 0 0 1779

Kedves hannabori!

Az edény gyönyörű! A középső cső kicsit rövidnek tűnik,  de ne legyen igazam!! Az edényt zsiradékkal jól ki kell kenni. Köret lehet káposzta,paprika,paradicsom. A krumplikörethez tejfölt ajánlanak ,a karfiolhoz is , a rizshez egy pohár vizet.  A csirke combtövét ajánlatos késsel kissé bevágni, hogy a nedve elpárologjon. A kívül-belül megfűszerezett csirke--puha volt, de ízre kevés! Az előre bepácolt jobb volt--de ha tudsz jobb trükköt--írd meg légyszíves!

Szia Sütögető

Előzmény: hannabori (1777)
hannabori Creative Commons License 2008.07.03 0 0 1778

Padlizsán?

Csak nem vinyette készült?

Előzmény: Tu - Ja (1744)
hannabori Creative Commons License 2008.07.03 0 0 1777

Szia!

Ma mentünk el a csirek sütőért!:))

Ilyenre csinálta a mester. Bár beillene kacsasütőnek is, akkora hogy a rácsot ki kell

vennem a sütőből vagy nem fér be:)

 

Előzmény: Sütögető (1124)
Sütögető Creative Commons License 2008.07.03 0 0 1776

Kedves Tu-Ja!

Köszi a választ--minden érthető! A harmadik kérdést, véletlenül nem tettem fel: mi lett a sült padlizsánból? Valami desszertféle? Az előtt mi a grillben, az utolsó parázs kihunyás előtt banánt sütöttünk--az asztalon pedig nyakonöntöttük csokiöntettel! Ezt most kemencében is megteszem!  Van ötleted jó húsos kaja után" könnyebb" édességre--ami nem kelt tészta?

Üdvözöllek Sütögető

Előzmény: Tu - Ja (1767)
Sütögető Creative Commons License 2008.07.03 0 0 1775

Kedves cili111!

Azért meg kellene próbálni hozzám "eltolni" a csodaszép fát---szemetelgethetne nálam is!  Amúgy meg tényleg a tűzrakó csábít a kemencéhez--egyszer..talán...

üdvözöllek Sütögető

Előzmény: cili111 (1765)
Pirimidin76 Creative Commons License 2008.07.02 0 0 1774
és a kéménye is elegendőnek tűnik:)
Előzmény: Pirimidin76 (1773)
Pirimidin76 Creative Commons License 2008.07.02 0 0 1773
szép darab. csinos, arányos.
Előzmény: petrence77 (1772)
petrence77 Creative Commons License 2008.07.02 0 0 1772

Üdv.

 

Kis picike kemence. Bogács Noszvaj közt Tümmerer pincészet.

 

 

Türmmerer1Türmmerer2
Pirimidin76 Creative Commons License 2008.07.01 0 0 1771
amúgy van rajta belső ajtó?
Előzmény: Pirimidin76 (1770)
Pirimidin76 Creative Commons License 2008.07.01 0 0 1770
egyébként miért ismételten?
Előzmény: nanik (1763)
Pirimidin76 Creative Commons License 2008.07.01 0 0 1769
úgy legyen!
(akkor nekem hülyeséget tanítottak...)
Előzmény: nanik (1763)
Tu - Ja Creative Commons License 2008.06.30 0 0 1768

Mindannyian hibázunk , de megpróbáljuk jóvátenni. Ezt csináljuk minden alkalommal amikor családunkat és kedves barátainkat kényeztetjük pár falat finomsággal.

Személy szerint én nagyon örülök, hogy elkövethetem ezeket a "hibákat"!

Sokadszorra is csakazt tudom mindenkinek javasolni ha van rá lehetősége feltétlenül építsen vagy építtessen magának kemencét!

 

Üdv.

Tu-Ja

Előzmény: DacaGaby (1745)
Tu - Ja Creative Commons License 2008.06.30 0 0 1767

Szia Sütögető!

 

Persze, hogy nem titok mi a tészta! Egyszerűen csak túrús csusza volt amit megsütöttünk a kemencében. Hát ha még ettetek finomat!? A parázs pedig azért van benne, mert egyajtós kemence lévén a hőami a felfűtéskor képződig nyilván nem marad olyan sokáig meg mint az elölkéményes, duplaajtós változatoknál. Így a nyitogatáso alkalmával eltávozott hőt folyamatosan pótlom. Ezzel a technikával a végtelenségig lehet úgy sütni, hogy semmit sem égetek oda és az öszes fajta kaja gyönyörűen megsül. Több féle módon próbáltam már a sütéseket és ez a technika vált be a leginkább. Úgyhogy én ennél maradtam.

 

Üdv.

 

Tu-Ja

Előzmény: Sütögető (1760)
gépészlaci Creative Commons License 2008.06.30 0 0 1766

Helló Gaby!

Na az az igazi. Mármint nyárfából és egy darabból. Nekem sikerült kerítenem egy kb. 30x5x160 cm-es 30 éves deszkát. Asztalossal kivágattam a lapát alakot, utána pedig egy haverommal elektromos kézi gyaluval elvékonyítottuk a lapát részt és kinagyoltuk a nyelét is. Utána sarokcsiszolóba fogott csiszoló koronggal lesimítottam.

Nem mértem (majd megteszem) de szerintem 1kg körül lehet a súlya. 

Hétvégén Szanticskán voltam. Ott az erdei iskolán belül van egy pékség. Kíváncsian néztem az ősi felszerelési tárgyakat. Legjobban a teknő és a kelesztő edények tetszettek amik szintén nyárfából készültek. A pénteki kenyérsütésnél ismét leragadt a tészta csak most nem az edény falához hanem a bélésként használt konyharuhához. Ellenben a kicsit belisztezett sütőlapátról szépen lecsúszik a tészta. Na ezért fogok valahonnan keríteni nyárfából készült kellékeket.

Szép napot mindenkinek. 

Előzmény: DacaGaby (1757)
cili111 Creative Commons License 2008.06.30 0 0 1765

Off

Sajnos kemencém (még) nincsen, de selyemakác már van. 8 éves, 6-7 m átmérőjű lehet és 4-5 m magas. Gyönyörű, de módjával irigyeld, kedves Sütögető: nagyon sokat szemetel.

On

  Ezekből a kövekből tűzrakó lesz egyszer... talán...
Előzmény: Sütögető (1759)
nanik Creative Commons License 2008.06.29 0 0 1764

Kedves Sütögető!

Örülök, hogy tetszik!

A tető is hamarosan rákerül -kb. 3-4 hét múlva.

A selyemakác serdülő korát elhagyva az idén vált igazán ivaréretté. (Tele virágpamacsokkal!)

Üdv: nanik

Előzmény: Sütögető (1759)
nanik Creative Commons License 2008.06.29 0 0 1763

Aha!.. . Ismételten tévedsz!

A kémény belső keresztmetszete valamint leendő magassága és a hamuzó nyíláson keresztül biztosított szekunder-levegő, tüzeléstechnikailaga a legideálisabb huzatviszonyokat produkálja majd. :-)

Egyébiránt a kémény füstjárati keresztmetszete: 25 cm x 12 cm

Előzmény: Pirimidin76 (1754)
bogdanypeter Creative Commons License 2008.06.29 0 0 1762
Köszi a válaszokat! Közben írtam pár faművesnek és érdeklődtem árakról. A tepsi ügyben pedig körbelyárom a környékbeli lakatosokat!
Berecke22 Creative Commons License 2008.06.29 0 0 1761
Nem maradt belőle véletlenül?
Előzmény: gépészlaci (1733)
Sütögető Creative Commons License 2008.06.29 0 0 1760

Kedves Tu-Ja!

A Te kerteden is látszik az igényes munka---és szeretete! De a kérdésem most az, hogy titok, hogy mi az a tészta? és miért van benn a parázs?

üdvözöllek Sütögető

Előzmény: Tu - Ja (1744)
Sütögető Creative Commons License 2008.06.29 0 0 1759

Kedves Nanik!

Tetszik a ódonan mesebeli vagy mesésen ódon kemencéd! Kiváncsi vagyok a tetőre is!-----A selyemakácért pedig--ha olyan méretes amilyennek sejteni lehet --külön megesz a sárga irígység!

üdvözöllek Sütögető

Előzmény: nanik (1746)
DacaGaby Creative Commons License 2008.06.29 0 0 1758
Most olvasom csak, hogy neked valódi könyvre lenne szükséged. Akkor mégsem küldöm az elektronikus könyvet. Egyébként van sok kemencés ételekről szóló könyv csak keresgetni kell a neten és postai utánvéttel, vagy futárral pár napon belül küldik.
Előzmény: bogdanypeter (1749)
DacaGaby Creative Commons License 2008.06.29 0 0 1757
Helló!
Küldtem mail-ben receptet.
Ekkora tepsit nembiztos, hogy kapsz készen. Én pl. csináltattam rm. lemezből. Sütőlapátot meg vásárokban láttam, mifelénk a hortobágyi hídi vásáron, Debrecenbe a Mihály-napi vásáron és egyéb fesztiválok alkalmával a kirakodó vásárokon. Nekem momentán egy asztalos barátom készíti nyárfából és egy darabból. Csak kicsit nehezen akar elkészülni.
Üdv.:Daca.
Előzmény: bogdanypeter (1749)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!