Tegnap kétszer kellett bemennem a városba, összejött az ötvenes tisztán muszájközlekedésből. :-) És itt a jó idő, csinosabbnál csinosabb lányok hemzsegnek az utakon. :-)
Ja, az UVH budai végén ha olyan táblát láttok, hogy a "járda" lezárva, gyalogos közlekedés a túloldalon, akkor tényleg le van zárva, javítják a pesti végén az aszfaltot. Nem tudom, mennyi idő, de jobb elkerülni, mert a másik felén lépcsőzés van. Remélem, lesz látszatja.
MTB-n is lehet segíteni, ha felszarvazzuk, mert akkor ugyanúgy megvan a fogásváltási lehetőség pihenésül, mint az oútin. Hej, az a szép görbe kormány a parasztbiciklin, de sokáig sirattam, mikor montit vettem...
Jó régen nekem is egyeneskormányosom volt, és zsibbadt a kisujjam (fél-egyóra után), és ez nem javult az idővel.
És igen, én is alacsonyra állítottam, lehet, hogy ez is közrejátszott, esetleg próbáld ki 10 centivel az ülésmagasság fölé állítani.
Teljesen természetellenes az a "kifordított", egyeneskormányos kéztartás (érdemes volna valami modellen tanulmányozni a csontok és a nyomható idegek egymáshoz való viszonyát), persze a montembájk nem jól működne más kormánnyal, de nem is arra való, hogy a sík pusztában nyomjunk rajta 100-asokat.
Ja, persze, a szántóföld más.
Aszfaltos ügyekre ajánlanék inkább valami kényelmesebb vázas koskormányosat, azon nem zsibbad a kezed sehol, elég sokféle fogást talász rajta, ha már unod a kapaszkodást, igaz nem is igen akaródzik majd letérni az épített útról :)
Jó pééz ez valakiknek, ez a sok remek kerékpár út.........
Ahogy beérünk Taksonyba Bugyi felöl (százhuszonharmadrangú dülő) már le van alapozva végig a rozoga aszfaltút, meg a susnyás között a biciglijárda nyomvonala. Annyira jó lesz, hogy ott majd nem lehet biciklizni, csak a biciglijárdán, de az 51-esen igen :(
Újszilváson a kerítés és az út közé van beszorítva (kb 2.5m. széles) és végig beton villanyoszlopok a közepén. Piros csíkos fényvisszaverő táblákkal díszítve. Az út- ami szintén új- gyakorlatilag forgalommentes. 10 percenként 1-2 autó.
Le kell cserélni a hátsó tengelyt olyanra, mint a Ben Hur-ban a görög kocsié, aztán egy kicsit a padka felé húzódva sorban lehet nyiszálni a hülye táblák szárait.:)
Nálam a pálmát egyelőre még mindig a balatonberényi nyalókasor viszi...
Bugyin az edzőkörön már kb. 100 méterenként kint van a kerékpározni tilos tábla, miközben a "remek kerékpár út" helyenként megoszott gyalog/kerékpár járda közvetlenül a kertkapuk előtt. :(
Azt még el tudom képzelni, hogy ha a számítógépes munka közben eleve terhelést kap a kéztő, mert rossz az asztal/szék magassága/az egér elhelyezése/a gépelési stílus, akkor ez a megterhelt kéz már könnyebben megadja magát a biciklin. (Az első teleszkóp egyébként a kéztőt is kíméli.)