Keresés

Részletes keresés

schlumberger Creative Commons License 2007.04.19 0 0 9951
ez kéne? Tudok majd jobbat is csinálni, meg kell tisztítanom az üveget, és majd nappali fényben lekettyinteni
Előzmény: schlumberger (9950)
schlumberger Creative Commons License 2007.04.19 0 0 9950
Előzmény: LUCzI FERencz (9949)
LUCzI FERencz Creative Commons License 2007.04.19 0 0 9949
Pont a másik műszer, a moduláció kijelzője érdekelne. Nagyobb, jobb kép jó lenne, amiről esetleg reprodukálható a műszer skálája. Az én szignálom külsőre, kinézetre jobb állapotban van? Nem érdekel pár ezerért? Jövő csútörtökön fel tudom juttatni a nagy faluba, ha kell.
Persze a doksival együtt.
Előzmény: schlumberger (9948)
schlumberger Creative Commons License 2007.04.19 0 0 9948
sokba lesz ez neked, nehezebb egy cementeszsáknál! Ezt kihuzigálni a galéria alól, úgy, hogy előbb az útjában lévő többi műszert is ki kellett vinni (majd vissza)...
Előzmény: schlumberger (9947)
schlumberger Creative Commons License 2007.04.19 0 0 9947
No, Lucifer, erről van-e szó? Csináljak-e jobb képet (már ha tudok...) ?
Előzmény: schlumberger (9946)
schlumberger Creative Commons License 2007.04.19 0 0 9946
Előzmény: schlumberger (9943)
schlumberger Creative Commons License 2007.04.19 0 0 9945
schlumberger Creative Commons License 2007.04.19 0 0 9944
schlumberger Creative Commons License 2007.04.19 0 0 9943
Szia Schlumberger!
Jót nevedtem a szövegen, különösen amikór azt írtad, hogy
"Kibontok egy üveg száraz vöröset, és lefényképezem"
Ha így csináljuk nem leszünk másnaposak:-)

Hát én nem ezt írtam, amit Te kiragadtál!!!!
Kibontok egy üveg száraz vöröset, és lefényképezem Neked a műszert

Meg is tettem, sőt! Néhány egyéb kép is készült. Igaz, hogy csak ma...
Más műszereket is elő klellett húzzak, mer nem fért ki az SMFA. A képek később jönnek, mopst már aludni megyek
Előzmény: HG8LSR (9936)
HG8LSR Creative Commons License 2007.04.18 0 0 9942
Szia Öreg Csóka barátom!
Remélem, hogy már levizsgáztál, mert ha jól emlékszem április 17.-ére vóltál beszóllítva
JÓL EMLÉKSZEM? Az általad belinkelt oldalakat már megdikháltam, sőt az elsőbe már írtam is. A második linkbe találtam egy érdekes billentyűzetet, amire csomót lehet kötni.
Azért gondoltam, hogy nem lehet ez egy borzasztó bonyolult dolog.
Valóban, a nyugdíjasnak arra van ideje, amire a családja meg a egészsége engedi:-)
Egyébként köszi a segítséget!
Mielöbbi sok jó QSO-t!!!!
Pista
Előzmény: Princ of Carpatia (9939)
HG8LSR Creative Commons License 2007.04.18 0 0 9941
Szia TFD!
Érdekel, ugyanis felmerűlt bennem a kérdés, hogy-hogyan oldják meg ezt a dolgot?
Ezek szerint nem egy bonyólúlt berendezésről van szó, én is egy egyszerű elektronokára gondoltam, ha nem igy lenne, akkór az ára is az eget verné.
Ha elkűldenéd, akkór nagyon megköszönném!
E-mail:toth41@freemail.hu
Addig is minden jót!
Pista
Előzmény: TFD (9940)
TFD Creative Commons License 2007.04.18 0 0 9940

Szia!

Roncs szintetizátorból bontott billentyűzethez készítettem már MIDI vezértlőt, egyetlen PIC és a szokásos optocsatolós sallang az egész. Ha érdekel, akkor összekaparom a rajzot, meg elküldöm a forráskódot.

Üdv:

TFD

Előzmény: HG8LSR (9937)
Princ of Carpatia Creative Commons License 2007.04.18 0 0 9939
Szia Pista!
Ezt a helyet próbáltad?

http://forum.index.hu/Article/showArticle?t=9004796

Hátha találsz némi segedelmet, ha végigböngészed. (Időigényes! :-) )

http://www.absolute.hu/vasarlas/shop/?id=12

Talán ezt is érdemes nézegesd, bár tudom: A nyugdíjasnak arra van ideje, amire akarja! :-)

Öreg Csóka
Előzmény: HG8LSR (9937)
LUCzI FERencz Creative Commons License 2007.04.18 0 0 9938
Nem csak erre gondoltam. Nem sürgős a fotó. Jó lenne megbeszélnünk pl. hogy kell-e a doksi, lemásoljam-e, meg _esetleg_, ha pár ezresért megválnék a sajátomtól, (még nem döntöttem el) érdekelne-e alkatrésznek?
Előzmény: schlumberger (9934)
HG8LSR Creative Commons License 2007.04.18 0 0 9937
Sziasztok!
Tudom, hogy nem rádiós téma amit kérdezek, előre is elnézést!
Midi billentyűzetet nem lehet házilag csinálni?
Jó lenne a számítósgépen egy kicsit kalimpálni, de nincs billentyűm.
Mi a véleményetek?
Köszönettel!

HG8LSR Creative Commons License 2007.04.18 0 0 9936
Szia Schlumberger!
Jót nevedtem a szövegen, különösen amikór azt írtad, hogy
"Kibontok egy üveg száraz vöröset, és lefényképezem"
Ha így csináljuk nem leszünk másnaposak:-)
Ha szükséges az ember az unoka kedvéért, a szekrény tetejére is felmászik.
Minden jót, jó unokázást!
Princ of Carpatia Creative Commons License 2007.04.16 0 0 9935
Kedves Barátom Tibor!
Utólagosan is nagyon boldog névnapot!
(Én állat, hogy nem jutott eszembe ez pénteken! :-(( Endschulding tausend!)
Öreg Csóka
schlumberger Creative Commons License 2007.04.16 0 0 9934
Schlumberger szaktárs!
Lévén, hogy az e-mail címed a fórum számára nem publikus, így nem tudtalak elérni. Légyszives keress meg a fórumos e-mail címemen, egy olyan címről, amin válaszolhatok neked

Biz publikus volt az, amíg a hülye index el nem b@szta! Azóta többféle néven próbálkoztam újat csinálni, de utál engem a szerkesztőség, így nem sikeredett.
Ma este -remélem- be tudok bújni a galéria alá, és lekettyintem Neked a műszert.
Gondolom, azért kerestél. Már tegnap akartam, de Gyula/Tibor napi hússütésen kellett résztvennem, ami estig tartott, utána meg dolgozatot kellett írni a gyerekeknek ( a szombati kb. 20 km-es, Vértes-beli gyalogtúráról, fényképekkel illusztrálva, rendes nagypapának mindent meg kell oldania), azután meg már késő volt. Ma már talán lecseng minden, és a magam ura leszek. Kibontok egy üveg száraz vöröset, és lefényképezem Neked a műszert, megetetem a macskáimat, meglocsolom a füvet, sütök egy kis mangalica-szalonnát, és vége a napnak.
Gondolom én, most reggel hétkor. Hogy aztán mi lesz belőle?!?!?!
Előzmény: LUCzI FERencz (9846)
hegymenet Creative Commons License 2007.04.15 0 0 9933

Szia Princ of!

Csak egy ötletként megemlíteném, hogy üveggyöngyös átvezetőt régebben a fémházas Remix papírkondikból forrasztottunk ki. Ha van ilyen felesleges, akkor...

Üdv, Hegymenet.

LUCzI FERencz Creative Commons License 2007.04.15 0 0 9932
Vagy van még egy lehetőséged, csak az egy kicsit soká lesz. Július vége, szolnoki találkozó. Ott valaki biztosan fog árulni ilyesmit. Valamilyen átvezetőm nekem is van a fiókban egy marékkal, de töredelmesen bevallom, nem tudom, milyen értékűek.

Előzmény: Princ of Carpatia (9931)
Princ of Carpatia Creative Commons License 2007.04.15 0 0 9931
Kösz a tanácsod. Mi sem természetesebb, hogy a koax minőségi, meg bízom magamban, mint a mechanikus dolgokban járatos.
Akkor már csak a 10nF-es átvezetők....
Üdv: Öreg Csóka
Előzmény: Törölt nick (9930)
Törölt nick Creative Commons License 2007.04.14 0 0 9930

Az üveggyöngy helyett jó volna, de gondold végig, mire a házba beforrasztod a harisnyát, a bele ronggyá olvad. Persze ha van teflon koaxod....

Régi TV tunereken elég sok nanós átvezető volt. Izzítsd be a tecsógizdaságost és legfeljebb az asszony nem nézi a sorozatokat...

Előzmény: Princ of Carpatia (9929)
Princ of Carpatia Creative Commons License 2007.04.14 0 0 9929
Ja,elfeledtem...
Mi a véleményetek? Ha a sima átvezetőket koax darabkákból készíteném, akkor....?
Princ of Carpatia Creative Commons License 2007.04.14 0 0 9928
Köszi a jótanácsot! :-) (Azért szoktam a bontott alkatrészeket beépítés elött mérni, ellenőrizni.)
Más: A múltkori keresésem ferritgyöngy ügyben sikerre vezetett. (Segítségetekkel is.)
De most 10nF-es átvezető kondenzátorokat keresnék, vagy 20 db-t, és kb ennyi síma szigetelt átvezetőt. (Üveg-gyöngyöt ? )
Beszerezhetőségéről kérek tippeket segítségképp.
Köszönettel!
Öreg Csóka
Előzmény: Törölt nick (9927)
Törölt nick Creative Commons License 2007.04.14 0 0 9927
Azért az onnan leolvasztott elkókat komoly helyre ne építsd be....
Előzmény: Princ of Carpatia (9926)
Princ of Carpatia Creative Commons License 2007.04.13 0 0 9926
Üdv Topiktársak!
Ma vettem egy "Tesco gazdaságos" (De tényleg!) forrólevegő fúvót. Ákciós, 2200Ft. Eredetileg festékégetőnek szánták, de én nem annak vettem. Valamelyikőtök adta itt a jó tippet, hogy ferritgyöngyöt a PC-k hálókártyáiról, és egyébb hasonló helyekről tudok letermelni, és ez adta a gondolatot, hogy valami "olvasztásos" eljárás kellene az alkatrészek leszedegetéséhez, nem pedig az alkatrészenkénti kiforrasztás. Nos ezzel a festékégetővel, ami 2000W-os a fél (1-es) fokozaton dolgoztatva is nagyon szépen boldogultam. Ma délután kb két óra alatt 10db klf. PCI-s kártyát takarítottam le, meglehetősen jó (károsodás nélküli) eredménnyel. Hibátlanul leszedtem még a negyven kivezetős IC foglalatokat is. Lett egy rahedli apróság alkatrészekből.
A nyákot "hátulról" melegítettem, és az alkatrészek szinte kipotyogtak a helyükről, (főleg az SMD alkatrészek) aminek meg kicsit hajtogattak a lábán azok némi csipesz adjusztálásra gyönyörüen kijöttek. (Pár elkó amit ráültettek a nyákra közvetlenűl, eldurrant. De vagy harminc tökéletes maradt. )
No, volt egy jó napom, a szerzett tapasztalataim ajánlom ....Ha ismerted: Bocsi.
Tényleg megéri ez a "Tesco gazdaságos"!
Üdv Néktek!
Öreg Csóka
airband Creative Commons License 2007.04.13 0 0 9925

"Nem tudom. Csak találgathatok."

Nem is tőled vártam a választ :-)

Lehet, hogy XYL-nek van igaza? Szerinte az angoltudás hiánya lehet a gond. Valahol olvasta, hogy készítettek egy eu-s felmérést a tagországok angoltudásáról. Bizony, korántsem olyan kiemelkedő a tőlünk nyugatabbra fekvő országok angoltudása, mint azt hisszük. Bár, a mienknél kétségtelenül jobb. :-(

Persze, ez csak a fónia qso-kra adhat magyarázatot, HI!

Előzmény: HG4I (9924)
HG4I Creative Commons License 2007.04.13 0 0 9924
Aha, most már értem.
Nem tudom. Csak találgathatok.
Talán a "ki fizeti a révészt elv" érvényesül?
Vagy az eu-iak tudják, hogy nem is nagy kunszt ez? :)
Afenesetuggya...

jó 7végét!
Előzmény: airband (9923)
airband Creative Commons License 2007.04.13 0 0 9923

Nem egészen egyről "beszélünk". Én nem a jelenlegi expedíció körülményeiről, hanem az eddigiekről beszélek. Nézd meg az eddig "fent járt" személyzetet: szinten mindegyikük kapott hívójelet. Nézd meg, hogy az ISS qso-i közül mennyi nem USA-beli hívójelet látsz! (NASA oldalain is van infó erről). Nem a mostani expedíciónál, hanem az eddigi összesnél!

Szépen le vagyon írva egy honlapon, hogy kell összeköttetést létesíteni az állomással. Szinte minden expedíció programja napi bontásban szintén közzétételre kerül. Ennek ellenére viszonylag kevés európai qso született, szemben az USA-val. Ennek mi lehet az oka? Ja, a fónia összeköttetésekre gondolok, nem a packettre.

Az egyértelmű, hogy nem azért mennek fel az ISS-re, hogy folyamatosan qso-kat csináljanak. De a szabadidejükben ezt is "kell" csinálniuk. Vagy ezek szerint az USA-beli amatőrök elsőbbséget élveznek? Ezt nem láttam leírva sehol...

(A jelenlegi expedíciót pont azért nem kísértem nagyobb figyelemmel, mert az ISS áthaladásának időpontjaiban - a tegnap estit kivéve, amikor persze semmi nem történt - nem voltam itthon.)

Előzmény: HG4I (9922)
HG4I Creative Commons License 2007.04.13 0 0 9922
Szia.

Egyszerű a válasz.
A NASA előírta, hogy legalább 3 USA honi iskola rádióállomásával kötelesek beszélgetni (ott szigorúan QSOzásról van szó), merthogy a fiatalokat kell lelkesíteni valahogyan.....
E mellé lehetett "becsempészni" a hazai Puskás tanulói kérdéseire adott válaszokat és a magyarul beszélő amatőröket.

Az egész program viszont egyáltalán nem rádióamatőr rendeltetésű!
Csak melléktevékenység...

üdv.
Előzmény: airband (9921)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!