Pótolom a doksit! OFF: Vörösbort csak mazsola, dió, és mogyoró keverékével (1:1:1) fogyasszon az ember fia! (Recept az ó-görögöktől.) Saját kipróbáltamként ajánlom, hogy mindezt keverd bele még mézbe. Öreg Csóka ON:
Szia Schlumberger! Köszi a képet! Ezt a viccet alkalom adtán majd elsütöm. Nekem nagyon tetszett!!!!! Én angyon szeretem a humoros dolgokat. Biztos, hogy finom lehetett, mert üres az üveg. Tudod, hogy a magyar focisták miért nem igyekeznek a VB-re? Azért mert üres kupáért nem harcolnak:-) ELNÉZÉST, KÉREK A TOPICTÁRSAKTÓL, HOGY ELTÉRTEM AZ ELEKTRONIKÁTÓL! Üdv neked! Pista
Igen, ez az. És ehhez nincs semmi doksim. Ha valaki...
Egyébként nem annyira rozsdás az, csak évek óta áll a galéria alatt, és belepte a por. Nem volt lelkierőm takarítgatni. Majd a hosszú téli esték egyikén :-)
Na, ez se az... Kicsit összekevertem a képeket, ez egy régi postás műszer, két 1S4T cső lakik a baloldali fekete kerek fedél alatt. A hozzávaló stab.tápegység is majdnem ekkora, de sokkal nehezebb.
Csak éppen az enyém kevésbé rozsdás. Igaz, hogy abból meg a középső deprez-műszer hiányzik, és valami fostalicska van beleberhelve, aminek az alapérzékenysége sem jó. (Gyárilag 20uA műszerek vannak benne, ez meg valami 100uA-es lehet, úgyhogy a mérőkör átalakítása nélkül nem hiszem, hogy helyesen működne, ha az egész műszer működne. )
Tóni, annyi pénzért, amennyit a scannerre akar költeni, HA4ZZ Gyuszitól már vehet komplett szép szovjet rövidhullámú rádiót, amivel ssb, cw adásokat is hallgathat.
Szkennernek igen kevés köze van a rádióamatőrködéshez. Más "háborodottaknak" van kitalálva. Ha pesti vagy, tudom ajánlani a volt Hiradástechnika Szöv. rádióklubját a XI. ker Temesvár utcában. Valaki biztos tudja pontosítani. Benyovszky Gábor igen lelkes csapatot terelget. Ha eljársz hozzájuk, közelről szagolhatod meg a dolgokat.
Csak utána áldozz rá.
Esetleg kérjél valakitől kölcsön egy régebbi katonai rádiót. Rövidhullámon jókat lehet hallgatózni velük.
Nekem meg grümplett gyári szervizdoksim van hozzá. Döntsétek el, csütörtökön fel tudom vinni a nagy faluba.
Qqberci: neked annyit, hogy a műszer nem működik, nem ad ki magából jelet, tehát alapos javításra szorul. (mindezt a szervizkönyv megléte nagyban megkönnyíti.) Ezen kívül hiányzik a moduláció mérő műszere, valami nem odaillő sz..r van bekókányolva. (Én is így vettem, hagyatékból). Kb. 60 cm hosszú, és 51 kg a súlya.
Nem kérek érte sokat, legyen mondjuk műszer+doksi 8 ezer HUF. (A doksit magában 2500-ért vettem a hazai R&S szerviz képviseleten.
Igazándiból ez a rádióamatőrködés ami foglakoztat már gyermeki korom óta. A "B" vizsgát szerintem egy kis tanulással le is tudnám tenni a jövőben (valamikor elektronikai műszerésznek tanultam és ahogy néztem a kérdéseket sok minden alapvető elektrotechnikai tudást feltételez) és most a jövőben lesz majd "felesleges" szabadidőm is valami érdekes hobby-ra. Viszont mivel csak annyit tudok erről a dologról, hogy a rádiótechnika évkönyvekben néhány szerzőnek fura "ákombákom" álneve is (volt) van + hogy különböző frekvenciákon az amatőrök kapcsolatot teremtenek egymással, és ez mások által nem nagyon (meg)értett módon örömet okoz nekik. Szóval ebbe szeretnék belehallgatgatni. Bár ahogy a legutóbbi hozzászólás írója írta lehet, hogy azt a pénzt amit scannerre "dobnák ki" inkább félre kellene tenni egy majdani komolyabb adó/vevő készülékre, antennára?
Szumma szummárum. A scenner arra lenne jó, hogy eldöntsem van-e kedvem ehhez a hobbyhoz vagy sem. Német ebay oldalakon 70-150 euró között láttam elég jónak tűnő (új) scannereket, de azok mind csak AM/FM-re jók.
Scanner vásárlásnál a legtöbb készülék "csak" AM,N-FM,W-FM üzemódot tud. A drágábbak pluszban SSB,LSB,USB,CW, CTCSS is. Érdemes áldozni egy drágábbra, vagy csak pénzkidobás?