Van e tudomása valakinek a Yaesu vx-246-os rádiók esetleges szériahibáiról? Ugyanis a cégünk most vett 60 db-ot, és több áruházból is jönnek vissza panaszok. Pl. túlmelegszik a rádió, akkor hallani lehet a többieket, de az adott-hibás rádión keresztüli forgalmazás a többieknél nem hallható, vagy ugyanez fordítva. Minden ötletet szivesen fogadok. Alapbeállításokkal használjuk őket, billentyűzár aktiválva-az esetleges elnyomkodások miatt.
Mi is felhasználók vagyunk, nem pedig forgalmazók.
Létezik e olyan frekvencia beállítási lehetőség ezeknél a rádióknál, amely nem zavarja az amatőr rádiósokat, de még fizetni sem kell érte?
Szkopom sajnos meg nincs. A tapfesz DC-DC meghajtaskor is megvan 12V. 1A -os tap. Ujra tekertem a tekercset vastagabb huzalbol (0.5-nel vastagabb). Igy ha a DC-DC-t beallitom 180V-ra es egy elotet ellenallason keresztul (22k) meghajtok egy csovet (egy szamjegyet ),igy leesik (a DC-DC-n) a fesz 170V-ra,idovel (ahogy a FET feljebb melegszik) leesik 165,166V -ra. Ha fennebb allitom,mondjuk 195V-ra,ugyis leesik 160V korulire.Erdekes... Szerintem jo lesz igy.Bar kicsit idegesit hogy miert nem marad 180V fogyasztas alatt is :-D
(Nixie -ora: Fotozassal sikerult csinalnom vegre jo minosegu nyakot.Ezuttal is koszonom mindenkinek a tanacsokat!Mar beraktam majdnem teljesen a vezerles reszt,meg a DC-DC-t.Ez mind egy nyakon van.Majd csinalok rola kepeket.)
Szia! Én, ha jól emlékszem 78-ban voltam kint, de nem lehetett bemenni hozzá mert éppen beteg vólt. Az őrök kint szomorkodtak a mauzolem elött. Nagyon sajnáltam, hogy nem tudtam beszélni vele. Most viszont kaptam tőle egy e-mailt:-) Minden jót!
Bocs, most látom csak, hogy T2 egy FET. Ettõl persze még a nyitását meg kell nézni (a drain-nek le kell mennie 1-200 mV-ra közvetlenül zárás elõtt (persze ehhez megint csak szkóp kell...)
DC-DC konverterek mukodeserol nincs veletlen valakinek valami jo anyaga amit megosztana velem ? A NIXIe ora amit keszitek tartalmaz egy ilyen konvertert es ugy tunik hogy nem erem el a szukseges aramot .(Vagyis nem vagyok teljes egesszeben elegedett a leadott arammal.) Tulajdonkeppen az erdekelne hogy mitol fugg a DC-DC altal leadott aram nagysaga .
Kepet probalom csatolni hogy milyen DCDC-rol is van szo. Annyiban ter el a rajzon lathatotol hogy az 555 es ami hozza tartozik +5V -rol mukodik.A tekercs meg 12V-ot kap.A C3 meg 1 uF.
Pótolom a doksit! OFF: Vörösbort csak mazsola, dió, és mogyoró keverékével (1:1:1) fogyasszon az ember fia! (Recept az ó-görögöktől.) Saját kipróbáltamként ajánlom, hogy mindezt keverd bele még mézbe. Öreg Csóka ON:
Szia Schlumberger! Köszi a képet! Ezt a viccet alkalom adtán majd elsütöm. Nekem nagyon tetszett!!!!! Én angyon szeretem a humoros dolgokat. Biztos, hogy finom lehetett, mert üres az üveg. Tudod, hogy a magyar focisták miért nem igyekeznek a VB-re? Azért mert üres kupáért nem harcolnak:-) ELNÉZÉST, KÉREK A TOPICTÁRSAKTÓL, HOGY ELTÉRTEM AZ ELEKTRONIKÁTÓL! Üdv neked! Pista
Igen, ez az. És ehhez nincs semmi doksim. Ha valaki...
Egyébként nem annyira rozsdás az, csak évek óta áll a galéria alatt, és belepte a por. Nem volt lelkierőm takarítgatni. Majd a hosszú téli esték egyikén :-)
Na, ez se az... Kicsit összekevertem a képeket, ez egy régi postás műszer, két 1S4T cső lakik a baloldali fekete kerek fedél alatt. A hozzávaló stab.tápegység is majdnem ekkora, de sokkal nehezebb.