sarg: Köszi a tanácsot, de én nem konkrét dolgot keresek (szerző, mű...), hanem általában reneszánsz jellegű zenét. Ahhoz meg túl lusta vagyok, hogy elmenjek, és kérdezősködjek, és nem utoló sorban fizetni kell, én meg csóró vagyok. Így aztán marad a topicon keresztüli kölcsönkérés.
Neked netalán akadnak ilyen kottáid?
Skacok!
Nem tud valaki valamilyen helyet Pesten, ahol használható jazzgitár nyomtatott anyagokat lehet kapni? Gondolok kottákra, gyakorlatokra, akármire. Előre is kösz.
A Ferencziek tere mögött van valahol az idegennyelvű könyvtár. Egy komplett emeletet foglal el a zenei gyűjtemény, és nem sikerült még olyat keresnem amit ne találtam volna. A kottákat haza lehet vinni, de helyben is másolhatsz, a tagdíj olyan 1000-1500 Ft körül van (volt legutóbb) egy évre. A város legjobb helye a kategóriában.
Én tanultam tanárnál klasszikus gitározni, abbó tudok is valamit, szólózni csak magamtól, meg amit a Speckytől ellestem. A tanár szerintem rengeteget számít - mint ahogy azt elmondtam a Gitározni szeretnék topicban - főleg a kezdeti időkben, az alapok elsajátításában. Ezért tudok valamennyire klasszikuson, és keveset szólón.
Apropó, tud valaki szerezni jó kis reneszánsz gitárkottákat?
Éljen a feltámadás!
Azt mondják: akinek halálhírét költik, sokáig él. Úgy legyen!
Rocker:Kösz a biztatást! Jól esik! (Pedig nem is én nyitottam a topickot. De szeretem...)
Hi Specky! Jól sejtem, hogy Mr. Stump vmi metál jellegű zenét játszik? Honnan töltötted le?
sIRE: Helló! Jó olvasgatást!
consono: Rémlik, hogy erről már beszéltünk valaha. Én jártam tanárhoz, jó volt. Tanultam/ tanulok autodidaktaként. És még mindig nem tudok gitározni (csak egy kicsikét). A tanárban szerintem az a jó, hogy rászorít a rendszeres gyakorlásra, készülésre. Veszélye, hogy esetleg nem azt tanítja, amit te szeretnél tudni.
Urak, ha már úgy is halódik a topic feltennék egy kérdést: ti hogyan tanultatok meg gitározni? Tanárhoz jártatok? Jó volt? Autodidakta módon? Meddíg lehet így fejlődni? Hmmm, úgy látszik nem is egy kérdés lett, de sebaj!
tomci: Sajna, túl sok billentyűt nyomogatok ahhoz, hogy ne tudjak eleget gitározni. Egyébként ne add fel. Néha vannak szünetek. Amit én nyitottam topicot, NÉGY hónap hanyagolás után feléledt.
Én nem hagylak cserben. {:-|
Specky: Üdv. körünkben. Nekem is felkeltette az érdeklődésem. Mikor érsz rá?:))
November 7-én új(?) Steve Vai album jelent meg "The seventh song" címmel. Egyfajta "best of" - tartalmazza az eddigi összes Vai album 7. számát + három új nótát. Érdekes koncepció... (( : I
Egyébként mostanában annyira rongyosra gitározzátok az ujjaitokat, hogy a bilentyűzettel már nem bírtok?? : (
Csak annyit tudok róla, hogy 1981-től kezdték el gyártani a Bullet modellt, hogy felváltsa a Fender
Mustang ill. Bronco szériáit. Amúgy meg én is új vagyok itt, úgyhogy üdv mindenkinek !
u.i: Mondd valakinek valamit az a név, hogy Joe Stump ? (Épp most töltöttem le a Speedball Sonatina cimű számát és felkeltette az érdeklődésemet, szóval ha valakinek van + infója róla, ne kíméljen!)
Még új vagyok itt, de lenne egy kér(d)ésem!
Apámnak van egy Fender Bullet gitárja, és sajnos elég keveset tudunk róla... Tényleg ritkaság?
Mikor gyárthatták, és mennyit érhet? Bármilyen információ érdekelne a gitárról, úgyhogy légyszi írjatok!!!
Üdv mindenkinek,
ismer valaki esetleg egy olyan topicot, ahol gitárjáték-technikákat vitatnak meg, képzett zenészek?
(advanced tremolókezelés, feedback, többujjas tapping meg mittomén milyen témák, amiket próbálgatunk ellesni innen-onnan; bőven elépzelhetőnek tartom hogy mindannyiunk tudása bővíthető).
Én most épp hasonló dologgal foglalkozom. Talán (nem biztos!) tudok segíteni, ha kicsit konkrétabb vagy.
Egyébként pedig ajánlom figyelmedbe a Zenészmagazin 98-as évfolyamában a "Kábel a rengetegben" c. sorozatot, továbbá pl. a DiMarzio és a Seymour Duncan "wireing diagrams" oldalait.
Elvin mester kösz az infót. Fanatikus Fender rajongó lévén nektárként ittam szavaidat. Időközben én is vettem egyet FAT-es változatban, fehér színben, és teljes mértékig elégedett vagyok vele.
Patkónak üzenem, hogy én egy American Traditional Fat Stratocasterrel rendelkezem, és vásárlás előtt hasonló kérdéseim támadtak. Én lediktáltam az amerikai fender cégnek e-mail-ben a tulajdonságait (gyárt.szám stb). Ezután választ kaptam amiben leírták, hogy ezt a modellt csak exportra gyártják ezért nincs a katalógusban, valamint leírták az általam kiválasztott gitár színét gyártási dátumát stb. Szerintem ez téged is meggyőz. Ja és nyárfából készül mint a mexikóiak és nem égerből, egyébként minden frankó.
Patkónak üzenem, hogy én egy American Traditional Fat Stratocasterrel rendelkezem, és vásárlás előtt hasonló kérdéseim támadtak. Én lediktáltam az amerikai fender cégnek e-mail-ben a tulajdonságait (gyárt.szám stb). Ezután választ kaptam amiben leírták, hogy ez a modell csak exportra gyártják ezért nincs a katalógusban, valamint leírták az általam kiválasztott gitár színét gyártási dátumát stb. Szerintem ez téged is meggyőz.
Előnyei :
- az összes EQ használható egyszerre
- vonalból is jó a hangja, házi stúdióban jól használható
- tetszőleges effektsorrend ! szabadon kisérletezhetsz...
- 256 program, mindet átírhatod
- külső kártyahely programok tárolására, áttöltésére
- a bluestól a jazzig, a rocktól a death metalig mindenre jó !
Ára : 110e Ft
Érdeklődhetsz a mcfly@dpg.hu címen, vagy telefonon 0629310396 (Krisztián), a fórumba ne írj, mert ritkán olvasom.
Köszönöm a segítséget, alkalomadtán felveszem a kapcsolatot a barátoddal. Ami a "mások megtanulását" illeti: azt már sikerült felmérnem, hogy nem vagyok egy zenei őstehetség, örülnék, ha egyszer mondjuk legalább egy jó "iparos" ("iparművész"?) válhatna belőlem. Meg aztán mások számainak eljátszásában is lehet örömöt találni.
Na végre választ ad valaki a kérdésre... tehát ismertek olyan cuccot is, amiből ki lehet hozni jó hangszínt is. Én erre voltam kiváncsi, mert a kis multieffektekkel rosszak voltak a tapasztalataim (elsősorban torzítás terén), valószínüleg a csövek hiánya miatt.
Tomci barátom !
Én sajnos az említett Gutar Pro-t annyira nem ismerem. Tabos kottát szerkesztettem rajta annak idején, amikor oktattam. Én sosem akartam mások után loholni, nem sok anyagot tanultam meg kottából. Általában leszedtem füllel, vagy csak egy ki segítség miat nyúltam akottához. Érdekes is volt, hogy mindenki fejől játszott 10 Satriani vagy Malmsteen nótát, én meg inkább a saját anyagomon, meg technikámon dolgoztam. De így legalább nem majmoltam egyiket sem. Bár a Malmsteent egy kicsit igen.
Nos a progi: szerintem a ritmikában segít: kijelölsz egy részletet, és ismételgeti egyre gyorsabban: pontosítja a játékodat, ha jól használod. Midi hangokból szól, azon meg ugyen nem túl tuti a szólógitár. Klasszikus gitár hangszínekkel elég szépen szól a progi, de nem árt egy jobb hangkártya hozzá.
Ja, és ha ötleteid vannak, le tudod kottázni úgy, hogy vissza is hallgatod, vagyis tudod, hogy pontos lett-e.
Található a hálón egy rakás kotta hozzá, és persze TAB-os logikában gondolkodik.
Tud MIDI-t konvertálni, de regisztráció nélkül csak 50 hangig. (Mondjuk a Demon driver első két másodperce:))
Kísérletezz vele, vagy adok egy címet: peterandre@freemail.hu neki kell a regisztráció, és ő elég májer a témában. Hivatkozz rám, és írj neki, hátha megoszt veled egy-két tapasztalatot.
Hozzátartozik a zene örömeihez, hogy - jó esetben - az ember szeret/het/i a cuccát. (Egyébként erre felénk is van egy szórakoztató-zenei banda ahol szintén a PA-ba -ből megy a gitáros egy RP7-ből. Csak az RP-7 másik végén nála nem strato, hanem egy N/uno/2-es van.)
Ha valakinek van kapcsolási rajza, feltétlen szóljon!
Persze az sem mindegy, hogy gitáralapot vagy PA rendszert hajtasz. Én az utóbbit használom. (InterM keverőn át Sonder 1200W végfog+Eminence falak)Ami pedig a leginkább befolyásolja a jó hangzást, az az usa gyártmányú Fender Stratocasterem. Na most jól kidicsekedtem magam.