Eladó egy LANEY fej !
60 W, 79-es gyártmány tök jó állapotban, most volt a Mezey doktornál generálozáson.
Eredeti! csövek vannak az elején, a végén Tesla EL34-ek.
Nagyon vastag, meleg hang, tipikus brit energikus megszólalás.
Ennyiért jobbat nem kapsz, azt garantálom!
Deepfreeze, Exile: Oktávtisztítás csodákra képes. Ki lehet küszöbölni azt a kis hamisságot, vagy legalábbis nagyon minimálissá tenni. Igaz ekkor az üveghangok egy kicsit feljebb csúsznak, de szerintem ennyit megér, hogy a lefogott hangok tisztán szóljanak, és ne zörögjenek a húrok. Bár nálam a 12. érintő körül kb 2-2,5 mm körüli a húrmagasság, bár egy kicsit zörög, de kierősítve egyáltalán nem hallani, még reverbbel sem.
Gané gitároknál persze az oktávtisztítás sem igazán segít, mert az a baj, az olcsó kategória sajnos alapból hamis.
üVegpohár: Tényleg szép példány!!!
wamzer: Én 10-es húrokat használok, és nem kell vastagabb.
Igaz, igaz, szerintem egy kicsit hamis, még jó gitárnál is. De szernecsére minden húr egyformán hamis :))))))))
Füllel nem nagyon hallható, én is úgy vettem csak észre, hogy hangológéppel ügyködtem.
Nekem olyan 1.5mm körüli a húrtávolság, és egyelőre teljesen megfelel, mert nem is zörög alsóbb bundokon és könnyebb is játszani szvsz. Viszont többen is írtátok, hogy milyen nagy húrtávolsággal játszotok... Nem lesz ettől egy kicsit hamis a gitár? A 20. bund körül 2-3mm akár egy negyed hangot is jelenthet, nem? Ezt csak az akusztikusomon figyeltem meg, már 1 mm-nyi állítás is sokat jelentett, az üveghang és a 12. bund között is eléggé érezhető volt már a különbség... Persze ha egy gitár jó gitár, akkor nyilván nincsenek ilyen gondok... ;-)
magas hur=nagyobb dinamika, ez tenyleg igy van, en is tapasztaltam mar. Sot, vastag hur is = nagyobb dinamika, allitolag a "nagyok" (konkretan Tatrairol hallottam ezt pl.) inkabb szetnyuvik az ujjaikat 11-es hurokkal, merthogy igy szok dogosen.
Időközben próbáltam utánanézni másfele is. Azt találtam, hogy próbálgatni kell, és oda beállítani, ahol még épp nem zörög. Viszont, csak akkor lesz alacsony húroknál zörgésmentes a gitár, ha jól van beállítva a nyak görbülete és a bundok magassága is be van lőve (egyenletes magasságúra lettek csiszolva). A jó görbület értékére is rémlik, hogy láttam valahol adatokat, majd még megkeresem.
Egyébként a húrmagasságot azért is kérdeztem, mert eddig én pl. viszonylag magas húrokon játszottam mert úgy éreztem, ez kell ahhoz, hogy dinamikusan, erőteljesen tudjak megszólaltani minden egyes hangot. Ti mit gondoltok erről? (Úgy tudom pl. Steve Ray V. is baromi vastag és magasra állított húrokn játszott.) Én most megyek lefelé és próbálok hozzászokni a finomabb mozdulatokhoz.
ROCKER: Kihámoztam. : )) (Nálam is hasonló a helyzet.)
Sejtésed nem volt alaptalan, MR. STUMP tényleg eme műfaj rabja, némi Malmsteen hatással.
Az említett Mp3-t a www.gatesofinfinity.com-ról szedtem le, ami most sajnos rekonstrukció alatt áll.
Ha valahol ráakadok szólok!
Én úgy szoktam beállítani, hogy ha nem erősítem ki, éppen nem zörög (Ekkor kierősítve biztos nem zörög). Ekkor úgy néz ki, hogy a mély húrok magasabban vannak, mint a magasak.
Na ezt hámozd ki.:))
Szóval a vastag magasabban van mint a vékony.
torzított gitáron extrém kicsivel játszok, kb 1,5-2 mm, az egész nyakon végig. tiszta hangszínnél ez már csörög egy kicsit. Ha jól van beállítva a hangszered az első bundnál ugyanakkora a távolság mint az utolsónál.
a nyakgörbület belövésénél az oktávot is figyelni kell, a 12. bundnál megszólaló üveghangnak meg kell egyeznie a lefogott hanggal, minden húron. Vigyázat! az öreg, megnyúlt húr nem képes erre, ezért nem feltétlenül a nyakbeállítás hibája ha hamis.
ja, nem tudom mekkora kell legyen, szerintem ízlés dolga (de pl 13-as húrnak nagyobb táv kell, term)
Ez érdekes kérdés, még sose mértem le. Szerintem lefogásnál nagyjából egyforma nem? Én mondjuk viszonylag kis húrtávolsággal játszom, épp hogy nem rezegnek a húrok, épp hogy nem érnek hozzá a bundokhoz. Viszont csak 22 bundos gitárom van.
Lefogom a húrt az első és a 24. fekvésben. Ha jól van beállítva a nyak görbülete, mekkora kell legyen a távolság a 12 bund és a húr közt, E6 ill. E1 esetén?
Más. Hasonló. Ki mekkora húrtávolsággal jászik? (Mondjuk ha nem fogsz le semmit, milyen messze vannak a húrok a 12 bundtól?)
sarg: Köszi a tanácsot, de én nem konkrét dolgot keresek (szerző, mű...), hanem általában reneszánsz jellegű zenét. Ahhoz meg túl lusta vagyok, hogy elmenjek, és kérdezősködjek, és nem utoló sorban fizetni kell, én meg csóró vagyok. Így aztán marad a topicon keresztüli kölcsönkérés.
Neked netalán akadnak ilyen kottáid?
Skacok!
Nem tud valaki valamilyen helyet Pesten, ahol használható jazzgitár nyomtatott anyagokat lehet kapni? Gondolok kottákra, gyakorlatokra, akármire. Előre is kösz.
A Ferencziek tere mögött van valahol az idegennyelvű könyvtár. Egy komplett emeletet foglal el a zenei gyűjtemény, és nem sikerült még olyat keresnem amit ne találtam volna. A kottákat haza lehet vinni, de helyben is másolhatsz, a tagdíj olyan 1000-1500 Ft körül van (volt legutóbb) egy évre. A város legjobb helye a kategóriában.
Én tanultam tanárnál klasszikus gitározni, abbó tudok is valamit, szólózni csak magamtól, meg amit a Speckytől ellestem. A tanár szerintem rengeteget számít - mint ahogy azt elmondtam a Gitározni szeretnék topicban - főleg a kezdeti időkben, az alapok elsajátításában. Ezért tudok valamennyire klasszikuson, és keveset szólón.
Apropó, tud valaki szerezni jó kis reneszánsz gitárkottákat?
Éljen a feltámadás!
Azt mondják: akinek halálhírét költik, sokáig él. Úgy legyen!
Rocker:Kösz a biztatást! Jól esik! (Pedig nem is én nyitottam a topickot. De szeretem...)
Hi Specky! Jól sejtem, hogy Mr. Stump vmi metál jellegű zenét játszik? Honnan töltötted le?
sIRE: Helló! Jó olvasgatást!
consono: Rémlik, hogy erről már beszéltünk valaha. Én jártam tanárhoz, jó volt. Tanultam/ tanulok autodidaktaként. És még mindig nem tudok gitározni (csak egy kicsikét). A tanárban szerintem az a jó, hogy rászorít a rendszeres gyakorlásra, készülésre. Veszélye, hogy esetleg nem azt tanítja, amit te szeretnél tudni.
Urak, ha már úgy is halódik a topic feltennék egy kérdést: ti hogyan tanultatok meg gitározni? Tanárhoz jártatok? Jó volt? Autodidakta módon? Meddíg lehet így fejlődni? Hmmm, úgy látszik nem is egy kérdés lett, de sebaj!
tomci: Sajna, túl sok billentyűt nyomogatok ahhoz, hogy ne tudjak eleget gitározni. Egyébként ne add fel. Néha vannak szünetek. Amit én nyitottam topicot, NÉGY hónap hanyagolás után feléledt.
Én nem hagylak cserben. {:-|
Specky: Üdv. körünkben. Nekem is felkeltette az érdeklődésem. Mikor érsz rá?:))
November 7-én új(?) Steve Vai album jelent meg "The seventh song" címmel. Egyfajta "best of" - tartalmazza az eddigi összes Vai album 7. számát + három új nótát. Érdekes koncepció... (( : I
Egyébként mostanában annyira rongyosra gitározzátok az ujjaitokat, hogy a bilentyűzettel már nem bírtok?? : (
Csak annyit tudok róla, hogy 1981-től kezdték el gyártani a Bullet modellt, hogy felváltsa a Fender
Mustang ill. Bronco szériáit. Amúgy meg én is új vagyok itt, úgyhogy üdv mindenkinek !
u.i: Mondd valakinek valamit az a név, hogy Joe Stump ? (Épp most töltöttem le a Speedball Sonatina cimű számát és felkeltette az érdeklődésemet, szóval ha valakinek van + infója róla, ne kíméljen!)
Még új vagyok itt, de lenne egy kér(d)ésem!
Apámnak van egy Fender Bullet gitárja, és sajnos elég keveset tudunk róla... Tényleg ritkaság?
Mikor gyárthatták, és mennyit érhet? Bármilyen információ érdekelne a gitárról, úgyhogy légyszi írjatok!!!
Üdv mindenkinek,
ismer valaki esetleg egy olyan topicot, ahol gitárjáték-technikákat vitatnak meg, képzett zenészek?
(advanced tremolókezelés, feedback, többujjas tapping meg mittomén milyen témák, amiket próbálgatunk ellesni innen-onnan; bőven elépzelhetőnek tartom hogy mindannyiunk tudása bővíthető).