Keresés

Részletes keresés

hagyma50 Creative Commons License 2012.03.21 0 0 7027

Én több oviba is jártam.Péld. a Zalkán a pékség mellet volt a Soltész féle zeneovoda!Rémlik valakinek?És egy kérdés:Melyik volt a Tomcsányi-úti óvoda?

kakkuktojas Creative Commons License 2012.03.21 0 0 7026

Hagyma50

 

minden vilàgos tudom kiről van szò ugyanis nekünk 1 évre oszt. főnökünk volt, de mi màsképp hìvtuk, de valòban a többiek igy hìvtàk "Dzsudzsunak":-)) nekem van jobb képem ròla csak hàt ne kellene keresnem .-((((  Elnézést a kifejezésért, de mi   f.......kavadàsznak hìvtuk mert mindig az orràt tùrta :-))) Sorry, de igy volt és a gyerekek néha kegyetlenek:-) Ha megtalàlom felteszem majd.....hétvégén beìndìtom a képlkeresö akciòt .-)))

 

kakkuk

Előzmény: hagyma50 (7022)
hagyma50 Creative Commons License 2012.03.21 0 0 7025

A kőbányai fiú iskolából mentek az Ihász gimibe a tanárok.De,aki dícsérte a régi tanítókat,teljes mértékben igaza volt!És a módszerekkel is egyetértek.Kicsit fájt,de a cél érdekében mindenkinek megérte!Akkoriban a legcsibészebb nebulóból is rendes embert faragtak a tanárok!Emlékszem,több évtized után is ,ha összetalálkoztam apám volt diákjaival,nem győztek hálálkodni nekem,Édesapám tanítási és nevelési módszereiért!!Nem ilyen lenne a fiatalság,ha ma is ők tanítanák és Nevelnék a gyerekeket.Sokszor arra ébredtem,hogy Apukám vasárnap délelőtt otthon korrepetálta a kissé lemaradt diákokat.INGYEN és bérmentve.Jóformán sosem volt otthon,mindig a szülőket járta,hogy mivel segíthetné a gyerekek előmenetelét és nevelését.Ez egy őrület,ami ma az iskolákban és a tanárokkal történik!!!!!Hát hová lett a dicső múlt!!??Ez a mai nem a múlt öröksége!Ezt a mai kvaszmaszt,agyament ,cinikus,nagyravágyó,szélforgó stb. emberek találták ki!!!

hagyma50 Creative Commons License 2012.03.21 0 0 7024

A Mezőgazdasági kiállítás bejárata 1972.

hagyma50 Creative Commons License 2012.03.21 0 0 7023

A Pongrácz 9.telep játszótér.A telep előtti rész.60'-as évek.

hagyma50 Creative Commons License 2012.03.21 0 0 7022

Hajmássy istván tanár temetése 1960.Beszédet mond Medgyesi tanár úr és mellette a fej "Dzsudzsu"tanár.A rendes nevére,majd rájövök.

hagyma50 Creative Commons License 2012.03.21 0 0 7021

Hajmássy István tanár és gyermekei

kakkuktojas Creative Commons License 2012.03.21 0 0 7020

Szenyor73!

Teljes egészében igazat tudok adni én is igy emlékszem a dolgokra. Most, hogy ìrtad Szeri Andràs nevét egyből beugrott. IGEN Ő VOLT a matek tanàr akire gondoltam ès engem is 2 évet tanìtott. Nagyszerű, szigorù ember volt de emberséges, ùgyanigy Medgyessy tanàr ùr is.
Szeri tanàrùrhoz egy emlék: annak idején a sràcok, igy én is, lövödöztünk a hüvelykùjj és mutatòùjjra kötözött gumival amiben a lövedék többszörösen keményre összehajtogatott papir volt. Na én is rendetlenkedtem egyszer. Véletlen azonban a lövedék kicsùszott a kezemből és pont a oszt.nak hàttal, tàblàn ìrò Szeri tanàrùr mellett koppant. Megdermedt mindki ismervèn szigoràt:) Végigìrta a szàmokat amit akart aztàn megfordult: - ki volt ? - kérdezte ő. Èn mint becsületes felàlltam. Odajött és egy akkora fülest zavart le majd elszàllt a fejem - ha jòl emlékszem bögtem is . Persze megérdemeltem - de Isten az Atyàm - nem őt akartam meglőni. Kis idő elteltével odajött hozzàm és bocsànatot kért tőlem, hogy ilyen durva volt.
Ennyi a karakterjéről.Ember volt aki tènyleg aki nevelt és ma ilyenek hiànyoznak az iskolàbòl azért vernek a diàkok tanàrt.
Semmiben nem szenvedtem sérülést, sőt mindkettő tanàrra szeretettel emlékszem és ha ma tanìtanànak szìvesen ìratnàm be hozzà gyermekemet!!!!

Előzmény: szenyor73 (7018)
szenyor73 Creative Commons License 2012.03.20 0 0 7019

Több, mint érdekes ... Liget tér

Nem is értem a villamoson miért azt mondják be: Kőbánya alsó vasútállomás, holott van ennek a megállónak becsületes neve (Liget tér, egykor Zalka). Igaz a térhez már semmi köze ennek a területnek.
Megszüntették a váltót, azaz levágták az egykori 36-os villamos síneit, odébb le is aszfaltozták a síneket, szóval eltemették ezt a járatot, úgy néz ki, felélesztik (cikk a helyi lapból)

 

szenyor73 Creative Commons License 2012.03.20 0 0 7018

Szia kakkuktojas és mások!

Én is, többek között a Patakiba jártam.
Felkaptam a fejem Medgyesi tanár úr nevén, ott voltam a temetésén. Igen, biológiát tanított. Egyszer ének órán beugrott helyettesíteni, hát tudjátok meg, nagyon jó hangja volt, megtanított minket egy dalra. Szigorú ember volt...
Az énektanárnő: Pengő Piroska :-)
Lehet, hogy nem ugyanarra a matek tanárra emlékezel, de azt tudom, hogy Szeri András tanította nekem az utolsó két évben e tantárgyat. Olyan szakszerűen adta elő, hogy a mai napig is neki köszönhetem a további tanulmányaim sikerét. Ő is szigorú volt, de értett a tanításhoz és a neveléshez.
Volt egy orosz tanárunk is. No ő, ha valaki rossz volt, vagy "pajeszt" adott vagy a fülünket csavarva húzta felfelé ...

kakkuktojas Creative Commons License 2012.03.20 0 0 7017

Ha tudjàtok örökìtsétek meg ! (foto)

Előzmény: Spéci (7016)
Spéci Creative Commons License 2012.03.20 0 0 7016

Ma jártam az élessaroknál, elkezdték felszedni a vágányokat.

 

 

Előzmény: r_tamas (6957)
kakkuktojas Creative Commons License 2012.03.20 0 0 7015

 


2011.01.19. 14:52
Fájó szívvel tudatjuk mindazokkal, akik tisztelték és megbecsüléssel viseltettek iránta, hogy 83 éves korában hosszú, méltósággal viselt betegség után elhunyt dr. Mihályi Sándor, Kőbányáért díjas volt tanácstag, oktatási osztályvezető, majd tanácselnök helyettes és önkormányzati képviselő. 

 

kakkuktojas Creative Commons License 2012.03.20 0 0 7014
kakkuktojas Creative Commons License 2012.03.20 0 0 7013

ez is jò az Ihàsz utca névadòjànak ünnepe ........ Ihàsz Dàniel ezredes...... egy kőbányainak kötelező olvasmány -))))

 

http://www.kobanya.info/index.php?option=com_content&view=article&id=3253:az-ihasz-utca-nevadojanak-szueletesnapja&catid=46:mindennapok&Itemid=79

kakkuktojas Creative Commons License 2012.03.20 0 0 7012

Talàltam a neten egy jò kis leìràst a Kada utcai suliròl. Mindenkinek ajànlom olvasni.Képek is vannak benne.

 

 

http://www.kadasuli.sulinet.hu/tortenet.html?vip=352f2cdeccd7244b1cc6e6cbe93c29cc8,

kakkuktojas Creative Commons License 2012.03.20 0 0 7011

hibajavìtàs

*szeretem volna  = szerettem volna

Előzmény: kakkuktojas (7010)
kakkuktojas Creative Commons License 2012.03.20 0 0 7010

Hali Hagyma50


Nincs probléma az elìràssal, tulajdonképpen csak azt akartam tudatni, hogy szàndèkosan vàlasztottam ìgy (nickben minden megengedett) nem elìràs. Ebben a fòrumban szinte nincs is jelentősége. Sokkal inkàbb màs jàtékokban ahol sok buta és a csalò, màsikat lejàratò ember fordul meg, ott màr fontos tèged pontosan, hogy is hìvnak mert sokszor regizetlenűl ellopjàk a nickedet és az alatt lejàratnak téged.
Pataky kontra Ihàsz suli:) ez nekem annak idején mindig talàny volt mert a Patakys tanàrok mentek az Ihàszba vagy fordìtva Ihàszosok a Patakyba. Igy pl.a Mihàlyi Sàndor is tanìtott, sőt ha jòl emlékszem igazgatò vagy helyettes is volt a Patakyban, később politikus  is polg.mest. jelőlt vagy valami ilyesmi is volt. Magyart tanìtott, kicsit sötèt karikàs szemü, alacsonyabb ember. Nem nagyon csìptem mert mert azon  tanàrok közé tartozott akik arra „pislantottak amerre a szèl fùj“. Hegedűs Péter igazgatò is ezekhez tartozott. A karakter tanàrokat pl.az édesapàdat bùcsùztatò Medgyesi Kàrolyt aki nekem növény és àllattant tanìtott jobban szerettem, pedig sok körmöst kaptam tőle a vonalzòval .-))) Volt egy idősebb, szemüveges matek tanàr is (őt is csìptem) sajna nevère nem emlékszem.  4.-5. oszt.-ban Szabados Jenő kicsit köpcös, kopasz tanàr volt az oszt.főnököm. Szeretem volna én is Boczkò tanàr ùrhoz kerülni, mivel az màr csalàdi tradiciò lett volna, de nem jött össze.

Amit Tőled szeretnék kérdezni: Dzsudzsu ? ki is ő ? - neve nagyon ismerős nekem, mintha nàlunk is lett volna egy tornatanàr akit igy hìvtunk, de az évek elteltével valahogy nem emlékszem pontosan.
A Liget utca 40 - Ònodi utca sarki hàzròl pont én tettem fel képet, ha visszalapozol a 6422 es ben van. Èn csak a rendes „Torockò étterem“-re emlékszem ami a Martinovics tér – Romàn utca sarkàn van. Erről is tettem fel képet a 6453 ban. Ugyanis faterom ùgy talàlta, ott csinàltàk a legjobb tùròscsùszàt ezért, ha erre jött étvàgyunk akkor odajàrtunk. Èppenùgy mint pl. resztelt màjat  pedig a Vaspàlya utcai „Négy szürke“ kis étteremben ettünk. Régen a Lefkovics fagyis (6465 ös)  ebben az utcàban volt. Ezenkivül még az „Aranykerék“-be „Harmat ètterem“ „régi Magdi presszò“-ba(Kőrösin),“ Magyar Falu“-ba jàrtunk.
Nincs Ihàszos suliròl kinti képed (maga az épületről ) ? Ha igen, tedd fel lègyszi !
Ihàsz utcàròl nekem csak annyi,hogy odajàrtam a csoki gyàr òvodàjàba vagy 3 hònapig .-)) aztàn kivettek mert nem bìrtam. Ott taliztam előszőr Dràhbik Gyurkàval, aki ismerkedés gyanànt mindjàrt el is vette tőlem a sìpomat .-))))) Késöbb a Budapesti Keksz és Ostyagyàrban is dolgoztam 1 évet. Ennyit a meredek Ihàsz utcàròl.-)
üdv Békésre

Előzmény: hagyma50 (7009)
hagyma50 Creative Commons License 2012.03.19 0 0 7009

Szia!Bocs az elírásért,de sosem jövök bele ebbe a számítógépes Anonymításba.A lelki világomhoz kissé idegen.----Én az Ihász gimibe jártam.A régi tanárok közül a Mihályi Sanyi bácsi volt az igazgató és ott tanított még a Sugár Gyula és a Dzsuzsu.-----A Liget u.40-ben a z alsó szinten levő műhely fölött laktunk.Ott halt meg Apu 1960-ban.A Medgyesi Karcsi bácsi kollégája mondta a búcsúztatót.-------Micsoda vidám korcsolyázás volt a Pataki fiú isk.udvarán telenként.Fellocsolták a hátsó udvart és oda jártunk korizni.(Persze mikor fagyott)----------Emlékszel a kis Torockó-ra?A Munkás mozi mellett volt egy kis ,olcsó étkezde.Ljjebb a Zalka felé pedig egy órás,aki mikor lebontották azt a részt ,átköltözött a Az "üvegház" alá.--------------A Kőbánya mozis bandából pár név:Fazekas Laci-Fazék.(repülőszerelőnek tanult)------Évi-Madárka----------Kis és nagy Mummy---------Lord---Hrutka Jancsi----Elefánt stb.

Előzmény: kakkuktojas (7008)
kakkuktojas Creative Commons License 2012.03.18 0 0 7008

 

 

Hali hello Békésre vàndorolt Kőbànyai.-)

 

kezdem am règi Patakyval van ròla feltéve kép(lapozz vissza) azelött kaszinò volt aztàn ùgy ahogy mondod Ördög Làszlò is volt ott énekkaràval sőt én még odajàrtam tànciskolàba is :-))Na meg pàrthàz is volt nem vèletlen  kapott Kőrösi - Füzèr utca sarka egy marha nagy belövèst:-) amit sajàt szememmel làttam.  Bodocs-ot persze , hogy ismertem ő nyomta belém a törtènelmet a gimiben .-))) Kustàr  règi maszek zöldséges Füzér utca -Àllomàs utca sarkon volt ahovà jàrtunk mi is vàsàrolni. A Fàczànyiékat is ismertem a fiùkat is. Bàr a Liget utca 40 ben aminek a sarkàròl hordtuk a kannàs tejet .-))) lakott egy rokonom, de ràd valahogy nem emlèkszem. A Somorjai testvéreket is làtàsbòl és névről ismertem. Salamon Làszlòt is ismertem mert jò tanulò csak matekbòl volt 3 sa .-))), nagy magas sràc volt.  Bognàr Jòzsef volt az oszt. főnöke C. osztàlyba jàrt azt hiszem latin tagozatra. Együtt jàrtam vele biològia szakkörre Dr. Lange Nàndor tanàrùrhoz . Som Lajos is a  Làszlò gimibe jàrt  a D oszt.ba Tihanyi Karcsi bàcsihoz, biztos ismered/ted. Ami furcsa nekem pedig a Rotyi volt a "màsodik hazàm ":-) de olyanra mint Rotyi bandàra nem emlèkszem. Èn a Dràhbik Gyurit, Kopacz öcsit, Horvàth Imrét,Szegedi Tibort, ha ezek a kőbànyai nevek mondanak neked valamit.

Igaz nem vagyok valami zenei talent de ràd is csak ùgy emlékszem mintha valahol làttalak volna zenèlni. Az is igaz 2 év van köztünk a javadra annyival vagy fiatalabb.-))) Apukàdat màr jobban ismertem az àltalànos sulibòl Pataky 34 böl - bàr engem ő nem tanìtott.

 

jahh még a nickem nem kakukktojàs hanem kakkuktojàs :-))) szàndékosan ìrtam igy nem nyelvtani hiba .-)))

Előzmény: hagyma50 (6995)
hagyma50 Creative Commons License 2012.03.18 0 0 7007

Pongrácz telepi ház az előbbi kép

hagyma50 Creative Commons License 2012.03.18 0 0 7006

hagyma50 Creative Commons License 2012.03.18 0 0 7005

Pongrácz telepi lány osztály 1961.

hagyma50 Creative Commons License 2012.03.18 0 0 7004

Terike felszolgál az "üvegház"-ban.Így kéne kinézni ma is a picéreknek!

hagyma50 Creative Commons License 2012.03.18 0 0 7003

Emlék tabló az "üvegház"-ról

hagyma50 Creative Commons License 2012.03.18 0 0 7002

a Star egy.és kőbányai fejek

hagyma50 Creative Commons License 2012.03.18 0 0 7001

Pongrácz telepi lány osztály

r_tamas Creative Commons License 2012.03.18 0 0 7000

7 0 0 0

r_tamas Creative Commons License 2012.03.18 0 0 6999

hagyma50 Creative Commons License 2012.03.18 0 0 6998

Bocsi,hogy ennyit pofázok,de ami hosszú ideje belém szorult,ki kell írjam magamból.Ha itt élvezik a múltat,nyert ügyem van,még erre a kis időre.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!