7-10 napig érdemes tárolni, fektetve naponta átforgatva sötét helyen 12-14 C -fokon.Ha ettől hosszabb ideig kell tárolni akkor hetente 2 szer át kell melegíteni lassan 24 C-fokra.Ezt én úgy csináltam tavaly,hogy bemértem,hogy a lakás melyik pontján van 24 C-fok,és este betettem oda a tojásokat.Egész éjszaka ott hagytam reggel vittem vissza a spájzba.Így lassan átmelegedtek 24 C-fokra.Volt 3 hetes tojás is tavaly ami kikelt.Természetesen csak otthoni használatra ,eladni csak a frisseket érdemes.
Én mindig hagyok a fészekbe 2 tojást ami meg van jelölve,hogy tudjam melyek azok,a frisseket veszem ki csak.Így ha el akar ülni a liba akkor nem jön le a tojásokról.Kényszeríteni nem lehet hogy megüljön csak akkor ül el ha ő akar.Tavaly így ült meg egyik libám,majd mikor 2 napja nem jött le akkor tettem öt másik helyre ,és tettem alá friss tojcikat.2 tojóm volt tavaly,és csak az egyik ült meg,a másiknak esze ágában sem volt.
Ha kapnak megfelelő rost tartalmú szénát (penész mentes, meg ne legyen túl vén se), akkor jobb az anyagcseréjük és fognak enni szépen! Nem volt olyan hosszú zord a tél, hogy a hó elől elbújva kelljen vegetálni (volt már ilyen tél is, de ez nem olyan volt)
Üdv. Semmi bajuk nem lesz a kacsáknak a kutyatáptól. (azért ne az legyen a fö kajájuk) ilyenkor télen kevés a természetes állati eredetü fehérje azért eszik. Nincs giliszta csiga stb./ A libák kacsák télen keves takarmányt esznek,szinte csak létfentartásból. A libákat amint lehet és aki teheti persze,már lehet leengedni a sarjadó füre,gyökerekre,a legtóbb vitamin a sarjakban van és nagyon megtudja növelni ezáltal a termékenységet is!
Nekem a libáim esznek egyre kevesebbet, most hogy melegszik az idő,főleg kukoricából..
Nem hinném hogy lenne bajuk a kutyakajától,de azért szoktasd le őket róla.Àztass nekik inkább kenyeret hátha az izlik nekik ,mégis csak közelebb áll a gabonához mint a kutyakaja :-)
Miért kéne kidobni a tojásokat?Nyersen semmiképp ne egyétek meg,ha meg szemes keltesd ki;-)
Sziasztok! megint zaklatnálak benneteket kérdéssel. Baj, ha a kacsa kutyatápot eszik? A kacsáim akik már eleve rossz evőként kerültek ide, azóta is csak nasiznak a kukoricából, tritikáléból, mennyiséget nem esznek. Amíg volt, ették a sok zöldet, de ugye az már csak nagyon kevés van. Ami megrémített, rákaptak a kutya, meg a macska tápra. Azt kétpofára zabálják. Egyrészt örültem, hogy végre jó étvággyal esznek, de aztán eszembe jutott, hogy hátha bajuk lesz tőle, nem nekik gyártják. Mi a véleményetek?
Ez inkább szép mint hús hasznú. Szép szürke, szép a bütyke, kicsi, alacsony fogyasztás XD szóval dísz. Nem egy gazdasági állat. Legalább is vannak tőle jobb gazdasági libák. Ismerősömé pl olyan volt, hogy nem tudta megenni annyira sötét volt a húsa. Szóval lehet olyan mint a kacsánál a néma kacsa, hogy száraz vadas parázs a húsa. De ez csak saját vélemény!!!!
Hát nem egy touluse-i liba az tuti :) Amelyeket én láttam, azok alapból kisebbek is mint az egyéb szürke és fehér liba fajták. A hús:csont arányt azt nem tudom, de ha egy más fajtához hasonlítom akkor nem egy hús fajta. Persze enni attól jó.
Böngészgettem a neten a butykos liba után. Azt írják többnyire hogy nem kimondott húsos fajta. Azért kérdem mert, szeretnék venni butykos tojásokat, és hát nem e fognék mellé, ha a tepsire, a husra gondolok. :) Meg hát terveznék meghagyni is, hogy jovore nekem tojjanak majd tovabbi keltetesre. Valaszaitokat elore is koszonom.
Én 500 -ért adom de kinek hogy.Tavaj ebből az állományból keltettem nem emlékszem pontosan de kb 50 darabot,saját részre és eladásra is,nagyon jól keltek egészséges libák voltak ,elhullás nem volt egyiknek volt valami a fülén,de állatorvos segítségével meggyógyult.5 napos gyógyszeres kúrával.
Szombaton elvitték az eddig összegyűjtott tojáskákat,de 1-1,5 héten belül összejön a kívánt mennyiség.Ha így is érdekel akkor jelezd.Postára is fel tudom adni.Honnan írsz?
Helló. Egy 10-15 fokos spajz megfelel ha nem nagy a höingadozás,ajanlott naponta megforgatni a tojásokat ott is. Van esély rá hogy el ül majd a libád nem kizáró ok az elsö év. Az igaz hogy sokkal többet tojnak az elsö évesek. Ha van keltetöd vagy keltetös ismid akkor ne halmozd fel a tojást hanem keltesd ki,a liba tojás nem szereti a tul hosszü idejü tárolást,hamar elhal benne a szem. Vagy add el,persze elötte gyözödj meg róla hogy termékeny e.
Ebben az évben tartok először libákat továbbtartásra. Mind a két libám február eleje óta tojik. Mit tegyek a tojásokkal? Még nagyon hideg van, kint nem merem hagyni. A spájz az hideg nekik? Azt hallottam egy ismerősömtől, hogy tartsam szobahőmérsékleten a tojásokat. El fognak e ülni a libák? Akitől hoztam a libákat, azt mondta, hogy az első évben nem kotlanak meg... Ebből mi igaz? Köszönöm szépen a segítséget előre is.
A Börzsöny környékén vagy Budapest irányában (Vác környéke) termékeny, szakszerűen gyűjtött-kezelt libatojásokat nagytestű szürke állománytól eladnék, vagy takarmányra cserélek. Házhoz viszem vagy megbeszélt helyre.
Max 10 darab landesi szürke keltetni való libatojás eladó.Még hideg van én így csak később akarok keltetni.addigra viszont ezek a tojások elöregszenek.Sötét helyen tárolom őket ,és naponta forgatva vannak.Nógrád megye.