Megpróbáltam a faeperből lekvárt főzni, sikerült is. Az íze jó, de a színe kicsit furcsa. Mindegy, majd nem kínálok belőle olyat, aki idegenkedik tőle. Önfeláldozóan én eszem meg!
Éppen a "Mindörökké Gordon" egyik epizódja megy a tvben háttérben, zsiradékban pirít hagymát, kápiát, azongya ez a sáuté eljárás. Sztem egyszerűen szotírozás (pirítás) Valaki figyelhetne szinkronizáláskor.
mikrózd meg egy kicsit (a zselatin a kivivel meg az ananásszal van bajban (bontóenzimek vannak bennük) - és azokat is meg kell egy kicsit blansírozni, ha azt akarod,hogy megdermedjen körülötte a zselatin)
Gyümölcstorta esetén (RETRO!!!) milyen tippeket tudnátok arra, hogy ha almát raktok bele, ne legyen az alma "annyira kemény"? (Nem tudom mennyire világos a kérdésem: tehát hogy keményebb mint a meggy, barack kiwi, stb)
Most hirtelen két dolog jutott eszmbe:
- Megfőzöm előtte az almát, hogy kissé megpuhuljon (viszont nem tudom, hogy a zselatin hogy fog reagálni a puhább=>nedvesebb gyümölcsre)
- Legyen bármilyen alma, az alma húsa mindegyk fajtánál "kemény", esetleg meg lehetne próbálni jóval kisebb darabokba (mondjuk kicsi kockákra vágva beletenni)
ennel van egyszerubb modszer is. lobogo forro vizbe teszed egy percre, utana nagyon konnyen lejon. elotte erdemes negy vekony vagast ejteni rajta keresztbe.
Van valakinek ötlete? Megcsináltam a lecsó krémet, nagyon finom lett, bár a paradicsomból kevesebb is elég lett volna bele. A problémám az, hogy alaposan átturmixoltam az egészet, de a paprika héjak szépen benne maradtak. Olyan volt mikor ettük, mintha halszálkákat vadásztam volna ki belőle. Milyen módszerrel lehet a paprika héját eliminálni???
ez az, az elso ket kep az valahonnan szarmazik, en erre a szinre vagyok kivancsi. a harmadik az egy halvany szinu, pedig abban van paprika a recept szerint.