Keresés

Részletes keresés

homerx Creative Commons License 2022.06.17 0 0 99637

en a feherhez is hozzaadnam a lenti gyumolcsoket.

Előzmény: Csimpolya (99636)
Csimpolya Creative Commons License 2022.06.17 0 0 99636

Fehérből, mert az volt érett. Egy próbát megért, és meg is próbáltam. Végül is, nem sok vesztenivalóm volt.

Előzmény: homerx (99632)
homerx Creative Commons License 2022.06.17 0 0 99635

vagy szedret. de az sem erik meg az erdoben, a piacon meg draga.

Előzmény: nagypapi51 (99633)
homerx Creative Commons License 2022.06.17 0 0 99634

igen, utana ahogy mentem ki az erdobe, lattam, hogy meg itt-ott viragzik is.

Előzmény: nagypapi51 (99633)
nagypapi51 Creative Commons License 2022.06.17 0 0 99633

Az a baj, hogy még nem érett a bodzabogyó, egyébként jó az ötlet.

Előzmény: homerx (99632)
homerx Creative Commons License 2022.06.17 0 0 99632

feherbol vagy feketebol fozted? ha feketebol, lehet, hogy hozza kellett volna keverni egy kis bodzabogyot, ha mar a vorosbort is azzal szinezik :)

Előzmény: Csimpolya (99630)
Csimpolya Creative Commons License 2022.06.17 0 0 99631


Nagy ötlet!

Előzmény: homerx (99629)
Csimpolya Creative Commons License 2022.06.17 0 0 99630

A színe. Valahogyan szürke, bár elég világos árnyalatú. 

Előzmény: Popenka (99628)
homerx Creative Commons License 2022.06.16 0 2 99629

hat, ezt elcseszted. at kellett volna folyatni a rezcsovon :)

Előzmény: Csimpolya (99627)
Popenka Creative Commons License 2022.06.16 0 0 99628

mi a furcsa benne?

Előzmény: Csimpolya (99627)
Csimpolya Creative Commons License 2022.06.16 0 0 99627

Megpróbáltam a faeperből lekvárt főzni, sikerült is. Az íze jó, de a színe kicsit furcsa. Mindegy, majd nem kínálok belőle olyat, aki idegenkedik tőle. Önfeláldozóan én eszem meg!

nagypapi51 Creative Commons License 2022.06.14 0 0 99626

Éppen a "Mindörökké Gordon" egyik epizódja megy a tvben háttérben, zsiradékban pirít hagymát, kápiát, azongya ez a sáuté eljárás. Sztem egyszerűen szotírozás (pirítás) Valaki figyelhetne szinkronizáláskor.

kis_kiraly Creative Commons License 2022.06.13 0 0 99625

Úgy lesz! :)

Előzmény: homerx (99624)
homerx Creative Commons License 2022.06.12 0 1 99624

illetve ha mar aprozni akarod, akkor ne kockakra vagd, hanem nagyon vekony szeletekre.

Előzmény: kis_kiraly (99621)
kis_kiraly Creative Commons License 2022.06.12 0 0 99623

Mikró tényleg jó ötlet. Végül meggy és szamóca lett, de legközelebb így fogom kipróbálni az almásat. Köszi!

Előzmény: Bubo.Bubo. (99622)
Bubo.Bubo. Creative Commons License 2022.06.11 0 2 99622

mikrózd meg egy kicsit (a zselatin a kivivel meg az ananásszal van bajban (bontóenzimek vannak bennük) - és azokat is meg kell egy kicsit blansírozni, ha azt akarod,hogy megdermedjen körülötte a zselatin)

Előzmény: kis_kiraly (99621)
kis_kiraly Creative Commons License 2022.06.11 0 0 99621

Gyümölcstorta esetén (RETRO!!!) milyen tippeket tudnátok arra, hogy ha almát raktok bele, ne legyen az alma "annyira kemény"? (Nem tudom mennyire világos a kérdésem: tehát hogy keményebb mint a meggy, barack kiwi, stb)

Most hirtelen két dolog jutott eszmbe:

- Megfőzöm előtte az almát, hogy kissé megpuhuljon (viszont nem tudom, hogy a zselatin hogy fog reagálni a puhább=>nedvesebb gyümölcsre)

- Legyen bármilyen alma, az alma húsa mindegyk fajtánál "kemény", esetleg meg lehetne próbálni jóval kisebb darabokba (mondjuk kicsi kockákra vágva beletenni)

 

Popenka Creative Commons License 2022.06.11 0 0 99619

Akkor legyen belőle Holstein szeletre való tojás! Jut eszembe a másik topicról.... :)))

Vagy mártogassak bele spárgafejeket... jut eszembe, megint másról. :)

Előzmény: nagypapi51 (99618)
nagypapi51 Creative Commons License 2022.06.11 0 0 99618

Sztem ugyanarra, mint a sima tíkmonyt :)

Popenka Creative Commons License 2022.06.11 0 0 99617

Gyöngytyúk tojását mire érdemes használni?

Odáig világos, hogy bármire, amire a tyúktojás is jó, de hátha van itt szakértője...

beetee Creative Commons License 2022.06.09 0 1 99616

És ha fazékban főzöd? :-o

Előzmény: homerx (99615)
homerx Creative Commons License 2022.06.09 0 0 99615

en altalaban, ha hejaban fozom, akkor azt ugy is akarom megenni.

Előzmény: yüz karasi (99614)
yüz karasi Creative Commons License 2022.06.09 0 0 99614

A paradicsomot is így "nyúzzuk meg". :-)    Héjában főtt krumpli?

Előzmény: homerx (99613)
homerx Creative Commons License 2022.06.08 0 0 99613

ennel van egyszerubb modszer is. lobogo forro vizbe teszed egy percre, utana nagyon konnyen lejon. elotte erdemes negy vekony vagast ejteni rajta keresztbe.

Előzmény: Boszorka (99612)
Boszorka Creative Commons License 2022.06.07 0 0 99612

Köszönöm az ötletet, ki fogom próbálni.

Előzmény: Popenka (99610)
Popenka Creative Commons License 2022.06.07 0 0 99611

...és nem is olyan nagy munka, mint elsőre tűnik, egy tepsi paprika nem sok, és rengeteg íz

Előzmény: Popenka (99610)
Popenka Creative Commons License 2022.06.07 0 0 99610

le kell sütni róla

sütőben feketére, nyugi, nem ég meg, melegen lefedni, mikor kihűl kéz melegre, lehúzni a haját

 

hardcore játékosok nyílt gázlángon vagy sárkánnyal is megcsinálják

de sütőben sütve isteni paprika krémet lehet csinálni

én a múltkor befőttes üvegben hűtőbe raktam a maradékot, másfél hónapig kanalaztam belőle mindenhová

Előzmény: Boszorka (99608)
öreg_néne_b Creative Commons License 2022.06.07 0 2 99609

Passzírozással. 

Előzmény: Boszorka (99608)
Boszorka Creative Commons License 2022.06.07 0 0 99608

Van valakinek ötlete?  Megcsináltam a lecsó krémet, nagyon finom lett, bár a paradicsomból kevesebb is elég lett volna bele. A problémám az, hogy alaposan átturmixoltam az egészet, de a paprika héjak szépen benne maradtak. Olyan volt mikor ettük, mintha halszálkákat vadásztam volna ki belőle. Milyen módszerrel lehet a paprika héját eliminálni???

homerx Creative Commons License 2022.06.07 0 0 99607

ez az, az elso ket kep az valahonnan szarmazik, en erre a szinre vagyok kivancsi. a harmadik az egy halvany szinu, pedig abban van paprika a recept szerint.

Előzmény: Popenka (99604)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!