Keresés

Részletes keresés

bbfan1 Creative Commons License 2020.05.14 0 0 329

Nálunk ugyanez a folyamat ment végbe azzal a különbséggel, hogy amikor megláttuk a második bejáráson az új hibákat és nálunk se lettek felírva én kértem, hogy valamikor irjuk fel, mert el lesznek felejtve, így legalább van neki nyoma, nem lehet őket elsunnyogni, viszont kijavítva a mai napig nincs semmi, csak az ígéretek...

Ajánlom fussatok még egy kört, mert nálatok is hasonló lehet a helyzet és irassátok is fel, mert még van idő az átadásig és bizonyíték is, hogy ezeket találtátok még jóval a birtokbaadás előtt.

 

Akkor a Földhivatalban is csak a hitegetés megy, ha még a sürgősségi ellenére se változott a helyzet... Jövő héten lejár náluk a 90 nap.

Előzmény: mályva19 (328)
mályva19 Creative Commons License 2020.05.14 0 0 328

Szeptemberben elég sok hibát találtunk, igaz, mi szakmai szemmel is néztük, munkánkból kifolyólag. Akkor készült egy kézzel írott jegyzőkönyv, ami egy macskakaparás volt, nem túlzok. Ezt később e-mailben is átküldték, olvashatatlanul. Hívtuk később az Urat, aki akkor a jegyzőkönyvet fölvette, de már nem dolgozott a Divinusnál, mosta kezeit. Hibák kijavítását novemberre ígérték. Akkor mi bementünk a lakásba, jött velünk egy Úr, nem tudom ki volt, nem volt nála semmi, amivel jegyzetelni tudott volna. A szeptemberi hibákból volt ami ki volt javítva, de nem minden, ráadásul még jöttek hozzá hibák, ami nagyon szembetűnő, az az erkély korlát repedése, stb. Azt mondta akkor ez az Úr, hogy azért nem írja össze az általunk elmondott hibákat, mert most van a nagy " bejárás ", tudnak minden hibáról és javítják ki sorban.

Na, azóta mi nem voltunk, de lehet, hogy hétvégén megnézzük.

Azt azért tudni kell, hogy van jóteljesítési ( átadáskori ) és jótállási garancia ( 3-5 év ), tehát elméletileg ingyen kell javítani mindent, de ronda munkát végeznek, úgy hogy nem érdemes velük végeztetni a javítást. Igénytelen az egész kivitelezés, de főleg a gépészet.

Nagyon kellemetlen, hogy a Divinustól soha semmi tájékoztatást nem kapunk, tulajdoni lapon mai napon is beépítetlen területként szerepel a ház.

Mi már idegileg teljesen kivagyunk. És nem csak azért, mert nem lehet költözni, hanem azért is, mert nem vesznek emberszámba bennünket.

Előzmény: bbfan1 (327)
bbfan1 Creative Commons License 2020.05.13 0 0 327

Amig jön válasz, addig leírom, miért kérdezem.

 

Szeptemberben első körben felírtuk a hibákat a lakásban. Akkor még teljes mértékben nem tudtuk átnézni a lakást, mert sok minden nem volt készen: Nem volt víz, áram, a laminált padlót épp akkor rakták le, nem volt szegély stb.

 

Akkor azt a választ kaptuk, hogy ezek a hibák (amiket akkor írtunk) 1-2 hónap alatt, de legalábbis átadásra ki lesznek javítva. Aztán hónapokig nem volt információ, míg megjött a használatba vételi. Az akkori tájékoztatás szerint a hibák átnézése, hogy ki lettek-e javítva és, hogy vannak-e újak, majd birtokbaadáskor fognak megtörténni. Ez mind ok, csakhogy akkor derült ki számomra (is), hogy az albetétesítés miatt a hitelesek a birtokbaadásra még hónapokat várhatnak (és ahogy látszik, lehet, hogy fél évet is).

 

Ekkor jött tőletek az info, hogyan is lehet elérni a művezetőt, akit mi is felhívtunk. Megdöbbenésemre azzal a kedves válasszal fogadott, hogy gyakorlatilag bármikor bemehetünk és megnézhetjük a helyzetet és irhatunk új listát, ha látunk valamit. Pedig erről hivatalos tájékoztatás nem jött. Még jó, hogy ti szóltatok. El is mentünk, átnéztük mostmár véglegesre a lakást és írtunk is listát. Az eredeti hibák, ami akkor nem volt sok, ki lettek javítva (pl repedezett fal, ferde villanykapcsoló, fuga hiány itt-ott stb). Viszont mályva19 írta, hogy azóta csak több hiba keletkezett, amit egy ismerőse erősített meg, aki a lakásban járt nemrég. Ugyanezt tudom mondani én is. Mivel a múltkor még sok minden nem volt kész, ezek most kész lettek, de itt-ott kisebb - nagyobb hibákkal (pl szegély nem lett rendesen rögzítve, eltört az erkély üveg stb).

 

Nemrég utánakérdeztünk és ezek a mai napig nem lettek javítva, mert hogy az emberek már a másik két épületben dolgoznak, egyeztetni kell velük stb. Az ígéretet kedvesen megkaptuk, de akkor is kicsit aggódom. Nem tudom mikor tudunk költözni, de remélem ezek is arra javítva lesznek, mivel kb fél évet várunk a papírokra, addig idő bőven van. És nem szeretnék ezek miatt még tovább várni, mivel van köztük olyan is, ami a mindennapi életet is hátrányosan érinti a lakásban (pl nem folyik mindenhol a víz).

 

Nem tudom mi lett volna, ha ti és mi se érdeklődünk utána, mivel hivatalos levél nem jött. Birtokbaadáskor jött volna elő ez a csomó probléma ?

Előzmény: bbfan1 (326)
bbfan1 Creative Commons License 2020.05.12 0 0 326

Sziasztok !

 

Körkérdés mindenkihez, akár kp akár hiteles:

 

Voltatok a szeptemberi műszaki átadás óta újra átnézni a lakást ? Kijavították a hibákat ?

Ha voltatok (vagy aki már be is költözött) és írtatok újabb listát az azóta keletkezett hibákról, akkor ezeket a második körös hibákat  (is) kijavították  ?

 

Vencel2018 Creative Commons License 2020.05.07 0 0 325

Jövő hét közepén felhívom megint a Földhivatalt és megkérdezem, hogy lehet-e lakásonként megkérni a soronkívüliséget vagy csak egyben. Ha lehet, akkor befizetem, ha nem akkor a Divinusra kell nyomást gyakorolni, hogy fizesse be. Az az 1,2 millió forint csepp a tengerben. Tőlem, akár a lakóktól is beszedhetnék, biztos mindenki kifizetné, csak végre költözhessünk.

bbfan1 Creative Commons License 2020.05.07 0 0 324

Az átminősítésnél azt találtam, hogy ingatlanonként vagy érintettenként 10000 Ft, ugyanaz, mint az albetítésítésnél, 1.2 millió forint körül. De csak nem akar még erre a Divinus is 3 hónapot várni... meg aztán a szerződések és a hitel...

Előzmény: Vencel2018 (320)
mályva19 Creative Commons License 2020.05.07 0 0 323

Ha meglesz a jövő héten az átminősítés, azután jön az albetétesítés- mint új ügymenet- szerintem ott is kellene kérni a soron kívüliséget, ha 10 ezer forint lakásonként, akkor is 120 lakás esetében 1,2 millió. Ennyit azért megér mindenkinek !

bbfan1 Creative Commons License 2020.05.07 0 0 322

Erre nem is tudom mit mondjak... Azzal, hogy szivat minket, magát is szivatja, hiszen nem jut a pénzéhez. Még megérteném, hogy azért van ez, mert az építőipar nehéz helyzetbe jutott, de amennyi pénzt ezekre a kérelmekre be kell fizetni, az elenyésző ahhoz képest, amennyi az eladott lakásokból visszajönne.

Ha arról van szó, én is befizetném, ez nem összeg ahhoz, hogy még albérletben kell lehúzni a hivatalos ügyintézés szerint 90 napot,  és ahogy látom, ha az átminősítés is megvan pár nap alatt 70-hez képest, akkor az albetétesítést is meg lehetne gondolom csinálni így 10-20 nap alatt, mivel nem lehet most annyi folyamatban lévő ügy, mióta a vírus beütött.

Előzmény: Vencel2018 (320)
mályva19 Creative Commons License 2020.05.07 0 0 321

Gondolom, a Földhivatalok is a " pénz beszél, kutya ugat ", elvet alkalmazzák. Fizetni kell, mint a katonatiszt !!! Nincs semmi sorrendiség, jótékonykodás. Mondjuk az, hogy be sem lett adva a terület átminősítése társasházzá ( februárban ), az hatalmas hiba !!! De, hogy majd 3 hónapra utalják el a pénzt a Földhivatalnak a soronkívüliségért...,na az meg még nagyobb.

 

Vencel2018 Creative Commons License 2020.05.07 0 0 320

És kapjatok a fejetekhez !!! Most beszéltem a Földmérési Osztállyal, tegnap utalta el a Divinus az összeget a soron kívüli ügyintézéshez, azaz 2020. 05.06-án !!!!!! 2020 április 28-án adták be a kérelmet a Földhivatalnak!!!!! És itt hitegetnek bennünket !!! Az Úr a Földmérési osztályon azt mondta, hogy jövő hét elejére meglesz az átminősítés. Ezután jön az albetétesítés, ami egy külön ügymenet. Arra is lehet soronkívüliséget kérni, ami 10 ezer forint lakásonként. Én- és gondolom sokan- bevállalnám természetesen. Nem tudom, hogy ezt lehet-e lakásonként kérni vagy csak egyben az egészet. Milyen jó, hogy a Divinus szívat bennünket. Ha már februárban beadta volna a soron kívüli kérelmet, utalta volna ezt a plussz költséget, már mindenki be tudott volna költözni. Nem tudom, mekkora lehet ez az összeg, hogy gondot okoz a Divinusnak és a tegnapi napon volt hajlandó elutalni a pénzt.

bbfan1 Creative Commons License 2020.05.07 0 0 319

Én nekem is ez jár a fejemben folyamatosan... ma gondolkoztam el, hogy vagy a Divinust vagy a földhivatalt fel kéne hívni. Hivatalos info még mindig nincs, a földhivatalnál utoljára 27-én módosították az ügymentetet. Látom, amit mondasz. Mit jelent akkor náluk a sürgősségi ügyintézés, ha semmi se változott két hete ?

Előzmény: Vencel2018 (318)
Vencel2018 Creative Commons License 2020.05.07 0 0 318

Sziasztok ! Albetétekről nem tudtok semmit ? Még mindig " kivett beépítetlen terület"-ként szerepel a tulajdonai lap első oldalán ma, 2020. 05.07-én. Nekem ez furcsa és nonszensz, megvan a használatba vételi 3 hónapja, emberek, családok laknak már ott. Senkit nem érdekel ez a dolog ????? Az átminősítésről sem tudtok semmit ?

Butang Creative Commons License 2020.04.28 0 0 317

Sziasztok!

 

Létrehoztunk egy facebook csoportot a már beköltözözz lakóknak. Csatlakozzatok:)

 

 

https://www.facebook.com/groups/326155208347327/about/

bbfan1 Creative Commons License 2020.04.26 0 0 316

Az albetétesítést én is igy lőttem be, eleve május közepén telik le a három hónap. A szerződésekkel, még ha most levelezés útján is kell lebonyolítani, remélem gyorsan végzünk, szerintem azokat már előre megírják, amig várunk. A földhivatali érkeztetés most jelentősen lelassulhat, én ettől tartok. Hitelügyintézés most nem tudom hogyan megy, amig nincs változás, nem hívtam az ügyintézőm. Csak azt hallom másoktól, hogy a lakás árának felmérését most kihagyják a folyamatból a vírus miatt, amivel lehet nyerni 1-2 hetet.

Én augusztus elejére tippelnék, hogy költözhetünk, de már akkor boldog lennék, ha az ügyek intézése a mi oldalunkon pattogna (albetétesítés meg szerződés meglenne és csak a hitel miatt kellene nekünk a bankot hajtani).

Előzmény: ThomasShelby (313)
mályva19 Creative Commons License 2020.04.25 0 0 315

Egyébként én valamiből azt gondoltam, hogy te készpénzes vagy és már ott laksz .

Előzmény: ThomasShelby (313)
mályva19 Creative Commons License 2020.04.25 0 0 314

Ez rossz hír ! Akkor is, ha a soron kívüliség meg van kérve ? Én bizakodóbb vagyok ! De az ismerősöd konkrétan a mi ügyünkre mondta vagy általánosságban ?

Előzmény: ThomasShelby (313)
ThomasShelby Creative Commons License 2020.04.25 0 0 313

Sikerült beszélnem egy ismerősömmel a földhivatalnál. Azt mondta kb másfél hónap még az albetétesítés. A hitel is ugye 4-6-8 hét, szóval kalkulájjunk úgy, hogy augusztus elseje előtt nem költözünk be (+berendezés, szóval inkább szeptember)

bbfan1 Creative Commons License 2020.04.24 0 0 312

Igazad lehet. Sajnos ez az online felület nem igazán beszédes, lehet hogy egy ügyszám alatt fut a két dolog, nem értek hozzá... Remélhetőleg pár napon belül okosabbak leszünk, az ügyintézés május 18-án lejár, addig csak alakul valami.

Előzmény: Vencel2018 (311)
Vencel2018 Creative Commons License 2020.04.24 0 0 311

Szerintem nem az albetétesítésre kértek soron kívülit, hanem az átminősítésre, amit a földmérők csinálnak meg. Albetétesítés csak ezután lehet, ha látja az ügyintéző a társasházat és nem  az üres telket a tulajdoni lapon.

Előzmény: bbfan1 (310)
bbfan1 Creative Commons License 2020.04.24 0 0 310

Ha ez tényleg így van, akkor azt nem értem az albetétesítésre miért kértek sürgősségit, ha a másik ügy miatt áll a dolog... addig nem tud a hölgy hozzákezdeni, hiába sürgeti meg...

Előzmény: Vencel2018 (309)
Vencel2018 Creative Commons License 2020.04.24 0 0 309

Az átminősítés nem egy nap lesz, az tuti, úgy hogy fölösleges nézegetni, sajnos még sokáig beépítetlen terület lesz és az albetétesítéshez hozzá sem fognak addig. Még ha előre is veszik a földmérők a dolgot, biztos, hogy több nap lesz az átminősítés.

Előzmény: bbfan1 (307)
Vencel2018 Creative Commons License 2020.04.24 0 0 308

Ha nem küldtek be semmi átminősítési kérelmet a Földmérési osztálynak, akkor a nullára nem tud hiánypótlást kérni. Ez két külön téma. Az albetésítést készítő  ügyintézőt meg nem érdekli, hogy: hoppá nálam van két hónapja egy alapító okirat, ugyan miért nem kaptam még a földmérőktől átminősítést ?! Örül neki,  hogy hivatkozhat a csúszásra emiatt. Nagyon furcsa ez az egész. Sokan albérletben laknak, home office-ban dolgoznak, itt a vírus is.....és még most is a csúszás.

Előzmény: bbfan1 (304)
bbfan1 Creative Commons License 2020.04.24 0 0 307

A tulajdoni lap első oldalán még 'beépitetlen telek' bejegyzést látni. Tulajdoni lapot nem tudok lekérni, az mutatná, ha széljegyzetben ott van az átminősítés ügyszámmal.

Előzmény: mályva19 (306)
mályva19 Creative Commons License 2020.04.24 0 0 306

A soron kívüli kérelemért fizetni kell, nem kedveskedés miatt teszik az ügyet soron kívüli listára. Sajnos. Azt, hogy miért került sor erre, nem tudom. Elméletileg akkor több, mint két hónapja be van adva a földhivatalnak az alapító okirat. Csak éppen az üres telek átminősítése nem lett megkérve a földmérési osztálytól. Pedig ezzel kellett volna kezdeni a dolgot az összeszedett infók alapján. Mert addig hozzá sem fognak az albetétesítéshez. Lehet, hogy van rá magyarázat, de velünk nem közölnek semmit, itt azt az infót osztogatjuk, amit hallunk egymástól,ismerősöktől. Én azt nem gondolnám, hogy az ügyintézéssel megbízott ügyvéd ekkorát hibázott volna. De akkor a földmérési osztályhoz miért nem érkezett átminősítési kérelem ? Ha valaki tud valami konkrétumot, kérem, írjon.

Előzmény: bbfan1 (305)
bbfan1 Creative Commons License 2020.04.24 0 0 305

Le tudna esetleg kérni valaki egy tulajdoni lapot, hogy a széljegyzetekben van-e változás (ott van-e az átminősítési kérelem) Nekem elfogyott az ingyenes lehetőség... 

bbfan1 Creative Commons License 2020.04.24 0 0 304

És ez megint csak találgatás, de ebben a folyamatban nem látszik, hogy dokumentum pótlásra visszaküldve, vagyis ehhez két hónapig nem nyúltak, vagy elfelejtették kiküldeni a pótlásról a levelet... és szerintem ezért akarnak most kedveskedni, hogy sürgősségivel előre veszik...

bbfan1 Creative Commons License 2020.04.24 0 0 303

Jó hír mindenkinek: Intézkedett a Divinus.

 

Földhivatal Budapest Főváros Kormányhivatala Földhivatali Főosztály
Budapest, XIV., Bosnyák tér 5.
1590 Budapest, Pf. 101

Ügyszám 50670//2020

Ügy tárgyköre Soronkívüli kérelem;Iratküldés;Társasház bejegyzése

Ügy státusza szignált

Ügy beérkezett 2020.02.18

Utolsó módosítás 2020.04.24

 


Mostmár csak azt lenne jó tudni, ebből így mikor lesz valami...

Vencel2018 Creative Commons License 2020.04.24 0 0 302

Ez elég szomorú, főleg annak fényében, hogy a beruházó üzemelteti majd a társasházat.

Tegnap mi is voltunk egy társaságban, ahol egy rendkívül elismert ügyvéd ismerősnek felvetettük az un. földhasználati jog kérdését és azt, hogy az előszerződéstől nagy mértékben eltér a végszerződés emiatt. Szerinte a kettő semmiben nem térhet el .

Véleménye és tanácsa : amíg nem lesz meg mind a három épület A, B, C Használatba vételije, addig esetleg el lehet fogadni az örökös és ingyenes földhasználati jogot, ami legyen rajta a tulajdoni lapon. Viszont amint mindhárom épület kész, minden lakó beköltözött, akkor váljon automatikusan a lakók tulajdonába a terület, vagyis a 8300 ( ? ) nm. Mert most igaz, hogy még távolinak tűnik az a szöveg...,hogy " ameddig a társasház áll rajta ", de miért engedjünk mi át a befektetési alapnak -elméletileg ingyen- ekkora területet Budapest belvárosában ? Semmiért !

A másik- amire mi is gondoltunk- mi van, ha megszűnik a földterület tulajdonosa ??? Másik kézbe kerül ? És esetleg kötelezi a lakókat, hogy vegyék meg a telket, amit az Ügyvéd Úr szerint mi már megvettünk az Előszerződésben leírtak alapján.

Nagyon várunk egy körlevelet a Divinustól- de nem ezen a fórumon, hanem hivatalos, aláírt dokumentumot-, amiben korrekten tájékoztat a helyzetről.

Valamint arról, hogy miképpen halad a Földhivatalnál a társasház ügye és mikor költözhetnek be végre a hiteles lakók is. És ne a lakók zaklassák sem a földhivatalt, sem a beruházó dolgozóit, képviselőit.

Előzmény: Veronicas429 (301)
Veronicas429 Creative Commons License 2020.04.23 0 0 301

Én kb. 3 hete lakok itt, a lakással kapcsolatban több hiányosság és hiba volt amit a Divinustól tapasztaltakból kiindulva inkább magán úton javíttattunk ki. Szeretek itt lakni, amiket tapasztaltam: a liftek és a folyosók rendkívül koszosak, (a folyosó legalábbis az én szintemen), nem úgy tűnik mintha fel lett volna takarítva az elmúlt 3 hétben. Az udvar sehogy nem áll (ugyanúgy néz ki mint 3 hónapja). De ami a legmegbotránkoztatóbb az az, hogy 1 db normál méretű kuka van a szemétlerakóba betéve ami kb. fél nap alatt megtelik, ezáltal napokig áll körülötte a szemét. Ami vicc, hogy ma este már az az egy db kuka sem volt ott, így a földön tornyosultak a szemeteszsákok. Nem túl igényes megoldás. 

bbfan1 Creative Commons License 2020.04.23 0 0 300

Hát igen... csak kombinálni tudunk. Én szerintem nem a Divinus hibája lesz ez. A társasház alapítón az van, hogy xy ügyvédet bízzák meg az okirat elkészítésével és benyújtásával, lehet ott csúszott félre valami. De amilyen tapasztalataim vannak csak a kormányablakkal, el tudom hinni, hogy a földhivatal is mond mindenfélét. Lehet rá se néztek eddig csak mondogatták, hogy dolgozunk rajta, aztán most valaki megnézte és észrevette, hogy egy papír hiányzik... 

Nekem volt olyan esetem a kormányablakkal, hogy két ugyanolyan ügyet intéztem egy év eltéréssel, amire teljesen más ügymenetet mondtak és amikor mondtam, hogy ez nem igy volt korábban azt a választ kaptam, hogy most meg igy van, miközben a honlapjukon nem ez volt írva még akkor sem...

Előzmény: mályva19 (298)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!