Robi 52-höz működőképes, komplett karburátort keresek. Akinek van eladó, vagy tudja hol vehetnék az kérem vegye fel velem a kapcsolatot vagy itt, vagy a blazse82@citromail.hu e-mail címen. Köszi
A motor új csapágyakat, szimeringeket és tömítésgarnitúrát kapott! A henger nem vállas, nem karcos, tehát ahhoz nem nyúltam! Karbit átmostam, és sűritett levegővel átfújtam, de minden alkatrésze maradt a régi az úszóház tömítésén kívül.Gyújtásállításra tippelnék, hagy megszakítóhézagra esetleg. De külön tortúra beállítani a gyújtást rajta. ahány próbálkozás, annyiszor szétszedni a tetejét! Esetleg valami adatod van, hogy mit mekkorára kell állítani rajta? Vagy csak érzésre szoktad te is beállítani a hézagokat?
Örülök,hogy jó vagyis majdnem jó.Így látatlanba akár karbi is lehet de a motorja is. Ha rég nem ment lehet szimering,gyűrűleragadás,......hosszú a sor amit itt fel lehetne sorolni. Üdv apudnak,egy igazi fasza "srác" .
Köszi a cuccost, összeraktam a masinát! Jó hír, hogy indult rögtön a gép, de amint beleengedem a földbe, gyengének érzem a gépet. Konkrétan a motor pöfögött, de a kapák nem forognak. Szerinted karbi, vagy gyujtás probléma?
Nem igen van olyan ami rossz lenne a masinán. Az üzemanyagtank még ami elrepedt a benzincsapnál, de azt egy műanyagos barátom megjavította. Remélem jó lesz egy darabig. Esetleg még a gyújtásalaplap ami érdekelne, csak, hogy legyen tarcsiban, Te merre vagy elérhető? Mennyiért adnád a lendkereket, meg a gyújtást?
Talán minden.Ismerős hagyatékából maradt rám egy komplett gép,mert ilyenem van és gondoltak rám.Nagyságrendileg minden akad,azt hiszem(tank,benzincsap nincs). De ha bekérdezel,lehet beletrafálsz valami nemlévőbe.
Köszönöm a gyors segítségnyújtást. ÉRD-en vagyok! Milyen alkatrészeid vannak még hozzá? Bár az enyém nagyon egyben van, mert a nagyapámé volt a masina, Ő pedig vigyázott rá. tizenévig nem is volt használva, el volt ásva a garázs mélyére, Csak mostanában apám vett egy kis hobby szőlőst Adonyban,s gondoltuk ott lehetne használni.
Új vagyok a fórumon, tapasztalatokat és alkatrészeket keresek! Szükségem lenne ROBI 52-höz lendkereket. Az enyémelrepedt az ékpálya mellett. Ha valakinek lenne, kérem jelezze!
sziasztok nekem egy robi 52 esem van és szeretnék rátenni egy 4 ütemű motort ehhez szükségem van egy robi 53 asoknál használt közdarabra ha valakinek lenne egy ijenje érdekelne akár komplett robi 53 as is KÉREK MINDENKIT NÉZZE MEG A SUFNIBA NINCSEN E VÉLETLENÜL KÖSZI HA VAN MEGVESZEM ROBI 53 KOMPLETT AVGY CSAK KÖZDARAB egy aluminium öntvény amire a blokkot fogatjuk és az alját pedig a lehajtáshoz fogatjuk a képen látszik !
Esetleg nincs egy üzemanyagtartályod eladó, valami emberközeli baráti áron... :) Ha lenne a robertober79@gmail.com címre várok választ. Előre is köszönöm. Rob
Csatlakoznék a kis robicsekek szereleői sorához.... Édesapám kb 10 éve félreállított 52-esébe szeretnék életet lehelni (már csak hobbyból is...).
Első áttekintésre öreg, de nem leharcolt a járgány. A behúzó szerkezettel vannak gondok, alapvetően a fedélben lévő bronzpersely nagyon kopott és be is repedt az évek során. A két körmös alátéttel lehetetlen rögzíteni a görgőtartó kosarat. Ezért ha valahol (lehetőség szerint Pesthez nagyon közel) van elfekvő komplett behúzó szerkezet vagy alkartészei (ház a bronzpersellyel, körmös alátétek stb) akkor emberi áron szívesen átvenném.