Hát honnan tudnánk mi a Dönciről, ha egyszer erre a fórumra csak ilyen vének írunk? :) A Makkpeti ott volt, de az ő beszámolóját meg már hallottad. :)
Passió: nem elvből nem nézem meg, azt ugyanis nem különösebben gondolom elvi alapnak, hogy nem érdekel. (Másrészt meg ebben a témakörben Bach Máté-passiójánál többet számomra nem hiszem, hogy mondana bármi is.)
Opeth: ennek sem "ellenállok", egyszerűen nem érdekel, nem hallgatom szívesen, és kész. "Multifunkcionális"? Az mit takar? Eddig mindig tudtam épp olyan zenét választani, ami megfelelt, majd ha valami újra vágyom, és az épp olyan lesz, akkor lehet hogy hallgatni fogom, de per pillanat ezt igen valószínűtlennek tartom.
Vámos Miklós mondta a Lehetetlen utolsó adásában, hogy az emberek, akik őt érdekelték, és műsort is lehetett belőlük csinálni, elfogytak, ezért abbahagyja. Namost ezzel Fábry is így van jó ideje, mégsem hagyja abba. Egyfelől, mert igazából csak magamagát érdekli, csak akkor azonban ne hívjon vendéget, talán jobb lenne a műsor. Másfelől, mert a vendégei érdektelenek, nagy részüktől tényleg csak azt lehet kérdezni, hogy "a régi Tilda és az új Tilda ugyanúgy pisil-e", de a maradéktól sem kérdez mást. Meg, ettől függetlenül viselkedik prosztó módjára.
Lássuk csak:
a, ok, most sem lettem sokkal okosabb, nagyjából értem a lényeget de hozzászólni érdemben úgy érzem nem tudok :((
b, érdekes ez a Fábry ellenszenv, hiszen észrevehető h ő az egyetlen magyar sztárocska aki képes volt a saját műsorát több fenntartani(7.éve megy!!), ez szerintem nagy teljesítmény főleg azután h feltűnt különböző pol.-i fórumokon régebben. Mondjuk ennyi idő után nem csoda ha már kicsit unalmasak a poénjai, de engem mindig képes megnevettetni. Még megjegyzem h az ő műsora az egyetlen amit megnézek a tv-ben néha és pl. a Heti-hetes nekem kifejezetten ellenszenves, mondjukez is elvileg egy értékelhető vmi hiszen már elég régóta megy.
c, Rózsaszínnek üzenem h sajnálhatja, akoncert nagyon király volt és elég olcsó is(3-4e FT). Egyébként szerintem az Opeth még a legkeményebben ellenállók lelkét is megpuhíthatja mert nagyon "multifunkcionális" zene, főleg ha legújabb albumot nézzük.
Passió: szerintem elvből nem megnézni ezt a filmet kicsit erős elvkultságot igényel, de mind1. Nem egy hétköznapi darab és tényleg egy kicsit máshonnan világítja meg a kérdést, de azt szerintem megint egy elvakult vélemény lenne ha azt állítanám h ettől vallásos leszel. Ez hatalmas ökörség. Már csak azért sem árt megnézni h tudd min balhézik a világ már kb egy hónapja, ugyanis ha megnézed érdemben nehéz hozzá szólni a vitához.
a.) Nyelvész-téma. Arról van szó, hogy mit fogadunk el a világ tudományos megismerésének, s mit nem. Én a tudományra Karl Popper definícióját használom (a fizikusokkal egyetemben), amelybe a Nádasdy-féle nyelvészet belefér, a Balázs Géza-féle meg nem. Azon kívül volt még arról szó, hogy vannak dolgok, amiket a fizika és társai nem írnak le, ezért más módszereket alkalmazunk. Ehhez én azt fűzöm mindig hozzá, hogy nem jelenti azt, hogy ezeket nem lehet leírni fizikával, illetve nem jelenti azt, hogy nem kell a popperi szemlélethez lehető legközelebbi módon vizsgálódni. Meg van egy rakás dolog, ami szerintem tökkelütöttség, mert a világnak sem a fizikával leírható, sem az azzal le nem írható részéről nem mond semmi érdemlegeset, ennek ellenére sokan foglalkoznak velük, lelkük rajta, csak ne nekem kelljen állni a számláikat, valamint elviselni a következményeket, amiket az elméleteik valóra váltására tett kísérletek okoznak.
b.) Nem voltam a Fábryval terhelt filmklubon, úgy különben az általam és ismerőseim, barátaim által személyesen tapasztaltak alapján tartom bunkónak.
c.) Az opeth koncerten tudtommal senki nem volt, a Rózsaszín akart menni, de azt mondta végül itten, ha jól emlékszem, hogy pillanatnyi indiszponáltságra hivatkozva mégsem ment el. (Engem meg senki még csak elképzelni se próbáljon opeth koncerten. :) )
Passió: az ominózus mondat (vére rajtunk...) teológiailag valóban azt jelenti: ő az áldozati bárány, ti. annak a vérével volt szokás meghinteni a gyülekezetet. Ezt azonban viszonylag kevesen tudják, akik tudják, azok meg néha elhallgatják, így nem csoda, ha egy ilyen mondattal nemkeveseb a saját tévképzeteiket látják igazolva. Az óvatosság tehát nem árt. Hogy különben mire van kihegyezve a film, azt nem tudom, nem láttam, és nem is valószínű, hogy megnézem.
Amúgy: régen valakivel sokat filozofáltunk azon, hogy milyen lehet, ha a fejünkre esik egy meteor. Akkor még nem volt ilyen. :)
ja és ha már írok,
tudtátok h ha winamp képes egyszerre 500 ingyenes internet radiot listázni és azokat zenei stílus szerint sorba rendezni?? mert ha nem, akkor most mondom, és amúgy nagyon jóó!
már 4. napja folyamatosan Californiából szóló 20.sz első felés jazz zenéket hallgatok, wááá!
Jaja, mindenkinek utólagosan is boldog húsvétot!
Na, Sziasztok! Jöttem ezt a fórumot is "zsidózással és SS idézetekkel bezáratni" :))
Tök jó h van még vmilyen lehetőségem arra h kapcsolatba léphessek ingyen veletek, ennek örülök.
Vissza olvastam pár dolgot az előző beszélgetéseitekből, íme hozzá 3 kérdés:
a, Mi ez a nyelvész téma?
b, Mi volt a bajotok Fábryval a Filmklubbon?
c, Milyennek találtátok az opeth koncertet és ha lehet "utaljatok" rá h melyikőtök volt (én csak a Kanyóval találkoztam)!
a c,-hez szerintem naggyon jó volt, főleg a 3/4. sorból, csak azt sajnáltam h a Bleak-t nem játszották le :(( nameg h az E-klubban volt, szervezők...
Bár írtatok a Dönciről, én azért bővebb infókra vágyódom, pl. koncert, jazzklub, létszám, jegyek; mert bár elvből nem vettem részt rajta, érdekel.
köfi
Csak h legyen mit írni, még egy dolog:
Láttam a Passiót és nekem tetszett (bár Monica Belucci sztem nem illett a képbe) és nem értem azokat akik antiszemitának titulálják a filmet! Még a kicenzúrázott felirat is a Bibliából van idézve(!), azt nem akarják akkor betiltani?! Amúgy mindent össszevetve nagyon jól meg volt csinálva és képi világa is remek volt. Szerény véleményem szerint.
És még egy megjegyzés: ahhoz képest h ez egy Veres fórum már megint nem viszitek túlzásba a sulis dolgokat... de legalább ez itt nem iql-ről szól (VÉGRE!)
Nahát-nahát, boldog húsvétot mindenkinek. A hölgytagok meg érezzék magukat jól meglocsolva kölnivízzel, szódavízzel vagy bármi más alkalmassal, ami eszükbe jut.
Hát ez van, mi is már valódi öregdiákok lettünk, ez már nem a mi vpg-nk, a mi régi vpg-s bulijaink lassan megszűnnek, aztán lesznek más dolgok. Evva. Vének vagyunk mint a középbejáratú villamosok.
Remek. Javallom inkább a közös opera- vagy koncertlátogatást F. úr társaságában. Itt ugyanis nem ő a főszereplő, s ez nagyon zavarhatja, mert megpróbál mégis azzá lenni, csak az ehhez alkalmazott show-elemekről kiderül, hogy pusztán ordenáréságok. Elég, ha egy nálánál nagyobb kaliberű ember mellett látod, például Fischer. (Ádám.) (Gondosan ügyel is arra, hogy ilyeneket ne hívjon meg magához.)
A kedvemen valamelyest ront, hogy ma megkaptam a hivatalos papírt, hogy sugárveszélyes munkakör betöltésére való alkalmasság végett fáradjak el az orvoshoz, már előre rettegek...
Nahát, ma voltam TermoTea szemináriumon, ami több okból is haszznos volt. Egyrészt kiderült, hogy még mindig utálom a teát, különös tekintettel az aberrált színű, ám ettől még ugyanolyan ízetlen mindenféle vackokra.
Másrészt viszont megtudtam, fizikusok, figyelem, megjelent magyarul "a" Jackson, eldin vizsga és elfiz szigorlat előtt igen hasznos lehet. 8200 forintért kapható, a kiadónál és az eltés Typotex standon ebből 15 % kedvezmény jár.