Keresés

Részletes keresés

Patkó Creative Commons License 2000.12.13 0 0 907
BIBIKE!
Az eq témát még egy dologgal kiegészíteném: Ha sikerül a saját soundunkat felépíteni, beilleszteni a zenekar hangásába, nagyon hasznos lehet az egészet eq-zni. Gondolok itt egy tré akusztikájú terem visszacsengő frekvenciáinak megvágására, ami által elkerülhető a teljes hangzás szétmosódása.
Amit a Fenderről, Marshallról, ART SGX 2000-ről írtál, az nagyon igaz. A Korg AX30G árához képest korektűl szól, de nem is egy kategória az előzőleg említett cuccokkal.
SZTYEPP!
Amit a közönséghez való viszonyulásod elgondolkodtatott egy cseppet. Az a véleményem, hogy ha nem csak magadnak akarsz játszani hanem el akarod adni a zenédet, akkor megfelelő réteget célozz meg vele. Stanley Jordant sose fogod látni a Dáridóban.
Anatol!
110 körül lehet kapni mexikói Fender Stratocastereket, ami lényegesen jobb mint egy 60-70 ezres Squier kínából. Egyébként a Squier strato és stagemaster között a legszembetűnőbb különbségek: a stagemaster karcsúbb, kecsesebb testű (super strat forma), hangszer feje fordított helyzetű, tehát alul helyezkednek el rajta a kulcsok, satus és valami kínai floydroset szereltek rá. A szedőfej kiosztása: HSS és HSH (HSH csak külföldön kapható) Szerintem próbáld ki mind a három hangszert, lehetőleg egyszerre. Érezni fogod a különbséget a mexikói fender javára.
Anatol Creative Commons License 2000.12.12 0 0 906
sziasztok,

életem első gitárját készülök megvenni, tipp kellene. úgy néz ki, Fenderhez tudnék relatíve olcsón (10-20 százalékkal olcsóbban) hozzájutni, tehát lehetőség szerint az (vagy hasonló árfekvésű). a sima stratocaster (a 60-70 ezres darab) és a legalapabb stagemaster (80-90 ezer, ha jól emlékszem) között mi a különbség, melyik jobb?

mondom a szempontokat. úgy három-négy évig mindenképpen ezt szeretném nyúzni, tehát komolyabbat addig nemigen veszek. amatőr zenekar plusz magányos gyakorlás, azaz nem csak hetente egyszer... újabb rock, britpop, punk rock és hasonlók (nem latin és nem jazz például tehát).

előre is kösz. Anatol

sztyepp Creative Commons License 2000.12.12 0 0 905
"Fender Twin Rewerb. Hátamon feláll a szőr, olyan ütősek a tiszta, vagy a finoman torzított hangjai.
Roland Jazz Chorus: szintén iszonyatos
Peavey Classic... és még sorolhatnám, de ezekkel úgysem mondok újat."

Hát igen. Ezek az álomerősítőim. Egyszer már majdnem a kezemben volt egy Classic 90(!) rugóért, aztán a tulaj úgy döntött, hogy mégse adja el. :( Az a baj, hogy ezeknek piszkosul fenn van az áruk, és qrva nagy mák kell ahhoz, hogy olcsón kifogj egyet.

OFF:
Olvastam a honlapotokon a Tököli Sörfesztiválon történtekről. Hát nekem is van egy pár ilyen élményem, bár mi nem rockot játszunk, hanem funkyt. Tragédia, hogy az embert szinte le se szarják. Szombaton Szekszárdon a Rolling Rockban játszottunk, gyakorlatilag maximális érdektelenség mellett. Egy hónapja ugyan ott - jobb közönség volt mondjuk, de - odajött egy faszi, hogy miért nem játszunk Charlie-t, meg ne vágjak már fel, hogy nem játszunk magyar számokat. Különben is nagyképű pestiek vagyunk, ugye. Bazzeg ezek tényleg azt hiszik, hogy lagziban vannak. Tudod mi a gáz? Hogy egy csomóan eladták a zenét, és húzzák mindenkinek a nótáját. Persze ők sokkal jobban keresnek vele, mint mi. :(

Előzmény: BIBIKE (904)
BIBIKE Creative Commons License 2000.12.12 0 0 904
sztyepp barátom, akkor az AX-et neked találták ki. A tisztább hangszínei tényleg jók, jóval megelőzi az árkategóriáját.
Én attól undorodom, amikor metálra próbálják használni, mert nagyobb gain-nél valóban recseg ropog a torzítója, egyáltalán nem úgy vislkedik, ahogy kéne, élettelen lesz.
A Marshall megint ízlés dolga, a régiek jók, én szeretem őket.
Tiszta soundhoz persze én is mást választanék:
Fender Twin Rewerb. Hátamon feláll a szőr, olyan ütősek a tiszta, vagy a finoman torzított hangjai.
Roland Jazz Chorus: szintén iszonyatos
Peavey Classic... és még sorolhatnám, de ezekkel úgysem mondok újat.

Erősebb torzításoknál az ART SGX a kedvencem, mert az analóg része tisztán áthozható, ott van minden pengetési tranziens a helyén. Az ART már 10 éve elkezdte azt az iskolá, hogy párhuzamos a digitális rész az analóggal: így használhatjuk a digitális effektezés előnyét, sokoldalúságát, és az analóg effektezés direktségét, meleg hangját.

Csodálom, hogy a mai újabb effektek ezt kihagyják, és rögtön egy konverterrel indul az egész effekt. (Hallható is többé kevésbé)
Egy ART SGX szeteroban használva majdnem ugyanaz, mint egy tökös analóg cucc egy stúdióeffekttel. Nagyon jó, és hihetetlen változatos. Kíváncsi vagyok, mikor fogják űberelni, de szerintem nem mostanában.

(Itt egy üdvike a Sertés haveromnak :))))

Előzmény: sztyepp (903)
sztyepp Creative Commons License 2000.12.12 0 0 903
Én alapvetően tiszta soundokat használok, szóval nekem bejön az AX30G. Néha tényleg egy kicsit sistergős, az biztos, de színpadra egyelőre tökéletesen megfelel. Az meg, hogy a torzító milyen, szerintem ízlés kérdése. Szerintem a torzítói meglepően jók, nekem sikerült nagyon jó soundot kihozni belőle. Bár én alapból utálom a Marshallokat (bocs) és azt a kása torzítót, ami azokból kijön. Jobban szeretem a konkrétabb, de finobban szóló, nem kifejezetten rockos soundot.
Előzmény: BIBIKE (902)
BIBIKE Creative Commons License 2000.12.12 0 0 902
Az EQ-król:

Én a helyetekben inkább az analóg EQ-k használatával vigyáznék.
Egy előfokban lévő eq azzal, hoyg kissé kiemelsz egy tartományt, gyakorlatilag iszonyatos fázistolásokat, futássi idő különbségeket okoz a jelen, magyarul: nemkiívánatosan torzítja a gitár hangzását.
Érvényes a kakiból várat építeni elv, vagyis ha gyenge hang megy az erősítőbe, azt már hiába eq-zod.

Innen kezdve jöhet a kérdés: akkor minek az eq?
Tök jó, hogy ezekben az effektekben digitális eq-k vannak. Ha már egyszer áttettük a matek világába az egész gitársoundot, akkor ot már sokkal szabadabb kezünk van. A digitális eq-knak is megvan a hátulütőjük, azonban finomabb korrekcióknál, ha már egyszer mindenképp digitális a cucc, én inkább azt javaslom, hogy az effekt eq-ját használjuk.

Más tészta, hogy az AX30G összes paramétere nem a valóságnbak megfelelően működik, valószínűleg ezért nem szólt túl jól. De egy komolyabb digitális motyó eq-ja már azért azt csinálja, amit egy eq-nak tennie kell.

Rövid összefoglaló: kis mértékű eq-zás, ha egyáltalán kell, és akkor is ha lehet, digitális síkon.

Ja és persze ott az előny, hogy programonként más beállításaid lehetnek, esetleg néhány proginál extrém eq-zás lehetséges. Míg az erősítőn lévő analóg eq minden hangszínre egyformán ráül.

Ha tehetitek, próbáljatok ki egy jó hangszert egy jó torzítóval úgy, hogy nincs digitális rész, és persuze jó erősítővel. Minden eq lineárban, illetve kikapcsolva. Meg fogjátok érteni a dolgot. Ez a hangzás egy szobában persze nem hasít annyira, de színpadoniszonyatosan jó: ott van minden tartomány a helyén, nem mossa el sem a basszusgitár mélyeit, sem a szinti magasabb tartományát. Nem véletlen vált iskolává, a Fender+Marshall, vagy a Gibson+Marshall egy darab kábellel összekötve. Ős-erő van benne, ami kipusztul a mai extrém digitális effektezésnél. Viszont nem tűnik maii szemmel nézve modernnek. Én személy szerint az egész effektezész utólag a hangmérnökre bíznám: egy tuti gitársoundból lehet jó vastag, szép hangterű soundot csinálni élőben is és stúdióban is, de egy eleve kiherélt, AX30-ból jövő sistergésssel nem tud mit kezdeni egy jó hangmérnök se. (Bocs a fikázásért, de nekem nagyon műanyagnak tűnik a torzított hangja, a tiszta vagy enyhén torz hangjai viszont elég szépek, csak ma olyasmit kevesen használnak)

Előzmény: Törölt nick (899)
Pappo Creative Commons License 2000.12.12 0 0 901
most akadtam ra erre a szepsegre:

sztyepp Creative Commons License 2000.12.11 0 0 900
Örülök. :))

Egyébként tomcitól vettem a cuccot. :)

Előzmény: Törölt nick (899)
Törölt nick Creative Commons License 2000.12.11 0 0 899
Szia Sztyepp, meg mindenki!

Kösz, bejött, amit javasoltál, levettem teljesen az EQ-t, és sokkal inkább tetszik így a motyó. (Korg AX30)
lemy

tomci Creative Commons License 2000.12.11 0 0 898
A hazaiak közül egyedül Daczi Zsoltot tudom, aki Kramert használ(t).

(No, meg Medgyesi kirakatában is ott figyelt egy Kramer hosszu-hosszú hónapokon át. De ez már régen volt..)

Pappo Creative Commons License 2000.12.10 0 0 897
eppen gitart akarok venni, es raakadtam a Kramer cegre, azon belul is a gitarjaikra
a Kramer gitarokrol annyi emlekem van, hogy Horvath Tibi is egy Kramert hasznal az oktatovideojan

nem volt eros elhatarozasom Kramert venni, de eleg erdekes a honlapjuk:

http://www.musicyo.com/brandpos.asp?dept_id=1

Azon belul is az arak:
egy hethuroson akadt meg a szemem, 229$ az ara.
Eleg meggyozoen nez ki az arahoz kepest.
A gitarrol itt egy velemeny, erdemes elolvasni:

http://www.harmony-central.com/Guitar/Data4/Kramer/Striker-FR-2027s-01.html

A srac eleg jo velemennyel van rola, egy pickup csere utan - mint olvashato - mar egesz turheto a gitar.

Elvegeztem a regisztracoit, stb, es kiprobaltam a megrendelest - persze, a kartyaszamomat nem adtam meg.
Igy kijott egy vegosszeg: 556 USD
A kezbesitesi dij, a postakoltseg masfelszer annyi, mint a gitar ara?
Erdekes...

Megint meg akarom nezni a gitart a fooldalon, es furcsamod egyszerre eltunt.
Na mindegy.

De nagyon felkeltette az erdeklodesemet, mert ennyi penzert (~80000 Ft) nem is lehet normalis gitart kapni, nemhogy egy hethurost.
Gondolom, nem lehet valami nagy durranas a gitar, de megiscsak egy hethuros.

Van valamelyikotoknek valami eloismerete a Kramerrel kapcsolatban?

Exile Creative Commons License 2000.12.09 0 0 896
Keith Richards-ot már egyszer megvédtem ebben a topicban, de megteszem mégegyszer... Mi alapján állítod Keith-ről, hogy "gyatra" gitáros? Ilyeneket általában azoktól hallottam eddig, akik nem ismerték a Stones munkáját... Ha a Rolling Stones-t csak egy Greatest Hits erejéig ismered, hogy Satisfaction meg Angie, akkor bőven van még mit hallgatnod tőlük... Nem tudom, ismered-e pl. a Midnight Rambler-t, Can't You Hear Me Knocking-ot, Stray Cat Blues-t, etc. és még sorolhatnám... Keith nagyon "feelingesen" játszik, ha valakiről, akkor róla nem lehet azt állítani hogy nincs érzés a játékában. Ha meg virgázás kell, ott van a Sympathy For The Devil, a Hold On To Your Hat, etc. Plusz rengeteg stílusban ott van, erre ismét csak jó példa a Stones eddigi stúdióalbumai. Ha nem szereted a Stones-t akkor mondd azt, de Richards-ról azt állítani, hogy "gyatra", azért elég merész dolog. Sokkal többet tett le már ő az asztalra annál...
Előzmény: sztyepp (867)
Exile Creative Commons License 2000.12.09 0 0 895
Igen, igen! Végre valaki, aki ismeri Mick Taylort! Tőle én is nagyon sokat kaptam... Nagyon egyedi és eredeti a játéka, abszolút lélekből játszik, szinte beszél a gitár. Egyrészt nagyon jó szólói vannak, másrészt pedig mindig tud olyasmit hozzátenni a legalapabb ritmushoz is, amitől berosálok... Ha vki tipikus Mick Taylor-t akar hallgatni, akkor ajánlom neki bármelyik Stones koncertet 1969 és 1974 között (főleg a 72-es turné nagyon jó), vagy a Through The Lonely Nights szólóját, az All Down The Line-t, a Time Waits For No One-t, a Star Star-t, a Sway-t, vagy akármelyik más Stones számot ebből a korszakból. Meg természetesen a szólóalbumait is. Mick Taylor tényleg nagyon jó gitáros.
Előzmény: Les Paul (866)
vitézlejszló Creative Commons License 2000.12.09 0 0 894
én úgy tudom a Kormos Janónak Hughes & Kettner cucca van (fej+láda), a gityója is biztos van néhány , nem emlékszem, melyiket láttam legutóbb. de igen "cool" a hangzása , ez biztos.
Előzmény: tomci (890)
pele_ Creative Commons License 2000.12.08 0 0 893
BIBIKE:
Vitathatatlanul van abban valami amit mondasz, de azért lennék jó fej mert meghatódom ha valaki az én számomat játsza? Van itt olyan aki nem ezt tenné?

sarg:
És emlékszel a Pink Floyd buli másik gitárosára? (én voltam) :)))

SAVANYÚ A SZŐLŐ:
Valószínűleg savanyú, mert igaz, hogy 10 éve Tamás olyan világsikert produkált (MTV), amit még más magyar nem, de eltelt az idő és nem tudott megújulni. Aki 10 év alatt annyiszor kapta vissza, hogy szarul szól, és nem foglalkozik vele, akkor... az érdekes. Egyébként furcsa a viszonyom a Tamással, mert amikor a magánéletben beszéltünk bármikor, nagyon készséges volt és barátságos. A színpadon meg nem mondhatnám hogy szerény lenne, legalábbis amikor beszél.
Én úgy gondolom, hogy neki is , mint szinte minden magyar gitáros problémája, hogy amikor elkezd gitározni, bizonyítani akar és , hogy ez sikerüljön évekig kell manuális dolgokat gyakorolni. Aztán még jobb zenészekhez hasonlítja magát és újabb gyakorlás következik , természetesen az ő technikájuk elsajátításával. Eltelik 4 - 5 - 10 év és még mindig sehol sincs az önmaga kifejezése. Elkezd számokat gyártani és mindig a példaképek frázisainál köt ki , nem tud továbblépni, aminek az oka , hogy fél felvállani azokat a 'butácska' ötleteket , ami pedig nekünk közönségnek bejönne, de ő ebben nem hisz és nem is kap kellő igényes véleményt a környezetéből. Ezért sokkal egyszerűbb a sztárokat koppintani, mert így biztosított egy alacsony szintű , de biztos siker.
Csak hát mennek az évek és a közönség várja , hogy a tehetség végre Sztár legyen.Nem véletlenül hoztam fel a válogatás lemezét a Tamásnak. Mondjatok olyan nagy sztár-hitáros a világon aki kiadta a többiek számait egy az egyben, nem feldolgozva. Az ilyen húzások egyértelműen a tehetség kategoriájába szorítja magát vissza, amikor már kezdenénk elhinni, hogy Sztár. Aztán hány világsztár van aki jól játszik csak szar a hangzása? stb. vagy csak savanyú a szőlő.

Ja , nem tudom ki látta (megint) az Amerikai Ninja (2) című filmet? Nos be volt kapcsolva TV és csak félig figyeltem. Egyszercsak egy ismerős zene szólt. A két főszereplő kijön a repülőtér ajtaján majd a helyi kollégáik megérkeznek egy tarka dzsippel. Bömböl a zene . Vagy 2 percig furikáznak és közben egy nóta megy végig: SZEKERES TAMÁS!!!!! IGEN !!! :O)))

Patkó Creative Commons License 2000.12.08 0 0 892
Úgy gondolom, hogy minden "művészlelkületű" ember fokozottabb érzelmi életet él. Az átlag embertől szélsőségesebb érzelmekkel rendelkezhet. Az elfogultság kedvenceinkkel szemben, természetes dolog. De hogy ki tudunk e szakadni kedvenceink bűvköréből, el tudjuk e fogadni mások véleményét, tiszteletben tudunk e tartani kedvenceinken kívűl másokat, mások játékát - ez kultúráltság kérdése.
tomci Creative Commons License 2000.12.08 0 0 891
No nézd csak, még én itt írkálok BIBIKE suttyomban hozzászólt! : )))

De most már nem állom meg, hogy ne vegyem terítékre én is Szekerest!

Sz'val szerintem az érdemei a hazai rockgitározás, és instrumentális zene terén elvitathatatlanok. A tecnikai és zenei tudása is vitathatatlan.

Az más téma, hogy ma már engem sem nyűgöz le úgy, mint mondjuk az első lemeze idején (arról is főleg az Outline-nal.Remélem jól emlékszem a címre.)

Az viszont szörnyű, hogy olyan merev, mint a bot. Voltam néhány workshopján, fellépésén, de mosolyogni utoljára a MHH gitárklubjához mellékelt fényképen láttam. No mindegy...

tomci Creative Commons License 2000.12.08 0 0 890
"Savanyú a szőlő" - he-he. Lehet : )

Pappo: Ha valaki felrakta, szólj nekem is! : )) Mert "nekem is kell egy ilyen kandalló"! Hi, Rocker! : ))

Addig is hallgassátok meg - akit érdekel - az mp3.com-on a Rudolf The Shred Nose Raindeer c. nótát a Tomy And The Stompers előadásában! (Ismert angol gyerekdal mikulásra - Rudolf The Red Nose Raindeer - gitárra ültetve.)

LesPaul (és sztyepp): miért nem maradunk annyiban, hogy mindenkinek megvan a saját ízlése és személyes véleménye a többi gitárosról?!

Ja, sztyepp most olvastam, hogy az Ibanez megalkotta az Artist széria utódát.

Megin' ja! Srácok! Nem tudja valaki, hogy most milyen cucca van Kormos Janónak? (Csak úgy kíváncsiságból kérdezem.) Amíg jazzmegazolt, Ibanezt használt, tegnap a tv-ben viszont egy Fernandes-t láttam a kezében, és egy H&K dobozt a lábánál. A preampot és a végfokot viszont nem mutatták közelről. Sz'val, infó, valaki?

T.

BIBIKE Creative Commons License 2000.12.08 0 0 889
Na most azért nem kéne fizázni a Tamást, mert gyakorol. Nyilván ki akarta használni az időt.
Egyébként az a Csörge tói koncertje tök jó volt.
Nekem inkább az tetszett, hogy feljött a színpadra kék melegítőben a beállásra. Már gondoltam, hogy végre van annyi esze valakinek, hogy nem pózol, nem az öltözet a lényeg, hanem a zene.

Erre a koncert elkezdődött, és Tamás berohant nagy rojtos bőrszerkókba. Kicsit csalódtam.
De végülis a koncerteken én sem melegítőben vagyok, kell valami rocksztár allűr.
Más tészta, hogy a Szmók onthe Vótert nem biztos, hogy el kellett volna játszani egy műsorban a Heroe with a thousend eyes-szal.

Nemhogy megbecsülnétek, hogy valaki gyakorol, alkot, és egy kicsit megy is a Szekere(s)
Ráadásul nagyon rendes ember, semmi arc, vagy ilyesmi, sőt: egyik cimbim egy buli után odament hozzá, és eljátszotta az egyik dalát. Ő meg tiszta gyermeki módon meg volt hatva, hogy milyen jó, hogy az ő számával jön és nem mással. Nagyon lelkes emberke, én tisztelem, a kritikákat is csak építő szándékkal írom, a hangzáson tényleg van mit csiszolni, de szerencsére az is emelkedő tendenciát mutat.

Szóval nem savanyú a szőlő, legalábbis nekem nem az.

Előzmény: pele_ (885)
sarg Creative Commons License 2000.12.08 0 0 888
A Szűcs Norbit tavaly ilyenkor láttam utoljára a pecsában egy Pink Floyd tribute koncerten, és valami kurva jól és hitelesen játszott.
Előzmény: Blindmouse (886)
Patkó Creative Commons License 2000.12.08 0 0 887
Egyre inkább olyan ez gyerekek, mintha a topic neve nem GITÁRMÁNIA lenne, hanem SAVANYÚ A SZŐLŐ
Blindmouse Creative Commons License 2000.12.07 0 0 886
A Babos az szerintem korrekt arc.. anno amikor felvételiztem a sulijukba dícsérte amit csináltam..

a Szűcs se lenne egy rossz gitáros de nagy az arca kicsit.. azonkívül röhejes abban a hakniműsorban az ATV-n :)))

Előzmény: pele_ (885)
pele_ Creative Commons License 2000.12.07 0 0 885
Na akkor egy gyors sztori tőlem is:
3-4 éve a Csörge -tón játszott! A soförével érkezett mert így egész úton tudott gyakorolni (ezt egyébként így szokta).
A 4. számot pedig úgy konferálta fel 5-6000 ember elött, hogy most pedig az a nóta következik ami mindannyiunknak olyan sokat jelent!!!

(Szegény Tamás, ha ezeket megtalálja itt......)

És mi van a többi nagy sztárral?
Szűcs Norbi, Babos Gyula?

Blindmouse Creative Commons License 2000.12.07 0 0 884
Szekeres :))))))

baromi jellegtelenül játszik.. de ő azt hiszi hogy fílinges.. sőt még mondja is hogy "szerintem ezt nagyon fílingesen játszom..."

a haverom volt tanuja ennek és azonnal kiment a teremből.. röhögni :)

Előzmény: BIBIKE (863)
pele_ Creative Commons License 2000.12.07 0 0 883
A legnagyobb gáz szerintem, hogy a már sokat emlegetett magyar gitárosok körül forog a figyelem évek óta, meg itt a topikban is. Az utoljára feltűnt ilyen személy a Peti,de ő is a kimittudszon került elő. Azóta meg sehol senki és semmi esélyünk , se bárki másnak , hogy a már hozzánk hasonló :) feelinges gitárosok megmutassák, hogy is kell ezt csinálni.
Pappo Creative Commons License 2000.12.07 0 0 882
mp3-ba fel kellene raknia vkinek, ha megvan neki
nincs ra penzem, pedig nagyon erdekelne
Előzmény: Music Man (864)
Pappo Creative Commons License 2000.12.07 0 0 881
> "Mi van srácok, játszik a Szekeres?"

:)))))))

most, hogy visszaolvastam, Petit jol lehordtam, nem akarom en ot bantani, csak elgondolkozhatott volna akkoriban egy kicsit, hogy mi ertelme van annak, amit csinal; mindegy

ja, nem kell valakinek egy Washburn Mercury Series MG-400 Hand Crafted, Made in Korea?

Előzmény: BIBIKE (863)
Törölt nick Creative Commons License 2000.12.07 0 0 880
sztyepp, köszi, megpróbálom, amit mondtál, no EQ-val és pedig még ma este a próbateremben. Mert fejahllgatóval hiába állítasz be vmit, az a cuccon nem úgy fog szólni :(. de ez közismert.

Dobozos testű gitárra cserélném a Cimart. Érdekel vkit?

Előzmény: sztyepp (877)
sztyepp Creative Commons License 2000.12.07 0 0 879
Nincs példaképem. De nézd meg 854. hozzászólást. Ott fel van sorolva néhány a kedvenceim közül. Ismered őket egyáltalán?
Előzmény: Les Paul (878)
Les Paul Creative Commons License 2000.12.07 0 0 878
Hat hazudnek, ha azt mondanam hogy sajnallak, ha a Richards-ot mint rossz gitarost emlited. De hat a Te eleted. Utoljara a Kovats Akos nyilatkozta, hogy a Stones rossz zeneszekbol all, es rossz zenet jatszanak; hallgass akkor Akost. Szerintem meg az is tul jo neked.
Ki a peldakeped?
Kerdezd majd meg Exile-t is azert a Richardsrol, ugy tunik sokat tudna meselni. (csakhogy ne az en velemenyemre adj)
Előzmény: sztyepp (876)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!