Keresés

Részletes keresés

atandi Creative Commons License 2012.09.13 0 0 572

Mitől állna el, ha se hőkezelve nincs, se tartósítószer nincs benne? Sztem ez így nem műkszik, egyik ujjamat mindenképp harapni kell. A 423-asban is szalicil van.

trigi0722 Creative Commons License 2012.09.13 0 0 571

423.-as hozzászólásomnál a leírás.

Előzmény: Törölt nick (568)
Törölt nick Creative Commons License 2012.09.13 0 0 570

A szalicilt igen de én a na-.benzoátra gondoltam.

Előzmény: tooommm0013 (569)
tooommm0013 Creative Commons License 2012.09.13 0 0 569

Kérdezze meg kezelőorvosát gyógyszerészét.

Nem mindegy már ha úgy is betiltották?

 

Előzmény: Törölt nick (568)
Törölt nick Creative Commons License 2012.09.13 0 0 568

Ezek szerint a Na-benzoat  lebomlik a szervezetben?? Ez így van? Valami komolyabb információs forrás?

 

Más: Savanyúságot csinálnék nagyobb hordóban főzés és ha lehet tartósítószer nélkül? Várom az ötleteket!

 

Köszi!

Előzmény: tooommm0013 (552)
Törölt nick Creative Commons License 2012.09.13 0 0 567

Azt írja fel, hogy hány gramm szalicil, kén, olaj vagy hidrofil, aztán kikeverik. Éppen én is ki tudnám, de minek.

NAgyon olcsón vetted azt a lekvárt, én már 1000 körül láttam kisüzemben gyártott nem cukormentes, de gyümölcsgazdag 330-as lekvárt.

Én sokat főzök, nem magam miatt, én két kiskanállal eszek meg minden nap a reggli müzlimbe. Anyósomnak elfogy heti 2 üveggel. A sárgabarackot szereti, de nincs sárgabarackfám. Piacon vettem, sikerült is 30 üveggel főzni. Ebből 3 üveggel megevett egy hét alatt, míg mi elutaztunk. Panaszkodott, hogy nem lesz neki elég egész évre, amit főztem, de mit csináljak? csak neki 104 üveg kellene vásárolt barackból, és akkor mi és az unokáim még egy kanállal sem ettünk. Az egyéb lekvárokat nem anyira szereti, most is ott van a hűtőjében 6 megkezdett lekvárosüveg.

Na, nem panaszkodom tovább. Majd veszünk neki a boltban, ha az enyém elfogy.

Előzmény: zsebi41 (566)
zsebi41 Creative Commons License 2012.09.13 0 0 566

Az rendben van de ilyenkor a krémet irja fel a bőrgyógyász amit a gyógyszerész készít el.

 

Te házilag kevered a krémet?

 

A szilvalekvárom tegnap 8 óra óta fő, de még nem kezdem el kavarni, nemrég voltam Noszvajon meglátogattam egy lekvárfőző manufaktúrát na ott volt  ilyen illat.

 

Teljesen zárt rendszeben fő ott is az elején, 30 órán keresztül készül el egy adag. Kitettek elénk egy szériát kostolni, én nem szeretem a lekvárt nem is eszem meg, de ott mokkás kanálnyi mennyiséget kostoltam a különlegességekből.

 

A pálmát elvitte a szomolyai fekete cseresznyéből főzött cukornélküli lekvár. Vettünk is 1 db.

 

400gr.os üveggel 800 Ft. ért.

 

Volt szilva, cseresznye, megy, áfonya, fekete ribizli, szeder, sárga barack.

 

Lehet ott venni, de az egéyz ország területére szállítanak. Egy pár piacon is arulják viszont eladók persze még drágábban.

Előzmény: Törölt nick (559)
zsebi41 Creative Commons License 2012.09.13 0 0 565

nekem 2 fehér porcelán tányér van rajta, ez az edény fent keskenyebb a két tányér pont lefedi. Persze az edény tető rá van csavarva.

 

 Eszedbe se jusson se szurkálni se aprítani. De hogy finom legyen ahhoz kell egy pár hét

 

De ha semmit se teszel rá akkor sincs semmi baj nekem volt úgy is. A teteje legyen lezárva, és jól van. Most már ne aggódj!!!!!!!!!!!

Előzmény: islamorada (560)
Mariska néni Creative Commons License 2012.09.13 0 0 564

Én egy műanyag rácsot teszek a tetejére, arra egy jó nagy, mosott követ nehezéknek.

Előzmény: islamorada (560)
Mariska néni Creative Commons License 2012.09.13 0 0 563

Nálunk is van a családban ilyen gond, ezért jövőre tervezek egy csomó articsókát ültetni. Azt olvastam, hogy a levele csodát tesz a pikkelysömörrel.

Előzmény: Törölt nick (559)
trigi0722 Creative Commons License 2012.09.12 0 0 562

Na, ez lehet a megoldás erre a zölbabos dologra, mert ilyenkor sterilizálódhat.

Előzmény: tooommm0013 (516)
trigi0722 Creative Commons License 2012.09.12 0 0 561

Igen, az ecetet én is tettem bele, de biztosan sokáig kell főzni.

Előzmény: Törölt nick (514)
islamorada Creative Commons License 2012.09.12 0 0 560

Mar a leve is finom, tudnam inni!  De! A paprikak es az uborkak felusznak a tetejere, vagy szet kell apritani? Egesz uborkakat es paprikakat szerettem volna. Esetleg szurjam ki a paprikat hogy a le belemenjen es lesullyedjen?

Előzmény: zsebi41 (557)
Törölt nick Creative Commons License 2012.09.12 0 0 559

Szalicil: pl pikkelysömörre használatos patikai készítésű krémekbe-olajokba kell (kénnel együtt). Mást nem tudok, de ilyeneket használok.

Előzmény: zsebi41 (557)
zsebi41 Creative Commons License 2012.09.12 0 0 558

ennek csak egyetlen oka lehet nem volt a pari elég száraz ha nagy a víztartalma akkor bizony megbuggyan, nekem még véletelenül maradt 2010-es semmi baja nem volt az olaj se volt avas, csak a szine volt sötétebb mint az 1 éves. De főzelék félékbe elhasználtam. /krumpli, kelkáposzta főzelék/ még a nyár elején.

Előzmény: Mariska néni (537)
zsebi41 Creative Commons License 2012.09.12 0 0 557

Pontosan annyit mint a szalicilból, ugyan olyan jó lesz. Egyébként nálunk az élelmiszer üzletekből kivonták a szalicilt, állitólag csak patikába van de receptre. Én egy lépést se megyek utána. De ha jön a doktornő megkérdezem ugyan mire irja a receptet? Erre azért kiváncsi lennék.

 

Jó savanyítást, minden sikerülni fog. Én ma akrtam vanni nagyszemű csodálatos szilvát ezt csak enni, és beszterceit lekvárnak. Reggel 7-kor felhívtam a termelőt akitől évek óta vásárlok, hogy tegye nekem félre, mert ma csak később tudtam a piacra menni. Hát hiába mentem volna korán a nagyszeműt kb. 100 kg.-ot ami még volt neki, az éjjel lelopták a fákról, kérdeztem mit csináltak a hatalmas kutyái -a pincébe aludtak mert melegük volt.

 

No coment!

 

Beszterceiből is csak 5 kg volt, de az egy főzésre elég most fogom oda tenni reggelre megfő.

Majd pénteken hoz még 5kg-t. Ezt nem lopják le mert igaz, hogy magasabb az ára de nagyon apró szemű azzal nem vacakolnak annyira nem szeretnek dolgozni. Ugye van elképzelésetek kik lehettek.

Előzmény: islamorada (556)
islamorada Creative Commons License 2012.09.12 0 0 556

Zsebike, a 61-es hozzaszolasnal szalicilt irtal de az nincs, helyette a sodium benzonate van. Mennyi kell abbol? Most csinalnam a vodros savanyusagot meg a paprikat, na meg az uborkat, megerkeztek a tartositoszerek, meg ma nekilatnek! Megkoszonnem ha rogton valaszolnal ahogy meglatod a beirast!

tooommm0013 Creative Commons License 2012.09.12 0 0 555

Elég sós, de ez tartósítja. Magába nem jó az tuti. Főzéshez tökéletes.

Előzmény: v2rider. (554)
v2rider. Creative Commons License 2012.09.12 0 0 554

majd kiprobálom,van még csili a fóliában,a cseresznye is akad. nem túl sós ennyi sótól?

Előzmény: tooommm0013 (549)
Mariska néni Creative Commons License 2012.09.12 0 0 553

Így, akciósan is nagyon drága.

Előzmény: Törölt nick (551)
tooommm0013 Creative Commons License 2012.09.12 0 0 552

Mert gyógyszer. Patikában receptre még van.

Állítólag veszélyes az ember egészségére.

 

Egy "régebbi" cikk:

http://pannon-info.hu/egeszseg/14-egeszseg/177-mit-kell-tudni-a-tartositoszerekrl

Előzmény: Törölt nick (550)
Törölt nick Creative Commons License 2012.09.12 0 0 551

Igen, de én a legritkább esetben főzök be üvegben hagyományosan. Se lecsót, se paradicsomlét, se dzsemeket nem lehet benne készíteni. Csak súlyos tízezrekért vett külön kiegészítővel. Ezért maradt meg bennem, hogy nagyon drága. Meg persze tavasszal még drágább is volt.

Előzmény: Mariska néni (548)
Törölt nick Creative Commons License 2012.09.12 0 0 550

Miért van betiltva a SZALICIL??? Találtam még egy zacsival.

Előzmény: tooommm0013 (460)
tooommm0013 Creative Commons License 2012.09.12 0 0 549

Próbáld 20 %-ra emelni. Vagyis nem, mert 1 kilóhoz 20 deka az csak 16-17 %. Minden általam ismert recept ezt ajánlja paprikához.

Vegyes zöldséghez (répa, petrezselyem, zeller, karalábé, paprika, hagyma, karfiol stb) meg kilónként 25 dkg.

Nekem ezzel még nem volt romlás soha. A hűtő bontás után nem árt, de nem is használ. Inább az a fontos hoyg semmi idegen anyag (főleg morzsa) ne kerüljön bele.

Előzmény: v2rider. (536)
Mariska néni Creative Commons License 2012.09.12 0 0 548
Előzmény: Törölt nick (547)
Törölt nick Creative Commons License 2012.09.12 0 0 547

Hol láttad 40-ért? én ugyan nem néztem csak szezon elején, de majd 60 volt. engem mondjuk nem izgat a csalamádé, nálunk nem fogy a savanyú a cékla kivételével, azt meg frissen csinálom. De azért a lélektani határ valahol 30-40 között van nálam.

Előzmény: Gy.Ibi (544)
gomba2008 Creative Commons License 2012.09.12 0 0 546

Kevés. 5:1 arányban sózom mindíg, és kutya baja. Még felbontás után sem.

Előzmény: v2rider. (536)
gomba2008 Creative Commons License 2012.09.12 0 0 545

Úúúúúúú....de kár érte! Kezdek aggódni. Valamelyik nap összeszedem őket egy kupacba, és kidunsztolom.

Előzmény: Mariska néni (539)
Gy.Ibi Creative Commons License 2012.09.11 0 0 544

40-ért láttam.Recept oldalon olvastam ropogós csalamádé eltevést vele,meg a kész kaják is elállnak 3 hónapig.Idén már nem,talán jövőre ha sok zöldség,gyümölcs terem érdemes lesz venni.

Előzmény: Törölt nick (543)
Törölt nick Creative Commons License 2012.09.11 0 0 543

Piszok drága. Én is minden évben megcsodálom a neten, aztán lebeszélem magam arról, hogy ácsingózzak utána. És ha belegondolok, hogy egy rendes paradicsompasszírozó is majdnem 30, akkor méginkább rájövök, hogy mindkettő nélkül el lehet lenni.

Azért kíváncsi vagyok olyanok véleményére, akik aktívan használják.

Előzmény: Gy.Ibi (542)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!