Mitől állna el, ha se hőkezelve nincs, se tartósítószer nincs benne? Sztem ez így nem műkszik, egyik ujjamat mindenképp harapni kell. A 423-asban is szalicil van.
Azt írja fel, hogy hány gramm szalicil, kén, olaj vagy hidrofil, aztán kikeverik. Éppen én is ki tudnám, de minek.
NAgyon olcsón vetted azt a lekvárt, én már 1000 körül láttam kisüzemben gyártott nem cukormentes, de gyümölcsgazdag 330-as lekvárt.
Én sokat főzök, nem magam miatt, én két kiskanállal eszek meg minden nap a reggli müzlimbe. Anyósomnak elfogy heti 2 üveggel. A sárgabarackot szereti, de nincs sárgabarackfám. Piacon vettem, sikerült is 30 üveggel főzni. Ebből 3 üveggel megevett egy hét alatt, míg mi elutaztunk. Panaszkodott, hogy nem lesz neki elég egész évre, amit főztem, de mit csináljak? csak neki 104 üveg kellene vásárolt barackból, és akkor mi és az unokáim még egy kanállal sem ettünk. Az egyéb lekvárokat nem anyira szereti, most is ott van a hűtőjében 6 megkezdett lekvárosüveg.
Na, nem panaszkodom tovább. Majd veszünk neki a boltban, ha az enyém elfogy.
Az rendben van de ilyenkor a krémet irja fel a bőrgyógyász amit a gyógyszerész készít el.
Te házilag kevered a krémet?
A szilvalekvárom tegnap 8 óra óta fő, de még nem kezdem el kavarni, nemrég voltam Noszvajon meglátogattam egy lekvárfőző manufaktúrát na ott volt ilyen illat.
Teljesen zárt rendszeben fő ott is az elején, 30 órán keresztül készül el egy adag. Kitettek elénk egy szériát kostolni, én nem szeretem a lekvárt nem is eszem meg, de ott mokkás kanálnyi mennyiséget kostoltam a különlegességekből.
A pálmát elvitte a szomolyai fekete cseresznyéből főzött cukornélküli lekvár. Vettünk is 1 db.
400gr.os üveggel 800 Ft. ért.
Volt szilva, cseresznye, megy, áfonya, fekete ribizli, szeder, sárga barack.
Lehet ott venni, de az egéyz ország területére szállítanak. Egy pár piacon is arulják viszont eladók persze még drágábban.
Mar a leve is finom, tudnam inni! De! A paprikak es az uborkak felusznak a tetejere, vagy szet kell apritani? Egesz uborkakat es paprikakat szerettem volna. Esetleg szurjam ki a paprikat hogy a le belemenjen es lesullyedjen?
ennek csak egyetlen oka lehet nem volt a pari elég száraz ha nagy a víztartalma akkor bizony megbuggyan, nekem még véletelenül maradt 2010-es semmi baja nem volt az olaj se volt avas, csak a szine volt sötétebb mint az 1 éves. De főzelék félékbe elhasználtam. /krumpli, kelkáposzta főzelék/ még a nyár elején.
Pontosan annyit mint a szalicilból, ugyan olyan jó lesz. Egyébként nálunk az élelmiszer üzletekből kivonták a szalicilt, állitólag csak patikába van de receptre. Én egy lépést se megyek utána. De ha jön a doktornő megkérdezem ugyan mire irja a receptet? Erre azért kiváncsi lennék.
Jó savanyítást, minden sikerülni fog. Én ma akrtam vanni nagyszemű csodálatos szilvát ezt csak enni, és beszterceit lekvárnak. Reggel 7-kor felhívtam a termelőt akitől évek óta vásárlok, hogy tegye nekem félre, mert ma csak később tudtam a piacra menni. Hát hiába mentem volna korán a nagyszeműt kb. 100 kg.-ot ami még volt neki, az éjjel lelopták a fákról, kérdeztem mit csináltak a hatalmas kutyái -a pincébe aludtak mert melegük volt.
No coment!
Beszterceiből is csak 5 kg volt, de az egy főzésre elég most fogom oda tenni reggelre megfő.
Majd pénteken hoz még 5kg-t. Ezt nem lopják le mert igaz, hogy magasabb az ára de nagyon apró szemű azzal nem vacakolnak annyira nem szeretnek dolgozni. Ugye van elképzelésetek kik lehettek.
Zsebike, a 61-es hozzaszolasnal szalicilt irtal de az nincs, helyette a sodium benzonate van. Mennyi kell abbol? Most csinalnam a vodros savanyusagot meg a paprikat, na meg az uborkat, megerkeztek a tartositoszerek, meg ma nekilatnek! Megkoszonnem ha rogton valaszolnal ahogy meglatod a beirast!
Igen, de én a legritkább esetben főzök be üvegben hagyományosan. Se lecsót, se paradicsomlét, se dzsemeket nem lehet benne készíteni. Csak súlyos tízezrekért vett külön kiegészítővel. Ezért maradt meg bennem, hogy nagyon drága. Meg persze tavasszal még drágább is volt.
Próbáld 20 %-ra emelni. Vagyis nem, mert 1 kilóhoz 20 deka az csak 16-17 %. Minden általam ismert recept ezt ajánlja paprikához.
Vegyes zöldséghez (répa, petrezselyem, zeller, karalábé, paprika, hagyma, karfiol stb) meg kilónként 25 dkg.
Nekem ezzel még nem volt romlás soha. A hűtő bontás után nem árt, de nem is használ. Inább az a fontos hoyg semmi idegen anyag (főleg morzsa) ne kerüljön bele.
Hol láttad 40-ért? én ugyan nem néztem csak szezon elején, de majd 60 volt. engem mondjuk nem izgat a csalamádé, nálunk nem fogy a savanyú a cékla kivételével, azt meg frissen csinálom. De azért a lélektani határ valahol 30-40 között van nálam.
40-ért láttam.Recept oldalon olvastam ropogós csalamádé eltevést vele,meg a kész kaják is elállnak 3 hónapig.Idén már nem,talán jövőre ha sok zöldség,gyümölcs terem érdemes lesz venni.
Piszok drága. Én is minden évben megcsodálom a neten, aztán lebeszélem magam arról, hogy ácsingózzak utána. És ha belegondolok, hogy egy rendes paradicsompasszírozó is majdnem 30, akkor méginkább rájövök, hogy mindkettő nélkül el lehet lenni.
Azért kíváncsi vagyok olyanok véleményére, akik aktívan használják.