Keresés

Részletes keresés

kerékmen Creative Commons License 2017.09.04 0 0 338

szia 2c2c2 !  Szeretném közvetlenül is megköszönni a fórumon végzett magas színvonalú közérdekű munkásságodat ! Remélem, az enyém is hasznára lesz valakiknek egyszer, mert most eléggé áll a fórum. Érdekelne, hogy a kivétel után eltelt immáron 1 év során mi történt veled ?

Előzmény: 2close2call2 (66)
kerékmen Creative Commons License 2017.09.04 0 0 337

szept. 4 hétfő : a negyedik nap is eltelt a kisgömböccel, s hogy nagy elődömet idézzem :

 

"Csapataink harcban állnak..."

 

Azaz bár ritkuló, de nem gyengülő gyomorgörcsökkel próbál megszabadulni  gyomrom a kisgömböctől. A helyzet azonban napról-napra  valamelyest javul.

 

Például félelmeim ellenére kifejezetten jó volt ma reggel munkába menni, és ott lenni is ! :)

Nem vették észre rajtam, hogy meggyötört és elcsigázott vagyok, ez a sminknek is betudható, meg nem is ismernek még.  (én már tegnap észleltem, hogy karikás a szemem : mély, kékesszürke árnyak jelentek meg alatta)

 

Ugye csütörtökön volt a behelyezés, és péntek-szombat-vasárnap szobafogságban szenvedtem a háló-nappali-fürdő bűvös háromszögében, gondolataim kizárólag ekörül forogtak - ami mondjuk az állapotot nézve ez nem is csoda. Eredménynek tartom, hogy megúsztam az infúziót.

A salgótarjáni rendszeres csütörtök délutáni beültetés ezért nagyon optimálisan szervezett : mert ha minden jól megy, egyetlen pénteki napon esel csak ki a munkából!

 

Reggel kész felüdülés volt a busz, az 1 km gyaloglás a szabad levegőn, társalgás a kollégákkal, ügyek intézése, munka... aztán a hazaút levezető futama hasonlóképp.

 

Kicsit féltem, hogy a gyengeség majd leterít, ezért délelőtt kamillateával leöblítve elmajszoltam 6 db korpovit kekszet ( 22 Kal/db), megettem egy tegnapihoz hasonló körtét, és egy, azaz 1 db szilvát a kolléga által behozott 5 kilós halomból.

Finom, aromás szilva volt, és miközben ezt az egyet élvezettel majszoltam, eszembe jutott, hogy 1 hete még egy ekkora elém tett szilvahalomtól 10- 20 db-ot simán megettem volna a délelőtt során. Mint a  többiek közül is sokan. De most már a második sem volt ellenállhatatlan.

 

Hazajőve 6 deci erőleves volt a jutalmam mint ebéd, aztán 1 kád forró víz, utána pedig 2 óra alvás.  Igen jólesett, most ébredtem fel. Ja, és álmodtam is - sőt, mára virradóra, a 3-4 órás egyhuzamban  alvásaim alkalmával is kétszer álmodtam. Előtte az se ment, mert kínlódva,  éberen és zaklatottam csak egész rövid időket aludtam.

 

Most vacsira megiszom a már tervezett és ma megvett vaníliás ISO Whey ZERO-t, hát nem három, csak 1 adag  jutott mára, de így elég is.

 

Végülis ma már összeállt a reggeli-ebéd-vacsora rendszer, összesen kb. 400 Kalóriával telt el ez a nap, az eddigi három nullás után. A kalóriákra figyelni kell mindig.

 

A kocsi nem lesz kész csak a hét közepén, úgyhogy a napi 2 km gyaloglás addig adott. Jövő héttől, ha sikerül, elkezdek az itthoni futógépemen gyalogolni. Napi 3 km, 40 perc, -100 Kalória, fokozatosan gyorsuló-lassuló normál sétatempó. A baj az, hogy eddig mindig abbahagytam a rendszerességet. De ha jó idő lesz, a busz-lábbusz munkába járás is jó, még szerencse, hogy a kocsi hiánya kipróbáltatta velem ezt, és tetszik.

 

Elégedett vagyok. A gyomorgörcsök és hányingerek ritkulnak, nagyon remélem, hogy teljesen megszűnnek. Most jön még ugyanilyen munkás 3 nap, pénteken meg mindig szabadnapos vagyok :) (félállás ez..) Elmegyünk a komáromi gyógyfürdőbe. Mert megérdemlem :)

 

kerékmen Creative Commons License 2017.09.04 0 0 336

 szept 4. : 91,8 kg

 

A tegnapi nap volt a harmadik napom a ballonnal. Nem volt könnyebb a másodiknál, de ennek valószínűleg pszichés okai vannak: a másodikon nagy felszabadító öröm volt a hányás megszűnése, megszűnt a félelem, hogy fiaskó lesz az egész.

A harmadikon jobban tudtam figyelni a jelekre, melyek azt mutatták, hogy a szervezetem még nem teljesen törődött bele a betolakodó jelenlétébe: kb. negyedóránként gyomorszáj-tájékról induló, majd az egész gyomorra kiterjedő, kb. 10 másodpercig tartó, enyhe, de egyértelmű gyomorgörcs. Ami egy konkrétum nélküli hányingerrel párosul. Estére a görcsök ritkultak, de a fantom-hányinger nélkülük is előjött. 

Most hajnal van, zubog a sav a gyomromban, és ismét jelentkeznek a görcsök. Amikre amúgy tegnap nem hatott a NOSPA sem.

 

Remélem, már nem lesz hosszú idő, hogy a szervezetem beletörődik a ballon létébe és feladja az ellene való küzdelmet, mert ez a háború elég kellemetlen nekem.

 

Ja,és tegnap ittam megint kortyonként 1 liter kamilla teát, meg megettem 1 körtét. Lédús, vajszerű, érett  vilmoskörte volt, vékony héjjal, amit alaposan péppé rágtam. Nem jött vissza, jól esett. A székletem miatt ettem, meg olyan jól nézett ki, hogy engedtem a csábításnak. Nem kellett megbánnom, szerencsére. 

Ma megyek először dolgozni, sajnos tömegközlekedve és gyalogosan, remélem,minden rendben lesz.

Este írok beszámolót a mai napról, ezentúl átteszem a napi beszámolót estére, mert hajnalban már a munka lázában égek. Egyedül a napi méredzkedés lesz reggel, azt meg megjegyzem estig.

 

Tovább fogytam. 91 -es számot a mérlegen 8 éve nem láttam, pedig mit össze nem küzdöttem a fogyásért ! De többnyire a 100 túllépése ellen hadakoztam, az volt a nagy mumus, ami már 10 éve legalább azt megakadályozta, hogy tovább nőjön a súlyom - igaz, számottevően  nem is tudtam csökkenteni.

Ballonnal meg 3 nap kellett hozzá, eszem megáll ! Ilyenkor a kellemetlenségek eltörpülnek, és szárnyalok a boldogságól. Képes vagyok fogyni, és egyre jobban leszek!

Szép új napot mindannyiunknak !

 

 

 

 

kerékmen Creative Commons License 2017.09.03 0 0 335

Ez most egy soron kívüli plusz komment lesz, de még vannak átfogóbb tapasztalataim a leírt, napiakon túl, úgyhogy ezt osztanám meg, mások segítésére:

 

-a salgótarjáni klinika tökéletes szervezésű, alapos, de nem turbózza feleslegesen a dolgokat. Gondolom, ezáltal tud pénztárcabarát lenni. Pl. véletlenül se teszi be a ballont, ha valami kezeletlen probléma van a háttérben, előbb azt megoldja. Nem kell amúgy totálsteril műtő meg altatás meg ottalvás egy ballonbehelyezésnél, minthogy a tápcsatorna nem steril közeg az emberben amúgy sem, a macera meg nem olyan nagy. A tüdő, és a vágott műtétek azok persze fokozott sterilitást igényelnek, de ez nem az a kategória. Nekem délelőtt is gyorsan és flottul mentek a vizsgálatok, pedig akkor sokan voltak.  Délután meg óramű pontossággal, mint írtam. Kedves a doki meg az asszisztensek is, de nem negédes-nyájasak (azt én nem is szeretem - a fizetős betegekkel sokan eljátsszák ezt a figurát) inkább megnyugtatóak és korrektek. A figyelmet és alaposságot viszont maximálisan megkapod, és ez a lényeg.

 

-aludni utána nem volt könnyű. A behelyezés ugye 16 órakor volt. Még minden gond nélkül hazaértünk, sőt  a második etapot én vezettem le. Itthon azzal kezdődött a másság, hogy megittam nagy boldogan 2 deci vizet - ami 2 percen belül egy az egyben visszaköszönt. Nem tudtam tartósan feküdni egyik oldalamon se, a ballon nem találta a helyét, így az éjszakát végigültem, még ez volt a legelviselhetőbb pozitúra. Közben próbáltam kortyonként inni a kiszáradást megelőzendő - de ennyi is menetrendszerűen visszajött. Aztán ez így ment egész nap és másnap hajnalig.  Órára pontosan akkor, ahogy itt 2c2c2 írta (66.hsz)  : 36 óra elteltével abba maradt a hányás ! Aludni másnap már fekve is tudtam 1-1 órányit. Ma már, a harmadik éjszaka  4 órát is. És nekem hason is sikerül.

 

 

Éjszakai virrasztásaimat a fórum újraolvasásával töltöttem, és érdekes megfigyeléseket tettem. Túl azon, hogy mindenki más, sok tekintetben azonosak a tapasztalatok. És ezt gyűjtöttem be nektek:

 

- 2c2c2 hozzászólásai mind hasznosak és figyelemreméltók ! Bár igényesek és kemények, sok esetben még összetűzésig is elmennek, de utólag végignézve mindenben neki tudok igazat adni.

 

- a 32. hsz. Backhardtól egy komplikáltabb eset, de  hasonló tapasztalat

 

- a 45. hsz. Vacaktól szintén korrekt

 

-a 47. hsz. elrettentő. Ilyen is van, mert kockázata mindennek van, de ennek a beavatkozásnak nem nagyobb, mint egy áltag endoszkópiának. Persze az az 1 a tízezerből, aki éppen problémás, nem lesz boldog attól, hogy a többi 9999-nek kutya baja. De csak ezért nem érdemes lemondani azokról az előnyökről, amivel járhat. Én pl. konkrétan 25 éve cipelt, mára 40 kilós súlyfeleslegemre akkor hoztam meg a halálos ítéletet, amikor az idén tavasszal elkezdett fájni a forgóm. Hosszabb gyaloglások után húztam a lábam. Éjszakánta még most is sugárzik a forgófájdalom. Hát én ha lehet, nem akarok tolószékben megöregedni, nekem annál még a halál is jobb.  Ha sikerül, azt is bánom, hogy életem legszebb 25 évét (33-58) ilyen ormótlanul éltem, nem tudtam normálisan felöltözni sem, csak szégyenkeztem egyfolytában és fogyóztam hiába mindvégig. Úgy néz ki, hogy mindhárom gyerekem esküvője  2-5 éven belül lesz, és nem akarok így vagy még ígyebbül megjelenni a családi plénumok előtt mint örömanya. És mindezeknek sokkal inkább elborzaszt a kockázata, mint egy endoszkópiáé. :)

 

- ribipeti bejegyzései is korrektek és irányadók  : 53. 59. 306.

 

- 71. Krean, szintén  korrekt tapasztalatokat sorol, bár nehezebb az esete

 

- vassteréz esete, ami leginkább elrettentett előzetesen, mert az totál kidobott pénz és macera és reményvesztés. De most utólag és a többiek tapasztalatait is végignézve azt mondom: én is így jártam volna, ha ma megeszem azt, amiről ő beszámolt szombati kajaként, meg holnap-holnapután a többit,amit felsorolt. Csodálom, hogy egyáltalán képes volt ezeket megenni, én tutira kihánynám, de rágondolnom is nehéz, nemhogy magamba erőltetni.  Ha valaki egy ilyen behelyezés után nem tartja az 1-2 hét folyadék-pépes étrendet, akkor naná, hogy rosszul lesz és tönkremegy a gyomra, lassú felépülés helyett. Kettejük nézeteltérésében egyértelműen 2c2c2-nek adok igazat. És ezért senkit ne rettentsen el az ő esete, mert ennyit és ilyeneket enni nem szabad (átlagban nem is tudsz), és akkor várhatóan minden úgy alakul, normál protokoll szerint, mint a többségé. 

 

- kééklufi és lufinfo és Trex59 végig hasznosakat írnak 

 

- törölt nick is az átlagos várható tapasztalatokat éli meg : 301.

 

- lc324 negatív tapasztalatai megint nem a többségével azonosak, de erről persze én  még semmit nem tudok mondani saját tapasztalatok alapján. Talán csak annyit, hogy a hozzászólásai semmi segítséget nem nyújtanak, inkább pattogóak és követelőzőek. Nagyon nem szimpatikus a stílus és a hozzáállás, minden megnyilatkozása "bicskanyitogatóan" szemtelen, arrogáns, leszóló.  180 kiló meg amúgy is extrém súlyfelesleg, ez már bypassos tartomány. ( Gondolom, férfi az illető, a nők azért jóval empatikusabb hozzászólók szoktak lenni).

 

Nagyjából ennyit soron kívül - a naplót meg folytatom, bízva a jobb holnapban :)

kerékmen Creative Commons License 2017.09.03 0 0 334

szept 3. : 92,8 kg

 

A tegnapi második nap összességében már jóval kellemesebb volt, mint az első - egyszer sem hánytam, hányingerem ritkán de előfordult, de ezt elfojtottam, véletlenül sem provokáltam a hányást. A gyomorszájam, gyomrom enyhe görcsökkel fájdogált egész nap és éjjel is.  Megittam összesen 1 liter kamilla teát, félóránként 1 korty alapon. Kábé ugyanennyiszer pisiltem, fél-1 deciket talán. Éjszaka is óránként, nem is értettem.

A súlyom, amennyit csökkent, megint csak a folyadékmérleg mínuszának tudom be.

 

A család főzött, én csak instrukciókat adtam. Jól csinálták, mert amúgy sem gyakorlatlanok. Épp csak a sütit szerettem volna magam csinálni, de arra sem tudtam rávenni magam. Mert túl az enyhe fájdalmakon és idegi fáradtságon, mindkét nap lázasnak éreztem magam, de egyszer sem voltam az : a mért értékek 36,5-36,9 között mozogtak. De a folyamatos kínszenvedés és a beköszöntött hűvös idő sokszor borzongatott, ettől lehetett lázas-érzetem.

 

Azt tervezem, hogy a mai nap a görcsoldásra fogok bevenni Nospát. És továbbra is a kamillatea marad mint étkezési fő szám. Hétfőn meg már majd beszerzek Iso Whey Zerot , vaníliásat,  http://isowheyzero.hu/  és ezt eszem háromszor, langyos vízzel összerázva. A bypassosok is ezt eszik, hogy ne épüljön le az izomzatuk. Szerintem finom, és adagonként 100 Kalória. Ezzel az ivós 2 hetet ki lehet húzni, remélem.

 

Mert evésre még mindig nem tudok rágondolni sem - annak ellenére, hogy utóbb már néha éhesnek éreztem magam.

Most például, így vasárnap hajnalban a fotelben ülve  zuborog a sav a gyomromban és éhes vagyok - de még azt a korty kamillát is úgy kell magamba erőltetnem.

 

Nem mondom, hogy kellemesen vagyok, holnap reggel pedig már jelenésem lesz a munkában. Szerencsére a kocsink is bedöglött, így busz és 1 km gyaloglás vár rám. Na, legalább elindul az edzés - aminek most még a gondolata is nehezemre esik :)

 

Nem adják ezt ingyen, no. Mindenesetre nem panaszkodom, mert tegnap hajnalban még attól tartottam, hogy nem múlik el a hányinger, és ugrik az egész projekt.

 

Hát nem ugrik, de nem könnyű.

 

 

kerékmen Creative Commons License 2017.09.02 0 0 333

szept. 2. : 93,1 kg

 

Nagyon nehéz napon vagyok túl. Első nap volt a ballonnal:  minden bevitt vizet kihánytam, plusz öklendeztem üresjáratban is. Érezhetően a ballont akarta kihányni a gyomrom. Délutánra megjött a sav is, habos - nyákos vizet hánytam vissza, a végére vagy 3 alkalommal  is -még a legutóbbi hajnalinál is- véralvadék-szerű komponensek voltak benne. Mondjuk mintha szilvát ettem volna, és annak a héja-húsa jönne vissza. Csak ugye 3 napja nem ettem semmit, ebből gondolom, hogy ez csak vér lehet.  

Tegnap vagy 5x fürödtem melegvízben,kádban, ezzel próbáltam túlélni és relaxálni.

Semmilyen testhelyzet nem volt jó. Éjjel végigolvastam ismét a fórumot.

 

Köszönök minden bejegyzést, külön azokéit, akik a többiek segítése is motivált. Ebben élen járt 2c2c2, úgy látom, ő egészségügyben dolgozik, és széleskörű tapasztalatai vannak minden tekintetben, minthogy az angol szakirodalmat is végigtanulmányozta. Ezért az ő bejegyzései kivált hasznosak.

 

Túl a perpill rosszulléten állandóan attól paráztam, hogy az én makacs szervezetem sem fogja elfogadni a ballont, és akkor rengeteg hátrány ér : egyrészt munkahelyet váltottam és hétfő lesz az első tanítási napom, vicces lenne, ha nem mennék. Másrészt a ballon kivétele 500 ezer Ft kidobását,  egy csomó tortúra és szenvedés hiábavalóságát, egyúttal a belátható időn belüli eredményes fogyás reményének befulladását jelenti,

 

ami így együtt jó nagy veszteséghalmaz.

 

Tehát ez nem szabad, hogy bekövetkezzen.  Ma reggelre okos szervezetem belátta, hogy a ballon jófiú, és sokkal kevésbé agresszíven támad. Hajnalban aludni is tudtam, hason is (!!!), és a reggeli víz még nem jött vissza, fél óra alatt sem. ami rekord.

 

Férjecském  most kamillatea ötletével állt elő, amit jónak tartok, mert nyugtat, gyulladást csökkent és a székletet is lazítja.

 

A súlyom is tovább csökkent, mint látható. Egyáltalán nem vagyok éhes, a kaja gondolata is elborzaszt.

 

Holnap reggel elmesélem nektek a mai nap történéseit, bizakodva a legjobbakban !

 

 

kerékmen Creative Commons License 2017.09.01 0 0 332

szept. 01. :  94,1 kg

 

szép jó reggelt, ez lesz az első teljes napom ballonnal - lassan kifáradok, kedélyem romlik.

 

Reggel bevettem egy Cerucal hányáscsillapítót, mert bár valaki azt írta, semmi értelme, mert ami ki akar jönni, az ki is fog - de szerintem azért egyáltalán nem mindegy, mikor és mennyi jön a bevittből vissza.

Ha perceken belül, ahogy az éjjel történt velem, akkor pl. sem maga a víz, sem a vízzel bevitt gyógyszerek (gyomorvédő, meg egyebek, ha vannak - én napi 1 szívritmus-szabályzót szedek még, évtizedek óta) nem képesek felszívódni. És magából a vízből sem marad benned semmi, márpedig én nem kaptam infúziót és nem is készülök rá. Szóval a Cerucal 1 deci vízzel bennmaradt, fél órára rá ment utána a Pantoprazol meg a Concor, szintén 1 deci vízzel - ebból fél óra eltelte után, most buktam fel egy kortynyi keserűt. Éjjel Nesteát ittam,  az mind visszajött, és sokkal kellemetlenebb volt ízre így visszafele, mint a víz. Úgyhogy ma maradok a tiszta víznél, megpróbálok óránként 1 decit lenyomni.

A súlyom 2,6 kg rekord csökkenést jelez - de gondolom, ennek java a víz, amit kipisiltem meg kiizzadtam a tegnapi,  forró nap során - viszont nem pótoltam belőle vissza semmit.

 

 

 

 

kerékmen Creative Commons License 2017.09.01 0 0 331

Aludtam egyet, és arra ébredtem, hogy fájdogál a gyomrom, és hányingerem van. Inni nem merek, üldögélek a fotelben, netezek,  így valamivel jobb. Kedélyem jó,bár a holnapi napra tervezett sütés-főzés a családnak alighanem rájuk marad, mert én hasznavehetetlen leszek. Na nem baj, csak hétfőn tudjak munkába menni. :D

 

kerékmen Creative Commons License 2017.08.31 0 2 330

Na már aggódtam, hogy nem történik velem semmi, amikor visszaköszönt a 2 deci víz. A gyógyszer szerencsére már  felszívódhatott, 20 perce volt rá. Könnyű hányás volt, jött és ment. Nem erőlködős, nem fullasztó, stb.  A hányások ásza volt :D

kerékmen Creative Commons License 2017.08.31 0 0 329

Reggeli súly : 96,7 kg.

Tegnap délután ettem utoljára, és ma reggel ittam utoljára.

 

Indulás autóval Tatáról : 12 óra

Érkezés Salgótarjánba : 16 óra

Gyomortükrözés, leletek egyeztetése, kábítás, behelyezés, élesztés : 16-17 óra

Indulás haza : 17óra

Párkányig férj vezet, onnantól én.

Érkezés haza : 21 óra

 

Nos, én még eddig nem hánytam, nem fáj semmim, hazajőve ittam 2 dl vizet és bevettem a Pantoprazolt. (ez savcsökkentő, eddig csak reggel ettem, mostantól egy darabig kétszer kell.)

 

Kissé megijedtem, hogy tükrözéssel kezdtünk, mert ha nem lesz jó a gyomorbelsőm, hiába mentem - de gyönyörű volt, és ennek két okból is örülhettem most : hogy meggyógyultam, és hogy akkor most jöhet a ballon.

Jött is, a kábító injekció mit sem ért, mert frankón végigkövettem, mi történik velem : vagy 4 nagy fecskendőnyi oldattal töltötték fel a ballont a bendőmben.

 

Imént lefeküdtem vele hasra, az is megy. Nem látszik és nem feszít és nem fáj, talán csak egy kicsit olyan, mint a Piroska és a farkasban : mintha kövek lennének a gyomromban a nagymama helyett :) De nem zavaró igazán.

 

Minden nap igyekszem beszámolni a történtekről, így nekem is lesz egy naplóm itt :)

 

 

kerékmen Creative Commons License 2017.08.30 0 0 328

Salgótarjánban mindennel együtt 500-ban áll meg. Többit nem tudom, de mind drágább.

 

Előzmény: fodri21 (327)
fodri21 Creative Commons License 2017.08.30 0 0 327

tudnatok arakat mondani a gyomorballonra

kerékmen Creative Commons License 2017.08.25 0 0 326

szia Trex59, nekem  megint volt fekélyem, meghelico is, kaptam rá antibio kúrát és most a férjem is, mert a helico visszafertőződhet. Ha minden igaz, most csütörtökön beteszi Osama. Sajátfelelősségemre, mert epekövem van, viszont azt nem akarom megműttetni.   Te hogy alakulsz ?

Előzmény: Trex59 (325)
Trex59 Creative Commons License 2017.08.03 0 0 325

Neked hogy alakul?

Előzmény: kerékmen (321)
Trex59 Creative Commons License 2017.08.03 0 1 324

Hali! 2 hónap és megvan a -10

Előzmény: kerékmen (321)
lc324 Creative Commons License 2017.08.03 0 0 323

Na ugye, hogy nem olyan egyszerű!! Nekem ugyanez a problémám, de rögtön nekem ugrottál. Ugyanugy tudok enni, mintha benn sem lenne a ballon. Viszont egyfolytában fáj a gyomrom, ha eszem ha nem. Akkor nálad is fejben van baj?  Kértél segitséget? Milyen sikerrel. Ugy látom kezd ellaposodni ez a fórum. Én mondtam......ez a ballon dolog sajnos pénzkidobás!!!!! Belegondoltatok mi lesz ha kiveszik?  Mi lesz a ballon által most kitöltött hellyel?  Elképzelni sem merem.

 

Előzmény: Beccahh (322)
Beccahh Creative Commons License 2017.07.31 0 0 322

Hello! Kinek mennyi ideje van bent a ballon es mennyit fogyott mar?  Ki hogy erzi magat? Kérlek valaszoljatok! Nekem lassan 3 honapja van bent es 9 kilo ment le csak pedig sokkal többnek kellene mert 180 kg-rol kezdtem... Sajnos olyan mintha bent sem lenne a ballon...siman tudok enni... :(

kerékmen Creative Commons License 2017.07.04 0 0 321

szia Trex59, hogy alakulsz ?

Előzmény: Trex59 (314)
kerékmen Creative Commons License 2017.07.03 0 0 320

Sziasztok, egyszer már jártam itt, utána a gyomorbypassos facebook csoportot olvastam sokáig. És mégis úgy döntöttem, hogy műtéti beavatkozást nem vállalok be,  gyomorballon lesz. Most csütörtökön megyek Osamához Salgótarjánba. Ha minden jól megy, be is teszi, de tartok tőle, hogy nem lesz ilyen egyszerű. Tavaly ugyanis volt gyomorfekélyem és helicobacter is volt. Erre kaptam antibiotikumot, de gyomorkontroll nem volt, most lesz... Remélem a legjobbakat... majd beszámolok. Hogy vannak a ballonosok ?

Ericcacica Creative Commons License 2017.06.28 0 0 319

En is ereztem ehseget de enni szerencsere nem birok csak keveset :)

 

 

lc324 Creative Commons License 2017.06.21 0 0 318

Bocsi, de mennyi az induló sulyod? Nekem jóval 100 kg felett van és 20 kg-ot garantált a doki.

 

Előzmény: Trex59 (313)
lc324 Creative Commons License 2017.06.21 0 0 317

Beccahh valami javaslat? Ötlet? Segitség?!

 

Előzmény: Beccahh (315)
Trex59 Creative Commons License 2017.06.08 0 0 316

A Doki az javasolta,hogy használjam a     kalóriabázis.hu oldalt!

Előzmény: Beccahh (315)
Beccahh Creative Commons License 2017.06.06 0 0 315

Ic324 akkor szerintem nalad agyban van problema....  Nekem Penteken vol 1 hete hogy beraktak...  Valami etrendfelet ammi bevalt ballonnal tudna valaki mondani? 

Trex59 Creative Commons License 2017.06.04 0 0 314

Én csak javasolni tudom a sokat emlegetett tarjáni dokit! Lelkiismeretes,alapos,néha kicsit elhavazva de mindent megtesz! Minden előzetes vizsgálat helyben történik. Van ami TB-re van ami privát. Nekem 430-ban megállt volna de bejött egy plusz tükrözés meg a bódítás utáni ébresztő injekció.

Előzmény: Szaszingooo (308)
Trex59 Creative Commons License 2017.06.03 0 0 313

Sziasztok!

 

Csütörtökön végre behelyezték a ballont. Hat hetet kellett várnom,mivel a vizsgálatok alkalmával nyelőcső és és egy kicsi gyomorfekélyt találtak. A jelzett idő alatt antibiotikummal tökéletesen gyógyult. Én is a salgótarjáni dokinál voltam maximális megelégedésemre. Jelenleg középszarnak minősíteném a közérzetemet de szinte óráról órára javul! Nem kell félni semmitől,ha felkészülsz fejben működni fog minden! Nekem 40kg mínuszt jósolt...a próféta szavai szóljanak általa!

lc324 Creative Commons License 2017.05.21 0 0 312

Beültették a ballont 1 hónapja. Semmit nem ér..... pénzkidobás az egész. Első 3 nap elég rosszul éreztem magam , hányás 4x  émelygések....4nap mulva kutya bajom. Állandóan ennék. Kalóriabázist vezetek csak az tart vissza a mérhetetlen zabáálástól.  Ennyi.

T. Móni Creative Commons License 2017.05.15 0 0 311

Sziasztok! 
Szeretnék én is ballont betetetni, de mennyibe kerül? Tb által támogatott e? 
Előre is köszönöm a válaszokat! 

Walaki_mas Creative Commons License 2017.05.14 0 0 310

@Lotti32

 

Ha a fogyas a celod a gyomorballonnal, en inkabb egy joval egyszerubb es 100% ingyenes modszerre hivnam fel a figyelmedet alternativakent: idoszakos bojtoles (intermittent fasting). 

A bojtoles allatt a szervezet atall a zsir alapu uzemmodra, vagyis a szervezetben elraktarozodott zsirt elegeti, ileltve az inzulinszint (az inzulin hormon jelentos szerepet jatszik az elhizasban es a cukorbetegseg kialakulasaban) lecsokken. Ezt termeszetesen egeszseges taplalkozassal kell kiegesziteni (en a LCHF  - low carb high fat - etkezest javaslom megfontolasra).

 

Mint irtam, a modszer rendkivul egyszeru. Ha meg szeretned erteni, hogy mi all az elhizas hattereben, milyen taplalkozasnak milyen hatasa van, mi pontosan az intermittent fasting lenyege, akkor dr. Jason Fung kanadai orvos blogjat (Intensive Dietary Management) ajanlom, ahol eloadassorozatot (video) is talalsz. A kapcsolodo DietDoctor honlapot is erdemes meglatogatni, ahol az LCHF etrendrol irnak.

Az hivatkozott honlapok angol nyelvuek. Ha esetleg nem tudsz angolul, megeri valakinek a segitseget kerni, hiszen fontos megerteni, mielott belekezdesz.

 

Egyebkent ezt a modszert (intermittent fasting) a 2-es tipusu cukorbetgseg GYOGYTASARA is hasznaljak.

 

Megjegyzes: a bojttol nem kell megijedni, a bojtoles egyaltalan nem jelent ehezest (teljesen mas, mintha valaki keveset eszik, hiszen a bojt hatasara hormonalis valtozas kovetkezik be.), nem azonos a keves kaloriabevitellel.

 

 

Előzmény: Lotti32 (309)
Lotti32 Creative Commons License 2017.05.13 0 0 309

Sziasztok, 

 

Pécsett van ilyen lehetőség nem tudjátok? 

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!