Keresés

Részletes keresés

xXxian Creative Commons License 2017.11.06 0 0 7402

Sziasztok,

 

A nyáron vettem egy keresőt (Macro Racer, új), de öt hónap alatt kétszer sikerült használnom idő híján.

 

Szabad itt hirdetni? Ha nem, tudtok ajánlani pár ajánlott portált, ahol igen?

 

Előre is köszönöm,

X

Törölt nick Creative Commons License 2017.11.04 0 0 7401

A mindenre kiterjedo szigoru torvenykezes,a polgar mederben tartasara keszul.

Egy polgi valahol aztmondta,hogy akkor jo a rendor,ha az ember gyomra gorcsbe ugrik ha meglatja.

Ez igy nem szabalyozas,hanem betiltasa az egesznek ....de akkor meg mondjak ki,hogy detektort tilos meg vasarolni is !

Amikor ezeket a torvnyeket kitalaltak,akkor nyilvan a nagytudasuak adtak a tanacsokat,hogy mit es hogyan ....nyilvanvaloan egy szempont volt,az oveke!

Nekem legjobban az egeszben az nem tetszik,hogy latatlanban megbelyegeznek.

"Nyilvanvalo",hogy azokban az orszagokban ahol ez hellyelkozzel mukodik,elturik,ott csakis "hulyek alkothattak a szabalyokat".

 

Előzmény: pukoon. (7399)
Malaguszti Creative Commons License 2017.11.04 0 0 7400

Tegnap is volt a hiradóban, hogy majdnem majdnem megvertek két hátizsákos illetőt akik kersegéltek a határban..

Azt hitték migránsok.

pukoon. Creative Commons License 2017.11.04 0 0 7399

A törvény egyértelmű még a saját kertedben sem.

Engem meghurcoltak azért mert az út mellett sétáltam detektorral

Lefékezett a zsaru és számonkért mert hogy tilos összeszerelt géppel közlekedni

Előzmény: Törölt nick (7398)
Törölt nick Creative Commons License 2017.11.04 0 0 7398

Ertem en ,de engem az zavar,hogy van aki nem akar regeszkedni,egyszeruen csak lemenni a Duna partra,kimenni a mezore es kapirgalni.

Gyakorlatilag kijelentik az idiota szabalyozassal,hogy mindenki lopni akar,abban a pillanatban amint keresovel a kezeben atlepi a haza kuszobet es ezzel ok gyartjak a tolvajt,aki nem is lenne nelkuluk!

Angliaban kb 70 eve tartottak itt a temaban.

ez egy delutani seta a tengerparton ......ettol tartanak a jogalkotok es az eleszszemu mezoorok,rendorok?

 

http://www.kepfeltoltes.eu/images/hdd1/2017/11/04/685DSC00853.jpg

Előzmény: Törölt nick (7397)
Törölt nick Creative Commons License 2017.11.04 0 0 7397

Általánosítani azért nem szabad és nem szabad egyenlőségjelet tenni múzeum és törvényalkotó közé sem. Erre próbáltam célozni, hogy azért vannak helyek, ahol ha ők nem is fogják feldolgozni a leletedet, de téged hagynak minden szinten foglalkozni vele és ha nagyon az van majd mindenben segítenek.

Előzmény: Törölt nick (7395)
pukoon. Creative Commons License 2017.11.03 0 1 7396

Kecskeméten ne sétálj!

Nagyon rivaldafényben van az most a régészet által (és rosszindulatú detektorosok által)

(D.Farkas) Ha mond ez neked valamit!

Sok a madárkamera is! :)

Előzmény: holder zwhed (7391)
Törölt nick Creative Commons License 2017.11.03 0 0 7395

Ez az egesz,pontosan tudjuk mirol szol.....

Mivel keptelenek megoldani,kezelni az egeszet,ezert a vasszigor,fenyegetes az ami mindig keznel van,amit nem kell megmagyarazni ....... csak kussolni es punktum.

A "kiskiralykodas" mindig is kedvenc elfoglaltsaga a raeroknek,akinek nuansznyi 'hatalom" van a kezeben.

Sajnos ezzel a hatalommal visszaelve,barkire rahuzhatjak a mukincstojvaj jelzot,meg mielott az emberfia kimenne a mezore,erdobe.....ahol mar varja az ujabb akadaly, a sasszemu valaki,akinek meg kell vedenie a magyar mukincsket a fosztogatoktol!

Raadasul ezt halalos komolysaggal es elhivatotsaggal csinaljak,amivel a normalis hobbistat(80%) bedaraljak s ha kell rabositjak a szent cel erdekeben.

Az egyik sarka ennek,hogy amit a detektoros nem talal meg az valoszinuleg ott is marad(mar ha valami leletrol beszelunk).

En meg mindig eroltetnek egy Magyar Detektor Klub ot ,ahol bejegyzett tagsag,nemi kepzes,etikai kodex,stb alapjan lehetne elorreb haladni ebbol a keptelen helyzetbol.

Ellenben sajnos azt is eltudom kepzelni,hogy egy ilyen adatbazist a meglevo elfogultsaggal es rosszindulattal kezelnenek......

 

Előzmény: Törölt nick (7394)
Törölt nick Creative Commons License 2017.11.02 0 0 7394

Hát, hogy Kecskeméten hogy működik azt nem tudom. Szerintem kb. mindenhol máshogy "működik". Mondom neked is, olvasd el a törvényt, az engedélyek nagy részével épp olyan törvényellenesen ásogatnak, mintha minden nélkül mész ki. Nincs olyan, hogy múzeumi engedély, megyei engedély, meg amikkel néhányan hülyítik a népet. Az egyetlen engedély, hogy végigzargatod a tulajokat, elmondod a múzeumba, hogy itt és itt akarok keresni, majd ezeket beviszed az örökségvédelemhez. Ha bármiféle bejegyzés van a környékhez, vízpart, hegyvég, vagy a helyi főorgazda azt mondja nekik (nem vicc, tényleg van ilyen, nekem mondták :) :) mondjuk ezzel lehet jól is jártam, mert ha megfognak és nagyon pattognak elővezetem a telefonbeszélgetést, amiben elhangzik :):) ) kapásból dobni fogják. Ha egyik sincs nyugodtan meg is adhatnák 99,9% hogy úgysem találsz semmit. Ehhez nem is értem minek a múzeumosdi, meg mit puffogank rajta. A többire meg a törvény szerint, ha fejreállsz, akkor sem mehetsz ki legálisan. 

Előzmény: holder zwhed (7393)
holder zwhed Creative Commons License 2017.11.01 0 0 7393

Csinálnák ezt sokan, akár egy múzeum kötelékében is, bár nekem nem igazán lenne pálya, hogy hopp jancsi hopp módjára nagy ritkán kiküldenének egy építkezésre és a sarkamban járva terelgetnének ide-oda 1-2 órán át. Gondolom így működik, nem úgy hogy itt az engedély és viszlát menj ahova akarsz.

Előzmény: Törölt nick (7392)
Törölt nick Creative Commons License 2017.10.31 0 0 7392

Ja, hát az, hogy feldolgozzák bárhol is az kb. hiú ábránd. Közelíts úgy a dologhoz, hogy ha már nem csinálnak semmit, legalább azt aki csinálna nem akadályozzák. :)

Előzmény: holder zwhed (7391)
holder zwhed Creative Commons License 2017.10.31 0 0 7391

Jó hallani azt, hogy ilyet is kijelentenek. A te kommented olvasása után, ma be is látogattam a Cifrapalotába szétnézni. Érmék nincsenek kiállítva, azonban rengeteg Avar kori bronz és arany/aranyozott tárgy, ékszer igen, méghozzá egy egész teremben. Ezek javarészt a duna-tisza közéről, kecskemét környékéről és a kiskunságról feltárt leletek közül valóak. Sajnos nincs rá utaló leírás hogy hobbi detektorosok közreműködtek volna, már ha ezen kincsek ásatásainál jelen voltak, de a múzeumban semmi más olyan dolog nincs, legalábbis látható, amit keresős találhatott volna.
Bár egy ilyen múzeumot látva, ami ugyebár elég kicsi, észreveszi az ember hogy sajnos nincs is szükségük több leletre, egyszerűen nem lenne rá kapacitás, pénz valamint hely, hogy a keresősök hada láda számra adják le nekik a talált dolgokat. Peddig menne, kilószámra. Sajnos ezért sem működik könnyen az engedély szerzés, pedig én itt kecskeméten mennék, űzném a hobbit csak hát nincs rá igény. Esetleg raktárra, porosodni hogy majd talán lesz rá évek múlva valami koncepció és talán meg lesz nyitva egy újabb műterem, esetleg majd azok is láthatóak lesznek, de arra elég 10 keresős akit néha napján ugrasztanak valahova 1-2 órára. 

Előzmény: pukoon. (7388)
Jelta1985 Creative Commons License 2017.10.28 0 0 7390

Sziasztok 

Olyan valakit keresek, aki ért a Nexus fémkeresőkhöz. Nekem Nexus Standard MK II van. Lenne a géppel kapcsolatban pár kérdésem. 

Kösz

Törölt nick Creative Commons License 2017.10.27 0 0 7389

A legtobb ugynevezett tolvajlas is azert tortenik ,mert akar evek alatt akad az ember valami olyan leletre,aminek kezzel foghato erteke is van.

Na most ha csak az energiat nezem amibe kerult,mar akkor megilletne az embert nemi jutalom,de inkabb marad a gyomorgorcs,hogy ezee vajon mennyi buntit kell fizetnem ha meg azelott megallitanak,mielott sikerulne leadni az illetekeseknel!

Anugy is van egy idokapu a bejelentesi kotelezettsegre,de ha epp turkalok egy Rakoczi arannyal a zsebemben,amit tiz perce talaltam,amikor a sasszemu mezoor ramhijja a kozeget,azt en mar le nem tagadhatom,hogy tolvaj vagyok.

Ha meg szantasban akadtam ra es az eke mar megkaristolta,akkor mar az is az en saram az okostojasok szerint .....biztosan vandal modjara vagdostam az asommal!

Pedig ezekszerint ugy tunik,hogy szep allapotuakat is sikerul talalni es meg egy vandal tudatlansagaval is sikerul kiemelni a leheto legjobb allapotban.

Előzmény: pukoon. (7388)
pukoon. Creative Commons License 2017.10.27 0 1 7388

Egy eléggé "magas szintű" elismert vezető régész múzeum igazgató egyszer egy előadáson ezt jelentette ki.

 

:- Egyszerűen döbbenet és soha nem gondoltam hogy ezt fogom mondani de az évi pár darab ókori pénz lelet helyett amióta detektorosok is vannak a csapatban évi több ezer pénzről beszélhetünk

:-És ami érdekes az az hogy az ő általuk megtalált pénzek sokkal jobb minőségűek mint a simán ásatáson találtak.

:-És azóta sok az aranytárgy is a múzeumban

Ezeket a szavakat nem mástól hallottam hanem fültanúja voltam

 

És a csóka mindezt valóban úgy mondta mint ha a tökeit satuba szorítanák!

 

Tehát nem leplezte még így is az ellenérzését a hobbisokkal szemben!

 

 

 

Kecskeméten a Cifra Palota múzeumban dőlnek a falak a CSAK DETEKTOROSOK által behozott és kiállított ARANYTÁRGYAKTÓL!

Előzmény: Törölt nick (7386)
Törölt nick Creative Commons License 2017.10.27 0 0 7387

Esetleg az is segitene valamit,ha a befektetett energiat,anyagiakat nem csak egy kezfogassal(jo esetben)nyugtaznak,ha elokerul valami ertekesebb .......!

Törölt nick Creative Commons License 2017.10.27 0 0 7386

Ertem en,hogy vannak megelhetesiek,akiket nem feltetlenul a boklaszas es egy talalt szog kielemzese vezerel,de az ugynevezett regeszek,akik istennek tekintik magukat,pusztan rosszindulatu akarnokok.

Egyszer mar en is hallottam vitajukat valami leletrol....kb mintha mi vitaznank,annyira voltak egysegesek...

Az meg ,hogy beleszolhatnak egy hobbi gyakorlasaba azt egyenesen baromsagnak tartom.

A keresosok joresze,nem akar regeszkedni csak oromkodni egy a szantasban megtalalt krajcarnak,vagy par fempenznek,amibol a napi seta utan kijon egy serital.

Az,hogy elore eldontik(negativ elojellel),hogy en miert vagyok kint a mezon az is csak azt bizonyitja,hogy a piszlicsare hatalomvagyuknak engedelmeskednek.

Ha lenne egy klub Magyarorszagon,mint ahogyan sok orszagban,(kettonek is tagja vagyok)akkor lehetne egy etikai kodexre hivatkozni a klubtagoknak,es onnantol a valodi tolvajok is jobban a latoterbe kerulnenek ... es a torvenyeket meg kicsit megtisztitva elovezetni,hogy a rendor,mezoor is megertse es ne tartoztassak le az embert mert osszesedett parkilonyi szemetet es par pengot,krajcart,forintot!

Előzmény: pukoon. (7385)
pukoon. Creative Commons License 2017.10.27 0 1 7385

Összefoglalom:

 

-Legyél időmilliomos

-Legyen egy összkomfortos lakókocsid

-Ne dolgozz

-Ne legyen családod

- Legyen sok pénzed amivel szponzorálod az ásatásokat (csak félmillió felett mosolyognak)

-Ismerj sok lelőhelyet ( a publikáláskor ha ritka dolog jön természetesen te meg se vagy említve)

-Tudd hol a helyed (ne pofázz ne okoskodj mert buzgómócsingnak vesznek és aki eddig már benyalta magát az keresztbe tesz neked)

-Istenként tekints a múzeumi emberekre akár takarítónő is (ugorj ha megkér valamire)

-Van még több is de azt hiszem ez is eléggé vázolja a lényeget! :)

pukoon. Creative Commons License 2017.10.27 0 0 7384

Ez az egyedüli út!!!

Aki mást mond az csak egy Andersen mesekönyve kategória!

Előzmény: pukoon. (7383)
pukoon. Creative Commons License 2017.10.27 0 0 7383

A helyi hatóság Pest megyében Érdi kormányhivatal küld a helyi régészethez Pestmegyében gödöllői múzeum ahol 2 éves rendszeres tanfolyamra járás és terepmunka ami NEM keresőzés után elbírálják hogy adják-e az engedélyt ami felügyelet mellett a kijelölt helyre szól és minden alkalom után megszűnik.

Az üzemanyagot utazási költséget a 2 év alatt te fizeted ezer nap szabadságod neked kell kitalálnod hogy hogyan oldod meg...

Pld a tanfolyamok is munkaidőben vannak. (Hogy szegény régészeknek ne kelljen munkaidő után dolgozniuk)

Gyakorlatilag egy unatkozó milliomosnak kell lenned hogy ezt végigcsináld!

Ásol egész nap tarkódra süt a nap a gödörben vagy esőben baszakszol fagyban reszketsz kinn a prérin

És erősen éreztetik hogy egy felesleges megtűrt csicska vagy!

Előzmény: pukoon. (7382)
pukoon. Creative Commons License 2017.10.26 0 0 7382

a helyi múzeum igazgatóval kell jóba lenni? Ő adhat ki engedélyt

 

 

Még véletlenül    SEM!

Előzmény: bgyg (7332)
Törölt nick Creative Commons License 2017.10.23 0 0 7381

Az egyik ami elegge zavar,amikor kitalaljak,hogy mezogazdasagi teruleten,ahol szamtalanszor melyszantottak,nem lehet keresozni.

En mar voltam ilyen helyen(ahol ez nem gond)es talaltam regebbi penzermeket amiken meglatszott az eke nyoma .stb.

Na most a kereso nem lat melyebbre egy melyszantasnal es ott talalni valamit, az igencsak lutri szintu.

Erre meg majd odaszalad egy nagytudasu es seperc eldonti,hogy te mennyiben karositottad a kulturalis orokseget .......ERTED, ahol akar 100x atforgattak a foldet es senkisem ritt erte!

Egyebkent meg tiltsak be a cegeket akik gyartjak,aruljak a detektorokat es  mindenki kussoljon,lapitson!!

Kulonben meg mindenhol elt valaki,akar evszazadokkal azelott,ezert minden terulet legyen regeszeti terulet,de akkor a sok okostojas ottlegyen es turja a foldet!

Nem is ertem ezeket a problemakat,mikor Europanak nemsokara annyi leszen.

Hsanty Creative Commons License 2017.10.22 0 0 7380

Köszi. Szomorú ez!!!

Előzmény: Törölt nick (7379)
Törölt nick Creative Commons License 2017.10.22 0 0 7379

Ezt elfelejtettem:

https://net.jogtar.hu/jr/gen/hjegy_doc.cgi?docid=A0100191.KOR

Egyébként az egyetlen korrekt válasz, hogy megmondhatatlan mi lesz. Lehet akármi és bármi. Minden környéken más van. Lehet, hogy azt se tudja senki mit csinálsz és lehet negyed órán belül hárman hívnak rád rendőrt. Kaphatsz semmit, mert jó fej, kaphatsz szabálysértési bírságot, ami teljesen pofára megy és eljuthatsz örökségvédelmi bírságig, ami láthatod a linken milyen egzaktul meg van határozva. Lehet a 3 vasszegedet felértékelik 100 ezerre, a konzervdobozodat kihozzák római műtárgynak. Ha kicsit googlézol fogsz ilyen szintű blöfföket találni a neten. Kell neked egy házkutatás? Ha két szakértő fog össze-vissza kamuzni fogsz szerezni másik kettőt, aki tisztességes lesz? Lassan itt már minden valamilyen védett terület, lövésed se lesz mi is ahova menni akarsz. Nem fogod tudni megnézni és trehányul, hanyagul vannak ezek körülhatárolva a hivataloknál is. 

Olvasd el magadnak, mérlegeld magadnak, válassz! Ha a gyerekkel akarsz csak játszani, akkor én a helyedben intéznék engedélyt. Ha elmondod normálisan mit is akarsz, akkor a semmi közepére 3 hónapnyi szaladgálás után jó eséllyel fognak adni.

Előzmény: Hsanty (7378)
Hsanty Creative Commons License 2017.10.22 0 0 7378

Na jó, értem, de semmi ésszerűség nincs? Ha a kölyökkel a réten vagy a Dunaparton kapirgálunk, csipogtatunk, akkor az a vége hogy az árokba lőnek minket? Vagy van valami humánus ennyje bennye? Netán a hatóság elsikkad? Mert tényleg non szensz hogy egy tök vagány kis hobby játékot kicsavarmak a polgár kezéből...

Előzmény: Törölt nick (7377)
Törölt nick Creative Commons License 2017.10.22 0 0 7377

http://net.jogtar.hu/jr/gen/hjegy_doc.cgi?docid=A1600496.KOR

http://net.jogtar.hu/jr/gen/hjegy_doc.cgi?docid=A1200002.TV

http://net.jogtar.hu/jr/gen/hjegy_doc.cgi?docid=A0100064.TV

Olvasd el magad, értelmezd tetszés szerint. Ha ezt betűről betűre betartjuk, akkor az engedélyesek 99,9%-a és a múzeumi emberek 90%-a pont ugyanolyan törvényellenesen csinálja, mintha kimész csak úgy minden nélkül. Illetve még rájuk lehet verni olyanokat például, hogy okirathamisítás, foglalkozás terén elkövetett trehányság és tudatlanság, tudatos megtévesztés, félrevezetés.

Ne értsd félre, nem ellenük beszélek, én szeretem őket, nem lenne szabad csak úgy össze-vissza ásogatni és 100 forintért a vaterán, vagy bárhol a dolgokat eltüntetni, de legális kb. akkor sem leszel, ha belegebedsz. Az meg megint a nonszensz kategória, hogy ha hasznosan csinálom, akkor még én fizessek érte...

Előzmény: Hsanty (7376)
Hsanty Creative Commons License 2017.10.21 0 0 7376

Sziasztok!

 

Szeretnék fémkeresőt venni, használni Magyarországon. Van még erre lehetősség? Vagy akit keresésen fognak, azt leterítik? Hallatszottak ilyen jellegű hírek...

 

Természetesen totál legálisban szeretném csinálni. Ahol nem zavarok senkit, semmit. 

 

Az alap kérdésem az az volna, hogy van ma M.O.- ilyen hely, vagy minden négyzetméter "védett"nek számít?

 

Tudok ma valahol legálisan fémkeresőt, használni, venni?

 

Előre is köszi!

 

S.

 

SKYLINEWORLD Creative Commons License 2017.10.09 0 0 7375

Ez így van mármint az okfejtéssel kapcsolatban ! A keresővel kapcsolatba fogalmam sincs mit mondjak :) :) :)!

Előzmény: Törölt nick (7374)
Törölt nick Creative Commons License 2017.10.09 0 0 7374

En tavalyelott szerztem be egy excalibur 2 t.

Olaszorszagban volt egy karacsonyi akcio es viszonylag jo aron volt.

Nah azt mire megszoktam.....bujtam a jutobot es nezegettem az exc.tulajdonosok tanacsait,filmjeit.

En a tengerparton hasznalom altalaban vulkanikus homok,stb....mit mondjak perfcect.....elso heten ,kb 8 ora alatt 70 egynehany jurot talaltam es tonnanyi szemetet persze.

Meg orulhetnek is,hogy szogektol kezdve minden sz.rt osszeszedek.

a beachen itt lehet keresni de vannak azert iratlan szabalyok is ...normal,hogy lyukat(mindenhol) betemet,emberek kozott nem korical,stb.

Olyan is van,hogy megkerik az embert valamire,eltunt  gyuru,kocsi,hotelkucs,ilyesmi.

A feszbukon vannak csoportok(nem mindenhol bunozo alapbol a detectoros)ott is lehet haverkodni.

Aztan van olyan oldal is ahol beregisztralsz elerhetoseggel,helyszinnel,tipussal es ha valakinek segitseg kell,akkor megnezi,hogy van e a kornyeken valaki!

Szoval nem csak a kulturalis oroksegek fosztogatoi,sirrablok(kb 90%) a detektorosok,csak van ahol mar itelet szuletik a (bun)eset elott !

 

Előzmény: SKYLINEWORLD (7369)
SKYLINEWORLD Creative Commons License 2017.10.08 0 0 7373

Ausztriában ugyan azok a szabályok mint Magyarországon az engedélyezés előtt! Egy hónapba egyszer itt el szoktam menni keresőzni senkit se érdekelt mit csinálok csak érdeklődően kérdezgetnek mi is ez ennyi mint Magyarországon !

 

Előzmény: Törölt nick (7372)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!