Keresés

Részletes keresés

JSmith85 Creative Commons License 2019.01.10 0 0 120

Igen, valóban. Gondoltunk is rá, de a referencia kutak 100-120 méteren vannak. Mivel nem garantált a fúrás sikeressége, ezért nem mernénk belevágni. Másrészt sajnos nem érné meg. 20 év alatt térülhet meg a befektetett pénz. De nagyon köszönöm neked is a javaslatot! :)

Előzmény: zsigusz83 (117)
JSmith85 Creative Commons License 2019.01.10 0 0 119

Köszönöm a választ! Tudsz esetleg javasolni egyet, ami szóba jöhet?

Előzmény: -csövi- (116)
östermelő Creative Commons License 2019.01.10 0 0 118

Nekem bejön a lágyított víz nem is iszok mást. Azt el kell ismerni az eco waterről,hogy jó gép eddig egy dolgot kellett tenni vele 2.5 év óta. Fel kellett tölteni most sóval eddig bírta a 2 zsák só.

Nálunk nincs lehetőség vezetékes vízre viszont beltartalmilag elég jó a vizünk így csak lágyítom.

zsigusz83 Creative Commons License 2019.01.10 0 1 117

Szia!

 

A lágyított víz iható, ha élelmiszeripari minőségű a gyanta a lágyítóban, de szívbetegeknek és kisgyermekeknek nem ajánlott a rendszeres fogyasztása, gondolom a nátrium sók miatt. Így a legjobb megoldás: csinálni egy "kutat" amit kihagysz a lágyításból és innen inni (nálunk a konyhában van kiépítve). Amúgy az íze miatt mondják a lágy vízre, hogy nem iható, de valakinek bejön :)

Előzmény: JSmith85 (115)
-csövi- Creative Commons License 2019.01.10 0 0 116

Szia. Én úgy tudom lehet kapni olyat ami egyben víz tisztító és víz lágyító olyan kell neked szerintem. A vízlágyító nem tud iható vizet előállítani csak lágyítani tudja az ivóvizet...

Előzmény: JSmith85 (115)
JSmith85 Creative Commons License 2019.01.09 0 0 115

Sziasztok!

 

Terveznek egy vizlagyito rendszert beszerelni egy csaladi hazba. Sok mindent hallottam roluk, leginkabb az emberek a viz ihatatlansagara panaszkodnak. Nekem 2 celom van vele:

- ihato vizet eloallitani

- megovni a vizet hasznalo eszkozoket a vizkotol

(ezzel kb le is fedtem a teljes funkcionalitasat szinte:) )

Ahogy nezem az EcoWater a legnagyobb hibatlansag a piacon.

Van meg valami ezen kivul, ami a fenti kriteriumokat tudja teljesiteni? Az EcoWater tudja az ihato (gyakorlatilag ihato) vizet?

 

Elnezest kerek, ha esetleg nem voltam figyelmes es mar le volt irva korabban.

 

Koszonok mindent!

szatti Creative Commons License 2018.12.24 0 0 114

Köszönöm a válaszaidat.

Eredetileg azért foglalkoztatott a dolog, mert gondoltam kihagyom ezt a nem olcsó beüzemelést, de ha ezekkel ennyi gond tud adódni akkor lehet hogy jobb ha mégis van garancia.

Előzmény: vízvarázsló (113)
vízvarázsló Creative Commons License 2018.12.23 0 0 113

Ha új a gép, ne foglalkozz vele. Ha mennek beüzemelni, és átereszt a fej, úgy is gariban kicserélik. Ha később tapasztalsz túltöltést, akkor csináld meg, amit írtam. Megnézed, hogy a beállított értéknél mennyivel tölt túl, és kb. annyival kevesebbre állítod be a betöltést. Persze többet soha nem lesz egyforma, de hozzávetőlegesen így tartható a körülbelüli mennyiség. De eleve változik a mennyiség a nyomásingadozások miatt. Például más lesz a mennyiség éjjel, a regenerálások alatt, mint a nappal beállított mennyiség, más hétvégén, mint hétköznap, télen, vagy nyáron... Szóval nagyon nem érdemes görcsölni vele, soha nem tudsz pontos értéket beállítani, csak az idődet pazarlod. 

Előzmény: szatti (112)
szatti Creative Commons License 2018.12.22 0 0 112

3-as pontnál normálisan fogy.... 

A "nem" szó véletlenül maradt ott.

Előzmény: szatti (111)
szatti Creative Commons License 2018.12.22 0 0 111

Hiba? Érdekes. Zsír új. Kiváncsiságból beindítottam, de nem lett még hivatalosan beüzemelve. 

A 3-as pontnál van sófelszívás. Ilyenkor nem normálisan fogy a víz a sótartályból. A 4-es ugye a sótartály újratöltése. 3-4 között amikor átáll egy pár másodpercre megáll a lefolyóba folyó víz, de amikor átállt újra folyik. Én úgy gondolnám normálisnak, hogy olyankor már nem kellene oda folynia. 

Előzmény: vízvarázsló (110)
vízvarázsló Creative Commons License 2018.12.22 0 0 110

Szerintem az történik ilyenkor, hogy mosatás közben is tölti a sóoldót, azért látod, hogy megy a víz a sóoldóba, miközben megy a lefolyóba is. Ez persze hiba, de nem kell rögtön cserélni a fejet, tovább használható így is a végtelenségig, csak vissza kell venni a betöltésből nagyjából annyival, amit így feleslegesen betöltött. Persze a sófelhasználás így még magasabb lesz, nem egy precíz beállítás, de a gép használható tovább, és eleve az egész vezérlés esetleges. 

Előzmény: szatti (109)
szatti Creative Commons License 2018.12.20 0 0 109

Szia! Szeretném kérdezni, mivel ismered a Bluesoft lágyítókat, normális dolog ezeknél, hogy a sótrtály visszatöltésekor is megy a víz a lefolyó felé?

Előzmény: vízvarázsló (108)
vízvarázsló Creative Commons License 2018.12.09 0 0 108

Régebben pont ezzel a két márkával terveztem mindig egy ház vízlágyítását. Alapvető különbség nincs a két gép között, mindkét márkának megvannak a gyengéi. A kínai alkatrészekből összeszerelt BlueSoft gyengéje a minőség. Repednek a kabinetek, oszlopok, porlad, és eltűnik a gyanta egy része az oszlopból, nehéz és esetleges a beállítás, de ha orvosolva vannak ezek a problémák, tovább működik a végtelenségig. És annak ellenére "olcsó", hogy egész kellemes árrést lehet alkalmazni. A javítás viszont megoldhatatlan, csak a részegységek komplett cseréje nyújt megoldást. 

A BWT - bár úgy néz ki, mint ha egy kisipari "fröccsöntőből" származna, nem produkál ilyen minőségi problémákat. A sorjás, recsegő-ropogó műanyagok csak látszatra rosszak, nincsenek mechanikus problémák a használat során. Viszont egy BWT nem elromlik, hanem meghal... Hibabejelentésre kimegyek, beállítom, jó... 1-2 hét, és újra jön a telefon, ugyan azzal a hibával... A gyanta mindkét gépben hamar "berohad", ha bio, ha nem, és jön a "penészízű" víz, de ezt egy pucolás és gyantacsere megoldja. 

Elméletileg a BWT vezérlése jobb lenne, ha nem romlana javíthatatlanul el állandóan. Érdekes, hogy a kínai BlueSoft jobban bírja a gyűrődést, csak rendesen beállítani nem lehet a kódos tartományvezérlésével. 

Pont a fenti problémák miatt "ejtettem" a két márkát. Már a munkaidőm felét az tette ki, hogy a telepített gépekhez kellett rohangálnom. Most már csak EcoWatert Refiner-t tervezek be mindenhova, és ugyan kicsivel többe kerül nálam, de ezen az áron be is üzemelem, és egy éves átalánydíjért cserében menedzselem is. Ha valami probléma van vele, interneten keresztül bármikor ellenőrzöm, és módosítom a beállításokat, esetleg, ha nagyon kell, ki is megyek orvosolni a problémát. Mégis sokkal több időm marad az érdemi munkára, mint amikor a másik két márkával dolgoztam. A legfontosabb, hogy minden ügyfelem maximálisan elégedett, és nem csak a gép működésével, és költségeivel, de a vízminőségéről ódákat zengenek. Mert a Refiner nem csak lágyítja, hanem tisztítja is a vizet, de olyan szinten, hogy minden csapon a legjobb ízű ásványvíz folyik. 

 

Előzmény: tothszilard (106)
iszp Creative Commons License 2018.12.09 0 1 107

Melyik bluesoft ez pontosan (tipus) es melyik fejjel (tipus)? 140 körül meg kellene állnia a legnagyobbnak szerintem.

Amire figyelni kell, az a só + víz fogyasztás együttesen. Azaz az üzemeltetési költség. No meg persze az elérhető szerviz hálózat..bár nekem 6 éve megy a BS folyamatosan, hiba nélkül.

Előzmény: tothszilard (106)
tothszilard Creative Commons License 2018.12.09 0 0 106

Sziasztok!

Végigolvastam a fórumot, szakmai szemszögből érdekelne az alábbi dolog:

Bluesoft vízlágyító intelligens vezérlőfejjel, gyantaágy fertőtlenítéssel kerül kb. 178.000 forintba.

Egy BWT Aqa Perla Bio 50 pedig 265.000.

Milyen funkció van, amire érdemes odafigyelni?

Konyhánkban van direkt víz ág ivóvízre.

Esetleg tudtok ajánlani jó gépet ebben az árkategóriában?

östermelő Creative Commons License 2018.12.09 0 0 105

 Mennyit teszel rá,hogy nem adtál el nekem?És még pontosan is fizettem,igaz saját magam szereltem be de a garancia megvan. ez tény.Ezen kár vitatkozni. A baj nem is itt van hivatkozol a raktározásra nos mikor én vettem várni kellett nem volt raktáron.....

Olyan ez mint az autó szerelő,ha én viszem az alkatrészt húzza a száját.Ugyanis ha én veszem az alkarészt ugyanott akkor a 100 %-ból kapok 25 kedvezményt a szerelő 40-et de 100%on számlázza.Nem elég a semmiért neki a 15%-ék.

És nem az eco waterról van rossz véleményem az egy jó gép csak azt nem szeretem mikor a másik gép le van nézve.

Az zavarosban halászás ha SZÁMLÁVAL valamit olcsóbban meg lehet venni csak ezért kell egy kicsit tenni is?Hihetetlen de ahogy te is mindenki pénzből él.

Ja és ez egy fórum ebből tanulok én is meg más is.Hidd el figyelik mit írogatunk itt.

Előzmény: vízvarázsló (104)
vízvarázsló Creative Commons License 2018.12.09 0 0 104

Nos, kedves olvasni nem tudó fórumozó... Kétszer írtam le Neked, hogy nem az én áraim, vagyis nem, nem én vagyok a forgalmazó, mivel előszörre nem sikerült felfognod:
http://forum.index.hu/Article/viewArticle?a=147675651&t=9098385
http://forum.index.hu/Article/viewArticle?a=147738492&t=9098385
De igen, az egyik partnere vagyok. Viszont az is kiderül a fórumos hozzászólásaidból, hogy melyik országrészben laksz, és biztosíthatlak, hogy életemben nem dolgoztam azon a környéken! Nem, hogy egy komoly vízkezelést nem telepítettem nálatok, egy árva sarokszelepet sem terveztem, szereltettem, vagy vásároltál tőlem! Már csak azért is, mert az ilyen "ügyfeleket" úgy hagyom ott, hogy komoly esély van egy bírságra... a sebességhatárok túllépéséért. Írásaid alapján gondolom te is azok közé tartozol, akiknek hónapokig kell könyörögni, hogy elutalják az elvégzett munka ellenértékét! Tudod én sem azért dolgozok csak, hogy jól elfáradjak, akár hiszed, akár nem, azért, hogy el tudjam tartani a családomat. És nem, én nem úgy szerzek "ingyen" építőanyagot, hogy másokat lenyúlok... Van, aki hajlandó megfizetni az ellenértékét egy terméknek, szolgáltatásnak, és nem a zavarosban halászik. Ez biztos újszerű Neked, de hidd el, vagyunk páran, akiknek ez természetes!

Azt sem hiszem, hogy az EcoWater (a legnagyobb, legexkluzívabb vízkezelő világcég!) hazai forgalmazóját ilyen fórumokon kéne keresned... Egyébként meg a legkorrektebb cég, akivel valaha is kapcsolatba kerültem, beleértve az összes szolgáltatómat, sőt még a "hatóságokat" is. Ráadásul, ahogy írtad Te is, szakmailag abszolút a tudásuk, hozzáértésük, a vízkezelés kapcsán én is minden kérdésben rájuk támaszkodok. Az EcoWater kapcsán pedig tudomásom szerint kelet Európában a legnagyobb múltú EcoWater forgalmazó, vagy ha nem, keress olyan céget, akik 1983 előtt is azok voltak... Nekem elég, hogy régebben foglalkoznak minőségi vízlágyítással, vízkezeléssel, mint amióta a BWT gyár(tó) egyáltalán létezik... Elképzelhetetlennek tartom, hogy jogos problémáid lehetnek velük kapcsolatban, de ha mégis, jelezd nekik! Nekem soha nem volt még olyan kérdésem, problémám velük kapcsolatban, amiben nem segítettek volna. Aztán, és az árképzésükről: annak ellenére nincs üvegpalotájuk - mint a BWT hazai forgalmazójának - hogy régebben forgalmaznak EcoWater vízlágyítókat, mint amióta eleve létezik BWT. Gépjárműflottájuk sem összevethető például a németországi EcoWater fogalmazójáéval... Az árak pedig ahogy írtam, az egész régióban azonosak, az aktuális szállítási, raktározási, munkabérterhek, adózási költségekkel korrigálva. Viszont eleve már csak a múltjuk miatt is valószínűleg az első cég volt az egész világon, akinél olcsón lehetett hozzájutni EcoWater termékekhez.  

Előzmény: östermelő (103)
östermelő Creative Commons License 2018.12.08 0 0 103

Gondolom raktár készlet nélkül dolgozik.Így nincs nagy befektetett lóvé viszont cserébe nem tud vagy nem is akar kiírt árakkal dolgozni.

A mai világban mivel verseny van mindenhol aki vállalja,hogy nyilvános árakkal dolgozik azt gyorsan lehet ellenőrizni,hogy mennyire jók az árak. És akinek jó árai vannak az bolond volna ha nem volna nyilvános.

Előzmény: gabo011 (102)
gabo011 Creative Commons License 2018.12.08 0 0 102

Nem éppen ilyen árközlésre gondoltam de mindegy! Legalább a 300 boost árát már tudjuk! Persze az is lehet, hogy engem a 400-é is érdekelt volna meg a comfortoké is és a 300 alatt-nál kicsit pontosabban de úgy látom ezek személyes kapcsolatfelvétel nélkül nem fognak kiderülni! :-)

Előzmény: vízvarázsló (101)
vízvarázsló Creative Commons License 2018.12.08 0 0 101
Előzmény: gabo011 (96)
östermelő Creative Commons License 2018.12.07 0 1 100

Hoppá amíg megírtam filmet néztem így megelőztek.

östermelő Creative Commons License 2018.12.07 0 1 99

Ha valami érdekel miért is ne foglalkozzál vele.

A lágyítás egyszerű átmegy a víz a gyantán ez a könnyebb része, közben lemerül.

A technika kiszámolja mennyi só kell ahhoz,hogy a gyanta újra működjön, és valami módon felold annyi sót.A butábbik a tuti mennyiséggel dolgozik ami valamiféleképp tömény sóoldatból dolgozik ami mindig van bőven.

A lényeg ezután jön valami szelep váltással(vezérlőfej) a vízirányát ide oda irányítják.

Először is el kell zárni a vizet a felhasználás felé amíg regenerál ez egyszerű.

 A sóoldatot apránként fel kell szippantani (mondjuk venturi csővel)  és a hígított oldatot a csatorna felé nyitott szelepen szépen x gyorsasággal átnyomni a gyanta tartályon ez lehet simán vagy ellenáramú megoldással ezt meglehet oldani szelepekkel  ,forgó tárcsás furatos megoldással jó anyagból. Mikor elfogy a sós víz akkor ki kell öblíteni tisztára a gyantát. Mint az automata mosógépnél, a program ide oda kapcsolja a tiszta víz irányát,felráz öblít centrifugál újra öblít,kicsit áll a gyanta összeülepszik és a szelep vissza áll az eredeti helyzetbe indulhat a buli újra.

 

 

Ez csak egy kis ujj gyakorlat volt.Lehetne szakszavakat használni azt meghagyom a szakembereknek.

Előzmény: -csövi- (97)
gabo011 Creative Commons License 2018.12.07 0 0 98

Nem fém a tartály de ez részlet kérdés! A gyanta végzi az ioncserét, kalciumot és magnéziumot vesz ki a vízből és nátriumot visz be helyettük! A tartályban lévő sóból sóoldat képződik amivel regeneráláskor átöblíti a gyantát ami újra nátriummal telítődik. 

Előzmény: -csövi- (97)
-csövi- Creative Commons License 2018.12.07 0 0 97

Én azt nem értem pontosan hogy működik a vízlágyító? Van egy fém tartály mint egy nagy szódáspatron abban van benne a gyanta és meg keresztül nyomás alatt a víz? Mellé van öntve a só. De az hogy kerül be a tartályba regeneráláskor ami nyomás alatt van? Vagy ilyenekkel ne foglalkozzak? :)

gabo011 Creative Commons License 2018.12.07 0 0 96

Az Ecowater evolution és comfort árak engem is érdekelnének! :-) 

Előzmény: vízvarázsló (94)
östermelő Creative Commons License 2018.12.07 0 0 95

Ameddig csak azt írod,hogy jóval kevesebb mint előtte addig csak mellébeszélsz.

Egyébként a hitelesség kedvéért miért is nem írod le az áraid jó lesz euróban is.

 Egyébként vásároltam tőled és utólag kiderült te voltál a legdrágább.

 Az amerikai árakat nem tudom de sose lehet tudni.

 Az a baj veled amikor az árakról kellene beszélni szégyenlős vagy,a tudásoddal hozzáértéseddel nincs baj.

 

Előzmény: vízvarázsló (94)
vízvarázsló Creative Commons License 2018.12.07 0 0 94

Érdekes... Néhány hónapja még ezt írtad ezekre az árakra:

"Bizony az itteni viszonteladók jócskán tesznek rá az ottani árra amit ők valőszínűleg még kicsit olcsóbban kapnak meg mint egy magánszemély.És ne vedd sértésnek a te áraid kb a legnagyobbak az országban."

Pedig évek óta érvényesek. Hiába linkelgeted be azokat az árakat, amik a Lengyel elosztóközpont előtti árak voltak, világosan le van írva, hogy azok jelentősen csökkentek, amióta nem Amerikából kell szállíttatni. Persze biztos, hogy te onnan is behozattad volna "tízezerért"...

Előzmény: östermelő (90)
östermelő Creative Commons License 2018.12.06 0 0 93

Köszönöm a linket őket nem ismertem eddig. Már el is ment az érdeklődő üzenet főleg,mert van nekik még a régi típusból  is.

 Az ismerős már rám is bízta a beszerzést.

Beszámolok majd az eredményről.

Előzmény: -csövi- (91)
zsigusz83 Creative Commons License 2018.12.06 0 0 92

Persze. Én tőlük vásároltam, még a nyáron ennyi volt az ára, azóta nem követem... Még, ha valaki az ÁFÁ-t is visszakapja, pláne jobb a magyar számla...

Előzmény: östermelő (90)
-csövi- Creative Commons License 2018.12.06 0 0 91

Én is nézegettem pár helyen úgy láttam, hogy itt a legolcsóbb és nincs olyan messze. Postán is küldik:

 

https://www.cistavoda.sk/zmekcovac-vody-evolution-100-compact-532/

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!