Kérdezz, jár erre pár guru. Hamarabb kapsz választ, ha precízen leírod mi a baj (oprendszer, sw verzió, hibaüzenetek, egyéb) - de kérünk, egy kérdést ne írj bele több topicba, kérdezés előtt keress vissza, hátha már volt a problémád.
Ja, és amennyiben warez windowsod lenne, ez nem az a hely ahol segítene bárki. És kodekpakkot, soha, sehova sem teszünk fel.
Hiren's CD letolt, kiir, errol bebootol, valamelyik okossag kivalaszt, adatment, remenykedik, nagyobb kart mar nem tudsz csinalni. Ha ez sem, akkor semmi, irany Kurtek.
Hát ez az, hogy egy gépbe már nem ment, átraktam ide mobilrackbe, és itt se megy! Van egy rakás kép amit szeretnék valahogy lementeni róla, de hát nem tudom láthatóvá tenni, hogy hozzá férjek az adatokhoz!
Fórumokon azt írják, hogy így szokott az alaplapja (ROM) elpukkanni. Régebben Maxtor csinálta, annak is átváltozott a neve valami olympus vagy mi fejlesztői verziósra, aztán béke poraira. Max. másik gépben nézd meg, hátha a mobilkeret kontaktos, nem bírja a táp, satöbbi, aztán úgyis ott a mentés, felmásolod a működőképes gépre.
Az átrakásnál kicsit keverednek a dolgok. Mobilrackben simán olvasható, de ne erről indítsd a gépet. Adataid meg vannak (feltéve ha nem titkos, személyes, satöbbi). Az, hogy a másik gépen mi volt, az mindegy, ez is olyan, mint a pen drive, amhova dugod, ott olvasod. Csak ne ez legyen az elsődleges, bootdisk.
Van egy gépem amelyik probléma mentesen müködik (Win XP operációs rendszerrel), és van egy másik gépem amelyikbe sehogy nem tudok lelket lehelni! Ha bekapcsolom, a ventilátorok felpörögnek, de ennyi, a képernyő sötét marad, és így a gép használhatatlan. Próbáltam azt is, hogy a nem induló gépből a HDD-t átraktam mobil rackbe a müködő gépbe, de azt írja ki a betöltésnél (gyönyörű szép pirossal), hogy "HDD0 BOOTCODE..." Azt tudni kell, hogy a mobil rackbe lévő merevlemezen is van egy Win XP és gondolom emiatt nem látja (a két gépen két XP más más BIOS-al).
A kérdésem az lenne, hogy van e valamilyen megoldás arra, hogy a mobil rackben lévő merevlemezbe valahogy lelket lehessen lehelni? Segitségeteket előre is köszönöm!
Jesszom. Virtuális gép nem támogatja rendesen, szóval érdekes lesz. Vmware alatt biztos nem fog menni, többi virtualbox/virtualPC-s megoldást majd valaki kivesézi.
Létezik valamiféle MAC OS emulátor, ami lehetővé tenné, hogy gyerök a vágyott MAC programot úgy futtathassa le, hogy nem kell a Win7-et leszednie? Merthogy ezt a gonosz anyja (=én) megtiltotta neki...
Nálam is van most egy WD, érdekes, mert USBről el sem indul, 1394-en még némilg olvasható, de eldobja a lemezeket. Külső dobozba meg nehéz szerelni, 2 darab 500as van stripben.
Pl. "elfaradt a doboz," amiben a lemez van. Nekem ilyen eddig h'rom Fantom Drive-val t0rt;nt meg. A kiszerelt lemezek azota is mukodnek masik kulso tokba beszerelve.
Ha a BIOS látja, akkor semmi gáz, elbattyogsz a Windows-on belül a Lemezkezelés-re és adsz neki egy betűjelet, vélhetőleg ezt "felejtette" el a Windows...
Van egy Maxtor külsö vinyonk, amit nem ismer fel a gep. A kabelek rendesen megvannak, a vinyo kontrollampaja vilagit, de meg csak az sem jelenik meg, hogy nincs megfelelö illesztöszoftver. Bocsi naz ekezetek miatt, osztrak billentyüzetem van. :)
Na újabb szakkérdés, picit off bár számtech dolog csak nem windows.
A tegnapi napon bekötötték lakásomban az IP TV-t.Problémám az hogy van egy 15 éves Orion TV-m ami megfelelően működik, nem tervezem lecseréltetni.
Az IP TV Cisco vevőegységének az alapértelmezett jelét (Scart csatlakozóval a TV-re kötve) a televízióm nemigazán kezeli le,emiatt a kép sötét, napközben alig látni a műsorokat, élvezhetetlen az egész, hiába toltam fel maximálisra a fényerőt.
Néhány fórumban próbáltam érdeklődni hogy mit lehetne tenni, az előző SAT TV előfizetésemnél az intek beltéri egységnél át lehetett állítani az alapértelmezett formátumokat RGB és CVBS formátumokra, (meg volt valami PAL - NTSM beállítás is) így a régebbi TV is megfelelően, normális fényerővel lekezelte a beérkező jelet, ezt a beállítást a CISCO beltéri esetében nem találtam.
Nem tudjátok, létezik-e az IP tv-n olyan beltéri egység amivel az alapértelmezett formátumokat át lehet állítani RGB vagy CVBS, hogy régebbi készülékeken is lehessen IP tv-t nézni? Vagy van esetleg valami átalakító/jelkódoló egység vagy hogyan lehetne megoldani hogy új tévé vásárlása nélkül élvezhetően normális fényerővel tudjam nézni a tv-t?
Ti biztosan segítetek az öregnek. Újítottam FIREFOX4-re és semmi gondom vele.
W7-esem van és azt hiányolom, hogy a kezdőlapon nincs három választási lehetőségem, mint az előző verziónál, hanem minden angolul jön és rengeteg találatból kell válogatnom.
Volt olyan opció is, hogy csak magyar nyelvű találatok. Ezt szeretném, ha vissza lehetne varázsolni, hiszen sokkal kevesebből tudom kiválasztani a nekem kellő oldalakat. Lehetséges?
Már megkérdeztem a FIREFOX topikban is, de nem reagáltak a szakemberek.
A zsugoritott terulet mellett latnod kell a lemezkezeloben. Adott c: particio, amit mondjuk 120 gugarol osszezsugoritasz 65 gugara, a fennmarado teruletet ott latod mellette es pl. azon a teruleten jobb klikk es letrehozod az uj particiot, formazod es amen.
De ahova kiszerelném oda normális hálózati 220V-os adaptert vennék. Létezik olyan hogy 220-as az egyik vége a másik meg ilyen mini csatlakozós? (ami a fényképezőgépek csatlakozója)
Ennyiért ingyen van, jó cucc, a dugaszok mert azért néznek ki vidékinek, mert netről kuglizta a képet. Jó eséllyel ebbe is akkut kell rakni, aztán kész is. Feltéve ha valóban ez, ennyiért, és nincs baja.
Nem kell fémdarabot reszleni, itt a meglévő akku, vagy lehet venni tipikusan olyat, ami akku formájú, de egy drót lóg belőle, vagy kivezetés. Amúgy az igaz, hogy akku kapacitása a méretével együtt nől, így takarólemez alá nem fér be. De egy jobb márkájó 1200as akku általában jóval tovább bírja, mint a sehonnani 1500-as :-)
az akku mérete eléggé meghatározza a kapacitását ...
rákötni meg úgy, hogy reszelni egy akku méretű fadarabot, érintkezőket rá, azokra bevezető drótot és úgy külső tápba ... csak ésszel a polaritással, meg a feszültséggel, mert könnyen kijön a jelzőfüst
és akkor lehet mobilizálni is, meg "stabilban" is használni
Jobb helyet e témában nem tudok, így ide jöttem. (eddig is toleráltátok a tudatlanságom)
Elég sok problémát okoz nálunk szeles időben a hirtelen áramkimaradás. Igyekszem viharos vagy szelesebb időben kikapcsolni a pc-t. Volt régebben szünetmentesem, de tönkre mentek az akksik. Most ráakadtam erre a vaterán. A kockázatával együtt megérné, de a villásdugó aljzatok képe nagyon gyanús.
Bocsi az Offért, de ti mindenben tök jól tudtok segíteni és nemigen tudok hova fordulni.
Egy minikamerába kellene vegyek akkumulátort de sehol nem kapok belevalót.
Ami most benne van az ilyen:
3,7V 200mAh teljesítményű de ennél nagyobb kapacitású akkumulátor kéne
(a jelenlegi kb 50 perc felvételt bír ezt szeretném hogy legalább 2 órás felvételt bírjon)
Az akku mérete 3,3 cm X 2 cm
vastagsága 3mm
Vagy van valami megoldás hogy átalakítsam hálózati adapteresre? (de hogy tudom rákötni a 3 kis érintkező az adaptert és milyet / hol / kellene vennem?)
Valami ötletetek nincs hol vásárolhatnék bele, hol érdemes szétnézni?
Új partíciót eleve csak olyan helyre tudsz csinálni, ahol nincs semmi. Aztán a partíciót meg is kell formázni, így már a kérdés eleve érdekesen hangzik.
De igen. felfelé. :) Most akkor én paranoid vagyok? Mert úgy tudom, hogy ha "nem csinálok semmi" különöset, akkor is szivárog(hat) befelé valami.. :) Most aztán meg épp nincs szükségem "ajándékra' :S
Ha az akkuérintkezőn 3,5V van, az sem igazán egészséges, vagy nulla, vagy 4,2V körül kéne lennie. A telefonok zöme akku nélkül nem hajlandó üzemelni, így természetszerűleg a mélykisült akkuról sem. 3,42V az ugyan eléggé alacsony, de nem mélykisült még, a töltőnek szóba kéne állnia vele.
Bocsássatok meg az OFF-ért, de hátha van itt hozzáértő!
Sony Ericcson k800 i szeretett telefonom az éjjel annyira lemerült, hogy ment a zenelejátszó és kikapcolt szegényem, nem birta az akksija (már nem sok volt rajta).
Az akku 3 éves és nem szoktam megvárni mig teljesen kisül / kikapcsol, (ritka az ilyen). Egész napos zenehallgatással másfél napot bir, amúgy elmegy 3-4 napig ha nem nyaggatom.
Naszóval hajnalban töltőre tettem, de nem jött be a töltés ikonja, sötét maradt a kijelző, csak a piros LED villogott és világitott egy darabig az oldalán. Viszont be sem tudom kapcsolni azóta sem :O .
Az akku 950 mAh-s 3.6V-os, mértem multiméterrel az akku feszültségét, 3.43V és csökken, hiába van töltőn... 3.22V-t mértem utoljára.. Akksi nélkül belemértem töltés közben a telefon érintkezőjére belül, ott 3.5 Volt jön a + / - között. Adatkábellel PC-re dugva sem reagál.
Sziasztok! A "Rémálom a Win utcában" c. teleregény újabb fejezete: 45 perc szívás....
Csak és kizárólag a juhtúróra való feltöltés során tapasztalom újabban azt, hogy ameddig felvánszorog jelen esetben egy 45 MB-s film, addig szó szerint minden meghal a gépemen....:S
Gondoltam arra hogy addig ameddig felmegy a film, elfoglalnám más hasznos dologgal magam. Azonban se chat, se böngészés, se más: a FF új ablakai csak egyhelyben "forogva" - nem nyílnak meg...
Az AcdSee egyszerűen nem működik...
Más programok is egy helyben állnak...
A trask-on látható ikon szerint a proci 100%-on erőlködik, miközben más nem is fut ezalatt..:(
A gépen nem lehet gond különösebb, mert ugyanaz a fájl a Vimeo-ra, vagy az Inda-ra simán felmegy... Csak a youtube szívat, nem kicsit...
Most ez beállítási gond lehet, vagy nemes egyszerűséggel ők "terelnének szelíden" afelé, hogy tegyem fizetőssé? :S
(Mivel a lefyggások stb az windózos gond lehet talán, azért írtam be ide. A chello-sba úgyis reménytelen, mert én úgyis egy f@sz vagyk/vírusos agépem/anyázoj alap nélkül, stb.)
Végülis az is segítség,hogy nincs segítség,mert így megerőltettem az agyam és majd szétnézek a beállítások között ,mert az eb ott lehet elhantolva, hiszen ugyanazon oprendszernél nem jelentkezhet kétféleképpen a működés.
Feltéve ha külön driver nem lett letöltve.
Engem a probléma érdekel a jelen helyzetben nem egy jövőbeni másik helyzetben.
Fejlécet olvasd csak el. De ez tetszik, a tökwarez koholmánynak (TM) bejegyzése van a neve végén, gondolom, hogy milyen bejegyzett márkanév lehet a W8 extreme :-D .
Ez is csak W7 Ultimate, de feltuningolt, nagyon tetszik.
Iso file a Demonoidon. Telepítés USB drájvról kb 8 perc.
Kipróbálta ezt már itt egy guru? Ez a leírása négerül:
What is Windows 8 xTreme ™? Windows 8 xTreme ™ its a System based on Windows 7 Final- Windows 8 xTreme ™ doesn't have any components removed from Original Windows 7 Image so you wont lose any compatibly with software hardware or miss any stuff at all.
- Windows 8 xTreme ™ its a Clean Windows 7 Image with a compilation of the best tweaks and a new integrated look ... keeping all new features like superbar, etc ... - Windows 8 xTreme ™ has been tested in a real machine with a compilation of over 200 softwares ... - All default applications are silently installed before StartUp ...
Tweaks: * UAC Disabled * Take Ownership * Show File Extensions * Automatic Defragmentation with Diskeeper * New Cmd File to Right Click * Enabled Search System Folders in Search * ClearType * Windows Will Tell You Exactly What it is Doing When it is Shutting Down or is Booting * Increase Network Throughput * ... many tweaks for IE8 * ... many more tweaks for W7 ...
Design: * New Windows 7 Themes * New Start Button * New Cursor 3D * New Hd Wallpapers * New Hd System Icons Integrated In System * New User *** Pics * New Windows Scheme Sounds * New Logon Screen * ... and more
Erre még magam is rájöttem... Viszont annak ellenére, hogy a pórbaként használt album bizony fenn van az amazon music-on, mégsem azt hozza ki lehetséges albumként.
Sajnos mégsem... :( Csak úgy veszi fel az adatbázisba a CD-t, hogy "Audio CD", a számokat meg, hogy "Track1" stb. Nekem viszont pont az kellene, hogy mi a címe az albumnak, kik az előadók, mi a számok címe, műfaja, hossza, stb.
Egy ismerősömnek több ezer CD-je van,amiket szeretne eladni, de ehhez katalogizálni szeretné őket. Tehát az albumok adatait szeretné betenni egy adatbázisba, de magát a zenét nem szeretné a gépen tárolni. Hallott valami borító szkennerről...
Start/Programok/Felügyeleti eszközök/Helyi biztonsági beállítások(van sok sok lehetőség)
Ha a Felügyeleti eszközök nem jelennek meg, akkor Tálcán jobbgomb, tulajdonságok Start menü testreszabás, a speciális részen kell engedélyezni a megjelenítést.
Ha csak kompatibilitási módban, az semmi, az egy beállítás a parancsikonon. Észre sem venni alkalomadtán. Az XP Mode sokkal több, az egy virtuálisan futó, a Hetesbe teljesen integrált, önálló XP, de akkor a tiédre nem megy fel.
A legjobb megoldás valóban egy új nyomtató lenne, méghozzá más gyártótól. Tekintetbe véve, hogy manapság egy új nyomtató (legalábbis ebben a kategóriában, de még feljebb is, a színeseknél) rendre olcsóbb, mint egy toner, anyagilag nem is annyira megterhelő. Szidni meg egyértelműen a HP-t kell miatta, ebben most az MS ártatlan.
Segítségeteket szeretném kérni : Daum Pot Playerrel nézek tv-t a gépen, de nem találom meg azt a részt ahol eltudnám inditani a felvételt. A felvétel minőségi meg hangi beállításait már megleltem ebből gondolom hogy tud rögzíteni.
Szoftverről meg kell kérdezni a supportot. Aztán ki tudja, lehet egy 6L drivert rá lehet herélni, de ha már új gép, új OS, könyvelős upgrade, akkor egy új nyomtató 20ezresért tonerrel együtt megint sok év befektetés lesz.
Illesztő nélkül nincs semmi. Egyetlen esetben nem kellene feltétlenül a gyártótól saját illesztő: ha PostScript-nyomtató lenne. Akkor viszont kezdettől fogva nem lenne bajod vele...
Ha elég nagy a W7 (üzleti), akkor lehetséges XP mode, de csak az alá telepített programokról fog menni, a Hetes szintjéről nem.
A vírusos fórum meghalt, itt kérdezem, pendrive virusmentesítése mivel oldható meg?
Valami furcsa szerzemény telepedett be egy kölcsön gépről, a gyökérben van autorun.uin 50 kb-os állat, 2009.03.21 dátummal, avast és eset sem boldogul vele.:-(
van egy nagymérető (46MB) .pdf-em, amit szeretnék feltölteni egy oldalra, ahol viszont az admin felületen megjelenik egy korlátozás, azaz max. 7MB lehet a mérete a feltöltött pdf-nek...
Tudnátok egy jó progit mondani amivel a Sonyericsson PC suite-t el lehet távolítani?
Vistán a fiókomba belépve elkezdtem lepucolni kiírta hogy leszedte. Mégis megy.
Aztán kimentem csökkentett módba onnan is rámentem az uninstallára, hogy leszedjem, kiírta hogy le van szedve, mégis fenn maradt a gépen. Vezérlőpultból is töröltem, mégis fenn maradt.
Kitöröltem az összes könyvtárát mindenféle elemével. Egy régebbi verziót fel akartam telepíteni rá, miközben kiírta hogy a legújabb van fenn. HOva írta be magát és hogy lehet kiírtani, mert hülyét kapok tőle :(
A röhej az hogy a naplókban: semmi. :S Illetve a figyelmeztetés rovatnál ír egy SYSTEM-re szólót, de más lényegeset nem. A hálózatvédelemnél meg a védelem ablakában ezt írja, de az meg facebook-ra mutat:
Nem, más oldalaknál nem vettem észre hogy riasztana. Már X-aktára gondolnék, de a kollégám a város másik részéről, egy teljesen különálló gépről vette ezt észre, úgy hívott fel...:S
Nem tudom print-screenelni, mert most ha megnyitom IE-ban, akkor már "látogatottként" van elszíneződve a sor, és meg is nyitja gond nélkül..:S
Esetleg állítsam át a szerveren a stats- ot user disallow-ról allow-ra?
Az avast csak és kizárólag a ti oldalatokra kattintásnál csinálja ezt? Pontosan mit ír ki? Mi van a naplókban? Nem lehet, hogy a google redirector scriptjére ugrik fel, s nem is a te oldaldra?
Sziasztok! Egy érdekes (és bosszantó) jelenségről lenne szó. (Nem az én gépem a ludas, mások szóltak, egymástól függetlenül.)
Ha megnyitom a Google-t, és beírom a keresőbe az oldalunk címét, akkor úgy FF-ban, mint IE-ben "nem jeleníthető meg", alul a tálcán meg az Avas visít mint akit nyúznak....
Ha a címsorba símán beírjuk, (vagy valamelyik konkrét al-oldal címét) akkor semmi gáz, simán megnyílik.:S
Sőt: mindkét böngészőben, ha az előbbi Google listára visszamegyek, ott az előbb próbált hivatkozás már nem kék hanem lilás. Ha most kattintok rá: megnyitja gond nélkül az oldalt...:S
A gáz az az egészben hogy ha valaki először keres rá a kugliban, és ezt tapasztalja, akkor ugye nem tudhat erről hogy második nekifutásra megpróbálja, így akár elég sok elsőáldozótól elköszönhet így az eklézsia :(
Véletlen sem szabad kapásból gyanústani senkit, de mostanában a F@szbúkon valaki létrehozott az oldalunkkal megegyező nevű közösségi lapot, kb így: *****-2011 tehát a dátum kiegészítéssel. Utána nézegettem, hát az ipsének van egy blog-oldala is, ami nevezetesen egy számtech-el/webdizájnnal foglalkozó gazda oldal aldomainjaként műxik. Esetleg mégis valami trükközésről lenne szó? Egyáltalán: hogy lehet a Google-t így befolyásolni?
(Most letöltöm az egész tárhely-állományt, és mély-kereséssel végig futtatom rajta a full verziós Avastot.. Idáig még nem jelzett semmi csúnyaságot. Ott sem, amire a Google-nál visított..:S A franc érti ezt)
Az még önmagában nem lenne baj, ha a dátuma régebbi, az pusztán azt jelenti, hogy kipróbálták a saját régebbi illesztőjüket, és mivel úgy találták, hogy megy, hozzányúlás nélkül megkapta a W7 pecsétet is. Ha ehhez nem kellett változtatni rajta, akkor a dátumnak sem kellett ettől frissülnie.
De most végül nem tudom, melyik nem megy, a HP vagy a Canon? A HP-re szívem szerint azt mondanám, hogy dobd ki, és soha többet ne vegyél tőlük semmit, mert ők egyszerűen és tényleg ilyenek. De nem biztos, hogy örülni fogsz ennek a tanácsnak... :-)
Mivel még sosem sikerült ilyen hibaüzenetet látnom, csak találgatok, talán a futó programszálak száma. Amikor csinálja, inditsd el a Task Managert, a Performance fülön ott van mindenféle adat, meg tudod nézni, melyiknek felel meg.
Egyébként, ha ennyire stabilan bejön egy idő után, akkor megteheted, hogy futtatod háttérben a Resource Monitort, az szép grafikont csinál mindenből, lehet, hogy ki lehet deríteni valamit. Mert ez nem a szokásos viselkedése, itt valaminek baja van, az biztos.
miért van az, hogy a win7 egyszer csak rendszergazdai jelszót kér minden install és unistallnál?
eddig használtam semmi baj nem volt, de pár napja azt kéri írjam be és nyomjak igent. de nem rémlik hogy telepítéskor adtam volna és igazából azt se tudom hová kéne írni.
Okay, kösz' az agyalást, bár nem sokra mentünk, mert bekapcsoltam a lapozófájlt, és nemrég megint jött az üzenet. De mivel a kattintáson túl problémát nem okoz, a kártevőírtó pedig semmit sem talált, bekerül a "szarni rá" feliratú dobozba.
Azt még el tudnátok mondani, hogy ez mit jelent?
lapozófájl: 3488M / 604
Mi az a hatszáznégy? Valami kód?
Még 1 kérdés: áttértem a FileZillára a Windows Exploreres ftp-zés helyett, mert amikor valamit felmásoltam (rendszerint több tucat file-t egyben), rengeteg idő ment el mindig az "A másoláshoz (vagy épp törléshez) szükséges idő kiszámítása" művelettel. Lehet ezt nem kérni, kikapcsolni?
Most nincs előttem process explorer, azért írtam meg a handle nevű program URL-jét is, azt ezek szerint ki sem próbáltad...
Process explorerben (ugye a systernals-féle, a microsoftos oldalról letöltve?) a menü alatt az ikonok közt van egy find handles vagy ilyesmi ikon, s oda kell beleírni, hogy i: oszt search. Kb. De mondom, nincs előttem, csak rémlik.
ha valaki erre jár ... tessen már nekem megmondani, ha el akarok távolítani pl. egy pendrájvot és az eltávolító azt riportolja nem lehet, mert valaki még használja ... akkor honnan jövök rá ki használja?
Tudna valaki segíteni,még nagyon kezdő vagyok.Tegnap játékokat töltöttem le egy oldalról ,de ma már semmit nem tudok letölteni mert mindig ezt írja ki a gépem :"C:Temp nem menthető ,mert a mappa tartalmát ön nem változtathatja meg.Változtassa meg a mappa tulajdonságait vagy próbálja máshova menteni."
Máshova nem tudom menteni mert nem ajálja fel a gép a választást ,a firefoxban az eszközökben a program files van beállítva.Nem tudom miért a temp mappába akarja letölteni a játékokat, tegnap még minden autómatikusan a dokumentumokba került.Mit és hol kellene átállítanom??
Védelmi rendszerből EGY kell. Se több, se kevesebb. Párhuzamosan semelyik komponense sem fordulhat elő egy gépen, mindenféle hittel ellentéten csak gyengébb lesz a védelem és a gép reakcióideje is romlik.
Azért szidjuk, mert a MS teljesen elszúrta a fejlesztés főbb irányait vele, és ez meglátszik rajta. A W7 gyakorlatilag az, aminek a Vistának kellett volna lennie első menetben.
A muszájt inkább pontos jével, ha lehetne... :-)))
De, terheld. Úgysem fogja terhelni. Lapozófájl kell, ez a memóriakezelés jellegzetességeiből adódik. Sok program előre nagyobb mennyiségű memóriát kér, holott nem lakja be valóságosan. Ezeket a Windows nem is foglalja le, hanem csak jelzi magának, hogy potenciális igény, lapozófájlba mehet. Ha a program valóban nem kéri el (és sok programnál nagy az esély, hogy nem fogja), akkor nem terheli se a memóriát, se a lapozófájlt. Ha viszont nincs virtuális memória, akkor kénytelen kiutalni, és elfogy még a sok memória is, holott semmi értelme.
Mindenesetre semmibe nem kerül, hogy meggyőződj róla: kapcsold be, használd úgy egy ideig, és meglátod.
Smoky City Design - Panorama Factory. Nem csak egy sor képből készít panorámát, de elvileg össze-vissza lengetheted a kamerát fotózás közben, és ha van valamilyen közös pont, össze fogja rakni a képedet.
Ha épületet akarsz panorámázni, két dolog nem árt hozzá: állvány és távolság. Ha van egy tilt/shift obid is, az már a hab a tortán.
Nem'tom miért szidjátok állandóan szegény Vistát. Hozzám a géppel jött évekkel ezelőtt, a gép tele mindenféle hardver cuccokkal bluraytől két 880 GTX-en át egy kis SSD-ig, többféle USB-s hardver jön-megy, NAS, ethernet kamerák, vonalkód olvasó, 6-féle böngésző, két védelmi rendszer, rengeteg szoftver, A/D TV-kártya, de soha semmilyen probléma nem volt vele, max. ilyen kis bosszantó következetlenségek és túlbuzgóságok. A kék halálról azt se tudom, létezik-e Vista alatt.
Akkor kapcsold be. Minek kikapcsolni (visszatérő vita, tudom, de hamisak az érvek ellene)? Ha nem kell, majd nem használja, azért ennyi esze már van. Nekem duplaennyi RAM mellett is van. Az a fontos, hogy külön partíción legyen (az optimális persze az, ha fizikailag más lemezen, mint a rendszer), akkor nincs az útjában semminek, fragmentálódás a rendes lemezen minimális lesz.
lapozófájl: 3488M / 604 (ez az érték nem'tom mit jelent)
A virtuális memória ki van kapcsolva. Egyrészt 6GB mellett nem hiszem, hogy kellene, másrészt a gép gyors ( Q6700 @ 3.4GHz, memória 1150MHz-en ), de a hdd egy régebbi, lassabb 1TB-os darab, nem a sebesség ördöge.
Fut egy sidebaros CPU-terhelés mutató, annak a grafikonja szerint az elmúlt 2 órában nem voltam 50% memóriafoglaltság felett.
Nekem opera huszoniksz füllel, foxit reader pár füllel, windows commander, jetaudio, Trillian, word doksi, meg intéző és egyebek mindig el szoktak férni 1GB-ban, régen még az 512MB-ban is, amíg épp annyi volt, a CS3 se az a nagyon éhes medve, amíg csak pár kisebb fotó szerkesztődik vele.
Lapozófájl nincs letiltva? Nem kéne ilyet kiirogatnia.
Ilyen kis felbontású képeknél nem nagyon lehet jó munkát végezni, a transzformációk teljesen elrontják a részleteket, és a két két közötti színkülönbségeknek sincs értelme nekikezdeni ilyen minőségben. De azért csak játékból...
Van a gépemben 6GB RAM, de sokminden fut párhuzamosan (Vista x64, 6-8 Firefox fül, PS CS3, np++, xampp, WinAMP, stb.), úgyhogy olyan 3,5-4GB foglalt szokott lenni, de a többi szabad. Mégis a Windows naponta többször feljajdul, hogy zárjak be pár programot, mert kevés a memória. A legutóbbinál 1,5GB szabad volt és ez a trend.
Lehet valahogy állítani az ingerküszöbén, vagy teljesen kikapcsolni ezt a funkciót?
Sajnos nem találtam megfelelő alfórumot, itt kérdezem, legfeljebb elirányítotok a megfelelő helyre.;)
Adott egy kép, ami ténylegesen négy részből áll, tehát felülre, alulra és jobb oldalra is kell hozzá kiegészítés, amelyek részben fedik egymást. Gimpet és Irfanview-et nézegettem, de nem jövök rá, hogyan lehet ezekkel megoldani, hogy a képeket egy lapon megnyissam és valahogy - picit elforgatva - egymásra húzzam őket, és amikor megfelelően összeáll, akkor a végleges képet kivágva elmentsem. Keresnék valakit, aki megmutatná ezt lépésről lépésre, esetleg képernyőképpel demonstrálva. Ha az irfanview nem is, szerintem a gimp csak képes ilyesmire.
Ebből nem igazán derül ki, hogy te két képből akarsz egyet csinálni.
A másik, én nem erre válaszoltan, hanem arra a Picasa funcióra, ami szerinted nincs benne, de ugye márpedig benne van.
Érdekes előadás lehetett, mert a flash banneres reklám előbb terjedt, mint a youtube. Ráadásul a youtube operálni szeretett volna már kategóriával is, ennek ellenére más oldalon simán le lehet tiltani a flasht. Pld. itt a fél fórumnak nem jelennek meg az Index reklámok, ellenben youtube csont nélkül megy.
Van google docs cuccom is, ellenben ott még reklám sosem jelent meg, ráadásul két tlejesen más témekörben melózom, egyik gépemen a fiókommal elég sok X kategóriába esőeszközt kerestem, azóta ott az egyéb oldalakon is ebbe a kategóriába esnek a gmail hirdetések. Így esetemben nem is biztos, hogy rossz, bár mivel szűk a kategória, így sok hónap után (miután megvettem az összes cumót :-D) már kissé unalmas a történet.
Googlénál meg lehet nézni a működési feltételeket, ellenben itt fórumon többiek is hozzászólhatnak, mert lehet más a véleményük, ellenben amíg bizonyítani nem tudod, addig ne hangoztasd, mert orvosi eset leszel.
DLinket semmiképpen, no meg ezzel úgyis csak kábeles netet lehetne megosztani. Ehhez külön olyan kell, ami mobilnetet meg tudna osztani. A géppel megosztásokat sosem szerettem, valamire biztos jó, de tegyük fel, hogy működésképtelen.
Adott egy notebook (HP 620 Core2Duo Windows 7 Home), egy Samsung Galaxy S PDA, és egy T-Mobile-os mobilnet.
Szeretném itthon a PDA-ról a mobilnettel elérni a netet. A net meg van osztva.
Próbáltam először a hetesben létrehozni egy alkalmi hálózatot, ezt a PDA nem látta egyetlen másodperce sem.
Utána a "netsh wlan set hostednetwork mode=allow ssid=Halozat_neve key=Halozat_jelszava" paranccsal sikerült olyan hálót létrehozni, amit a PDA lát is, csatlakozik is. Eléri netet is, de...
És itt jön a problémám. 2-3-4 percenként megszakad a net kapcsolat a PDA-n, miközben ténylegesen él a kapcsolat, működik a net.
Valamelyik wifi ki és bekapcsolásával újabb pár percre lesz kapcsolat, majd megszakad.
A kérdésem az lenne, hogy egyrészt mit és hol kellene még állítani ahhoz, hogy menjen a net folyamatosan, illetve, hogy segítene-e, ha beállítanék egyD-Link DI-624 routert valamilyen módon? Ha igen, hogyan?
"Most viszont, hogy akugli kitette a mézesmadzagot, mindeki boldogan teszi közzé dokumentumait, cimlistáját, képeit, stb. amit a kugli azonnal fdeldolgoz és értékel, és sokkal keményebb reaklámmarketinget folytat, mint amit a ms álmodott."
Üldözési mániás beteg emeberek dumáját minek ismételgeted?
Melegszik. Arrafelé is mennék, de elég nagy a tömeg :-/ Híd előtt is folyton lezárják a nínós autók miatt, én innen már csak keletre megyek, de útközben valamit ki tudunk találni.
De előtte nézd át a kábelezést, pucold ki a gépet, nézd át minden a helyén van-e, plusz írd le pontosan, mit nínózott, ugyanis minden nínózás mást jelent.
A Szoftverbázis azt mond, amit akar. A Picasával viszont - többek között - tudsz KOLLÁZS-t készíteni, amint azt már leírtam, és amit eredetileg akartál... Ott találod a főképernyőn alul, a "BlogThis!" és a "Film" nyomógombok között. Rendkívül sajnálom, hogy nem tudtam annyira érthetően fogalmazni, hogy Te is megértsd:-( Azt pedig Te döntöd el, hogy hazaszóljon-e egyáltalán, amint azt a telepítés végén udvariasan megkérdezi...
Helló Urak! Megint bajom van, megint segítséget kérek!
Talán tudnátok segíteni!
Az itthoni kis hálózat két gépből (XP SP3) és egy routerből állva csatlakozik a NET-re.
A NET-et mindkettő szépen kezeli. Az "A" gép belelát a "B" gépbe, de a "B" nem az "A"-ba.
A tűzfalat ha kikapcsolom az "A"-n akkor rálát a "B", de ezt nem kívánom, mint állandó állapotot fenntartani.
Belenéztem a tűzfalakba, de nem láttam olyat, ami szemet szúrt volna. Távoli asztal és UpnP izé, meg a file és nyomtatómegosztás a kivételek közt szerepel és a kivételek is be vannak kapcsolva.
Ha van ötletetek a kapcsolat helyreállítására, szívesen veszem, mint segítséget!
"Az már nincs, persze, hogy ha meggondoltad magad (kivéve a távkereskedelem, mert ott nem tudtad megtekinteni, tehát ott az elállásra jogod van)."
Így igaz, 8 napig.
"Egyebekben a meghibásodásra természetesen ugyanúgy él"
Bizony.
"Nem küldhetnek az elején szervizbe"
Később se.
A júzer viheti rögtön oda, ha akarja. Nyilván gyorsabb is így, de nem lehet kötelezni pl., hogy bebumlizzon a Bivalyb@sznádról a megyekp-ba, ha a helyi szatócsnál vett akármi megmakkan. Oldgya meg a szatócs.
"Ha csak az a példány rossz, akkor három napon belül cserélni kötelesek"
Így van. 3 munkanapon belül. Nem naptári, nem nyitvatartási: munka~.
"annak pontosan utána kellene nézni, de emlékeim szerint ha a termék már nem kapható közben, akkor te dönthetsz, hogy elfogadsz-e helyettesítő terméket, árkülönbözet rendezésével, vagy elállsz"
Az már nincs, persze, hogy ha meggondoltad magad (kivéve a távkereskedelem, mert ott nem tudtad megtekinteni, tehát ott az elállásra jogod van).
Egyebekben a meghibásodásra természetesen ugyanúgy él, hiszen a Ptk szerint nem teljesítették a szerződést, mivel nem alkamas arra a célra, amire vetted. Nem küldhetnek az elején szervizbe, mert te a kereskedővel vagy szerződéses kapcsolatban, nem a szervizzel. Ha a termék alapvetően és szériában rossz, jogod van az elálláshoz. Ha csak az a példány rossz, akkor három napon belül cserélni kötelesek (annak pontosan utána kellene nézni, de emlékeim szerint ha a termék már nem kapható közben, akkor te dönthetsz, hogy elfogadsz-e helyettesítő terméket, árkülönbözet rendezésével, vagy elállsz a szerződéstől).
Tudja fene, szerintem az a jogszabály már változott, egyik Tecsóban a pultnál ki is van téve, hogy nem kötelesek, de mindent megtesznek, és ami innen van és létezik, azt cserélik.
De lehet kavarom már a "nem tetszik a színe, kérem vissza a lóvét" dologgal.
"Nincs kidobolva, de ez így van, hogy nem kötelesek egyszerre cserélni."
De bizony így van.
Ha van készleten, köteles cserélni.
"Sajnos gyakorlat, hogy az emberek vesznek egy gépet használják egy ideig, majd vesznek egy ugyanilyen tipust és kicserélik a belét."
Ha ilyen gyanújuk van, akkor oldgyák meg. Plombálják le, vagy ilyesmi. Nagyobb értékű cuccokat meg úgyis szinte mindig számlára vesznek. Ki a rosseb venne otthonra 80 rugós Makita akkus csavarozót, stb? :-O
Igen, ezzel sok ember van így, hogy élete alatt elfogyasztott n (n=>1) gépből levonja a tapasztalatot, és ugye az első hibás "A" után átpártol a "B"-hez, mert a másik tönkrement, az biztosan nem jó akkor, hiszen nála ment tönkre, és vica versa, ami nemmegy tönkre, az jó :-) . Ennél azért sokkal bonyolultabb a dolog.
Ha még azt is tudnád, hogy a komplett fejegységet a lézerdiódával és az optikával együtt Kínából hozzák, százas de inkább ezres kiszerelésben kilóra... nem vicc.
A Bosch gépekre számtek világból jó analógia a HP. Tizenéve fajintos megbízható, mostanra elkurvult.
Korongolvasóban meg legjobb a nyolcezres csincsangcsung, az minden létező, és néhány tervezett formátumot is lejátszik egy évig, aztán jöhet a csingcsungcsang II, hatért, ami megintcsak jó egy évig, és még öt év után is olcsóbb a bekerülés, mint a márkás, ami csak a gyári jogvédett korongokhoz jó, és ugyanúgy behal a feje három év után.
Nem! Mikor történt az eset én is mentem a konkurencia üzletektől elkezdve fogyasztóvédelemig.
Nincs kidobolva, de ez így van, hogy nem kötelesek egyszerre cserélni.
Úgy van hogy a viszonteladó vagy márkabolt visszaküldi a gyárnak, szervízbe ahol magyarra lefordítva megnézik, hogy nem-e pakolta át a vásárló a belsejét, mivel ezek nem 20forintos gépek.
Sajnos gyakorlat, hogy az emberek vesznek egy gépet használják egy ideig, majd vesznek egy ugyanilyen tipust és kicserélik a belét.
Majd visszaviszik, hogy nem jó mivel mégcsak személyigazolványt se kérnek.
Makita porszívó még jó cucc is, de mosogatógépet nem nem gyárt. Igaz abból meg Teka, oszt jó idő. Legidősebb Bosch termék a családban azt hiszem 30 éves. Meg ezazamaz. Persze lehetnek gyenge darabok, elbaszottak, vagy hibás szériák, mint bármiben. Én általában hiszek a márka erejében, legfeljebb beszopom :-)
Mivel ez az első gépem nem tudok mihez viszonyítani.
3 évig ment, ezután is menni fog.
Én csupán olyanból tudok, tudtam kiindulni pl. mikor bejöttek a cd lejátszók én vettem egy JVC-t 20ezerért nem volt neki mindegy, hogy milyen cd-t milyen írással játszon le.
Ismerősöm vett egy Elta.t vagy mit 13ezerért az mindent vitt.
Legutóbbi márkákkal kapcsolatos tapasztalatom pedig az volt mikor megvettem egy Bosc professional gépet, két napon belül meghibásodott, üzletbe visszavíve kiderült, hogy a professional gépekre nem érvényes az azonnali 3 napos csere garancia, csak a gyárba visszajuttatva a gyár felülbírálja, hogy mégis mi a gondja. (gyakorlatban még nem volt olyan gép amit kicseréltek, eddig mindig javítottak, mivel nem gyári hiba......
Amennyibe egy gyengébb minőségü gépet vettem volna, arra érvényes a tényleges csere garancia.
Sorolhatnám a Nokia-Sagem telefonjaim közti különbséget, de nem teszem, mert már így is offoltam.
"Az mondjuk nem tudom hogy jön ide, milyen a gépem tipusa."
Mert hardveren fut a szoftver. A többiről nem érdemes vitázni, nekünk igazunk van, Te megsértődsz. Aki nem vesz észre különbséget egy Toshiba és egy Fusi laptop közt, annak meg úgyis felesleges egy síndarabnál bonyásabb eszközt a kezébe adni.
De nem is ez a lényeg. Ha kaptál hozzá operációs rendszert, azt tedd fel. Na nem vettél, akkor menj vissza a boltba, és vegyél azt is. Hidd el, mindenféle trükk nélkül, simán fel fog települni.
Az mondjuk nem tudom hogy jön ide, milyen a gépem tipusa. Nekem mégeddig hibátlanul működik. Mint már írtam semilyen gépben, elektronikai ezközben nem tapasztaltam azt, hogy annyival jobb lenne az aminek "nagy" neve van.
Mikor megvettem erről se tudtam hogy elméletileg gagyi.
Ha tudom biztos, hogy valami márkásat veszek, aztán lehet hogy már meg is bántam volna.
Ha már elkövetted azt a hibát, hogy Fujitsu Siemens laptopot vásároltál, ne tetézd azzal, hogy egy warez eszköz egygombos használatához kérsz segítséget.
Egyik fiókot is hozzáadod, mint imap, meg a másikat is. Aztán a gépen keresztül kettő közt lehet mozgatni. De legalább lassú lesz, elvégre leszedi mindegyik fiókot, majd a másikba fel is tölti, így sávszél/vírusökő/processzor kérdése.
Mindenesetre Gugli: "hide IP", aztán van ezernyi találat, mi mire jó, mi se tudjuk, próbálja ki magának. Az biztos, hogy ilyen-olyan letöltési korlátozást kijátszani elmegy, komolyabb rejtőzködésre megbízhatatlanok. Jelszót, érzékeny adatot szigorúan tilos rájuk bízni, persze.
Én hasonló esetben máshol IMAPból IMAPba áthúztam, de sosem tudni mit lépnek rá. Meg leszedett pop3as fiókból is vissza lehet pumpálni szerverre, bár szerintem van rá kulcsrakész varázslat a kugli részéről.
Ezt a megoldást rendszerint össze szokás vetni a DVD-n mellékelt megoldással, ahogy Panabubus is tette. Éppen ezért nem mellékes megemlíteni, hogy nem összevethető és miért nem.
Érted te, de azért csak kerítesz még valami magyaráznivalót bele :-)
Értem én, de az a megoldás akkor is elsősorban más probléma orvoslására való. Különben simán odatennének egy imidzset, hogy 'neszeparaszt, írd meg', ugyi...
Ahhoz én hozzá nem nyúlok :-) Transcend külső vinyókhoz, egyéb mobilkeretekhez is adnak utilt, sosem próbáltam, de valószínű 1bites júzernak nem lenne hülyeség. Nyom gomb, aztán kész is.
Képállományokat backupolni kell, de ezt márt leírtuk. Főleg ha forintban mérhető. Más az olyan adatvisszaállítás, ami borulat után van, és megint más, mikor folyamatosan kísérletezel, szétbarmolod a gépet, aztán a komplett OS-t kell visszaállítani az előzőleg elrakott állapotba. Ne keverjük össze.
Akkor ebbe "belemélyedek" jobban. Minden mentési-visszaállítási lehetőség aranyat ér.
Néha szó szerint is. Ezért nem dobom azért ki a Hiren's 10 CD-t. Forintban mérhető képállományt köszönhetek a rajta lévő mini XP-nek egy régebbi crash alkalmával azzal sikerült szinte mindent megmenteni a C-ről.
Amúgy ha meglévő OS-t szeretnél ebben a formában menteni, akkor ezer+2szer elmondtuk, hogy paragon, ping, driveimage, acronis... Ez mind arra való, hogy a teljes partíciót mindenestől bootolósan lementse, akár bootolható DVDre is, akkor nem kell hirens.
Adnak hozzá utilt, ott van a gépen. Elindítod, bekér egy üres lemezt, aztán megírja a médiát. Bár felhasználói kézikönyvben nem mindig egyértelműen fordították, legtöbb gép bekapcsoláskor is ezzel kezdi, hogy jajj írjuk meg a médiát most. Ezt szokta a legtöbb júzer becsukni, mert mi a faszt pofázik a gép, majd Ő jobban tudja, oszt rakja is fel a kodekpakkot.
didyman #111576: annyiból igazad lehet, h. madaras tecsóban vettem egy DVD-Playert 5.500-ér'.
-első olvasatban itthon derült ki, hogy a dobozban nem ugyanaz va(szériaszámra) mint amit a polcon kibontva hirdetnek: a DiVX-et nem tuggya... (csak egy számjegy volt az eltérés)
-aztán egy hónap eltelte után a tévesenirányító bármelyik gombjára annyit reagál, hogy kinyit- becsuk. Csaka gombjaival megy, ott csak lejátszás-szünet-előretekerős módban. :(
(Blokkot persze ki őrzi meg, a rakás konzerv/tyúksegg/ásványvíz stb. miatt, így van egy dizájnos polc dísz)
Nekem eddig az a vérszegény kisérlet se jött be, hogy az ntdlr és társai vádlottakat átmásoltam másik meghajtóra, aztán baj esetén a "hiréna-CD" segítségével baj esetén visszategyem.
Gorcsev, rád nem szokott jellemző lenni az olvasás-értelmezés hiánya. Aztat írtam, hogy sokszor a vinyódli hibája a rencer összeomolása. A legtöbbször a HDD-hibára vonatkozott, mint laptop döglésének hw-es oka. Bár a kijelzők ott vannak (vinyó)fej mellett.
Döbbenet, natúrban újratettem az operát és elmút minden baja. Nem arról szólna az automatikus frissülés, hogy nem érinti a beállításaimat, vagy ha igen, arról én is tudjak? 'szé kell elkurvulnia minden szoftvernekmár.
"A helyreállítókötet azért marha jó ötlet, mert a leginkább tönkremenésre hajlamos merevlemezről állíthatsz helyre, a sokszor merevlemez hibája miatt elszállt rendszert"
Sz'tem legtöbbször nem a vinyó hibája miatt száll el a rendcer vintendó, ugyi, hanem 'csak úgy'. Ez ellen a sárkány ellen pedig véd a sárkányfű.
A 7fejű ellen pedig ott a kiírt lemez, ami azér' is praktikásabb házilag, mer' az is frissülhet, ugyi.
A helyreállítókötet azért marha jó ötlet, mert a leginkább tönkremenésre hajlamos merevlemezről állíthatsz helyre, a sokszor merevlemez hibája miatt elszállt rendszert, meg még legalább helyet is foglal. A tecskómetró és társai árképzését hagyjuk, húst a hentesnél veszünk, notebukot meg a számítástechnikai szaküzletben.
Azért igen jó lenne ezekhez a típusvéleményekhez azt is tudni, hogy azok a bizonyos tönkrement lemezek milyen hőmérsékleten futottak. Persze, lehetetlen utólag megállapítani, de ennek ellenére élettartamban igen nagy eltérés lehet egy 35 fokon és egy 50 fokon dolgozó lemez között...
De egyébként a 8-10 év extrém sok idő a mai számítástechnikában. Azalatt egy frissen feltett oprendszer komplett támogatása is szinte kifut, egyáltalán nem biztos, hogy ennyi idő elteltével még bármire jó lesz az a gép, még akkor is, ha fizikailag egyben van és működik.
Elég szar a kép, mert a metróban fény nem sok, a szerelvény meg éppen jött. Az ár, paraméterek rajta, a feláras rész eredetileg sem volt a képen, az alját cropoltam le, mert ugye ez nem reklám-oldal.
Sz'al: Tecsóéknál azért vagy a "hüje nem vagyok" cégnél ilxen ár magasságában azért oprendszerrel adják az eszközt, nem is egyszer. Meg valami helyreállító lemezt hozzá. Az ár ezen az izén nettó, ha rájön az áfa, köfa stb. azért 170 körül már ha más nem, egy rágyógyított oprendszer illene. Ez a dos-os játék azt sugallja: csak azért van, hogy ne árulják szűz üresen. IBM-nél láttam olyan gyárilag telepített vindózt, hogy az első partición vagy min ot volt a restore állomány, driverek, stb. Nem telepítőlemezzel adták, hanem magán a gépen....
Olyan helyről tölt. Vagy bármi. Itt szabályzás nem sok van, ahogy esik úgy puffan a sebesség megosztása is. Ha csak nem azért lassú, mert vezeték nélküli, vagy beteges a gép is.
Bocsi hogy mégegyet kérdezek de ha ő csináltatott vmit akiről szó van és ő nem ért hozzá még annyira se mint én, szóval mit csinálhattak vajon amitől nála jobb a letöltés feltöltés?
Testvérek még szobán belül is szopatják egymást a torrenttel. Minden gépre fel kell rakni mérőt, de úgyis ki fogják kapcsolgatni. Így ki lehet. Persze vannak haladó megoldások, amivel közvetlen a routeren lehet mérni, de nem olyan routered van, hozzáértés kell, meg egy külön gép, így eddig ezt direkt nem emlegettem.
Vannak limitáló programok, de júzer úgyis le szokta kapcsolni. Ha szép szóval nem megy, akkor ki kell húzni a kábelt, oszt leshet ki a fejéből. Én ezeket elégnehezen tudtam megoldani, meg akar vitatkozni a fene, ember mikor kapott 5 megabitet, "mert az elég", akkor az volt a baja, hogy mikor a másik nem használja, akkor miért nem jön többel.
Segitséget szeretnék kérni. Az lenne a problémám hogy : Van 2 gép amin routeren megvan osztva a net. Be lehet e azt állítani hogy az egyik gépen az internet le illetve feltöltés gyorsabb legyen mint a másikon? Vagyis lehet e korlátozni az egyik gépet.
Sebességmérővel azt mutatja hogy az egyik gépen többszöröse a le illetve feltöltés.
Igazából nem az én problémám és szomszédokról van szó akik között megvan osztva a net és lehet h az egyik szivatja a másikat. Szeretnék segiteni hogy tudja a lassabbik net tulajdonos h mivan de nem értek hozzá.
Egyiket. Seagate-ből a vékony hullott, 500-as Samu meg nem. Vagy még nem. WDből a kék 320-assal volt némi szopolás. Ezek elkurvultak, most vettem pár Hitát is, aztán meglátjuk.
Volt hogy igen. Tudom elvileg kikapcsolt állapotban lenne szabad csak összedugni aztán bekapcs mindkettő, viszont a tv nem adott képet ha már össze volt dugva a pc-vel és úgy próbáltam bekapcsolni. Ezért tv bekapcs, DVI rádug és csak azután pc bekapcs.
Nem hiszem mert ugyan azt a kábelt használtam akkor is amikor frankó volt. Amúgy 1,5 méter.
Legfeljebb átrakom egy másik gépbe és megnézem egy LCD monitorral összekötve, igaz nem ugyan az mert nem HDMI, de ha a DVI hibás rajta akkor kiderülhet így is, igaz?
Ehhez én öreg vagyok, majd jön valaki új, aztán elmeséli. Memteszt, táp, kondik állapota, hűtés, vinyó smart adatai, oszt valami live linux próbálgatása.
Van valami mód arra hogy a VGA DVI kimenetét szoftveresen teszteljem? Geforce 7600GS. Ha össze kötöm az LCD tv-vel a kép rózsaszín. NEm a kezdetektől fogva, pár hétig gond nélkül működött. A tv HDMI bemenetet használom.
Próbáltam már új kábellel is, dettó.
Arra próbálnék rájönni hogy a tv-vel van e gond vagy a videókártyával. A tv-t nem tudom tesztelni mert nincs HDMI-s kütyü itthon. Köszönöm.
Állandóan "leáll a gépem" kiírja:Windows intéző leáll. nem enged belépni különböző fajlokba. A lombtárba sem enged be, Telepítettem ESET NOD 32 vírusírtót, de nem változott.
Tudsz segíteni?
Nagyon kérlek igen érthetően, nem vagyok szaki. Mindent olvasva tanultam, ha lehet, akkor lépésről lépédre, mint az ovisoknak.
Az a baj, hogy Linuxnak annyi szerte ágazó része van, hogy teljesen mit tennének fel, egybites júzer leveri, megy helyére a warez XP, ha Linuxhoz értőt kérdeznek meg róla, akkor mindenki a saját szájíze szerint reszeli fel a megszokott disztribjét.
Mi abban a fura, hogy több magon VC? Bármikor használom (Hiren's ugye). A felárat sem értem, úgy véled, hogy a W7 ésvagy a 8G RAM ajándék kéne legyen? Linuxxal az a baj, hogy ahhoz akkor kéne adni terméktámogatást is-FreeDOS-nál ilyen fel sem merül jószerivel, hiszen a tipikus vevő semmit se tud kezdeni vele (ettől még lehet használni sokmindenre, nem kell lefitymálni)- erre pedig úgysincs apparát, lévén kis szelete az iparnak, kezdeni viszont sokkal többet lehet vele egy laptopon, tehát jól jönne hozzá a terméktámogatás és nem lehet széttenni a kezet, hogy kéremszépen, W7 only. Idióta dolog, szerintem lenne sok ember, aki seggét földhöz verné, hogy az új gépen legalább lát valami szépet, aztán lenne néhány, aki még hovatovább jahasználná is (nyilván sokkal többen, mint a FreeDOS-t), dgdg
Hogyne. Ráteszik, hogy legalább vmit lásson a júzer, mikor bekapcsolja. Még az is lehet, hogy vkinek jó úgy.
Más kérdés, hogy ennyi erővel rátehetnének egy linuxot is, az legalább általánosan használható. De a lényeg az, hogy nincs rákényszerítve a delikvens az oprendcer megvételére, pl. ha van neki (mondgyuk dobozos) vagy nem köll (mer' úgyis mást -tipikusan linuxot- tesz rá).
MErt MSI-bol is es ALbacompbol is lattunk mukodo peldanyt, de azert ha mar ki kell fogni egy jot, akkor azt nem neveznem megbizhato markanak, nos, a FuSi is ilyen...
Mondjuk az adatoknál ott van, hogy tájékoztató jellegüek.
Csak azért volt a kérdés, mert nekem is ez van, amíg xp volt rajta minden tökéletesen működött lemezkezelést leszámítva. Most win7 van rajta, ezzel lassabb. Nemrég billentyüzet próba miatt vittem be boltba ahogy kapcsolom be, azt mondja a szaki, hogy ennek a win7 erős, mondom vista? Azt mondja az is, a fujitsuk ilyenek. Egyszóval leszólta..
Windows 7 által nem támogatott nyomtatókkal kapcsolatos segítségre lenne szükségem.
Asszony kapott egy új notebookot, XP helyett ezen már Windows 7 van, a könyvelőszoftver meg minden amit használ át lett migrálva ide, ami tök jó. Kellene ellenben nyomtatnia is, és csupa olyan nyomtatónk van amit megdöbbenésemre nem támogat a windows 7 (Hp Laserjet 1010 , Canon IR 1570F). Nem szeretnék új nyomtatót venni mert a régiek tök jók. Milyen módon tudom munkára bírni őket?
Van kéznél linuxos gép, de gyanítom ha az hajllandó is lenne szeretni a nyomtatókat, a win7 akkor is saját driverrel akarn használni samba share-en keresztül is, ugye? Kínomban tettem fel egy virtualboxot a noteszre, és abba xp-t, a virtuális gép nyomtat is, de azon keresztül megosztva megintcsak drivert kér a win 7. Mi a megoldás, segítsetek légyszi!
Szerintem sem érdemes venni egy ilyen paraméterekkel rendelkezö öreg gépet, amiben alig van memória pl.
Az Xp-hez kellene 256 Mb minimum, de jobb ha több van, mert lassan muzsikál rajta. (nekem van egy laptopom ami kb. 6 éves lehet, 256 Mb memóriával és XP Home-al és lassú, pedig azzal jött a gép).
A Win7-nek meg 1 GB memóriát javasolnak, hogy menjen pl. az Aero rajta, 512 Mb-vel települ ugyan, de nem valami élvezetes a használata (kipróbáltam).
Érdemes megvenni egy 8 éves fujitsu siemens számítógépet? A tipus talána alul leszűrhető. Erre rátehető pl. xp, win7? Könnyen eltávolítható a Windows ME? Mit jelenthet az, hogy német nyelvü, ezt az Op. Rendszer módositja? A hirdetés szövege: Fujitsu Siemens számítógép, 40Gb, 900MHz, 128Mb RAM, AMD Duron Processzor, eredeti (némte nyelvü) Windows ME, Floppy, DVD-Rom, CD író 8*8*32 + Scott 17" monitor
Nem érdemes, nem tehető rá. XP-t még elvileg igen, bár nem lenne nagy élvezet, Win 7-hez sokszorta több memória kell, ennyivel nemcsak hogy nem használható, de települni sem hajlandó. Amilyen oprendszert erre fel lehetne tenni, azt meg már nem szabad. Ráadásul ennyi idő után a fizikai állapota is kétséges (tápegység, alaplap kondenzátorai, például).
Érdemes megvenni egy 8 éves fujitsu siemens számítógépet?
A tipus talána alul leszűrhető.
Erre rátehető pl. xp, win7?
Könnyen eltávolítható a Windows ME?
Mit jelenthet az, hogy német nyelvü, ezt az Op. Rendszer módositja?
A hirdetés szövege: Fujitsu Siemens számítógép, 40Gb, 900MHz, 128Mb RAM, AMD Duron Processzor, eredeti (némte nyelvü) Windows ME, Floppy, DVD-Rom, CD író 8*8*32 + Scott 17" monitor
Nem férek hozzá a gmailemhez, mert valami baja van a Win 7-nek a tanusítvánnyal, miközben a másik gépen szintén Win 7 alatt vidáman müxikl Köszi a segítség.
The video and audio bytes for a specific point in the video are not always packed together. You may have loaded a portion of video but the audio for it is stored far away in the byte stream. The progress bar reflects total load progress but if you haven't loaded both audio and video then it's not actually watchable.
Ott is van garantált minimum, oszt ennyi. Ráadásul a speedtest eléggé összevissza mér, vérpistike szokta 2 percenként nyomkodni, aztán ezzel anyázni. Tájékoztató jelleggel jó, nekem most is 4/1 megabitet mond a vonalamra, közben 30 megával megy felfelé.
1. youtube sávszélessége sem korlátlan, főleg bizonyos szolgáltatók felé
2. az ottani csoda ADSL legtöbbször elég marketing, lehet pá megabitnél sem gyorsabb
Ellenben ha letöltötte, akkor annak mennie kellene. Reméljük új flash player van fent, és nem akkora fullHDben szeretnéd nézni, amit nem bír a gép.
Jobb alsó sarkában lehet felbontást/minőséget babrálni, vedd lentebb. Ilyen 240p, 360p, satöbbi felbontások vannak, azt tekerd lefelé. Aztán meglátjuk.
Ma kötötték be a 768-as ADSL helyett a 25000-res VDSL-internetet (VÉGRE!). Persze azonnal mentem a Youtube-ra élvezkedni, ámde érdekes jelenségre lettem figyelmes: Bár a rózsaszín jelző-csík sokkal gyorsabban halad, mint a lejátszás, tehát elvileg teljesen folyamatosnak ilene lennie, mégis időnként el- elakad egy pillanatra. Nem tudjátok, miért?
Sziasztok. A következő problémával fordulok hozzátok. Beszereltem egy MSI usb portot, de nem ismeri fel 2.0 eszközként. Ha csatlakoztatok egy pendriveot kiírja hogy az eszköz gyorsabb működésre is képes. Nem tudom hogy gyári driver kell e hozzá, mert az nekem nincs. AZ alaplapi driver lemez is hiányzik, de amit tudtam felraktam hozzá, eszközkezelőben nincs ismeretlen eszköz.
Alaplap ABIT i850-W83627HF
MIt csináljak hogy felismerje usb 2.0 eszközként? Köszi.
Sziasztok! Vettem egy VGA kábelt a lányom netbookja és a tévéje közé. A tévében kiválasztottam forrásként a PC-t, de azt írja, hogy nincs jel a PC-ből. Mit kellene még csinálnunk?
Az NVIDIA vezérlőpultjában, be lehet állítani a videókártyát külön minden programnál részletesen és be volt kapcsolva egy- két olyan funkció, ami ezt eredményezte nekem, néhány programnál.
Köszönöm a segítséged meg is oldódott ezzel a problémám. ;)
"a jó része ennek is lasan változó vagy simán felesleges menteni"
- na ez a jó kérdés számomra. Van erre valami módszer, miképpen lehet megállapítani - mi az ami törölhető, és mi az amit ebből még használni fog a rendszer, pl egy frissítrés alkalmával?
Korábban írtam, - az előzőleg telepített xp frissítése egy ponton megakadt, - ezért raktam az év elején újra. Ezért fogadtam meg, nem törlöm a dollár jeles (feleslegesnek vélt) telepítő, az xp által otthagyott (felejtett) könyvtárakat. Mert ugyan mindent szabályszerűen csináltam, de ezeket lepucoltam (akkor), és nem tudom, nem kellett-e volna mégis, amikor frissíteni akart az xp, pl az uninstallhoz...
Nem akarnám elkövetni újra ezt a hibát... ameddig még használom az xp-ét...
"már vagy 10-15 éve eleve más partícióra installálok. Eddig még egyikkel sem volt gond"
Nem arról beszéltem, hogy vmit máshova telepítesz, hanem hogy a meglevőt áthelyezed. Ég és föld.
"a programok könyvtárai nem nagyon változnak, a beállítások kerülnek a c-re, azokat meg időszakosan mentem"
Épp erről beszélünk: van egy csomó dolog, amit a rendcer mindenképpen a C:-n (pontosabban a rendcerpartíción) keres, ill. oda tesz, de a jó része ennek is lasan változó vagy simán felesleges menteni; na, ezeket lehet átpaterolni más helyre a mondott módcerrel.
Volna egy kis problémám néhány windows alatt futó játékkal.
Sandy Bridges konfigom van, GTX 570 videókarival. 2 op rendszert raktam fel: windows 7 32 bit, és windows 7 64 bit-est.
A gond az hogy nem minden játék fut 16:9-es felbontás alatt. Némelyiket összehúzza 4:3-ba. Ez miért van így, holott a régi 7 éves gépemen ugyan ezzel a monitorral használva (Dell U2311), ezeket a játékokat is 16:9-re húzta szét?
Hjahh, ez vele jár. De még egy céget sem láttam, hogy amit nyomtatva elküldtek, ott kijöttek megnézni a szövegszerkesztőt. Igaz magánembernél is csak ilyen nagyon zavarosban halászóknál.
- ez nekem csak egy ötlet volt - de egy időben pl az adobe dolgoknak egy másik partíciót adtam meg a településnél. Mivel nem váltogatom a progikat, vagy csak kb másfél évente, ezért jutott eszembe. A másik, hogy pl játékokat, itt most sok gigás cuccokról beszélek, már vagy 10-15 éve eleve más partícióra installálok. Eddig még egyikkel sem volt gond. Ahogy észre vettem a programok könyvtárai nem nagyon változnak, a beállítások kerülnek a c-re, azokat meg időszakosan mentem, és ahogy írtam, ha a progik könyvtára nem változik, azokat elég egyszer...
Szerintem, legalább is az eddigiek azt mutatják, ez járható út...
Szolgáltatója válogattya. Monnyuk Sulinet közháló mögé nem nagyon kell, meg a lokál wifis szolgáltatónál is élből NAT van, valamint sokan odafigyelnek a forgalmakra kicsit jobban. Ami gépeket én látok, azoknál nincs érzékelhető eltérés fertőzöttséget tekintve, én magamnak eszem ágában sincs lepakolni még egy eszközt, de egyébként részben okafogyott a dolog, hiszen egy háztartásban egyre gyakrabban van enm csak egy gép.
A környezeti változókat oda írhatom át, ahova tetszik, így a temp-eket is. Adobénak meg scratch disk-je van, azt is lehet akárhova pakolni. Látom, hogy hívott, én viszont beteg vagyok, beszélni is alig tudok, de egyszer csak sikerül beszélni :-) .
Ami Microsoft, az is mehet bárhová. A rendszer szűk értelemben vett dolgai nyilván a \Windows alá települnek, de bármilyen MS alkalmazás ugyanúgy mehet bármilyen más partícióra.
Adobe-t nem nagyon használok, de hogy a Corel programjai már százötven éve a Windows temp könyvtárába pakolnak (hogy az C-n van vagy X-en, teljesen mindegy), az hótziher.
Ebben speciel abszolúte tévedsz. A router egy gép esetén is nagyon fontos. Valóban lehet nélküle is használni, ilyen értelemben nem kötelező, viszont nagyon, de nagyon melegen ajánlott eszköz. Elsősorban a tűzfalfunkciója miatt.
Ami nem Microsoft, az mehet bárhová, nyilván a drivereket és DX9-et ha Vista, vagy W7-van azokat a C-re.
Bár van egy két elvetemült program, ami a C-re pakolja a mentéseit, például a Crysis Warhead... és szép kövér fájlokat gyárt, bár mondjuk ez nem befolyásolja a program működését, csak bosszantó.
Köszi..:) Akkor viszont így tényleg lehetne helyet takarítani. Gondolom, azért a Program Files eredetit békén kéne hagyni, oda rakja a sajátjait.., IE, stb. A többinek akkor egy másik meghajtón...
Az USB-s cuccok is így működhetnek, gondolom. Persze az nem ide való téma, talán.
Köszi, de én úgy gondolom, hogy értelme nincs routert venni, ha csak egy gép lóg a netes drót végén.
Másrészt tényleg átlagos felhasználó vagyok, de azt azért tudom, hogy rendszertöltéskor milyen okok miatt lassulhat be a gép.
Egyébként tök csupasz rendszerről volt szó, még se vírusirtó, se MSN,Skype és egyéb memóriarezidens baromságok nincsenek telepítve.
Ezért is volt tök egyértelmű számomra, hogy mi lassítja be a rendszertöltést, mert a hálókártya driver feltelepítése után változott meg a gép viselkedése.
Amúgy a net elérés látványosan gyorsult (de bármilyen program elindulása is), mert lemértem a különbséget, 1perc 14 másodpercet kellett eddig még pluszban várni az asztal elemeinek betöltése után, most meg gyakorlatilag azonnal elindul bármi, amire rákattintok.
És mindezt azért, mert már nem keresi feleslegesen a kapcsolatot.
Kihagytam. :) Illetve tán arra gondoltam eredetileg.. :S Onnan jött a kérdésem, amikor pl. a Revo-val uninstall valami program, akkor elég mélyen keresget bejegyzéseket, stb. (Current Version, High_Key meg mittudomén hirtelen. ) A reg.fájlokat is.
Valszeg az kavart meg, hogy régebben én is áthelyeztem egyszerűen a program Files-t másik meghajtóra. Akkor biztosm hogx a parabóncsikonollaé volt valami gebasz az indításoknál. Persze lehet, h. azért, mert eredetileg nem oda telepítette.
Megkockáztatpk egy morfondírt. Azzal együtt természetesen, hogy ugyebár én nem vagyok informatikus - ezért is járok ide néha kérni, kérdezni. Ha most is marhaság éppen, akkor max. tanulok megint valamit:
"külön partíción lesznek az állandóan, stabilan használt programok, és csak az xp meg a Microsoft kerül a C-re." Olvasom. Maga az elv persze hogy szimpatikus, mert egyszerúbb helyreállítást feltételez.
De akkor mi van azzal, hogy én pl. úgy tudom, nem véletlen csinálja magának a Windóz a C-re a Program Files könyvtárat (mappát)? És mi van a progik telepítésekor System32-be rakptt fájlokkal? Nekem mindig az egyik rémálom: "*.dll nem található, dobjon újat..."
Újra installált windóznál hol lesznek a szükséges egyéb fájlok? Vagy esetleg úgy csinálni Ghost-ot, amin az aktuális állomány szerepel? És akkor "látni" fogják egymást a D-n vagy F-en stb. települt programokkal? :S
Didyman már megválaszolta, de én is csatlakozom: fix IP címet kell beállítani a "Helyi kapcsolat" névhez tartozó hálózati kártyának, pl 192.168.0.2-t... Szegény keresi a DHCP kiszolgálót, de nem találja:-( A router egyébként tényleg hasznos, de a konkrét kérdésedre ez a konkrét válasz, aminek ráadásul költségvonzata sincs. Kellemes hétvégét!
Az emberekhez értést nem kell idekeverni, én is ebből élek, nincsen vele gondom, csak nem ismersz, ebben viszont én vagyok biztos :-) . Azt mondod, hogy ha itt kérdez, neki nem triviális beállítani a helyi háló kapcsolaton a négy pipát. Kérdem én, a router az kilép a dobozból, bekábelezi és felkonfigolja magát? Csak a jelszó előkerítése és beírása több macera, mint a négy pipa megtalálása egy windows szintjén nagyon alap jobbegér-tulajdonságok alatt. A kérdezőnek valóban nem tudjuk, milyen a kapcsolata, de ppoe, IP-re vár, az pedig egy ismert probléma az XP-nél. Vélhetően te sem lehetsz biztos abban, hogy a netre csatlakozni akaró programokra vár valami, vagy azok bármit megakasztanak (zárójelben megjegyzem, hogy én sose vettem észre eltérést ilyen tekintetben routeolt és ppoe háló között, lévén a routeolt háló sem azonnal van készen, hanem IP-t kér, IP-t kap, ezek a függő szolgáltatások elindulásáig nem zajlanak le, csak bejelentkezés során-wifinél akár egy perc is eltelik, mire magára talál, aztán a ppoe felépülése szerintem olyan 1s alatt megvan, ha a modem csatlakozott és szinkronozott, a lassúságát pont az IP-kérés eme hiányossága okozza, amit meg meg tudunk szüntetni egyszerűen). A biztonságban igazad van (nekem személy szerint sehol sincs több bajom router nélküli közvetlen gépekkel), de akkoris, 5 rongyért vegyen egy állandóan fogyasztó eszközt, amivel csak a kábelrengeteget növeli az ember a gépe körül-ez nekem nem túl ésszerű alternatíva, pláne úgy, hogy előtte azért próbáljuk ki a négy pipa kivételét a két kattintással elérhető menüpontból, ami gyors, ingyen van, nem fogyaszt..
- természetesen engedtem a javításokat... Végül is az össz telepítő fájl és amit első körben leszed a gép az majd 200 MB. Amivel ezek után a mérete az xp-nek több lesz. újabb 200 MB. Ez van. Hízik, akármennyire figyelek rá... Lassan odáig fajul a dolog, hogy külön partíción lesznek az állandóan, stabilan használt programok, és csak az xp meg a Microsoft kerül a C-re. Így az állandó progik könyvtáráról csak 1x kell mentenem, a wint pedig időszakonként, és akkor marad az 1+ alkalmi DVD-és mentés.
Nekem ez tűnik járható útnak. Felhasználó révén, nem szívesen bonyolódok a géppel kapcsolatos problémákba. Így ha zűr van, max 10-15 perc, és visszakaptam a jól működő rendszerem...
Próbáltam mosolyjelet is rakni, de nem jött be. Legyen igazad-ne haragudj, hogy megemlítettem. Bunkó vagyok. Úgy tudom, te tapasztalt róka vagy az iparban, de egy ilyen kérdésre routert javasolni megoldásnak, érthetetlen-ADSL modemnél a kezdetek óta egy alap problémakör a DHCP hiánya, és ennek a jelenségnek a megoldása fix IP adásával, vagy a hálózati összetevők tiltása az adott kapcsolaton. Ez annyira alapvető dolog és a megoldása annyira sok helyen kitárgyalt, hogy el nem tudom képzelni, hogy nem szembesültél vele napi melód során és komolyan routert szerelsz fel hozzá.
Lehrt valahogy időzíteni az internetre való fellépést? Arra gondolok, hogy a gépet akármikor be lehet kapcsolni helyi üzemre, de pl. de. 10 óra előtt csak jelszóval lehessen fellépni a hálóra? Vagy ilyesmi.
Konkrétan az, hogy pppoe kapcsolaton keresztül csatlakozik a gép a netre, működik is, ezzel semmi gond.
Viszont most a "hálózati kapcsolatok" menüben ugye van a pppoe-s kapcsolat, meg a "helyi kapcsolat".
Minden indításkor vagy 2 percig keresi az XP a helyi kapcsolatot, majd kiteszi a tálcára pirossal áthúzva, hogy nincs kapcsolat. Addig nem tudok a pppoe-n keresztül sem netre menni.
Hogy lehet megmondani neki, hogy ne keresse a helyi kapcsolatot feleslegesen?
Az még nem érdekelne, hogy a tálcán ott van mindkét kapcsolati ikon (bár tudom, hogy azt el lehet onnét tüntetni), de engem az bosszant, hogy így még várni kell indítás után a felesleges kapcsolat keresés miatt.
Volt pár. Olyan is, amit a mai napig nem fixáltak, és több mint fél éve kihasználják.
Pl. Az, hogy a webszerver a valami.asp;jpg nevű fájlokat asp fájlként futtatja... Azt hiszem nem kell magyaráznom, hogy ez mit jelent...
Kétszeresen járt pórul az nő, aki hamis bérlettel utazott. A rendőrség további hamis bérleteket keresve házkutatást tartott a nőnél, ahol aztán a férje számítógépen talált illegális szoftverek miatt is büntetést róttak ki rájuk.
Komolyan, Jahno, megint teljesen elveted a sulykot a Windows dicsőítésében. Természetesen Linuxon nem jellemző, viszont ha rákeresel a Guglival a "Windows zero-day attack" kifejezésre, lesz találat elég. Tavis Ormandy neve esetleg ismerős?
Nem mindig, de nem sokat tudunk mondani, amikor igen. Legalábbis nekem csak Linuxos dolgoknál jut eszembe, ott szinte default, hogy szopás van, aztán a pöcs. Ha wines rémlik valakinek, az mondhatná, mert ki nem tudom találni mi volt az, amikor előbb volt a dög aztán a pöcs.
Nem mindig. Amikor a hibát olyan cégek-emberek fedezik el, akik tartják magukat a szakma szabályaihoz, és közzététel előtt a gyártónak szólnak, akkor jó a sorrend. De nem mindig ez a helyzet.
Mindig a patch volt előbb. Emlegetem is a blaster/sassert, amit máig be tudnak szopni, de lassan azért kihal, ott a bekapcsolt tűzfal már megvédett volna, de pöcs után 2 héttel jöttek ki a trójaik.
"Lehet, vissza kellene állítanom. De addig, amíg a fizetős NOD32 nem jelez sehol trójait/vírust addig talán tiszta a lelkiismeretem, talán nem "zombi" a gépem)"
Ez is hibás gondolatmenet, mert a patch előre foltoz, a vírusölő utólag szokta felismerni a dögöt. Most hirtelen nem jut eszembe, mikor volt olyan, hogy a dög volt előbb a patch később. Ellenben a kiadott patchből már lehet visszafelé okoskodni, és azonnal kártevőt írni, hátha valaki nem rakta fel.
Elismerem, padló. :) Kár volt beírnom azt a tippet. Legalábbis olyan formában.
Jahno-nak nem tudok reagálni, mert nekem nem jönnek buborékok. (Lehet, vissza kellene állítanom. De addig, amíg a fizetős NOD32 nem jelez sehol trójait/vírust addig talán tiszta a lelkiismeretem, talán nem "zombi" a gépem)
A baj az átlag felhasználói szemszögből talán másutt keresendő. Jóval lámább voltam anno mint most (ma sem piskóta, de hát ez van) amikor egyes oldalaknál felugrott az ablak: "az ön gépe ezzel és ezzel fertőzött, kattintson ide a probléma..." rákatt, a további gondolom ismerős mindenkinek. Legjobb esetben "fizecc és akkor kiírtom.." stb.
Aztán: vegyük úgy, hogy ismerősnél, nem nálam az Avast riadót fújt egy "gyógyító" jellegű patch miatt egy progihoz. Használni akarta mégis, Avast ki, utána vissza. Szerencséje volt, kiderült: semmi kártevő vagy ilyesmi azóta sem, csak épp a "gyógyszer" csípte a szemét Avastéknak....
Nah, az ilyesmik miatt lesz az ember "okos" néha... És van olyan is amikor talán egy icipicit igaza is akad...
FB: valóban nem figyelhettem arra amit írsz. Legalábbis ilyesmire nem emlékszem.
Egyfelől. Másfelől viszont az a baj, hogy ha a felhasználó választási lehetőséget kap, akkor hajlamos hülyeséget választani. És amíg csak a saját gépét veszélyezteti, tulajdonképpen vállat is vonhatnánk, csakhogy a fertőzött gépek miatt van a támadások meg a szemétlevelek nagyon túlnyomó része a neten mindenfelé. Látod, amikor a frissítés alapvetően automatikus, ugyan kikapcsolható, de ahhoz el kell találni oda és szándékosan kikapcsolni, akkor is terjednek ezek a velejéig ostoba tanácsok a neten, elég tipikusan a koruknál, tapasztalataik és tudásuk hiányossága folytán még a dolgokat nem nagyon értő, de magukat annál nagyobb szakembernek tartó fiatalok között, hogy ki kell kapcsolni, mert az úgy jó. És kikapcsolják. Mi lenne itt, ha ugyanezt a lehetőséget minden frissítés alkalmával felkínálná? Katasztrófa.
A dolog fontosságát tekintve valóban analóg a fékkel és visszahívással. De hogy ott nem a hátad mögött történik meg, pusztán az az oka, hogy az fizikai tárgy, amit kézbe kell venni.
FB-analógia nem jó, ott is volt felirat, csak nem olvastad el. Világosan ki volt írva, hogy egy-két hétig választhatsz, hogy korábban áttérsz-e, de megadott naptól kezdve úgyis mindenképpen az új lesz. Nem vetted észre? Lehet. Ez is csak egy érv amellett, hogy az ilyet nem lehet arra bízni, hogy kiírjuk, és majd a felhasználók észreveszik... :-)
Így is van. Nézd meg figyelmesebben, ez nem a VC++-hez magához jött (hiszen olyanod nincs is fenn a gépeden), hanem annak a „terjeszthető csomagjaihoz”, vagyis éppen ezekhez a programok által használt DLL-ekhez (teljes lista az egyikhez találomra például: http://support.microsoft.com/kb/2467173). De ezektől hely szempontjából nem kell tartanod, hiszen mindegyik csak felülír egy már meglevő fájlt, nem mellé kerül. Lehet, persze, hogy pár bájttal hosszabb, de nem számottevő.
Amíg a frissítésekből megmarad a biztonsági másolat, ahogy Didyman említett lejjebb, addig, persze, dupla helyet foglal, de azt törölheted. Nem célszerű azonnal, de a pár hétnél, hónapnál régebbieket nyugodtan törölheted, hiszen ha ennyi idő alatt nem volt konfliktusod miatta, akkor kicsi az esélye, hogy vissza kellene állítanod (pláne, hogy nem is szorulsz rá, hiszen van Ghost-mentésed).
Megjósoltam előre, kaptam is.:) Persze túl sarkosan vezetteme elő. Nem is tanács volt, csak ötlet. Persze hogy igazatok van, szakmai- gyakorlati szemontból mindenképp. Hiszen a ti munkátokat nehezíti az ilyen hozzáállás. Ezt a részét elismerem, balf@szul fogalmaztam.
Azt vuszont azért talán joggal kifogásolom (még ha jó adag hozzá nem értés kapcsán is) a módszerek és az eljárás szempontjából, hogy a példáknál maradjak:
- az "autómat" nem visszahívják fék-ellenőrzésre, hanem "lerohanják" kérdés nélkül akár az úton, akár amikor épp alszom és kinn parkol. És itt a gond. Szvsz anélkül hogy megkérdeznének, figyelmeztetnének, stb.
(Az igaz, hogy ez így sántít, mert ugye ott az EULA-ban: nem az enyém, csak használhatom...)
De azért akkor is... A főbérlő igen csak meglepne, ha ameddig nem vagyok otthon, kérdés stb. nélkül bútorokat cserélne vagy átfestene mindent mire hazaérek.
-az indokolt rés-betömések stb. szebben szólnának, ha bevett szokás lenne egy buborékos vagy hasonló üzenet, figyelmeztetés: "Az oprendszer biztonsági, stb, okokból ezt és ezt igényli. Ha Ön nem akarja hogy a gépe zombivá váljon, akkor nyomja meg az OK-gombot" vagy hasonló.
- a bajom nekem azzal van és a f@szbúknál maradva? ha nem SL akkor hasonló, de elég sokan berágtak a kérdés nélkül felrakott diavetítősdire. Vagy ami markánsabb: hetekig felajamlgatta hogy új kezelő felület, új adatlap stb.választható. Nem csak én, jó páran ezt passzoltuk. Hogy miért, az most nem releváns. A lényeg viszont igen: ennek ellenére az egyik kapcsolódás után tetszik vagy nem tetszik, azzal fogadott.
Tudom, hogx ez így akár ködszurkálás is lehet. De akkor nem kéne a parasztvakítás a mezei userek felé, hogy (akár bizonyos keretek között csak) kvázi önállóak. Mert mint a példák mutatják, úgyis azt csinálnak az arra hivatottak az ember feje felett, amit akarnak.
Egyes ISP-k meg? Hát azok akkor is tudnak köcsögök lenni ha a maximális alázattal és jótanulósággal a user mindennek aláveti magát. Ez is a jogkörük ugyebár...
Nagyon messze vezetne be is fejezem egy rövid példával: "Meló-ügyi" telefon, dominós konstrukcióban. Csak arra lehet használni... Kijön az üzenet: "300 alá csökkent, blablabla" User innentől kezdve csak megcsörgeti a főszerkesztőt, ő visszahívja a számot, stb. Tehát kimenő hívás gyakorlatilag nincs... Mégis, amikor az előbb ezt el akarom játszani ugyanarra a hálózaton belüli számra: "Az Ön egyenlegén nincs elegendő összeg..." Semmi fizetős művelet, ők úgy gondolják mégis: most már arra sem.. És itt a baj.
Amikor a fejed felett mások... És igazatok van a gondatlan vagy szándékos passzivitás tekintetében, hogy kárt okozhat. De ha a "felhasználói élmény" valahol a közös szót is éreztetné, nme írna az ember fia talán hülyeségete sem.
Azóta, miközben a válaszra vártam, visszaraktam a 2 napos ghostos mentésem. Gondoltam, a válaszaitoktól függően fogom majd kezelni az ügyet
Azért rákerestem arra amit írtál, és egyelőre egy külön mappába raktam - sajnos, az egész 60 MB.
(Eddig elvből, a korábbiakból tanúlva, nem röröltem semmit frissítés telepítőjéből, mert az ezt megelőző rendszerem, szerintem, ezért nem tudott frissíteni - hibával leállt a frissítési folyamat. nem szeretnék megint hasonlóképpen járni) Amit most visszaraktam, eddig is folyamatosan frissült.
Azért jó lenne tudni, mi a szerepe a Visual C-nek, mert a frissítés, mivel ezen a rendszeren még nem volt, rövidesen várható. Ha olyasmi, amit nem használok "titkosan", akkor minek?
A Visual eszközöket nem te használod, hanem a programozók jó része, akik a gépeden futó programjaidat írták. Ezek a programok hoznak magukkal közös programrészeket a visszatérő feladatok megoldására, a programozók nem mindig mindent nulláról kezdve írnak meg. A MS ezekben a közös részekben talált biztonsági hibát, ezért küldött ezek helyett újat. Természetesen szükséged van rá, hacsak nem akarsz szánt szándékkal kártevőket a gépedre...
A zombihálózatok építői többek között rád is számítanak. Amikor mejelenik a frissítés, akkor sokat gondolkodni már nem kell, úgyhogy ha alkalmas rá, akkor írnak gyorsan egy kis hacket rá. Aztán szétszórják, hátha lesz olyan, aki még nem frisített.
És lesz, mer mindenki olyan kurva okos, hogy az valami hihetetlen.
Nesze vazze... naponta szembesül vele az egyszeri marha.... :
Kikapcsolni ??? Nem véletlenül csinál a picipuha az oprendszeréhez frissítéseket... minden frissítés javít valamit és/vagy biztonsági hibát foltoz, nehogy kikapcsold !
Hát az auto frissítést lehet hogy célszerű kikapcsolni, és inkább kézzel csinálni. Sokat hallani olyan frissítésről, ami inkább csak ront a helyzeten, mint javítana. Én pl mindig egy kicsit később frissítek, mint a folt megjelenése. Inkább más tesztelje ki, mint hogy én szívjak kaliban Hozzászólás 2011. április 14. 8:34 IDÉZET(GubZol @ 2011. április 13. 16:33)
Sziasztok! Új nekem nagyon ez a win7... Ha valaki tudna segíteni, megköszönném! Hol és hogyan lehet kikapcsolni az automatikus frissítéseket?
Ahamm, fasz ki van azzal, mikor a júzernek fogalma sincs dolgokról, de kitalálja, hogy nem kell a frissítés. Ráadásul nem kell antyspy, meg semmi, MS oldaláról nem rakod fel, aztán bepipálod, hogy legközelebb ne ugasson érte. Én meg szopok a szombis szaroktól, jajj de jó.
Én meg azt utálom, amikor a hozzá baromira nem értő user kitalálja, hogy neki nem kell frissítés, aztán meg nézzünk körül a világban, hogy hány zombihálózat potenciális forrása az ilyen mentalitás. A frissítés azért kell, mert pontosan az usernél sokkal kurvára jobban hozzáértő emberek állandóan biztonsági réseket keresnek, fedeznek fel a renceren és ezeket be kell foltozni. Ez nem user option, ha az autódat visszahívja a gyár fékproblémák miatt, szó nélkül viszed vissza és nem azt mondod, hogy áhh, minek az nekem (jézusom, kezdek úgy példálozni, mint lócsemi). Csak fel kéne ezt fogni és megérteni, hogy a frissítések nem azért vannak, hogy az user gondolkozzon rajta, hanem azért, mert kell. Faszbúk nem SL-t használ képnézésre és nem rak fel semmit kérdés nélkül a gépedre. XP antispy sem azoknak való, akik nem értenek a gépükhöz, pont azért, mert a barma rögtön tiltaná benne a WU-t, mert ez valami hülye divat lett a warezpistiék környékén, ahol a sok kiherélt dll-t eleve képes jól elszabni egy frissülés, akár használhatatlan rencert eredményezve, vagy mert jön a WGA és yááy, nem eredeti, akkor ticsukle, hogy ne jöjjön többet, pedig azt elintézni is kb. fél perc letöltéssel együtt. Úgyhogy igen, érezd magad leszabva, hogy ilyen tanácsot adsz.
Na. Szóval, jegyzettömb, mindenek felett. Windows-on belül a $ kezdetű mappákat, kivéve a MIG-et, töröld. Softwaredistribution//download mappa teljes tartalmát töröld. Aztán nézzünk méretet megint.
Szia! Én nem vagyok értő szakember, de nem tudom megállni, mert átérzem a gondod. A f@sz kivan azzal, amikor mások úgy gondolják hogy a usernak kell az a frissítés..:( És "gondoskodnak" róla, kérés nélkül. Felteszem, ment a géped előtte is, valszeg használtad is amire kell. Erre rápakolnak ilyeneket.
(Nem vagy ezzel egyedül, pl. a f@szbúk is kérés, stb. nélkül mindenkire rápakolta a májkroszoft Silverlight-jét.. Amikor kéne a halálnak, persze, és így sokkal macerásabb is a képkezelés- nézegetés)
Csak egy tippem a kérdésedre (majt tán kapok is érte a fejemre): Ahogy írod, ott a ghostod. Ha egy dvd-nyi, akkor 10 perc alatt visszamegy...:S Aztán publikus oldalakon (tehát nem hacker-cracker stb.) mint a CHIPmagazin, stb., ott az XP-Antispy nevű progi. Abban be lehet állítani minden nem kívánt frissítés, stb. tiltását.
(Valszeg legális, mert nem zörögnek miatta sehol.)
A Mozilla Thunderbird-el van problémám, és mielőtt nekiállna bárki is azt írogatni hogy miért írok két fórumba, meg hogy ennek nem itt a helye elmondom hogy a Thunderbird fórumba tettem először a problémámat, de lassan egy hete semmi reagálás nem jött rá, ezárt próbálkozom itt.
Tehát, adva a program, Thunderbird 3.1.9. A főbb gondom hogy nem látszank bizonyos leveim.
Amikor a keresés sorba beírom egy-egy szavát vagy részletét akkor megjelenik egy csomó levél. Látszik a fejléce, pár sora, adatai. Amikor rákattintok megnílik egy ablak és két dolog történhet. Vagy látom a levelet és meg tudom nyitni vagy üres mező jelenik meg a Thunderbird kezdőlapjával. Levél sehol. Ha rákeresek a kereső által megtalált levélre dátum alapján akkor nincs benne a mappában. Egyszóval csak a kereső látja, sehol máshol nem találom és nem tudom megnyitni. És ami fontos, nem minden levélnél csinálja ezt!
Ami még fontos lehet. Nap végén kimásolom az adatfájlokat és hordozom magammal az otthoni gépemre. Ott bemásol és ha levél jön akkor fejlődik tovább az adatbázis. mindkét gépen ugyanaz a verzió van, és ugynazat a könyvtárat keresi a porgram a levelek mappaként.
az xp-ét - elsősorban az 1 dvd-re való ghost-os menthetősége okán - nagyon igyekszem kordában tartani. Tegnap viszont, a Microsoft felpakolt a gépemre egy 18 frissítésből álló csomagot, amelynek a 90%-a Visual C, és szerény 600 MB-al lökte meg a C: méretét... Ezt már nem vszínű, hogfy le tudom faragni méretben, hogy a szokott módon el tudjam menteni.
Ezért is (meg, hogy tudjam...) kérdezem - mi a szerepe a Visual C-nek? Ez egy nélkülezhetetlen program? És ha nélkülözhetetlen, - én "titojkban" mi a fenére használom? És ha nélkülözhető - akkor el is távolítható? (gondolom, most mély tudatlanságról tettem tanúbizonyságot...)
A T-Online Internet előfizetéssel rendelkező felhasználók kapcsolatán a szolgáltató un. SMTP port szűrést alkalmaz. Röviden ez annyit jelent, hogy csak a T-Online levélküldő szervereit (SMTP) engedi használni.
Cégünk SMTP szolgáltatást is nyújt ügyfelei részére, így annak igénybevételéhez a port szűrés kiiktatása szükséges.
Az alábbi lépésekkel tudja T-online Internet kapcsolatán engedélyezni a szervereinken keresztül történő e-mail küldést.
Szerinted ha a 25ös tiltva van, akkor mi lehet? Nem webes, de valamilyen levelező. Bár szeretjük a pontos specifikációkat, de a probléma szempontjából lényegtelen, hogy pontosan milyen is az a levelező.
Nem türelmetlenkedésre jön a válasz. Ha valaki tudja, válaszol. Ha nem tudja, nem fog, akkor sem, ha sürgeted. Mellesleg, azért nem ártana valamit a kérdéses gépről is írnod. Mégis, szerinted minek alapján fog bárki válaszolni tudni ennyire látatlanban?