Keresés

Részletes keresés

offshoe Creative Commons License 2006.07.19 0 0 450

+/-1 szerintem erős tulzás. ( vagy legalábbis remélem )

Ha mégis, akkor marad az egyenkénti méricskélés.

Előzmény: vfx11 (447)
offshoe Creative Commons License 2006.07.19 0 0 449

így már megy!

kottyanás: Mikor rákapcsolod a lakatanyát? Párszor én is majdnem belefaragtam ezzel a forgócsúcsba :( 

Bár arra még nem jöttem rá, hogy miért az előtolás irányával ellentétesen kottyan ilyenkor.

gyorsacél élezésre jó a legolcsóbb obis  köszörű is?

Előzmény: optikus (448)
optikus Creative Commons License 2006.07.19 0 0 448

Lazitani nem kell de eleg erossen kell huzni, hogy a fogantyuban levo tusket elemeld (es a kihuzott allapotban tartva lehet mozgatni le-fol).

Nem tom nekem nem mozog hossz iranyba egy grammot sem, popecul all, de egyebkent is ha a kes megkezdi akkor hatrafesziti es ha lenne kotyogas akkor sem zavarna. Sokkal inkabb zavaro a kis szan hossziranyu kottyanasa a menet holtjatekabol kifolyolag.

Előzmény: offshoe (445)
vfx11 Creative Commons License 2006.07.19 0 0 447
+/- 0.05??? Legalabb egy nagysagrenddel feljebb, +/-0.5 - +/- 1! Nem veletlenul talaltak ki a hossz-szan lezarasahoz a cuccot...
Előzmény: offshoe (446)
offshoe Creative Commons License 2006.07.19 0 0 446
végülis ha kotyog is, de az hossz-szán tekerővel az egyik végállásban tudom tartani; és az a pontosság már jó nekem. ( +/- 0,05 ?)
Előzmény: vfx11 (444)
offshoe Creative Commons License 2006.07.19 0 0 445

áááh, köszi.  Lehet el kellett volna olvasnom a használatiját, de az germánul van.

Mondjuk még mikor vettem, próbáltam mozgatni, de totál nem sikerült, széttépni meg nem akartam. Kell még lazítani hozzá valamit?

Előzmény: optikus (443)
vfx11 Creative Commons License 2006.07.19 0 0 444
Hiaba zarod ra a bekazarat a vonoorsora, attol meg van egy kotyogasa a hossz-szannak.

Erdemesebb lenne rakeresni a neten a "saddle lock" kifejezesre, mivel (szerencsere) ennek a gep-sorozatnak egesz jo a netes irodalma... :)
Előzmény: optikus (443)
optikus Creative Commons License 2006.07.19 0 0 443

>A menetes kapaszkodó ami az előtolást indítja? ( az elnevezésekkel én is hadilábon állok )

Az.

>A vonóorsót hol tudom fixálni?

Hatul van ket kar, az egyik markolatat kell hatrahuzni es igy 3 allasba lehet allitani: le, kozepre, fol (elore forgas, fixalas, hatra forgas). A masik a sebvalto, az csak ket allasu nem lehet osszekeverni oket.

Előzmény: offshoe (442)
offshoe Creative Commons License 2006.07.19 0 0 442

gyakorlatilag ua, mint a #9-es hozzászólásban belinkelt gép.

A menetes kapaszkodó ami az előtolást indítja? ( az elnevezésekkel én is hadilábon állok )

A vonóorsót hol tudom fixálni?

Előzmény: optikus (441)
optikus Creative Commons License 2006.07.19 0 0 441

Nem ismerem ezt az erba300-at de a hosszanti vonoorsot fixalod es razarod a szán menetes kapaszkodojat (bocs nem tom mi a szakneve).

Kemnyfemlapkason mit ertesz sajtolt vagy cserelheto betetest. Sajtoltbol van tobb meret (viszonylag kicsik is). De lehet gyorsacelbol is koszorulni egy homlok élû kest es szog alatt befogni, ha meg mar felbovult a lapkashoz akkor onnantol azt.

Előzmény: offshoe (440)
offshoe Creative Commons License 2006.07.18 0 0 440

az erba 300-as esztergán van valami lehetőség vagy trükk, hogy a hossz-szánt le tudjam rögzíteni?

Meg még az érdekelne, hogy ti mekkora furatátmérőtől tudjátok használni a keményfémlapkás furatkést. Én fúróval 16-osra még fel tudom szenvedni, de ez még kevés a furatkéshez, mert leköszörülve is hozzáér a kés szára a furat palástjához. Így gyakorlatilag az első mm-t csak letúrom és után kezd el funkcionálni.

optikus Creative Commons License 2006.07.12 0 0 439
Ez telleg jo, szepen folspecizte a kis gepet, par dolgot lehet, hogy idovel en is megcsinalok mert ra fog ferni. A gomb eszterga is otletes, mondjuk a tachometer egy kicsit tulzasnak tunik:)
Előzmény: albinolynx (437)
E21M20B27 Creative Commons License 2006.07.11 0 0 438
Sziasztok! Olyan kérdésem lenne, hogy megterveztem magamnak egy autó hajtókart. Tudtam szerezni kovácsolt vas nyersanyagot, csak ki kellene marni a rajz alapján. Van olyan cég aki ezt meg tudná csinálni? Persze, gonolom mindenki meg tudja csinálni, de nem mindegy mennyiért. Kaptam egy árajánlatot 6 db hajtókar csapágytartóra. (Csak a csapágytartóra, a hajtókarra nem!) és ez kerülne 900.000 ft-ba. Hát ezen sajnos még röhögni sem tudtam, pedig a humorérzékemmel nincsen bajom. Szóval, ha akad valaki itt, aki ismer olyat, vagy esetleg saját maga le tudná gyártani, az jelentkezzen. Az alapanyag Chrome Moly ötvözet.
albinolynx Creative Commons License 2006.07.11 0 0 437
link

Hátha hasznos lesz nektek is! A gömbesztergáló szerszámot adaptálom majd a saját igényeimnek megfelelően. Érdemes a linekeket is megnézni.
Astra001 Creative Commons License 2006.07.10 0 0 436
Üdv

Úgy fest sikerűlt találnom egy komoly "műhelyt".
Ez inkább egy gyár, mindenesetre, nagyon rugalmas és segítőkész a brigád.
Igaz, ajánlással érkeztem, de akkor sem hajtottak el.
Esetleg akinek ilyen marással, esztergálással kapcsolatos problémája van, merem ajánlani ezt a céget.
Az én problémámat szerdára megoldják, pedig csak ma délután vittem be.

Komoly géppark, igazi szakik, nem pályakezdők.

G-I Flex Szerszámgyártó Kft.
1089 Budapest, Vajda Péter utca 45-49.
(1)333 1196

Astra001 Creative Commons License 2006.07.08 0 0 435
Lehet volt neki, de a szerszámok nagy részét az idők során privatizálták.Mivel neki nem kell, nem is pótólták...
Nem nagy műhely, de a marója pont elég nagy.
Lehet az lesz, veszek egy ilyen marót és felviszem neki.
De ha itt akad egy szaki, aki bevállalja, azt sem utasítom vissza.
Előzmény: optikus (434)
optikus Creative Commons License 2006.07.07 0 0 434

Hat nem tom milyen mester akinek ekkora munkadarabhoz van gepe de csak 45mm hosszu maroja van... Elmesz a noniuszba es veszel egy >100mm-est, nem fog foldhoz vagni persze eleg a legolcsobb (koltsegvetest nem ismerem). Elotte nem art tudni mekkora a tokmanya vagy patronja.

Előzmény: Astra001 (432)
Astra001 Creative Commons License 2006.07.07 0 0 433

Jaa, és a project saját, hobbi szintű történet.

Persze nem ingyen kérem, de mivel ez egy "dísztárgy" lesz, használati értéke is ennyi.

Ezért nem valószínű, hogy megérné nekem venni egy marót....

Inkább mondanak egy árat, ami vagy belefér a tervezett költségvetésbe, vagy nem...

Előzmény: Astra001 (432)
Astra001 Creative Commons License 2006.07.07 0 0 432

Ez a műhely egy nagy telep volt TMK műhelye lehet.

Most valamiféle kis cég lett belőle, már nem állami tulajdonban.Elvileg csak az üzemi feladatok ellátása a feladatuk.

A szaki lelkes volt, szerinte ment volna, de nem Ő dönt, van neki egy főnöke....na Ő volt a nehéz eset.

A szaki szerint hamar meg lehet oldani, de nála a polcon csak 45mm maró volt.

Nem akartam erőltetni, keresek mást.

Ezért vagyok itt!

:-)

Előzmény: ztoth32 (431)
ztoth32 Creative Commons License 2006.07.07 0 0 431

Na ilyen esetben szokott a mester marót alkotni. a 6 mm átmérőjűről esetünkben le kell mondani, de alumíniumba már jól működik a tizes ezüstacél rúdból készített egyélű alkalmi marószerszám. Jó ha edzett, de ha nem, hát időnként meg lehet élezni. A sarkokat persze reszelni kell, de csak akkor, ha elengedhetetlen a sarkos forma. Megjegyzem: combosabb dörzsárból kiváló marót készítettem többet is. Ha a projekt pénzes, akkor legegyszerűbb megvenni a Nóniusz-nál.

Nem értem a Mestert -akinél jártál -, hogy miért nem készített hozzá szerszámot ? Lehet, hogy unta a cumót ?

Előzmény: Astra001 (430)
Astra001 Creative Commons License 2006.07.07 0 0 430
Üdv!

Segítséget illetve 5letet kérnék!

Lenne egy 62cm átmérőjű, 30 cm magas kör alakú munkadarabom.
Aluminium.
Ennek a munkadarabnak kellene a közepébe vagy kimarni vagy lézeres/vizes eljárással belemarni egy cca:42*150es téglalapot.A munkadarab vágási mélysége 40-100mm között van, tehát egy 100as maró kellene hozzá a szerint a marós szerint, akinek nem volt ilyen hosszú marója.
Házilag már nagyjából megcsináltam, de mivel reszelővel nem tudtam párhuzamot alkotni a szemben lévő oldalakkal, így sajnos nem pontos a furat.
Ebbe belemenne egy ellendarab, aminek a külső sikja párhuzamban kell menjen a munkadarab síkjával.(remélem érthető voltam.:-) )
Szóval az lenne a kérdésem, ki tudna ilyet vállalni és kb milyen költséggel kellene számolnom?
Jelenleg egy 40*145 körüli furat már van, ezt kellene pontossá tenni és párhuzamot alkotni az oldalak között.
Ne kiméljetek, akár hétvégén is házhoz viszem a munkadarabot!:-)
Pesten-Budán esetleg a környékén is.

Köszönettel.

Üdv
albinolynx Creative Commons License 2006.07.07 0 0 429
Köszi!
Közben sikerült beszereznem egy 100-as kis tokmányt, sajnos csak hárompofás. Viszont nem olyan kecses, mint az órástokmány. Ez pofákkal együtt 68mm magas. :)
De pillanatokon belül kiderül, hogy tudom-e illeszteni a padra. A marógép tárgyasztalára tökéletes, oda már felpróbáltam a felépítményekkel együtt.
Előzmény: ztoth32 (428)
ztoth32 Creative Commons License 2006.07.07 0 0 428
Síktárcsába eltolt középpontú palást kialakítása esetén indokolt rúdanyagot befogni. De ha az hosszú, akkor a megtámasztás nagyon problémás. A képen egy kifordítható és egyenként állítható pofás síktárcsa látható. Nem túl hosszú rúdanyag befogásához, és decentrálásához.  Központos megmunkálás esetén csak a tokmány az alkalmas. 
Előzmény: albinolynx (420)
vfx11 Creative Commons License 2006.07.07 0 0 427
Egy CNC megmunkalokozpontot (talan siemens?). Fur, mar, menetet vag, epp, csak a für elise-t nem jatsza el.. :)
Előzmény: Törölt nick (425)
drehás Creative Commons License 2006.07.06 0 0 426

Ne haragudj,de igy nem tudom megmondani a géped fajtáját.Amennyiben mododban áll,jo lenne,ha fel tudnál tenni rola egy két fotot

Előzmény: bibercalmero (424)
Törölt nick Creative Commons License 2006.07.06 0 0 425

Sziasztok!

A neten tallózás közben bukkantam rá erre a képre. Milyen gépet ábrázolhat? Ti biztos tudjátok. Elöre is köszönöm a választ.

bibercalmero Creative Commons License 2006.07.06 0 0 424
A szobanforgo gepezeten felul van a marofej, nem patronos(mi is lenne az?), a keresztasztal meg 3(?!) szabadsagfoku. xyz tengelyek menten mozgathato. Ezen a gepen a marofej forog, lehet, hogy akkor ez egy famarogep?
Előzmény: drehás (423)
drehás Creative Commons License 2006.07.06 0 0 423

Hello Bibercalmero.

A marogép föbb darabjai:egy keresztasztal/a munkadarab felfogására/.

A keresztasztalra függöleges befogoszerkezet /álltalában patronos/ a maro befogására és ezzel lehet a fogásmélységet beállitani.

A keresztasztal mozgatásával végezhetö el a marás.

Röviden ennyi.

Drehás

Előzmény: bibercalmero (422)
bibercalmero Creative Commons License 2006.07.06 0 0 422
Hello drehas,
Mi is az az vertikalis ipari marogep? Az a gyanum, hogy nekem is van egy ilyesvalamim a garazsban. A marofej fixen all(forogna, ha lenne motor), a munkadarabot lehet oszze-vissza tologatni.
Előzmény: drehás (338)
optikus Creative Commons License 2006.07.06 0 0 421
Hat sztem a tarcsaban vannak a hornyok (forditott T ugye) es a masik oldalon muanyag pofak (mi azt hasznaltunk) ezek oldalrol nyomjak, persze nagy huzo erot nem lehet adni neki mert kirantja. Ha hosszu az anyag akkor allocsuccsal megtamasztod szembol. Esetleg ha lehet az anyagba furatot tenni akkor egy atmeno furattal es egy csavarral odahuzatod.
Előzmény: albinolynx (420)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!